Povezane vesti

Migranti potpuno posvađali Evropu: Konte odlaže sastanak sa Makronom zbog teških reči

Kurir sreda, 13. jun 2018.
Premijer Italije Đuzepe Konte možda će odložiti sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, prvobitno zakazan za petak, zbog diplomatskog spora u vezi sa migrantima, saopštio je izvor iz italijanske vlade.
"Trenutno ne postoje uslovi da se održi sastanak", rekao je neimenovani izvor za Rojters. Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini zatražio je danas izvinjenje od Makrona zbog toga što je u utorak izjavio da je Rim... »

Italija pozvala francuskog ambasadora zbog Makronove kritike

Glas Amerike sreda, 13. jun 2018.
Italija je pozvala francuskog ambasadora reagujući na kritiku francuskog predsednika Emanuela Makrona upućenu italijanskoj vladi zbog odbijanja da primi spasilački brod Akvarijus sa više stotina migranata. Makron je rekao da odbijanje Italije da primi brod sa migrantima, pretežno iz podsaharske... »

Jelisejska palata: Konte nije tražio izvinjenje

Blic sreda, 13. jun 2018.
Jelisejska palata saopštila je danas da italijanski premijer nije tražio od Francuske izvinjenje zbog kritika u vezi sa odnosom Italije prema migrantima. "Za sada, nismo primili nikakav zahtev od italijanskog premijera za izvinjenje, niti za moguće otkazivanje njegove posete", rekao je zvaničnik... »

Jelisejska palata: Premijer Italije nije tražio izvinjenje

Vesti online sreda, 13. jun 2018.
Jelisejska palata saopštila je danas da italijanski premijer nije tražio od Francuske izvinjenje zbog kritika u vezi sa odnosom Italije prema migrantima.
- Za sada, nismo primili nikakav zahtev od italijanskog premijera za izvinjenje, niti za moguće otkazivanje njegove posete - rekao je zvaničnik Predsedništva Francuske, prenosi Rojters. Francusku je, međutim, ranije danas pozvao... »

Jelisejska palata: Premijer Italije nije tražio izvinjenje

RTS sreda, 13. jun 2018.
RTS: Jelisejska palata: Premijer Italije nije tražio izvinjenje
Iako Pariz navodi da italijanski premijer nije tražio izvinjenje zbog kritika Emanuela Makrona zbog odbijanja Rima da primi brod za migrantima, izvinjenje je zatražio potpredsednik italijanske vlade Mateo Salvini.
Jelisejska palata saopštila je da italijanski premijer nije tražio od Francuske izvinjenje zbog kritika u vezi sa odnosom Italije prema migrantima. "Za sada, nismo primili nikakav zahtev od italijanskog premijera za izvinjenje,... »

Jelisejska palata: Premijer Italije nije tražio izvinjenje

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: Jelisejska palata: Premijer Italije nije tražio izvinjenje
Jelisejska palata saopštila je da italijanski premijer nije tražio od Francuske izvinjenje zbog kritika u vezi sa odnosom Italije prema migrantima.
"Za sada, nismo primili nikakav zahtev od italijanskog premijera za izvinjenje, niti za moguće otkazivanje njegove posete", rekao je zvaničnik Predsedništva Francuske, prenosi Rojters. Francusku je, međutim, ranije danas pozvao... »

Salvini traži izvinjenje od Makrona: Sutra da primi 9.816 migranata

Blic sreda, 13. jun 2018.
Italijanski ministar uutrašnjih poslova Mateo Salvini reagovao je danas ba kritiku Francuske zbog broda Akvarijus sa migrantima, koji Italija ne želi da primi u svoju luku. Salvini je zatražio izvinjenje od francuskog predsednika Emanuela Makrona koji je, kako je naveo, optužio Italiju za cinično,... »

Nastavljaju se tenzije na relaciji Rim-Pariz: Italijanski ministar otkazao sastanak s francuskim zbog stava o migrantima

Kurir sreda, 13. jun 2018.
Italijanski ministar ekonomije Đovani Tria otkazao je susret sa svojim francuskim kolegom Brunom Le Merom, zakazan za danas popodne u Parizu, objavilo je italijansko ministarstvo na "Tviteru".
Do otkazivanja je došlo usred polemike njihovih vlada zbog odbijana Italije da primi više od 600 migranata koji su na Sredozemnom moru na brodu "Akvarijus" jedne francuske humanirane organizacije . Francuski ministar Le Mer je... »

Italija: Ako se Francuska ne izvini, nema sastanka Konte-Makron

Novi magazin sreda, 13. jun 2018.
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je danas da je, ako ne bude "formalnog izvinjenja" Francuske, bolje da se otkaže sastanak francuskog predsednika Emanuela Makrona i premijera Italije Đuzepea Kontea, zakazan za petak.
"Ako izvinjenje ne stigne, premijer Konte bi dobro radio ako ne bi otišao u Francusku", rekao je novinarima Salvini koji je šef krajnje desničarske Lige. Makron je u utorak osudio "cinizam i neodgovornosti italijanske vlade" jer... »

Italijanski ministar otkazao sastanak s francuskim zbog stava o migrantima

Politika sreda, 13. jun 2018.
MILANO - Italijanski ministar ekonomije Đovani Tria otkazao je susret sa svojim francuskim kolegom Brunom L Merom, zakazan zakazan za danas popodne u Parizu, objavilo je italijansko ministarstvo na „Tviteru”. Do otkazivanja je došlo usred polemike njihovih vlada zbog odbijana Italije da primi više... »

Pariz i Rim u sukobu zbog migranata

Slobodna Evropa sreda, 13. jun 2018.
Prve posljedice izbora populističko-desničarske vlade u Italiji očigledne su već nekoliko dana, nakon što Italija i Malta nijesu htjele prihvatiti brod sa 629 migranata, među kojima su žene, djeca i trudnice, zaglavljen na Mediteranu. Nakon kritika francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u utorak... »

Francuski ambasador u Italiji na razgovoru zbog Makrona

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: Francuski ambasador u Italiji na razgovoru zbog Makrona
Italija je pozvala francuskog ambasadora na konsultacije posle kritika francuskog predsednika Emanuela Makrona.
Da podsetimo, francuski predsednik osudio je odluku Italije da ne primi brod sa migrantima navodeći da je prema međunarodnom pravu trebalo da prihvati migrante. U saopštenju iz italijanskog minstarstva spoljnih poslova navodi se... »

Salvini ljut ko ris na Makrona: Da mi se odmah izviniš! I da sutra primiš 10.000 migranata!

Kurir sreda, 13. jun 2018.
RIM - Italijanski ministar uutrašnjih poslova Mateo Salvini reagovao je danas ba kritiku Francuske zbog broda Akvarijus sa migrantima, koji Italija ne želi da primi u svoju luku.
Salvini je zatražio izvinjenje od francuskog predsednika Emanuela Makrona koji je, kako je naveo, optužio Italiju za cinično, neodgovorno ponašanje. On je rekao da se Francuska obavezala da primi 9.816 migranata prema... »

Tenzije na relaciji Italija-Francuska: Ambasador pozvan na raport, Salvini zahteva izvinjenje

Vesti online sreda, 13. jun 2018.
Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas na razgovor francuskog ambasadora, nakon što je Pariz oštro kritikovao odbijanje Rima da primi više od 600 migranata sa spasilačkog broda "Akvarijus" u Sredozemnom moru.
Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je odluku Italije da ne primi brod navodeći da je Italija, prema međunarodnom pravu, trebalo da prihvati migrante. Rim je na te optužbe odgovorio nazivajući Francusku "licemernom",... »

Sukob zbog migranata: Italija pozvala na razgovor francuskog ambasadora

Blic sreda, 13. jun 2018.
Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas na razgovor francuskog ambasadora, nakon što je Pariz oštro kritikovao odbijanje Rima da primi više od 600 migranata sa spasilačkog broda "Akvarijus" u Sredozemnom moru. Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je odluku Italije da ne... »

Italija pozvala ambasadora Francuske na razgovor zbog kritika

Al Jazeera sreda, 13. jun 2018.
Na kritike zbog odbijanja izbjeglica, Rim je poručio da ne može prihvatiti lekcije zemalja koje okreću glavu po pitanju imigracije.
Talijansko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u srijedu na razgovor francuskog veleposlanika, nakon što je Pariz oštro kritizirao odbijanje Rima da primi više od 600 izbjeglica i migranata sa spasilačkog broda u Sredozemnom... »

Konte optužio Pariz za licemerje, cinizam i rigidnost

Blic sreda, 13. jun 2018.
Italijanski premijer Đuzepe Konte optužio je francuske vlasti za licemerje, cinizam i rigidnost, nakon što je Pariz kritikovao Italiju zbog odbijanja da primi nove migrante, saopšteno je iz kancelarije italijanskog premijera. Francuska je ranije osudila odluku Italije, koja je odbila da primi oko... »

Za danas završena potraga za nestalim avionom

Beta  pre 2 sata  još 25 povezanih

Nastradao vozač "renoa"

Večernje novosti  pre 10 minuta  još 22 povezane
©2019 Netmark d.o.o.