Povezane vesti

Grčka "zgazila" odnose sa Rusijom da bi se dodvorila Americi

Vesti online sreda, 11. jul 2018.
"Grčka bi mogla da bude uvučena u antirusku kampanju baš u trenutku kada druge zemlje, poput Nemačke, pokazuju sve više spremnosti da nastave dijalog sa Rusijom", rekao je za Sputnjik Vasilij Koltašov, šef Centra za politička i ekonomska istraživanja, komentarišući odluku grčkih vlasti da dvojici ruskih diplomata zabrani ulazak u zemlju.
Koltašov podseća da je Grčka pre nekoliko godina doživela ponižavanje od EU, i da je grčki premijer Aleksis Cipras zbog toga preispitao politiku zemlje. - Od tada, Grčka je više usmerena ka SAD. To joj je obezbedilo određenu... »

Rusija odgovara Grčkoj: Nikad vas nismo ni gledali kao saveznika

Večernje novosti sreda, 11. jul 2018.
Iznenadno zahlađenje u odnosima Rusije i Grčke a sve zbog treće zemlje, Makedonije. Rusi navodno podrivali sporazum sa Skopljem oko imena
MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ ODLUKA grčkih vlasti da proteraju dvojicu ruskih diplomata i dodatno još dvojici zabrane ulaz u Grčku, naljutio je mnoge u Moskvi, a Ministarstvo spoljnih poslova RF je već odlučilo da... »

Grčka proteruje ruske diplomate

Glas Amerike sreda, 11. jul 2018.
Grčka je najavila da će proterati dvoje ruskih diplomata zbog navodnih pokušaja Moskve da ugrozi pregovore sa Makedonijom. U okviru dodatnih mera ulazak u zemlju biće zabranjen za još dva ruska izaslanika, prenose grčki mediji. Portparol grčke vlade, Dimitris Canakopulos, odbio je da komentariše... »

Zbog Makedonije: Grčka proteruje ruske diplomate!

Mondo sreda, 11. jul 2018.
Grčka proteruje dvojicu ruskih diplomata iz zemlje, a Moskva je saopštila da će na to uzvratiti istom merom.
Foto: AP Photo/Yorgos Karahalis Grčka će takođe zabraniti ulaz dvojici diplomata, za koje kaže da su radili aktivnosti koje ne odgovaraju njihovom diplomatskom statusu, navodi "Katimerini". List navodi da su diplomate proterane... »

Atina proteruje dvojicu ruskih diplomata, Moskva uzvraća udarac

RTS sreda, 11. jul 2018.
RTS: Atina proteruje dvojicu ruskih diplomata, Moskva uzvraća udarac
Grčka proteruje dvojicu ruskih diplomata iz zemlje, a Moskva poručuje da će na to odgovoriti proterivanjem dvojice grčkih diplomata, navodi RIA.
Grčka je ranije saopštila da će proterati dvojicu ruskih diplomata iz zemlje, a ruski poslanik Andrej Klimov navodi da će Moskva odgovoriti takođe proterivanjem dvojice grčkih diplomata, javlja RIA. Portparol grčke vlade Dimitris... »

Atina proteruje ruske diplomate, Moskva grčke

RTV sreda, 11. jul 2018.
RTV: Atina proteruje ruske diplomate, Moskva grčke
ATINA/MOSKVA - Grčka je obavestila Rusiju 6. jula da planira da njene diplomate planira da protera iz zemlje zbog nelegalnih aktivnosti u vezi sa protestima protiv imena Makedonije, kaže neimenovani grčki diplomata za Rojters.
"Izdali smo ruskim vlastima upozorenje zbog ove četvorice diplomata i civila i u petak (6. jula) im je zvanično saopšteno, na koji način smo im dali nekoliko dana da napuste zemlju", rekao je izvor za Rojters. Dvojica diplomata... »

Počeo diplomatski rat Grčke i Rusije, u centru Makedonija?

B92 sreda, 11. jul 2018.
B92: Počeo diplomatski rat Grčke i Rusije, u centru Makedonija?
Atina, Moskva -- Grčka proteruje dvojicu ruskih diplomata iz zemlje, zbog navodnog mešanja u postizanje sporazuma Atine i Skoplja oko novog imena Makedonije. Moskva odgovara.
Kako je preneo grčki list "Katimerini", Grčka će zabraniti ulaz u zemlju drugoj dvojici ruskih diplomata, za koje se kaže da su radili aktivnosti koje ne odgovaraju njihovom diplomatskom statusu. Oglasila se i grčka vlada, čiji... »

Diplomatski rat! Rusi proteruju grčke diplomate i poručuju Atini: Nikad vas nismo ni gledali kao saveznika!

Kurir sreda, 11. jul 2018.
Moskva će odgovoriti na proterivanje ruskih diplomata iz Grčke proterivanjem dvojice grčkih diplomata iz zemlje, rekao je danas ruski poslanik Andrej Klimov.
"Princip reciprociteta se primenjuje u svim takvim slučajevima, bez isključenja. To je osnovni princip diplomatije", naveo je on. Prema njegovim rečima, bez takvog odgovora Rusija neće biti u mogućnosti da osigura bezbednost... »

Grčka proteruje diplomate Rusije, Moskva uzvraća

Novi magazin sreda, 11. jul 2018.
Grčka je odlučila da protera dve diplomate Rusije i zabrani ulazak za još dve zbog "ilegalnih radnji protiv državne bezbednosti", među kojima je i pokušaj da ugroze sporazum Grčke i Makedonije, postignut prošlog meseca, piše danas atinski list "Katimerini", pozivajući se na diplomatske izvore.
Rusko ministarstvo inostranih poslova objavilo je u Moskvi da će na isti način odgovoriti na proterivanje, javila je novinska agencija Interfaks, preneto je u Atini, gde još nema zvaničnih informacija o tome. Po informacijama... »

Moskva odgovara Atini i protjeruje dvojicu diplomata

Al Jazeera sreda, 11. jul 2018.
Grčka je ranije saopćila da će protjerati dvojicu ruskih diplomata zbog aktivnosti koje ne odgovaraju njihovom diplomatskom statusu,
Iz Moskve je poručeno da će odgovor na protjerivanje ruskih diplomata iz Grčke biti uzvraćen istom mjerom. Rusija će protjerati dvojicu grčkih diplomata iz zemlje, izjavio je u srijedu ruski poslanik Andrej Klimov, javlja... »

Grci proteruju ruske diplomate: Podmićivali su političare i pravoslavne sveštenike zbog uticaja na Balkanu

Blic sreda, 11. jul 2018.
Grčka proteruje dvojicu ruskih diplomata iz zemlje, a još dvojici je zabranjen ulaz u zemlju zbog, kako navode grčki mediji, "mešanja u unutašnje poslove i protivzakonitih dela protiv nacionalne bezbednosti Grčke". Konkretnije, Atina optužuje ruske diplomate da su pokušali da izvuku i šire... »

Moskva i Atina proterali po dvojicu diplomata

Politika sreda, 11. jul 2018.
ATINA/MOSKVA - Moskva će odgovoriti na proterivanje ruskih diplomata iz Grčke proterivanjem dvojice grčkih diplomata iz zemlje, rekao je danas ruski poslanik Andrej Klimov, javlja RIA. Grčka je ranije saopštila da će proterati dvojicu ruskih diplomata iz zemlje, javio je Rojters. Grčka će takođe... »

Grčka proteruje dvoje ruskih diplomata, Moskva će odgovoriti

Radio 021 sreda, 11. jul 2018.
Grčka proteruje dvojicu ruskih diplomata iz zemlje, a Moskva je saopštila da će na to odgovoriti.
Grčka će takođe zabraniti ulaz dvojici diplomata, za koje kaže da su vršili aktivnosti koje ne odgovaraju njihovom diplomatskom statusu. List "Katimerini" navodi da su diplomate proterane zbog navodnih pokušaja da podriju... »

Moskva odgovara Grčkoj istom merom

B92 sreda, 11. jul 2018.
B92: Moskva odgovara Grčkoj istom merom
Moskva će odgovoriti na proterivanje ruskih diplomata iz Grčke proterivanjem dvojice grčkih diplomata iz zemlje.
To je rekao je ruski poslanik Andrej Klimov, javlja RIA. Grčka je ranije saopštila da će proterati dvojicu ruskih diplomata iz zemlje, javio je Rojters. Grčka će takođe zabraniti ulaz dvojici diplomata, za koje kaže da su radili... »

Grčka proteruje ruske diplomate zbog Makedonije: Optuženi da su delovali protiv nacionalne bezbednosti zemlje!

Kurir sreda, 11. jul 2018.
Grčke vlasti saopštile su da su dvojica ruskih diplomata dobila status persone non grata, kao i da je još dvojici zabranjen ulazak u zemlju zbog pokušaja da utiču na odluku vlasti po pitanju novog imena Makedonije.
Pozivajući se na neimenovane zvaničnike iz grčke Vlade, list navodi da je Atina ovu odluku donela na osnovu tvrdnji da su ruske diplomate obavljale nezakonitu delatnost po pitanju mešanja u unutrašnja pitanja Grčke. Atina... »
©2019 Netmark d.o.o.