NATO na samitu, Tramp "u napadu" / VIDEO

NATO na samitu, Tramp "u napadu" / VIDEO

B92 sreda, 11. jul 2018.
B92: NATO na samitu, Tramp "u napadu" / VIDEO
Brisel -- Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO okupili su se na dvodnevnom samitu u Briselu.
Kako javlja naša reporterka, Donald Tramp je uspeo u svom naumu, NATO je poklekao u njegovim zahtevima. Američki predsednik je čim je došao krenuo u verbalni napad po članicama NATO, rekavši da Amerikanci troše previše na... »

Teme Samita NATO-a u sjeni Trampovih zahtjeva?

Slobodna Evropa sreda, 11. jul 2018.
Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO-a okupljaju se u srijedu i četvrtak na samitu u Briselu i svjetski mediji ocjenjuju da će pitanja koja su na dnevnom redu, poput suprotstavljanja ruskom utjecaju i borbi protiv sajber kriminala, zasjeniti nastup američkog predsjednika Donalda Trampa... »

Tramp optužio Berlin da je zarobljenik Rusije; Merkel: Vodimo nezavisnu politiku

RTS sreda, 11. jul 2018.
RTS: Tramp optužio Berlin da je zarobljenik Rusije; Merkel: Vodimo nezavisnu politiku
Američki predsednik Donald Tramp je, uoči samita NATO-a, pokrenuo snažan javni napad na Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom oko izgradnje gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin "zarobljenik Rusije". Vodimo nezavisnu politiku i donosimo nezavisne političke odluke, odgovorila je nemačka kancelarka Angela Merkel.
Samit NATO-a u Briselu se održava u trenutku napetosti zbog "trgovinskog rata", jer je Donald Tramp uveo carine na čelik i aluminijum iz Evorpske unije, Kanade i Kine. Donald Tramp je, uoči početka samita NATO-a, pokrenuo snažan... »

Burno uoči samita NATO, razmišlja se i o konferenciji o bezbednosti u Evropi

EurActiv sreda, 11. jul 2018.
Lideri NATO u popodnevnim satima 11. jula počinju susret u Briselu, na kojem se očekuje veoma oštra rasprava s američkim predsednikom Donaldom Trampom, pre svega oko američkog stava da je neodrživo da SAD podmiruju najveći deo troškova za delovanje NATO i odbranu Evrope, dok Evropa ostvaruje veliki... »

Burno uoči samita NATO, razmišlja se i o konferenciji o bezbednosti u Evropi

Novi magazin sreda, 11. jul 2018.
Lideri NATO popodne počinju susret u Briselu, na kojem se očekuje veoma oštra rasprava s američkim predsednikom Donaldom Trampom pre svega oko američkog stava da je neodrživo da SAD podmiruju najveći deo troškova za delovanje NATO i odbranu Evrope, dok Evropa ostvaruje veliki višak u trgovini s Amerikom.
Evropski saveznici u NATO veoma strahuju da bi Tramp mogao izazvati i raskol u Atlantskom savezu pošto je Vašington krenuo u trgovinski rat i zaveo sankcije Evropi, napustio sporazum o nadzoru razvoja nuklearnog oružja s Iranom,... »

Počeo samit NATO u Briselu

RTV sreda, 11. jul 2018.
RTV: Počeo samit NATO u Briselu
BRISEL - Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO okupiće se danas na dvodnevnom samitu u Briselu, na kojem se očekuju novi pritisci američkog predsednika Donalda Trampa na saveznike da povećaju izdvajanja za odbranu.
Na dnevnom redu samita biće i jačanje sposobnosti za odbranu, projektovanje bezbednosti, borba protiv terorizma, jača suradnja sa Evropskom unijom. Članice NATO dogovorile su na samitu koji je održan u Velsu 2014. godine da će u... »

Odgovor Trumpu: Njemačka nije zarobljenik ruske politike

Al Jazeera sreda, 11. jul 2018.
Američki predsjednik je kritizirao dogovor Berlina i Moskve oko gasovoda Sjeverni tok.
Njemačka nije zarobljenik ruske politike, poručila je njemačka ministarka odbrane Ursula von der Leyen, reagirajući na optužbu predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da je Njemačka pod "potpunom kontrolom" Moskve, prenosi Reuters.... »

Tramp dobio brz odgovor: Nemačka nije ruski zarobljenik

Blic sreda, 11. jul 2018.
Nemačka nije zarobljenik ruske politike, poručila je danas nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen, reagujući na optužbu predsednika SAD Donalda Trampa da je Nemačka pod "potpunom kontrolom" Moskve, prenosi Rojters. - Nesumnjivo je da imamo mnogo nerazjašnjenih pitanja sa Rusijim - izjavila... »

Nemci brzo odgovorili trampu: Nismo mi zarobljenici ruske politike!

Kurir sreda, 11. jul 2018.
Nemačka nije zarobljenik ruske politike, poručila je danas nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen, reagujući na optužbu predsednika SAD Donalda Trampa da je Nemačka pod "potpunom kontrolom" Moskve.
"Nesumnjivo je da imamo mnogo nerazjašnjenih pitanja sa Rusijom", izjavila je Fon der Lejenova na događaju koji prati samit NATO. Ona je to kazala samo nekoliko minuta nakon što se Tramp obratio novinarima tokom zajedničke pres... »

Nemci odgovaraju Trampu: Nismo zarobljenik ruske politike

Politika sreda, 11. jul 2018.
BRISEL - Nemačka nije zarobljenik ruske politike, poručila je danas nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen, reagujući na optužbu predsednika SAD Donalda Trampa da je Nemačka pod „potpunom kontrolom” Moskve, prenosi Rojters. „Nesumnjivo je da imamo mnogo nerazjašnjenih pitanja sa Rusijim”,... »

Sastanak NATO počinje u strahu: Tramp žestokom porukom najavio buran samit

Kurir sreda, 11. jul 2018.
Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO okupiće se danas na dvodnevnom samitu u Briselu, na kojem se očekuju novi pritisci američkog predsednika Donalda Trampa na saveznike da povećaju izdvajanja za odbranu.
Na dnevnom redu samita biće i jačanje sposobnosti za odbranu, projektovanje bezbednosti, borba protiv terorizma, jača saradnja sa Evropskom unijom. Članice NATO dogovorile su na samitu koji je održan u Velsu 2014. godine da će u... »

Samit NATO: U fokusu ravnomerna raspodela troškova

N1 Info sreda, 11. jul 2018.
Lideri 29 zemalja članica NATO, uključujući i američkog predsednika Donalda Trampa, sastaće se 11. i 12. jula na samitu u Briselu, najavljeno je na sajtu Alijanse.
Fokus dvodnevnog samita u Briselu biće jačanje odbrane, borbe protiv terorizma, ali i ravnomerana raspodela troškova za odbranu, saopštio je NATO. Lideri članica NATO raspravljaće o pravičnijoj podeli troškova za odbranu, pitanju... »

Donald Tramp, za ili protiv NATO? "Ako predsednik Amerike ode ljut sa samita iz Brisela kod Putina, to može biti opasno"

Blic sreda, 11. jul 2018.
Dugoočekivani Samit NATO-a održava se 11. i 12 jula u Briselu. Kako stoji na sajtu severnoatlanske alijanse, sastanak dolazi u presudnom trenutku za sigurnost saveza. - Na samitu će Alijansa doneti važne odluke u cilju daljeg jačanja sigurnosti u Evropi i okolini, uključujući, između ostalog, borbu... »

Tramp stigao u Brisel na samit NATO (video)

Blic sreda, 11. jul 2018.
Američki predsednik Donald Tramp stigao je u Brisel, gde će učestvovati na samitu NATO, saopštila je Bela kuća na svom nalogu na Tviteru. Bela kuća objavila je na Tviteru i snimak, na kojem se vidi kako se američki avion kreće po pisti. Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO-a okupiće se u... »
©2019 Netmark d.o.o.