Uništene maline, breskve i kajsije

Uništene maline, breskve i kajsije

Politika četvrtak, 14. jun 2018.
Samo oni poljoprivrednici koji su se osigurali mogu da očekuju da će im gubici biti makar delimično nadoknađeni. – U Srbiji je osigurano svega 10 do 13 odsto zasejanih poljoprivrednih površina
Najveća štetu od nevremena koje je pogodilo Srbiju pretrpeli su poljoprivrednici iz Užica, Priboja, Požege, Topole, Aranđelovca, Gornjeg Milanovca, kao i iz Braničevskog okruga. Grad je pokosio kulture čija je berba u toku –... »

Nevreme pokosilo rod, kakva nam je protivgradna zaštita

N1 Info četvrtak, 14. jun 2018.
"Nezapamćeno nevreme" - tim rečima počinju gotovo svi medijski izveštaji o jakoj oluji koja je pogodila Srbiju. Grad koji je padao više od 30 minuta u kontinuitetu i obilna kiša, u pojedinim delovima zemlje potpuno su pokosili rod u voćnjacima i poljoprivredne kulture.
Izvor: N1 Samo u Topoli, gde je proglašena vanredna situacija, prema prvim procenama, šteta iznosi oko 20 miliona evra. I to ponovo otvara pitanje: da li je sistem protivgradne zaštite dovoljno efikasan? Snažno nevreme, krupan... »

Šteta od grada u Topoli 20 miliona evra

RTV četvrtak, 14. jun 2018.
RTV: Šteta od grada u Topoli 20 miliona evra
TOPOLA - U opštini Topola zbog jučerašnjeg nevremena praćenog velikom količinom kiše i grada proglašena je vanredna situacija. Grad je zahvatio 6.500 hektara pod voćem što je 85 odsto od ukupnih površina, rod je stradao, a preliminarana šteta procenjena je na 20 miliona evra.
Ovogodišnji rod šljiva u voćnjaku Saše Savića umesto da završi u izvozu za Rusiju ostao je na zemlji. Nezapamćeni grad pogodio je voćnjake a pored roda uništena su i stabla u zasadima. "Voćarstvo je uništeno u ovom kraju. Imali... »

Vanredna situacija u više opština: Sela bez struje, preko 1.100 objekata oštećeno, šteta preko 20 miliona evra (foto)

Blic četvrtak, 14. jun 2018.
Katastrofalno nevreme pogodilo je u toku noći više mesta u Srbiji, a najgore su prošle opštine Smederevska Palanka i Topola, na čijim područjima je proglašena vanredna situacija. - Usled nevremena praćenog velikom količinom grada i kiše na celoj teritoriji opštine Topola zavedeno je vanredno... »

U toku procena šteta od nevremena u više opština

Dnevnik četvrtak, 14. jun 2018.
BEOGRAD: Jako nevreme koje je pogodilo Srbiju napravilo je veliku materijalnu štetu, u više opština je proglašena situacija, a posledice će biti poznate kada stignu rezultati Komisija za procenu štete koje su na terenu.
Nevreme praćeno velikom količinom grada nanelo je veliku štetu voću i usevima, a prema rečima predsednika opštine Ljig Dragana Lazarevića u Kačerskom kraju došlo je do urušavanja mosta zbog čega je nekoliko domaćinstava odsečeno.... »

Ogromna šteta: Vanredna situacija u Topoli!

Mondo četvrtak, 14. jun 2018.
Štab za vanredne stuacije Opštine Topola odlučio je jutros da na teritoriji te opštine proglasi vanrednu situaciju, usled nevremena praćenog velikom količinom grada i kiše.
Foto: Tanjug/Glas Zapadne Srbije/bb Nevreme je izazvalo veliku štetu na objektima, usevima i voćnjacima. Procena je da je naneta šteta na usevima i voćnjacima između 60-90 odsto. Preliminarne procene su da je šteta veća od 20... »

U Topoli proglašena vanredna situacija zbog nevremena

Vesti online četvrtak, 14. jun 2018.
Štab za vanredne stuacije Opštine Topola odlučio je jutros da na teritoriji te opštine proglasi vanrednu situaciju, usled nevremena praćenog velikom količinom grada i kiše.
Na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije odmah su razmatrane i aktivnosti koje se moraju preduzeti zbog elementarne nepogode koja je zahvatila ovu šumadijsku opštinu, a koja je izazvala veliku štetu na objektima, usevima... »

Proglašena vanredna situacija u Topoli

N1 Info četvrtak, 14. jun 2018.
Opština Topola proglasila je vanrednu situaciju na celoj teritoriji, kako bi što pre počela sanacija katastrofalnih posledica olujnog nevremena i jakog grada koji su juče popodne pogodili tu opštinu, izjavio je FoNetu predsednik Skupštine Topola Dragan Jovanović.
On je rekao da je vanredna situacija proglašena kako bi se pojednostavile procedure i ljudima pomoglo da što pre počnu da popravljaju štetu na svojoj imovini. "Pokušaćemo da već danas pomognemo kupovinom crepa za sanaciju krovova... »

Vanredna situacija u Topoli

Danas četvrtak, 14. jun 2018.
Opština Topola proglasila je vanrednu situaciju na celoj teritoriji, kako bi što pre počela sanacija katastrofalnih posledica olujnog nevremena i jakog grada koji su juče popodne pogodili našu opštinu, izjavio je FoNetu predsednik Skupštine Topola Dragan Jovanović.
On je rekao da je vanredna situacija proglašena kako bi se pojednostavile procedure i ljudima pomoglo da što pre počnu da popravljaju štetu na svojoj imovini. Pokušaćemo da već danas pomognemo kupovinom crepa za sanaciju krovova... »
©2018 Netmark d.o.o.