EU povećava budžet za Zapadni Balkan 20 odsto

EU povećava budžet za Zapadni Balkan 20 odsto

Vesti online četvrtak, 14. jun 2018.
Komesar za pregovore o proširenju Johanes Han najavio je povećanje budžeta za pretpristupnu pomoć (IPA III) zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima sa 12,5 na 14,5 milijardi evra za period od 2021 do 2027. godine. Ovo se uglavnom odnosi na Zapadni Balkan, kaže Han.
Fondovi služe kao podrška EU zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima na putu ispunjavanja kriterijuma za pristupanje Uniji i sprovođenja dubokih i sveobuhvatnih reformi. Han je najavio i promenu u načinu finansiranja... »

Dodatni novac Zapadnom Balkanu iz fondova EU

N1 Info četvrtak, 14. jun 2018.
Zapadni Balkan dobiće dodatni novac iz fondova Evropske unije, i to povećanje iznosiće 30 odsto, najavio je komesar za pregovore o proširenju Johanes Han.
Izvor: Tanjug Kaže da će Brisel povećati bužet za pretpristupnu pomoć - sa 12 i po na 14 i po milijardi evra, zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u EU. Kako je rekao, radi se o budžetu za period od 2021.... »

Han: Pozitivan razvoj atmosfere u dijalogu Beograda i Prištine

RTS četvrtak, 14. jun 2018.
RTS: Han: Pozitivan razvoj atmosfere u dijalogu Beograda i Prištine
Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da vidi novi impuls u dijalogu Beograda i Prištine, mada još nema "ništa konkretno".
Ovakav stav Han je objasnio na prvom mestu promenom pristupa Prištine, koja je, prema njegovim rečima, do sada "sa manje volje nego Srbi" učestvovala u dijalogu. "Možda su ranije bili manje voljni nego Srbi oko dijaloga, ali sada... »

Han: Pozitivan razvoj atmosfere u dijalogu Beograda i Prištine

Dnevnik četvrtak, 14. jun 2018.
BRISEL: Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da vidi novi impuls u dijalogu Beograda i Prištine, mada još nema "ništa konkretno".
Ovakav stav Han je objasnio na prvom mestu promenom pristupa Kosova koje je, prema njegovim rečima, do sada ”sa manje volje nego Srbi” učestvovalo u dijalogu. ”Možda su ranije bili manje voljni nego Srbi oko dijaloga, ali sada... »

Han: Oseća se pozitivan razvoj atmosfere između Beograda i Prištine

Blic četvrtak, 14. jun 2018.
Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da vidi novi impuls u dijalogu Beograda i Prištine, mada jošš nema "ništa konkretno". Ovakav stav Han je objasnio na prvom mestu promenom pristupa Kosova koje je, prema njegovim rečima, do sada ”sa manje volje nego Srbi” učestvovalo u... »

Han: Pozitivan razvoj atmosfere u dijalogu Beograda i Priština

RTV četvrtak, 14. jun 2018.
RTV: Han: Pozitivan razvoj atmosfere u dijalogu Beograda i Priština
BRISEL - Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da vidi novi impuls u dijalogu Beograda i Prištine, mada još nema "ništa konkretno".
Ovakav stav Han je objasnio na prvom mestu promenom pristupa Kosova koje je, prema njegovim rečima, do sada "sa manje volje nego Srbi" učestvovalo u dijalogu. "Možda su ranije bili manje voljni nego Srbi oko dijaloga, ali sada... »

Han: Pozitivan razvoj atmosfere u dijalogu Beograda i Prištine

Politika četvrtak, 14. jun 2018.
BRISEL - Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da vidi novi impuls u dijalogu Beograda i Prištine, mada još nema „ništa konkretno”. Ovakav stav Han je objasnio na prvom mestu promenom pristupa Kosova koje je, prema njegovim rečima, do sada „sa manje volje nego Srbi”... »

EU značajno povećava pretpristupnu pomoć za Zapadni Balkan

RTS četvrtak, 14. jun 2018.
RTS: EU značajno povećava pretpristupnu pomoć za Zapadni Balkan
Komesar za pregovore o proširenju Johanes Han najavio je povećanje budžeta za pretpristupnu pomoć ( IPA III) zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima na 14,5 milijardi za period od 2021 do 2027. godine. "Ovo se uglavnom odnosi na Zapadni Balkana", rekao je Han.
Komesar Johanes Han je najavio značajno povećanje pretpristupne pomoći sa trenutnih 12 milijardi evra na 14, 5 mijlijardi evra za budžetski period od 2021. do 2017. godine. Ovi fondovi služe kao podrška EU zemljama kandidatima i... »

EU povećava budžet za Zapadni Balkan 20 odsto

RTV četvrtak, 14. jun 2018.
RTV: EU povećava budžet za Zapadni Balkan 20 odsto
BRISEL - Komesar za pregovore o proširenju Johanes Han najavio je povećanje budžeta za pretpristupnu pomoć (IPA III) zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima sa 12,5 na 14,5 milijardi evra za period od 2021 do 2027. godine.
"Ovo se uglavnom odnosi na Zapadni Balkan", kaže Han. Fondovi služe kao podrška EU zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima na putu ispunjavanja kriterijuma za pristupanje Uniji i sprovođenja dubokih i sveobuhvatnih... »
©2018 Netmark d.o.o.