NATO na samitu, Tramp "u napadu" / VIDEO

NATO na samitu, Tramp "u napadu" / VIDEO

B92 pre 8 dana
B92: NATO na samitu, Tramp "u napadu" / VIDEO
Brisel -- Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO okupili su se na dvodnevnom samitu u Briselu.
Kako javlja naša reporterka, Donald Tramp je uspeo u svom naumu, NATO je poklekao u njegovim zahtevima. Američki predsednik je čim je došao krenuo u verbalni napad po članicama NATO, rekavši da Amerikanci troše previše na... »

Teme Samita NATO-a u sjeni Trampovih zahtjeva?

Slobodna Evropa pre 8 dana
Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO-a okupljaju se u srijedu i četvrtak na samitu u Briselu i svjetski mediji ocjenjuju da će pitanja koja su na dnevnom redu, poput suprotstavljanja ruskom utjecaju i borbi protiv sajber kriminala, zasjeniti nastup američkog predsjednika Donalda Trampa... »

Tramp optužio Berlin da je zarobljenik Rusije; Merkel: Vodimo nezavisnu politiku

RTS pre 8 dana
RTS: Tramp optužio Berlin da je zarobljenik Rusije; Merkel: Vodimo nezavisnu politiku
Američki predsednik Donald Tramp je, uoči samita NATO-a, pokrenuo snažan javni napad na Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom oko izgradnje gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin "zarobljenik Rusije". Vodimo nezavisnu politiku i donosimo nezavisne političke odluke, odgovorila je nemačka kancelarka Angela Merkel.
Samit NATO-a u Briselu se održava u trenutku napetosti zbog "trgovinskog rata", jer je Donald Tramp uveo carine na čelik i aluminijum iz Evorpske unije, Kanade i Kine. Donald Tramp je, uoči početka samita NATO-a, pokrenuo snažan... »

Burno uoči samita NATO, razmišlja se i o konferenciji o bezbednosti u Evropi

EurActiv pre 8 dana
Lideri NATO u popodnevnim satima 11. jula počinju susret u Briselu, na kojem se očekuje veoma oštra rasprava s američkim predsednikom Donaldom Trampom, pre svega oko američkog stava da je neodrživo da SAD podmiruju najveći deo troškova za delovanje NATO i odbranu Evrope, dok Evropa ostvaruje veliki... »

Burno uoči samita NATO, razmišlja se i o konferenciji o bezbednosti u Evropi

Novi magazin pre 8 dana
Lideri NATO popodne počinju susret u Briselu, na kojem se očekuje veoma oštra rasprava s američkim predsednikom Donaldom Trampom pre svega oko američkog stava da je neodrživo da SAD podmiruju najveći deo troškova za delovanje NATO i odbranu Evrope, dok Evropa ostvaruje veliki višak u trgovini s Amerikom.
Evropski saveznici u NATO veoma strahuju da bi Tramp mogao izazvati i raskol u Atlantskom savezu pošto je Vašington krenuo u trgovinski rat i zaveo sankcije Evropi, napustio sporazum o nadzoru razvoja nuklearnog oružja s Iranom,... »

Počeo samit NATO u Briselu

RTV pre 8 dana
RTV: Počeo samit NATO u Briselu
BRISEL - Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO okupiće se danas na dvodnevnom samitu u Briselu, na kojem se očekuju novi pritisci američkog predsednika Donalda Trampa na saveznike da povećaju izdvajanja za odbranu.
Na dnevnom redu samita biće i jačanje sposobnosti za odbranu, projektovanje bezbednosti, borba protiv terorizma, jača suradnja sa Evropskom unijom. Članice NATO dogovorile su na samitu koji je održan u Velsu 2014. godine da će u... »

Odgovor Trumpu: Njemačka nije zarobljenik ruske politike

Al Jazeera pre 8 dana
Američki predsjednik je kritizirao dogovor Berlina i Moskve oko gasovoda Sjeverni tok.
Njemačka nije zarobljenik ruske politike, poručila je njemačka ministarka odbrane Ursula von der Leyen, reagirajući na optužbu predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da je Njemačka pod "potpunom kontrolom" Moskve, prenosi Reuters.... »

Tramp dobio brz odgovor: Nemačka nije ruski zarobljenik

Blic pre 8 dana
Nemačka nije zarobljenik ruske politike, poručila je danas nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen, reagujući na optužbu predsednika SAD Donalda Trampa da je Nemačka pod "potpunom kontrolom" Moskve, prenosi Rojters. - Nesumnjivo je da imamo mnogo nerazjašnjenih pitanja sa Rusijim - izjavila... »

Nemci brzo odgovorili trampu: Nismo mi zarobljenici ruske politike!

Kurir pre 8 dana
Nemačka nije zarobljenik ruske politike, poručila je danas nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen, reagujući na optužbu predsednika SAD Donalda Trampa da je Nemačka pod "potpunom kontrolom" Moskve.
"Nesumnjivo je da imamo mnogo nerazjašnjenih pitanja sa Rusijom", izjavila je Fon der Lejenova na događaju koji prati samit NATO. Ona je to kazala samo nekoliko minuta nakon što se Tramp obratio novinarima tokom zajedničke pres... »

Nemci odgovaraju Trampu: Nismo zarobljenik ruske politike

Politika pre 8 dana
BRISEL - Nemačka nije zarobljenik ruske politike, poručila je danas nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen, reagujući na optužbu predsednika SAD Donalda Trampa da je Nemačka pod „potpunom kontrolom” Moskve, prenosi Rojters. „Nesumnjivo je da imamo mnogo nerazjašnjenih pitanja sa Rusijim”,... »

Sastanak NATO počinje u strahu: Tramp žestokom porukom najavio buran samit

Kurir pre 9 dana
Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO okupiće se danas na dvodnevnom samitu u Briselu, na kojem se očekuju novi pritisci američkog predsednika Donalda Trampa na saveznike da povećaju izdvajanja za odbranu.
Na dnevnom redu samita biće i jačanje sposobnosti za odbranu, projektovanje bezbednosti, borba protiv terorizma, jača saradnja sa Evropskom unijom. Članice NATO dogovorile su na samitu koji je održan u Velsu 2014. godine da će u... »

Samit NATO: U fokusu ravnomerna raspodela troškova

N1 Info pre 9 dana
Lideri 29 zemalja članica NATO, uključujući i američkog predsednika Donalda Trampa, sastaće se 11. i 12. jula na samitu u Briselu, najavljeno je na sajtu Alijanse.
Fokus dvodnevnog samita u Briselu biće jačanje odbrane, borbe protiv terorizma, ali i ravnomerana raspodela troškova za odbranu, saopštio je NATO. Lideri članica NATO raspravljaće o pravičnijoj podeli troškova za odbranu, pitanju... »

Donald Tramp, za ili protiv NATO? "Ako predsednik Amerike ode ljut sa samita iz Brisela kod Putina, to može biti opasno"

Blic pre 9 dana
Dugoočekivani Samit NATO-a održava se 11. i 12 jula u Briselu. Kako stoji na sajtu severnoatlanske alijanse, sastanak dolazi u presudnom trenutku za sigurnost saveza. - Na samitu će Alijansa doneti važne odluke u cilju daljeg jačanja sigurnosti u Evropi i okolini, uključujući, između ostalog, borbu... »

Tramp stigao u Brisel na samit NATO (video)

Blic pre 9 dana
Američki predsednik Donald Tramp stigao je u Brisel, gde će učestvovati na samitu NATO, saopštila je Bela kuća na svom nalogu na Tviteru. Bela kuća objavila je na Tviteru i snimak, na kojem se vidi kako se američki avion kreće po pisti. Šefovi država ili vlada zemalja članica NATO-a okupiće se u... »

Barberi spalio garderobu, torbe i parfeme vredne milione funti

BBC News  pre 1 sat  još 6 povezanih

Radnički na Malti potvrdio prolaz

Večernje novosti  pre 8 sati  još 6 povezanih

Tramp: Biću Putinov najveći neprijatelj, ako...

Mondo  pre 59 minuta  još 4 povezane

Dogovor opozicije o 30 programskih ciljeva

RTV  pre 39 minuta  još 2 povezane

Sirijski pobunjenici pristali napustiti teritoriju kod Golana

Al Jazeera  pre 1 sat  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.