"Nikome pa ni papi ne treba zabranjivati dolazak u Srbiju"

"Nikome pa ni papi ne treba zabranjivati dolazak u Srbiju"

B92 četvrtak, 12. jul 2018.
B92: "Nikome pa ni papi ne treba zabranjivati dolazak u Srbiju"
Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila da nema potrebe zabranjivati bilo kome da dolazi u Srbiju, pa ni papi Franji.
Ona je na pitanje novinara da prokomentariše izjavu bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića o tome da papa može da poseti Srbiju samo ako se sa tim saglasi Srpska pravoslavna crkva, uzvratila kontrapitanjem zašto je problem... »

Nikolić: Do posete pape ne može da dođe bez saglasnosti SPC

Danas četvrtak, 12. jul 2018.
Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je vatikanska administracija u jednom momentu prenebregla njegov izričit stav, da do posete pape ne može da dođe pre nego što za nju bude dobijena saglasnost i Srpske pravoslavne crkve.
Obavestili su me da njihovi predstavnici dolaze u Srbiju u januaru 2016, kako bi pripremili posetu pape koju on planira za maj iste godine. Reagovao sam odmah i podsetio ih da do posete, pa samim tim i njene pripreme, ne može da... »

Nikolić: Papa ne može da dođe bez odobrenja SPC

RTV četvrtak, 12. jul 2018.
RTV: Nikolić: Papa ne može da dođe bez odobrenja SPC
BEOGRAD - Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je u pozivu papi Franji 2016. da poseti našu zemlju naveo da ga zove isključivo u svojstvu predsednika Srbije, a da do posete može da dođe tek ako se dogovori susret pape i patrijarha Irineja.
"Vatikanska administracija je u jednom momentu prenebregla moj izričit i jasno iznet stav, da do posete pape ne može da dođe pre nego što za nju bude dobijena saglasnost i Srpske pravoslavne crkve", rekao je Nikolić za "Novosti".... »

Nikolić: Rekao sam - papa da dođe ako odobri SPC

Mondo četvrtak, 12. jul 2018.
Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je u pozivu papi Franji 2016. da poseti našu zemlju naveo da ga zove isključivo u svojstvu predsednika Srbije, i to ako dozvoli SPC.
Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino "Vatikanska administracija je u jednom momentu prenebregla moj izričit i jasno iznet stav, da do posete pape ne može da dođe pre nego što za nju bude dobijena saglasnost i Srpske pravoslavne... »

Nikolić: Rekao sam da papa ne može da dođe bez odobrenja SPC

Blic četvrtak, 12. jul 2018.
Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je 2016. godine pozvao papu Franju da poseti Srbiju. Međutim, kako je naveo, u tom pozivu je naveo da do posete može doći samo ako se sa tim saglasi i SPC. - Vatikanska administracija je u jednom momentu prenebregla moj izričit i jasno iznet... »

Nikolić: Pozvao sam papu da dođe, ali samo uz saglasnost SPC

Radio 021 četvrtak, 12. jul 2018.
Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je 2016. godine pozvao papu Franju da poseti Srbiju ali i da je u tom pozivu naveo da do posete može doći samo ako se sa tim saglasi i Srpska pravoslavna crkva.
Reagujući na izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o razlozima otkazivanja te posete, Nikolić je kazao da je papu pozvao "isključivo u svojstvu predsednika Srbije" kao i da je u pozivu naveo da do posete može doći samo... »

Nikolić: Rekao sam - Papa ne može da dođe bez odobrenja SPC

Večernje novosti četvrtak, 12. jul 2018.
Tomislav Nikolić, za "Novosti", o otkazivanju Franjine posete i poruci koju je preneo Vatikanu. Dačić napravio štetu iznoseći prepisku u javnost
VATIKANSKA administracija je u jednom momentu prenebregla moj izričit i jasno iznet stav, da do posete pape ne može da dođe pre nego što za nju bude dobijena saglasnost i Srpske pravoslavne crkve. Obavestili su me da njihovi... »
©2019 Netmark d.o.o.