Uhapšeni osumnjičeni za izazivanje panike u vezi sa vodom

Uhapšeni osumnjičeni za izazivanje panike u vezi sa vodom

RTV četvrtak, 14. jun 2018.
RTV: Uhapšeni osumnjičeni za izazivanje panike u vezi sa vodom
NOVI SAD, STARA PAZOVA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsili F.J. (42) i B.C. (39) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.
Oni se sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da "u naredna dva dana vodu u Beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan, pun kancerogenih čestica" i na taj način... »

ŠIRE PANIKU Voda u Novom Sadu je ispravna za piće

Dnevnik četvrtak, 14. jun 2018.
Na Vajberu i drugim društvenim mrežama pojavila se lažna vest o tome da je voda u vodovodu zagađena i da nije za piće.
Pojedini građani su dobili poruke da se navodno se u vodovod prosuo metan sa „izuzetno kancerogenim česticama“, te da vodu ne bi trebalo piti naredna dva dana. Navodi poruke su se odnosili na Beograd, ali su je dobijali i... »

Vodovod: Novosadska voda ispravna za piće

NoviSad.com četvrtak, 14. jun 2018.
Novi Sad – Nakon što je beogradski „Vodovod i kanalizacija“ demantovao vest da voda u Beogradu nije bezbedna za piće, oglasio je i novosadski „Vodovod“ koji ističe da je novosadska voda ispravna za piće. Kao dokaz tome na Fejsbuk stranici JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad objavljen je i kratak... »

SAOPŠTENJE "VODOVODA": Novosadska "česmovača" je bezbedna za piće

Moj Novi Sad četvrtak, 14. jun 2018.
Povodom lažnog upozorenja da voda u Beogradu nije bezbedna za piće, koje se u protekla 24 sata pojavilo na društvenim mrežama – a što je kasnije demantovano od strane nadležnih u prestonici – oglasilo se i Javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad, čije vam saopštenje prenosimo u... »

Vodovod: Voda u Novom Sadu je ispravna, širenje dezinformacija je krivično delo

Radio 021 četvrtak, 14. jun 2018.
U protekla 24 sata se na društvenim mrežama pojavilo lažno upozorenje da voda u Beogradu nije bezbedna za piće, a dezinformacija se širi i po drugim gradovima, pa i u Novom Sadu.
Ovu informaciju su danas demantovali nadležni u beogradskom "Vodovodu", a reagovao je i novosadski "Vodovod". "Obaveštavamo građane Novog Sada da je voda iz JKP 'Vodovod i kanalizacija' u potpunosti bezbedna i ispravna za piće.... »

Voda je dobra, a da bi to dokazao Vesić je uzeo čašu VIDEO

B92 četvrtak, 14. jun 2018.
B92: Voda je dobra, a da bi to dokazao Vesić je uzeo čašu VIDEO
Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, da bi uverio građane da je voda za piće ispravna, nakon širenja panike na društvenim mrežama, popio času česmovače.
Naime, Vesić je održao konferenciju za medije, nakon što se društvenim mrežama poput munje proširila vest da je voda za piće u Beogradu neispravna, odnosno da je kontaminirana metanom. To je, sudeći prema društvenim mrežama,... »

Beogradski vodovod i kanalizacija: Voda ispravna za piće

Novi magazin četvrtak, 14. jun 2018.
Beogradska voda je u potpunosti ispravna za piće, rečeno je agenciji Beta u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji.
Na društvenim mrežama se pojavila informacija da voda u Beogradu nije bezbedna za piće, a u tom javnom gradskom komunalnom preduzeću kažu da to nije tačno. Šefica laboratorije beogradskog vodovoda na postrojenju Makiš Vesna Lukić... »

Beogradski vodovod: Lažne vesti, voda za piće je ispravna

B92 četvrtak, 14. jun 2018.
B92: Beogradski vodovod: Lažne vesti, voda za piće je ispravna
Beograd -- Nakon vesti koje su kružile društvenim mrežama da je voda u iz beogradskog vodovoda zagađena i da je sazvana hitna konferencija za medije, stiže demanti.
Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" je rečeno da je voda u Beogradu u potpunosti ispravna za piće. Šefica laboratorije beogradskog vodovoda na postrojenju Makiš Vesna Lukić istakla je da analiza pijaće vode nije pokazala... »
©2018 Netmark d.o.o.