NATO uputio Makedoniji poziv za pregovore o članstvu

NATO uputio Makedoniji poziv za pregovore o članstvu

Slobodna Evropa sreda, 11. jul 2018.
Sjevernoatlantski savez NATO donio je odluku da uputi pozivnicu Makedoniji da otpočne proces punopravnog članstva u Alijansu. Odluka saveznika je rezultat ispunjenja ključnog uslova koji se ticao pronalaska rješenja o sporu oko imena sa susjednom Grčkom. Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg je... »

Tramp pred NATO samit optužio Nemačku da je "zarobljenik" Rusije

Glas Amerike sreda, 11. jul 2018.
BRISEL — Predsednik SAD, Donald Tramp, javno je i snažno napao Nemačku na početku godišnjeg NATO samita u Briselu, zbog njene podrške sporazumu sa Rusijom o gasovodu preko Baltičkog mora, optužujući je da je "zatočenik" Rusije. Tokom usijanog radnog doručka sa geleranim sekretarom NATO-a, Jensom... »

Merkel: Sovjeti nas kontrolisali, a Rusi...

Vesti online sreda, 11. jul 2018.
"Sadašnja Nemačka je nezavisna u izboru sopstvene politike" , istakla je nemačka kancelarka Angela Merkel povodom Trampovih kritika upućenih ovoj zemlji.
Ona je odgovorila na tvrdnju predsednika SAD Donalda Trampa da je Berlin pod "potpunom kontrolom Rusije", i prisetila se mladosti u Istočnoj Nemačkoj kojom su dominirali Sovjeti. Agencija navodi da je Merkelova, tri sata nakon... »

Samit NATO u Briselu Tramp napao Nemačku: Berlin je zbog gasa zarobljenik Rusije

Večernje novosti sreda, 11. jul 2018.
Nove provokacije američkog predsednika na dvodnevnom samitu NATO koji je u sredu započeo u Briselu. SAD ne odustaju, članice da plate dva odsto BDP za vojnu potrošnju
BRISEL OD STALNOG DOPISNIKA TENZIJE među članicama NATO dostigle su u sredu vrhunac na samitu u Briselu. Donald Tramp, koji je došao s ciljem da nagovori saveznike da izdvajaju više novca u vojne svrhe, uputio je oštre kritike na... »

AP proverava Trampove tvrdnje o dugovima NATO članica

Glas Amerike sreda, 11. jul 2018.
VAŠINGTON — Predsednik Donald Tramp, koji u Briselu prisustvuje NATO samitu, nastavlja da iznosi netačne tvrdnje da članice saveza duguju novac SAD i organizaciji za zajedničku odbranu. Tokom susreta sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom, Tramp je izjavio: "Mnoge zemlje ne plaćaju... »

Tramp: Nemačka pod potpunom kontrolom i zarobljenik Rusije

N1 Info sreda, 11. jul 2018.
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je Nemačka "pod potpunom kontrolom" i "zarobljenik" Rusije zbog projekta gasovoda "Severni tok 2".
Izvor: Reuters Tramp je tokom doručka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom negodovao jer SAD štite Nemačku dok ova zaključuje energetske dogovore s Rusijom. Gasovod "Severni tok 2" udvostručiće količinu gasa koju... »

Tramp se sastao s Merkelovom, sastanak opisao kao "sjajan"

Dnevnik sreda, 11. jul 2018.
BRISEL: Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku kad je reč o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz Rusije.
"Imamo sjajan sastanak. Razgovaramo o vojnim troškovima... Razgovaramo o trgovini", rekao je Tramp novinarima kojima je bilo dozvoljeno da uđu u prostoriju gde se on sastao s Merkelovom. Tramp je naveo da sa kancelarkom ima... »

Tramp se sastao s Merkelovom, sastanak opisao kao „sjajan"

Politika sreda, 11. jul 2018.
BRISEL – Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO u Briselu, a sastanak je opisao kao „sjajan”, samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku kad je reč o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz... »

Tramp se sastao s Merkelovom, sastanak opisao kao "sjajan"

RTV sreda, 11. jul 2018.
RTV: Tramp se sastao s Merkelovom, sastanak opisao kao "sjajan"
BRISEL - Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku kad je reč o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz Rusije.
"Imamo sjajan sastanak. Razgovaramo o vojnim troškovima... Razgovaramo o trgovini", rekao je Tramp novinarima kojima je bilo dozvoljeno da uđu u prostoriju gde se on sastao s Merkelovom. Tramp je naveo da sa kancelarkom ima... »

Merkel brani nezavisnost: Nemačka sama donosi odluke

N1 Info sreda, 11. jul 2018.
Nemačka kancelarka Angela Merkel stala je u odbranu nezavisnost svoje zemlje, nakon komentara predsednika SAD Donalda Tramp da je Berlin pod ruskim uticajem.
Pred odlazak na samit NATO u Briselu, Merkel je skrenula pažnju i na to da je ona odrasla u komunističkoj Istočnoj Nemačkoj. "Imam iskustvo Nemačke pod kontrolom Sovjetskog Saveza i jako sam srećna danas zbog toga što smo... »

"Lično sam iskusila sssr": Tramp je optužio Nemačku da je ruski talac, a ovo je odgovor nemačke kancelarke

Blic sreda, 11. jul 2018.
Nemačka kancelarka Angela Merkel danas se, odgovarajući na tvrdnju predsednika SAD Donalda Trampa da je Berlin pod "potpunom kontrolom Rusije", prisetila mladosti u Istočnoj Nemačkoj kojom su dominirali Sovjeti i kazala da je sadašnja Nemačka nezavisna u izboru sopstvene politike, prenosi Rojters.... »

Merkel: Nemačka određuje sopstvenu politiku i donosi sopstvene odluke

Novi magazin sreda, 11. jul 2018.
Nemačka kancelarka Angela Merkel stala je u odbranu nezavisnost svoje zemlje nakon komentara predsednika SAD Donalda Tramp da je Berlin pod ruskim uticajem.
Pred odlazak na samit NATO u Briselu, Merkel je skrenula pažnju i na to da je ona odrasla u komunističkoj Istočnoj Nemačkoj."Imam iskustvo Nemačke pod kontrolom Sovjetskog Saveza i jako sam srećna danas zbog toga što smo... »

Merkel o "ruskoj kontroli": Iskusila sam sa Sovjetima...

B92 sreda, 11. jul 2018.
B92: Merkel o "ruskoj kontroli": Iskusila sam sa Sovjetima...
Brisel -- Sadašnja Nemačka je nezavisna u izboru sopstvene politike, istakla je nemačka kancelarka Angela Merkel povodom Trampovih kritika upućenih ovoj zemlji.
Ona je odgovorila na tvrdnju predsednika SAD Donalda Trampa da je Berlin pod "potpunom kontrolom Rusije", i prisetila se mladosti u Istočnoj Nemačkoj kojom su dominirali Sovjeti. Agencija navodi da je Merkelova, tri sata nakon... »

NATO samit počeo uvredama američkog predsjednika

Al Jazeera sreda, 11. jul 2018.
Njemačka ministarka odbrane negirala je tvrdnje Donalda Trumpa, naglasivši da ta zemlja ima 'mnogo nerazjašnjenih pitanja s Rusijom'.
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump, uoči početka samita NATO u Briselu, pokrenuo je snažan javni napad na Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom oko izgradnje gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin... »

Merkel odgovara Trampu: Nije tačno!

Mondo sreda, 11. jul 2018.
Nemačka kancelarka Angela Merkel odgovarila na tvrdnju predsednika SAD Donalda Trampa da je Berlin pod "potpunom kontrolom Rusije".
Foto: AP Photo/Francois Mori Ona se prisetila mladosti u Istočnoj Nemačkoj kojom su dominirali Sovjeti i kazala da je sadašnja Nemačka nezavisna u izboru sopstvene politike, prenosi Rojters. Agencija navodi da je Merkelova, tri... »

Nemci se odmah pobunili: Nismo zarobljenik Rusije

Vesti online sreda, 11. jul 2018.
Nemačka je brzo reagovala na kritike američkog predsednika Donalda Trampa i poručila da oni nisu zarobljenik ruske politike.
Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lajen reagovala je na optužbu predsednika SAD Donalda Trampa da je Nemačka pod "potpunom kontrolom" Moskve, prenosi Rojters. - Imamo puno problema sa Rusijom bez ikakve sumnje - rekla je... »

Nemci se odmah pobunili: Nismo zarobljenik Rusije

B92 sreda, 11. jul 2018.
B92: Nemci se odmah pobunili: Nismo zarobljenik Rusije
Brisel -- Nemačka je brzo reagovala na kritike američkog predsednika Donalda Trampa i poručila da oni nisu zarobljenik ruske politike.
Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen reagovala je na optužbu predsednika SAD Donalda Trampa da je Nemačka pod "potpunom kontrolom" Moskve, prenosi Rojters. "Imamo puno problema sa Rusijom bez ikakve sumnje", rekla je... »

Tramp udara na Ruse: Zarobili su ih, moramo ih odbraniti

B92 sreda, 11. jul 2018.
B92: Tramp udara na Ruse: Zarobili su ih, moramo ih odbraniti
Američki predsednik Donald Trump kritikovao je energetski sporazum između Berlina i Moskve, ističući da Rusija kontroliše Nemačku kroz energetske resurse.
"Nemačka je zarobljena Rusijom jer dobija toliko energije iz Rusije", rekao je Trump na doručku sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom. "Oni placĚ�aju milijarde dolara Rusiji i moramo ih odbraniti od njih",... »

Trump se obrušio na Njemačku: Oni su zarobljenici Rusije

SEEbiz sreda, 11. jul 2018.
BRUXELLES - Američki predsjednik Donald Trump oštro je u srijedu u Bruxellesu napao Njemačku, posebno se okomivši na plinovod Sjeverni tok II zbog čega je, kako je rekao, Njemačka postala zarobljenik Rusije.
"Moram reći da je jako tužno kada Njemačka sklapa veliki naftne i plinske dogovore s Rusijom, a od nas se očekuje da je štitimo od Rusije, dok oni svake godine plaćaju milijarde Rusiji", rekao je Trump tijekom radnog doručka s... »

Tramp: Nemačka je zbog gasa zarobljenik Rusije

Politika sreda, 11. jul 2018.
Američki predsednik smatra da je „veoma neprikladno” da SAD plaćaju za evropsku odbranu od Rusije, dok Nemačka kao najbogatija evropska zemlja podržava gasne sporazume sa Moskvom
BRISEL - Predsednik SAD Donald Tramp danas je, uoči početka samita NATO u Briselu, pokrenuo snažan javni napad na Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom oko izgradnje gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin... »

Tramp napao saveznike: Nemačka je talac Rusije, njima plaćaju, a mi ih branimo

Blic sreda, 11. jul 2018.
Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je danas energetski sporazum između Berlina i Moskve i rekao da Rusija kontroliše Nemačku preko energetskih resursa. - Nemačka je zarobljenik Rusije zato što dobija toliko energije od Rusije. Oni plaćaju milijarde dolara Rusiji, a mi moramo da ih branimo od... »

Tramp: Nemačka zarobljenik Rusije

Novi magazin sreda, 11. jul 2018.
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je Nemačka "pod potpunom kontrolom" i "zarobljenik" Rusije zbog projekta gasovoda "Severni tok 2".
Tramp je tokom doručka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom negodovao jer SAD štite Nemačku dok ova zaključuje energetske dogovore s Rusijom. Gasovod "Severni tok 2" udvostručiće količinu gasa koju Rusija direktno... »

Tramp napao Nemačku: Berlin zarobljenik Rusije

Mondo sreda, 11. jul 2018.
Predsednik SAD Donald Tramp danas je, uoči početka samita NATO u Briselu, pokrenuo snažan javni napad na Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom oko izgradnje gasovoda u Baltičkom moru.
Tramp tvrdi da je Berlin "zarobljenik Rusije" i kritikujući nemački neuspeh u povećanju davanja za odbranu, prenosi Rojters. Američki predsednik je tokom zajedničke pres konferencije sa generalnim sekretarom NATO Jensom... »

Tramp: Rusija u potpunosti kontroliše Nemačku

Vesti online sreda, 11. jul 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Rusija u potpunosti kontroliše Nemačku, s obzirom da Berlin Moskvi plaća milijarde dolara za gas.
- Nemačka je zarobljenik Rusije zato što dobija toliko energije od nje. Oni plaćaju milijarde dolara Rusiji, a mi moramo da ih branimo od iste te Rusije. Smatram to apsolutno neprihvatljivim. Pored toga, bivši nemački kancelar... »

Tramp napao Nemačku: Vi dajete pare Rusiji, a mi umesto vas plaćamo NATO! Drže vas kao taoca!

Kurir sreda, 11. jul 2018.
Rusija koristi snabdevanje gasom da bi kontrolisala Nemačku, izjavio je u američki predsednik Donald Tramp.
Tramp kaže da je neprihvatljivo da Berlin plaća milijarde dolara Moskvi umesto svoje obaveze prema NATO, koji je štiti od Rusije. Pre sastanka sa generalnim sekretarom NATO u Briselu, Tramp je kritikovao članove alijanse koji su... »
©2019 Netmark d.o.o.