Održana komemoracija u Memorijalnom centru u Potočarima

Održana komemoracija u Memorijalnom centru u Potočarima

N1 Info sreda, 11. jul 2018.
U Memorijalnom centru u Potočarima je održana komemoracija Bošnjacima nastradalim tokom ofanzive srpskih snaga na Srebrenicu u julu 1995. godine.
Izvor: N1 Predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje godišnjice srebreničkog masakra Nermin Alivuković rekao je da je Srebrenica postala planetarni simbol genocida. "Znamo ko ga je počinio i da su osuđeni. Srebreničke žrtve... »

Komemoracija u Srebrenici, iz Srbije nema nikog

B92 sreda, 11. jul 2018.
B92: Komemoracija u Srebrenici, iz Srbije nema nikog
Srebrenica -- U Memorijalnom centru u Potočarima počela komemoracija Bošnjacima nastradalim tokom ofanzive srpskih snaga na Srebrenicu u julu 1995. Srbija nema delegaciju.
U Potočarima su se okupili predstavnici vlasti i građana, koji tu svake godine dolaze iz svih krajeva, a u Federaciji BiH je proglašen Dan žalosti. Niko od zvaničnika Srbije ove godine ne prisustvuje komemoraciji, nakon što je na... »

Završena komemoracija u Srebrenici

Novi magazin sreda, 11. jul 2018.
U Memorijalnom centru Potočari danas je održana komemoracija srebreničkim žrtvama i sahranjeni su posmrtni ostaci 35 žrtava ubijenih u julu 1995. godine.
Skup je protekao bez incidenta. Sahranu je predvodio poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović. Tokom komemoracije u Potočarima su se obratile brojne zvanice, a samoj sahrani je prisustvovalo više hiljada... »

Zločin u Srebrenici: Komemoracija u Potočarima

Mondo sreda, 11. jul 2018.
U Memorijalnom centru u Potočarima obeležena 23. godišnjica od zločina u Srebrenici. U Federaciji BiH Dan žalosti.
U Potočare je danas stiglo 177 autobusa i 2.306 automobila s građanima koji su prisustvovali odavanju pošte žrtvama zločina. Bili su tu i brojni bošnjački političari, ministar pravde Turske, međunarodni predstavnici...Iz Srbije... »

"I dalje se normalni pitaju kako je moguć takav zločin"

B92 sreda, 11. jul 2018.
B92: "I dalje se normalni pitaju kako je moguć takav zločin"
Srebrenica -- Srebrenica će ostati "tamna mrlja na obrazu svih onih koji su mogli, a nisu učinili ništa da spreče genocid nad Bošnjacima, izjavio Bakir Izetbegović.
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je na komemorativnom skupu u Memorijalnom centru u Potočarima naglasio da se i posle 23 godine od srebreničkog genocida "normalna bića pitaju kako je moguće da se takav zločin... »

Izetbegović: Srebrenica će ostati tamna mrlja na obrazu svih koji nisu sprečili genocid

Novi magazin sreda, 11. jul 2018.
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je danas na komemorativnom skupu u Memorijalnom centru u Potočarima da će Srebrenica ostati "tamna mrlja na obrazu svih onih koji su mogli, a nisu učinili ništa da spreče genocid nad Bošnjacima u Srebrenici".Izetbegović je naglasio da se i posle 23 godine od srebreničkog genocida "normalna bića pitaju kako je moguće da se takav zločin desio na tlu Evrope".
"U potočarsku zemlju, u dolini tuge, i na svetom mestu za svakog Bošnjaka, danas spuštamo posmrtne ostatke 35 nevino ubijenih ljudi. Ubijenih samo zato jer su bili Bošnjaci i muslimani", kazao je Izetbegović u svom obraćanju na... »

Obeležavanje 23 godine od zločina u Srebrenici: Izetbegović: Bošnjaci su izdani od međunarodne zajednice

Blic sreda, 11. jul 2018.
Odavanjem pošte nastradalim Bošnjacima i intoniranjem himne BiH u Memorijalnom centru u Potočarima počelo je obeležavanje 23 godine od zločina u Srebrenici. Nakon verskog obreda biće ukopani posmrtni ostaci 35 žrtava, čitanjem njihovih imena, te učenjem na kaburu. – Danas ćemo u potočarsku zemlju... »

Danas komemoracija u Potočarima za žrtve Srebrenice

Radio 021 sreda, 11. jul 2018.
Komemoracija Bošnjacima nastradalim tokom ofanzive srpskih snaga na Srebrenicu u julu 1995. godine, održaće se danas u Memorijalnom centru u Potočarima.
Početak komemorativnog programa najavljen je za 11:30 časova, kada će brojne delegacije položiti vence i odati poštu stradalima. Potom će uslediti verski deo komemoracije i sahrana posmrtnih ostataka 71 srebreničke žrtve, koji su... »
©2019 Netmark d.o.o.