Preživljavanje devet dana u tami, uz kapi vode i meditaciju

Preživljavanje devet dana u tami, uz kapi vode i meditaciju

RTS četvrtak, 12. jul 2018.
RTS: Preživljavanje devet dana u tami, uz kapi vode i meditaciju
Grupa od 12 tajlandskih dečaka i njihov trener proveli su, pre dolaska spasilačkih timova, devet dana u tami pećine, pijući kapi vode sa zidova pećine, jedući komadiće rođendanskog kolača i uz meditaciju preživljavali uz nadu da će biti pronađeni i spaseni.
Napor njihovog trenera, čiji je nadimak Ake, jeste ono što ih je održalo jakim i smirenim tokom 17 dana provedenih u poplavljenoj tajlandskoj pećini, piše Bi-Bi-Si. Ake je bivši budistički monah, te je u pećini učio dečake... »

Ponovo rođen! Rođendanska torta spasla 12 života! Trener nije jeo, ali ih je učio kako da meditiraju i štede vazduh u pećini!

Kurir četvrtak, 12. jul 2018.
Rođendanska torta jednog od mališana čiji je rođendan bio dok su bili zarobljeni u pećini na severu Tajlanda, spasla je živote njegovim drugarima.
Kako se navodi dečaci su jeli komadiće rođendanske torte koje je neko od njih poneo sa sobom, a ostali su smireni zahvaljujući meditaciji, koja im je davala nadu da će biti pronađeni i spaseni. Napor njihovog trenera, čiji je... »

Sklapaju se kockice: Otkriveno kako su deca uopšte preživela u tajlandskoj mračnoj i poplavljenoj pećini

Blic četvrtak, 12. jul 2018.
Nakon što se završila dramatična akcija spasavanja 12 dečaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine na severu Tajlanda, polako se zaokružuje cela priča. Svi su se pitali kako su dečaci i njihov trener uopšte uspeli da prežive devet dana u tami pećine, odnosno do trenutka kada su spasioci uspeli... »

Tajland: Kako su dečaci preživeli 17 dana u pećini?

Vesti online četvrtak, 12. jul 2018.
Grupa od 12 tajlandskih dečaka i njihov trener proveli su, pre dolaska spasilačkih timova, devet dana u tami pećine, pijući kapi vode sa zidova pećine, jedući komadiće rođendanskog kolača i uz meditacije preživljavali uz nadu da će biti pronađeni i spaseni.
Napor njihovog trenera, čiji je nadimak Ake, je ono što ih je održalo jakim i smirenim tokom 17 dana provedenih u poplavljenoj tajlandskoj pećini, piše BBC. Ake je bivši budistički monah, te je u pećini učio dečake meditaciji... »

Sklapa se priča: Kako su deca uopšte preživela u pećini

B92 četvrtak, 12. jul 2018.
B92: Sklapa se priča: Kako su deca uopšte preživela u pećini
Bangkok -- Nakon što se završila dramatična akcija spasavanja 12 dečaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine na severu Tajlanda, polako se zaokružuje cela priča.
Svi su se pitali kako su dečaci i njihov trener uopšte uspeli da prežive devet dana u tami pećine, odnosno do trenutka kada su spasioci uspeli da ih pronađu i dopru do njih. Odgovor na to pitanje danas daje BBC. Kako navodi... »

Kako su dečaci preživeli devet dana bez hrane u tami pećine

Politika četvrtak, 12. jul 2018.
Napor njihovog trenera, čiji je nadimak Ake, je ono što ih je održalo jakim i smirenim tokom svih 17 dana provedenih u poplavljenoj tajlandskoj pećini
BANGKOK - Grupa od 12 tajlandskih dečaka i njihov trener proveli su, pre dolaska spasilačkih timova, devet dana u tami pećine, pijući kapi vode sa zidova pećine, jedući komadiće rođendanskog kolača i uz meditacije preživljavali... »

Neverovatna priča: Kako su preživeli 17 dana mraka

Mondo četvrtak, 12. jul 2018.
Neverovatna je priča o grupi dvanaest dečaka i njihovom treneru fudbala, koji su proveli, pre prvog kontakta sa spasilačkih timovima, devet dana u tami pećine u Tajlandu, pijući vodu sa zidova pećine, jedući komadiće kolača, meditiraju.
Foto: Royal Thai Navy Facebook Page via AP, File Praktično bez hrane i vode deca su bila devet od 17 dana koje su proveli zarobljeni u potopljenoj pećini lavirintu, a uspeli su da prežive i na svetlo dana izađu relativno zdravi i... »

Preživljavanje devet dana u tami,uz kapi vode, meditaciju

Dnevnik četvrtak, 12. jul 2018.
BANGKOK: Grupa od 12 tajlandskih dečaka i njihov trener proveli su, pre dolaska spasilačkih timova, devet dana u tami pećine, pijući kapi vode sa zidova pećine, jedući komadiće rođendanskog kolača i uz meditacije preživljavali uz nadu da će biti pronađeni i spaseni.
Napor njihovog trenera, čiji je nadimak Ake, je ono što ih je održalo jakim i smirenim tokom 17 dana provedenih u poplavljenoj tajlandskoj pećini, piše BBC. Ake je bivši budistički monah, te je u pećini učio dečake meditaciji... »

Spasioci objavili šokantne detalje iz pećine: Nismo mi heroji, nego ovaj čovek!

Kurir četvrtak, 12. jul 2018.
Vođa akcije spasavanja dečaka i fudbalskog trenera iz pećine na Tajlandu kontraadmiral Arpakon Jukongkaev govorio je o neverovatnoj višednevnoj akciji.
Trener i 12 dečaka proveli su 17 dana bez hrane i svetlosti u pećini koju je poplavila monsunska kiša. Svi su spaseni, a Jukongkaev kaže da velike zasluge za to ima sam 25-godišnji trener. “Srećan sam i verujem i da je narod na... »
©2019 Netmark d.o.o.