Rasprava o izboru guvernera NBS, o amandmanima u petak

Rasprava o izboru guvernera NBS, o amandmanima u petak

RTS sreda, 13. jun 2018.
RTS: Rasprava o izboru guvernera NBS, o amandmanima u petak
Skupština Srbije završila je načelnu raspravu o izboru guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, koju je za tu funkciju predložio predsednik Aleksandar Vučić, kao i o više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i platama u agencijama i drugim organizacijama. Nastavak zasedanja parlamenta bio je buran, pa su sednicu obeležile brojne pauze.
19.25 – Poslanici završili načelnu raspravu o reizboru guvernera NBS, kao i više zakonskih predloga. Pretres amandmana u petak. 13.05 – Buran tok sednice parlamenta, predsedavajući Veroljub Arsić morao da odredi pauze kako bi... »

Završena rasprava, poslanici u petak o amandmanima

RTV sreda, 13. jun 2018.
RTV: Završena rasprava, poslanici u petak o amandmanima
BEOGRAD - Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o predlogu da Jorgovanka Tabaković bude reizabrana za guvernera NBS, kao i više zakonskih predloga, a rad će pretresom amandmana nastaviti u petak.
Poslanici su objedinjeno raspravljali o 14 tačaka dnevnog reda. Tabaković je za guvernera NBS predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na osnovu njenih dosadašnjih rezultata koje je ostvarila na toj funkciji, dok je opozicija... »

Počele pripreme za izbor članova manjinskih saveta

RTS sreda, 13. jun 2018.
RTS: Počele pripreme za izbor članova manjinskih saveta
Potpisivanjem Sporazuma o utvrđivanju specifikacije ukupnih planiranih troškova za potrebe sprovođenja izbora članova nacionalnih saveta nacionalnih manjina, koji će biti održani ove godine, počele su praktično pripreme za njihovo sprovođenje.
Sporazum su u Skupštini Srbije potpisali ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević. Ružić rekao je tom prilikom da će izbori biti raspisani... »

Pripreme za izbore saveta nacionalnih manjina

Danas sreda, 13. jun 2018.
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević potpisali su danas Sporazum o utvrđivanju specifikacije planiranih troškova za izbore članova saveta nacionalnih manjina koji će biti održani ove godine.
Ružić je, kako je saopštilo Ministarstvo, rekao da je poptisivanje Sporazuma početak priprema za sprovođenje izbora koji će biti raspisani tokom avgusta, a održan najkasnije u novembru ove godine. Posle potpisivanja Sporazuma u... »

Počele pripreme za izbor članova manjinskih saveta

RTV sreda, 13. jun 2018.
RTV: Počele pripreme za izbor članova manjinskih saveta
BEOGRAD - Potpisivanjem Sporazuma o utvrđivanju specifikacije ukupnih planiranih troškova za potrebe sprovođenja izbora članova nacionalnih saveta nacionalnih manjina, koji će biti održani ove godine, počele su praktično pripreme za njihovo sprovođenje.
Sporazum su u Skupštini Srbije potpisali ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević. Ružić rekao je tom prilikom da će izbori biti raspisani... »

Gojković: Žalba Paunovića Savetu Evrope opasna po Srbiju

Danas sreda, 13. jun 2018.
Žestoka polemika vlasti i opozicije o tome ko narušava izbornu volju u Paraćinu „Ko narušava izbornu volju u Paraćinu”, pitanje je na koje su poslanici vlasti i opozicije, uz mnogo buke i uz žestoku polemiku, pokušali da daju odgovore, tokom rasprave o izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi.
Demokrata Balša Božović optužio je SNS i Zorana Milojevića Zelju da već dva dana pokušavaju da uplaše odbornike i da prekomponuju vlast u Paraćinu. Naprednjaci su te optužbe negirali navodeći da je izborna volja odavno narušena i... »

Opozicija protiv predloga da Tabaković bude guverner NBS

Dnevnik sreda, 13. jun 2018.
BEOGRAD: Opozicija neće podržati izbor Jorgovanke Tabaković za guvernera Narodne banke Srbije, a kao razloge navode da ona radi u interesu banaka i da je napravljen presedan jer je za tu funkciju predložen stranački funkcioner.
Poslanici DS neće podržati nijedan od zakonskih predloga, rekla je Aleksandra Jerkov novinarima u Skupštini Srbije. Kada su u pitanju zakoni koji se bave zaštitom nacionalnih manjina, rešenja su prevaziđena i u modernom svetu... »

Burno u Skupštini: Tri pauze da "spadne adrenalin"

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: Burno u Skupštini: Tri pauze da "spadne adrenalin"
Beograd -- Nastavak zasedanja parlamenta počeo burno pa je predsedavajući Veroljub Arsić odredio i treću pauzu da bi poslanici "smanjili emocije i da im spadne adrenalin".
Serija polemika je počela kada je poslanik DS Balša Božović spomenuo Zorana Milojevića Zelju koji, po njegovim tvrdnjama, batinašima u Paraćinu želi da prekroji vlast. Replicirali su mu Aleksandar Marković i Aleksandar Martinović... »

I danas o izboru Tabaković za novi mandat

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: I danas o izboru Tabaković za novi mandat
Beograd -- Skupština Srbije nastavila je raspravu o izboru guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković koju je za tu funkciju predložio predsednik Aleksandar Vučić
Skupština raspravlja i o više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i platama u agencijama i drugim organizacijama. Poslanici vlasti su tokom jučerašnje rasprave ukazali da je Tabaković u svom... »

Buran početak sednice, opomena za poslanika DS, pa pauza

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: Buran početak sednice, opomena za poslanika DS, pa pauza
Beograd -- Burna sednica parlamenta. Poslanik DS Radoslav Milojičić dobio opomenu tokom polemike njegovog kolege Balše Božovića i šefa poslanika SNS.
Predsedavajući Veroljub Arsić je zbog serije polemika odredio petominutnu pauzu. Milojičić je dobacivao iz poslaničkih klupa, ali se u prenosu nije moglo čuti šta je govorio i zbog čega je dobio opomenu. Božović je u parlamentu... »

Izbor Tabaković za gruvernera: Burno na početku sednice, okršaj zbog vlasti u Paraćinu, protesta i "batinaša"

Blic sreda, 13. jun 2018.
Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o izboru guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković koju je za tu funkciju predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i o više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i platama u agencijama i drugim... »

Poslanici Skupštine Srbije nastavili raspravu o izboru guvernera NBS

Dnevnik sreda, 13. jun 2018.
BEOGRAD: Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o izboru guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković koju je za tu funkciju predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i o više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i platama u agencijama i drugim organizacijama.
Poslanici vlasti su tokom jučerašnje rasprave ukazali da je Tabaković u svom šestogodišnjem mandatu, koji je počeo u avgustu 2012. godine ostvarila značajne rezultate, a opozicija je kritikovala njen izbor, navodeći da je... »

Skupština Srbije: Poslanici nastavili raspravu o izboru guvernera NBS

Kurir sreda, 13. jun 2018.
BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o izboru guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković koju je za tu funkciju predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i o više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i platama u agencijama i... »
©2019 Netmark d.o.o.