Pompeo: Denuklearizacija, pa tek onda ublažavanje sankcija

Pompeo: Denuklearizacija, pa tek onda ublažavanje sankcija

Glas Amerike četvrtak, 14. jun 2018.
SEOUL, JUŽNA KOREJA — Državni sekretar SAD Majk Pompeo negirao je u četvrtak informacije iz severnokorejskih medija prema kojima je predsednik SAD Donald Tramp pihvatio, tokom Singapurskog samita sa Km Džong Unom, da postepeno ukida sankcije protiv Pjongjanga, rekavši da je Tramp bio vrlo jasan po... »

Pompeo: Kim shvatio da denuklearizacija mora biti brza

RTV četvrtak, 14. jun 2018.
RTV: Pompeo: Kim shvatio da denuklearizacija mora biti brza
SEUL - Severnokorejski lider Kim Džong Un shvatio je da denuklearizacija Severne Koreje mora biti brza, izjavio je danas u Seulu američki državni sekretar Majk Pompeo i istakao da do ukidanja sankcija Pjongjangu neće doći dok se taj proces ne završi.
"SAD i dalje traže potpunu, proverljivu i nepovratnu denuklearizaciju Severne Koreje", rekao je Pompeo na konferenciji za novinare koju je održao zajedno sa svojim japanskim i južnokorejskim kolegama u Seulu. Prema njegovim... »

SAD traži potpunu, provjerljivu i nepovratnu denuklearizaciju

Al Jazeera četvrtak, 14. jun 2018.
U dokumentu koji su potpisali američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski lider Kim Jong-un ne nalaze se termini 'provjerljiva' i 'nepovratna'.
Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u četvrtak da je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un shvatio da denuklearizacija Sjeverne Koreje mora biti brza, naglašavajući da do ukidanja sankcija Pjongjangu neće doći dok se taj... »

Pompeo: Kim shvatio da denuklearizacija mora biti brza

Vesti online četvrtak, 14. jun 2018.
Severnokorejski lider Kim Džong Un shvatio je da denuklearizacija Severne Koreje mora biti brza, izjavio je danas u Seulu američki državni sekretar Majk Pompeo i istakao da do ukidanja sankcija Pjongjangu neće doći dok se taj proces ne završi.
- SAD i dalje traže potpunu, proverljivu i nepovratnu denuklearizaciju Severne Koreje - rekao je Pompeo na konferenciji za novinare koju je održao zajedno sa svojim japanskim i južnokorejskim kolegama u Seulu, preneo je Rojters... »

Američki državni sekretar otkrio kada će sankcije Severnoj Koreji biti ukinute

Blic četvrtak, 14. jun 2018.
Severnokorejski lider Kim Džong Un shvatio je da denuklearizacija Severne Koreje mora biti brza, izjavio je danas u Seulu američki državni sekretar Majk Pompeo i istakao da do ukidanja sankcija Pjongjangu neće doći dok se taj proces ne završi. - SAD i dalje traže potpunu, proverljivu i nepovratnu... »

Pompeo: Kim Džong Un shvatio da denuklearizacija mora da bude brza

Novi magazin četvrtak, 14. jun 2018.
Kim Džong Un je "shvatio" da denuklearizacija Severne Koreje mora da bude "brza", izjavio je danas u Seulu šef američke diplomatije Majk Pompeo i dodao da sankcije Pjongjangu ne mogu da budu ukinute pre kraja tog procesa.
"SAD ostaju i dalje posvećene primeni potpune denuklerarizacije, koja bi trebalo da bude proverljiva i nepovratna", rekao je Pompeo novinarima posle sastanka s kolegama Južne Koreje i Japana. U dokumentu koji su američki... »

SAD traži pomoć Tokija i Seula u denuklearizaciji Sjeverne Koreje

Al Jazeera četvrtak, 14. jun 2018.
Ameruički državni sekretar Mike Pompeo kaže da Sjevernoj Koreji neće biti ukinute sankcije dok se ne postigne denuklearizacija te države.
Američki državni tajnik Mike Pompeo, šef japanske diplomacije Taro Kono i njegova južnokorejska kolegica Kang Kyung-wha obećali su da će zajedno raditi na tome kako bi osigurali da se Sjeverna Koreja odrekne svog programa za... »

Razoružavanje korak po korak: Pompeo: Dobićemo potpunu denuklearizaciju

Blic četvrtak, 14. jun 2018.
Oštre sankcije protiv Severne Koreje ostaju na snazi do potpune denuklearizacije, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo. Pjongjang je posle samita lidera dve zemlje Kim Džong Una i Donalda Trampa objavio da će proces biti sprovoden u fazama i recipročno. - Predsednik Tramp je bio... »

Pompeo: Mislim da je Kim shvatio

B92 četvrtak, 14. jun 2018.
B92: Pompeo: Mislim da je Kim shvatio
Seul -- Kim Džong Un je "shvatio" da denuklearizacija Severne Koreje mora da bude "brza", izjavio je danas u Seulu šef američke diplomatije Majk Pompeo.
On je ponovio ono što je njegov šef, američki predsednik Donald Tramp izjavio odmah nakon samita sa liderom Severne Koreje u Singapuru, da sankcije Pjongjangu ne mogu da budu ukinute pre kraja tog procesa. "SAD ostaju i dalje... »

Severna Koreja se nada ukidanju sankcija

Danas četvrtak, 14. jun 2018.
Posle istorijskog susreta Kim-Tramp u Singapuru – Severna Koreja je od utorka u slavljeničkom raspoloženju – veliča samit Kim-Tramp kao veliku pobedu zemlje i vrhovnog vođe, dok državni mediji sa ushićenjem prenose da Sjedinjene Države nameravaju da im ukinu sankcije. Slavi se, bar sudeći prema tekstovima u novinama, i Kimov preobražaj od revoltiranog diktatora do državnika koji je pozitivno primljen i prihvaćen u Singapuru.
Predsednici Kim DŽong Un i Donald Tramp su u utorak potpisali kratku deklaraciju o denuklearizaciji i smanjenju napetosti. Tramp je kasnije rekao da sankcije ostaju za sada na snazi, ali da će biti ukinute „kada nuklearne... »

Pompeo: Severna Koreja će biti razoružana do kraja Trampovog mandata

Blic četvrtak, 14. jun 2018.
SAD se nadaju da će se "veliko razoružavanje" Severne Koreje, kada je reč o nuklearnom oružju, desiti do kraja mandata američkog predsednika Donalda Trampa 2020. godine, izjavio je državni sekretar SAD Majk Pompeo. On je novinarima u Seulu dan nakon sastanka Trampa i severnokorejskog lidera Kim... »

Kraj: Nemačka-Srbija 1:1

Večernje novosti  pre 4 sata  još 6 povezanih

Danas pretežno sunčano, do 15 stepeni

Blic  pre 27 minuta  još 3 povezane
©2019 Netmark d.o.o.