Zaharova u Guči dočekana uz aplauze i trubače

Zaharova u Guči dočekana uz aplauze i trubače

RTS petak, 10. avgust 2018.
RTS: Zaharova u Guči dočekana uz aplauze i trubače
Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nije odolela atmosferi tokom posete Guči, gde je zaigrala uz zvuke trube.
„Meni je vrlo interesantno da boravim ovde iz dva razloga. Prvo što nije tako blizu Beograda, pa sam u putu do ove varošice videla Srbiju koju možda nikada nisam imala priliku da vidim, živu Srbiju, a drugo da vidim i da osetim... »

Zaharova: Rusija će poštovati odluke Srbije o Kosovu

Politika petak, 10. avgust 2018.
Stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije i njenog unutrašnjeg zakonodavstva, izjavila je direktorka Departmana za infomisanje i štampu Ministarstva posljnih poslova Rusije, Marija Zaharova. „Mi ne odstupamo od tog doslednog stava”,... »

Zaharova u Beogradu: Rusija će poštovati odluku Srbije

Glas Amerike petak, 10. avgust 2018.
Posle izjave srpskog predsednika Aleksandra Vučića da podržava ideju o razgraničenju sa Albancima, reakacija iz ambasade SAD u Beogradu je da obe strane u djalogu treba da budu kreativne, dok ruska strana ima stav da će ispoštovati svaku odluku koja dođe iz Beograda. Stav Rusije u vezi sa Kosovom... »

(Kurir TV) Marija pokorila guču: Zaharova dočekana ovacijama, proglašena za počasnog gosta Sabora, od Dačića dobila poklon, a evo šta se gošći iz Rusije najviše svidelo

Kurir petak, 10. avgust 2018.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova boravi danas u poseti Srbiji, a posle današnjeg sastanka sa Ivicom Dačićem u Ministarstvu spoljnih poslova, Zaharova je došla u posetu Guči. Marija je u ovom trenutku sa Dačićem, Popovićem i domaćinima iz Guče na ručku. Biće poslužena... »

Zaharova o razgraničenju: Vi nećete imati problem s tim?

RTV petak, 10. avgust 2018.
RTV: Zaharova o razgraničenju: Vi nećete imati problem s tim?
BEOGRAD - Rusija je dosledna, a Moskva će poštovati odluku Srbije po pitanju Kosova i Metohije, poručila je u Beogradu direktorka Departmana za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Kako je rekla, stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije i njenog unutrašnjeg zakonodavstva.
"Mi ne odstupamo od tog doslednog stava", rekla je Zaharova na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije posle sastanka sa Ivicom Dačićem. Zaharova stigla u Guču kao specijalna gošća Zarahova je... »

Nenad Popović: Kosovo je najbogatiji deo Srbije

Kurir petak, 10. avgust 2018.
Srbija mora da bude aktivna kako bi pokazala svim međunarodnim činiocima šta se dešava na Kosovu i Metohiji.
Značajan je principijelni stav ruskog naroda i predsednika Vladimira Putina o pitanju Kosova i Metohije, a svako rešenje za našu južnu pokrajinu mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244. Kosovo je u poslednjih 10 godina... »

Kako se Zaharova provodi u Guči

Politika petak, 10. avgust 2018.
GUČA – Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zarahova stigla je danas u Guču kao specijalan gost na ovogodišnjem saboru trubača. Ona je izrazila zadovoljstvo što je u Guči i dodala da joj je tamo veoma interesantno, kao i da je atmosfera sjajna. Sa portparolkom ruskog ministarstva... »

Spektakl u Guči: Stigla Zaharova i zaigrala

Mondo petak, 10. avgust 2018.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova stigla je u Guču, gde joj je priređen srdačan doček.
Kada je stigla u srpsku prestonicu trube, Zaharova je rekla da je iznenađena veličinom manifestacije, budući da ju je dočekao jedan — Kolumbijac! Zaharova je u Guču stigla u društvu ministara Ivice Dačića i Nenada Popovića. Rusku... »

Dačić: Licemerno je protivljenje promeni granica

Novi magazin petak, 10. avgust 2018.
Predlog o razgraničenju odraz je želje za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i ne treba ga tumačiti kao slabost, rekao je danas u Beogradu šef srpske diplomatije Ivica Dačić nazivajući licemerima one koji se protive promeni granica.
"Kako ih nije sramota da govore da nema promene granica, oni koji su nas bombardovali da bi srušili naše granice? Kako vas nije sramota, licemeri? To važi i za Makedoniju koja je priznala nezavisnost Kosova i kaže da sad nema... »

Marija Zaharova u Guči (VIDEO/FOTO)

Vesti online petak, 10. avgust 2018.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova stigla je u Guču, gde joj je priređen srdačan doček. Kada je stigla u srpsku prestonicu trube, Zaharova je rekla da je iznenađena veličinom manifestacije, buduću da ju je dočekao jedan Kolumbijac!
Zaharova je u Guču stigla u društvu ministara Ivice Dačića i Nenada Popovića. Rusku zvaničnicu su dočekali brojni građani, ali, naravno, i trubači. Marija Zaharova je, oduševljena muzičkom dobrodošlicom, bila vidno dobro... »

Zaharova i Dačić na Saboru trubača u Guči

N1 Info petak, 10. avgust 2018.
Portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova stigla je u Guču na Sabor trubača u društvu srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića i ministra za tehnološki razvoj Nenada Popovića.
Zaharovu su u Guči dočekali brojni građani i trubači, a posle dočeka u Opštinskoj upravi, posetila je Muzej trube. U prvom obraćanju novinarima u Guči, Zaharova je ipak rekla da još nije osetila svoju popularnost na Saboru, jer... »

Dačić odveo Zaharovu u Guču, "o Srbiji i jelečetu" VIDEO

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Dačić odveo Zaharovu u Guču, "o Srbiji i jelečetu" VIDEO
Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postaće počasni građanin Guče, gde je stigla sa ministrom Ivicom Dačićem.
Ona je pre puta u Guču izjavila da se Srbija i Rusija očigledno suočavaju sa informacionim kampanjama i pritiskom, a naročito Srbija zbog problema sa Kosovom i Metohijom. Zaharova se ranije sastala sa srpskim ministrom spoljnih... »

Da li stavovi SAD i EU o Kosovu počinju da se razilaze?

N1 Info petak, 10. avgust 2018.
Nemačka i Velika Britanija saglasne su da je bilo kakvo pomeranje granica u regionu – previše rizično, dok su SAD nešto fleksibilnije i podržavaju "kreativnost" dve strane. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je u poseti Srbiji, prenela je dobro poznat stav Moskve - poštovaćemo svaki dogovor koristan za Srbiju.
Izvor: N1 Da li će administrativna linija sa Kosovom biti pomerana i da li se za to zalažu i najveći svetski igrači? Stav Rusije napisan je u rezoluciji UN 1244, kaže Marija Zaharova. Ali dodaje da će ta zemlja “poštovati odluke... »

Zaharova i Dačić: Rusija će podržati dogovor o Kosovu koji je dobar za Srbiju (VIDEO)

Beta petak, 10. avgust 2018.
Moskva ostaje dosledna kada je reč o Kosovu, ali će podržati dogovor koji je dobar za Srbiju, izjavila je danas u Beogradu portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem. "Problem Kosova jeste... »

Sajber rat protiv Srbije: Zaharova otkrila veliku Obaminu prevaru o referendumu na KiM

Kurir petak, 10. avgust 2018.
Srbija i Rusija se očigledno suočavaju sa informacionim kampanjama i pritiskom, a naročito Srbija, zbog problema sa Kosovom i Metohijom, ukazala je danas portparolka Ministartsva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Ona je, nakon sastanka sa srpskim ministrom za inovacije i tehnološki razvoj... »

Zaharova otkrila: Velika Obamina prevara o „kosovskom referendumu“; Tri stvari za Kosovo koje Rusija neće prihvatiti

Večernje novosti petak, 10. avgust 2018.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije rekla da Rusija ne odstupa od doslednog stava
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova precizirala je u Beogradu šta Rusija neće prihvatiti u vezi sa kosovskim pitanjem. 1. Nećemo prihvatiti laž da je Kosovo odvojeno od Srbije na osnovu 2. Neće proći... »

"Obama o referendumu na KiM, najveća informaciona prevara"

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: "Obama o referendumu na KiM, najveća informaciona prevara"
Beograd -- Srbija i Rusija se očigledno suočavaju sa informacionim kampanjama i pritiskom, ukazala portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Ona je navela da se sa tim posebno suočava Srbija, naročito Srbija zbog problema sa Kosovom i Metohijom. Ona je, nakon sastanka sa srpskim ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem, istakla da je možda najveća... »

Popović sa Zaharevom: Rešenje kosovskog problema u okviru Ustava

Danas petak, 10. avgust 2018.
Rešenje kosovskog problema mora da bude kompromisno i po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao je danas ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović u zajedničkom obraćanju sa portparolom Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom.
Popović je zahvalio Zaharovoj na izvanrednoj, principijelnoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitutu Srbije u rešavanju kosovskog problema i naveo da je projekat nekih „zapadnih faktora“ na Kosovu „propao“.... »

"Hvala Rusiji, Kosovo je crna rupa Evrope"

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: "Hvala Rusiji, Kosovo je crna rupa Evrope"
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović zahvalio je za podršku i principijelni stav ruskog naroda i Vladimira Putina po pitanju Kosmeta.
On je naglasio da svako rešenje za srpsku južnu pokrajinu mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244. Popović je to rekao nakon sastanka sa direktorkom Departmana za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije... »

Zaharova: Moramo da se suprotstavimo fejk vestima

Dnevnik petak, 10. avgust 2018.
BEOGRAD: Srbija i Rusija se očigledno suočavaju sa informacionim kampanjama i pritiskom, a naročito Srbija zbog problema sa Kosovom i Metohijom, ukazala je danas direktorka Departmana za informisanje i štampu Ministartsva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Ona je nakon sastanka sa srpskim ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem, istakla da je možda najveća "informaciona prevara" bila izjava bivšeg predsednika SAD Baraka Obame o izvršenom referendumu na Kosovu.... »

Tri stvari za Kosovo koje Rusija neće prihvatiti

Vesti online petak, 10. avgust 2018.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova precizirala je u Beogradu šta Rusija neće prihvatiti u vezi sa kosovskim pitanjem.
- Nećemo prihvatiti laž da je Kosovo odvojeno od Srbije na osnovu referenduma. - Neće proći kod nas situacija kad će nam, vadeći samo jednu stvar, pričati da je to jedinstveni primer u Evropi. - Sve što će biti vezano za... »

Popović i Zaharova: Moramo da se suprotstavimo "lažnim vestima"

Blic petak, 10. avgust 2018.
Srbija i Rusija se očigledno suočavaju sa informacionim kampanjama i pritiskom, a naročito Srbija zbog problema sa Kosovom i Metohijom, kaže direktorka Departmana za informisanje i štampu Ministartsva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Ona je nakon sastanka sa srpskim ministrom za inovacije i... »

"Otvorili ste Pandorinu kutiju, a sad ste licemeri"

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: "Otvorili ste Pandorinu kutiju, a sad ste licemeri"
Beograd -- Šef diplomatije Ivica Dačić poručio je da treba da bude sramota one koji danas govore da nema više promene granica.
Kako je rekao, oni su ti koji su srušili našu granicu i time otvorili Pandorinu kutiju. Naglasio je da je ono što je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o razgraničenju, samo želja da se dođe do kompromisa.... »

Dačić: Hoće Bujanovac i Preševo... Ma, nemoj da se...

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Dačić: Hoće Bujanovac i Preševo... Ma, nemoj da se...
Potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da su za rešavanje kosovskog problema najveći problem kosovski Albanci i oni koji ih podržavaju.
On je istakao i da će Beograd nastaviti borbu za teritorijalni integritet i suverenitet. “Ja sam oduvek govorio o tome da treba razdvojiti srpski i albanski deo Kosova. To je moje lično mišljenje… Ne mogu da komentarišem šta... »

Zaharova: Moramo da se suprotstavimo lažnim vestima

Politika petak, 10. avgust 2018.
Srbija i Rusija se očigledno suočavaju sa informacionim kampanjama i pritiskom, a naročito Srbija zbog problema sa Kosovom i Metohijom, ukazala je danas direktorka Departmana za informisanje i štampu Ministartsva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Ona je nakon sastanka sa srpskim ministrom za... »

Dačić: Predlog o razgraničenju je odraz želje za kompromisom

SEEbiz petak, 10. avgust 2018.
BEOGRAD - Predlog o razgraničenju odraz je želje za pronalaženjem kompromisnog rešenja za Kosovo i ne treba ga tumačiti kao slabost, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić nazivajući licemerima one koji se protive promeni granica.
"Video sam (Piter) Galbrajt je rekao da je za njega nemoguće promena granica... Kako ih nije sramota da govore da nema promene granica, oni koji su nas bombardovali da bi srušili granice Srbije? A sada su se setili - nema više... »

Dačić: Predlog o razgraničenju je odraz želje za kompromisom

N1 Info petak, 10. avgust 2018.
Predlog o razgraničenju odraz je želje za pronalaženjem kompromisnog rešenja za Kosovo i ne treba ga tumačiti kao slabost, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić nazivajući licemerima one koji se protive promeni granica.
"Video sam (Piter) Galbrajt je rekao da je za njega nemoguće promena granica... Kako ih nije sramota da govore da nema promene granica, oni koji su nas bombardovali da bi srušili granice Srbije? A sada su se setili - nema više... »

"Treba razdvojiti srpski i albanski deo Kosova"

Vesti online petak, 10. avgust 2018.
Vicepremijer i šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da su za rešavanje kosovskog problema najveći problem kosovski Albanci i oni koji ih podržavaju.
On je istakao i da će Beograd nastaviti borbu za teritorijalni integritet i suverenitet. - Ja sam oduvek govorio o tome da treba razdvojiti srpski i albanski deo Kosova. To je moje lično mišljenje… Ne mogu da komentarišem šta... »

Zaharova: Rusija dosledna po pitanju Kosova

Vesti online petak, 10. avgust 2018.
Posle susreta sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odgovarala je na pitanja novinara i o najaktuelnijim političkim temama.
Na molbu da komentariše predlog razgraničenja u svojstvu rešenja za Kosovo i Metohiju, Marija Zaharova je rekla da je ruska spoljna politika dosledna, sviđalo se to nekome ili ne. - To je posebno važno danas, ako se dogovori... »

Zaharova: Stav Rusije prema Kosovu zasnovan na međunarodnom pravu

RTS petak, 10. avgust 2018.
RTS: Zaharova: Stav Rusije prema Kosovu zasnovan na međunarodnom pravu
Rusija je dosledna, a Moskva će poštovati odluku Srbije po pitanju Kosova i Metohije, poručila je u Beogradu direktorka Departmana za infomisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Marija Zaharova je u Beogradu rekla da je stav Rusije po pitanju Kosova dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije i njenog unutrašnjeg zakonodavstva. "Mi ne odstupamo od tog doslednog stava", rekla... »

Zaharova o "razgraničenju": U Beogradu vrlo dobro znaju...

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Zaharova o "razgraničenju": U Beogradu vrlo dobro znaju...
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je ruska spoljna politika dosledna, prenosi Sputnjik.
Kako se navodi, ona je to istakla na pitanje da prokomentariše predlog razgraničenja kao rešenje za problem Kosova i Metohije. Pročitajte još: "Promena granica? A da li vi nećete imati problem s tim?" "To je posebno važno danas,... »

Dačić: Otvorili ste Pandorinu kutiju, a sada ste licemeri

RTS petak, 10. avgust 2018.
RTS: Dačić: Otvorili ste Pandorinu kutiju, a sada ste licemeri
Šef diplomatije Ivica Dačić poručio je da treba da bude sramota one koji danas govore da nema više promene granica, jer su oni ti koji su srušili našu granicu i time otvorili Pandorinu kutiju.
Ivica Dačić je naglasio da je ono što je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o razgraničenju, samo želja da se dođe do kompromisa. "Oni su našu granicu srušili i sada se setili da 'nema promena granica'.... »

Dačić: Licemerno je protivljenje promeni granica

Novi magazin petak, 10. avgust 2018.
Predlog o razgraničenju odraz je želje za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i ne treba ga tumačiti kao slabost, rekao je danas u Beogradu šef srpske diplomatije Ivica Dačić nazivajući licemerima one koji se protive promeni granica.
"Kako ih nije sramota da govore da nema promene granica, oni koji su nas bombardovali da bi srušili naše granice? Kako vas nije sramota, licemeri? To važi i za Makedoniju koja je priznala nezavisnost Kosova i kaže da sad nema... »

Zaharova: Moskva ima dosledan stav o Rezoluciji 1244

Danas petak, 10. avgust 2018.
Portparol Minstarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas u Beogradu da Moskva ima dosledan stav o Kosovu zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Pitanje Kosova je odavno postalo međunarodni problem, a mi ćemo poštovati rešenje koje će biti ostvareno dijalogom i u interesu naroda Srbije, rekla je Marija Zaharova posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom... »

Zaharova: Vama ne bi smetala promena granice?

Mondo petak, 10. avgust 2018.
Rusija ostaje dosledna stavu o Kosovu, ali će poštovati stav Srbije, izjavila je danas u Beogradu portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. Ivica Dačić poručio: "Ne igrajte se živcima i mišićima Srbije!".
Posle vežbi u jednoj beogradskoj teretani, portparol ruskog MInistarstva inostranih poslova Marija Zaharova došla je na razgovor sa svojim domaćinom, šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, koji je obećao i da će je voditi na... »

Dačić: Otvorili ste Pandorinu kutiju, a sada se licemeri

Dnevnik petak, 10. avgust 2018.
BEOGRAD: Šef diplomatije Ivica Dačić poručio je danas da treba da bude sramota one koji danas govore da nema više promene granica, jer su oni ti koji su srušili našu granicu i time otvorili Pandorinu kutiju.
Naglasio je da je ono što je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o razgraničenju samo želja da se dođe do kompromisa. „Oni su našu granicu srušili i sada se setili da ''nema promena granica''. Otvorili ste... »

"Promena granica? A da li vi nećete imati problem s tim?"

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: "Promena granica? A da li vi nećete imati problem s tim?"
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nije odgovorila na pitanje kakav je stav Rusije po pitanju razgraničenja Srbije i Kosova.
Ona je uzvratila kontrapitanjem. “Izvinite, možda nije ispravno da odgovaram pitanjem na pitanje, ali da li vi nećete imati problem sa tim? To nije pitanje za Rusiju, već za Srbiju, za vas, ako ste državljanin Srbije. Da... »

Zaharova u Beogradu: "Rusija se zalaže za suverenitet srpske teritorije, poštovaćemo sve odluke koje Srbija donese"

Blic petak, 10. avgust 2018.
Rusija se zalaže za doslednost i suverenitet srpske teritorije, ali ćemo poštovati sve odluke koje Srbija donese, kaže portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. - Poštujemo međunarodno pravo i dogovore, ali oni u jednom trenutku kao da postanu samo parče papira. Zato je... »

"Skupljam snagu" Zaharova u teretani u Beogradu pred odlazak u Guču

Press petak, 10. avgust 2018.
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova doputovala je u Beograd, gde će se sastati sa političkim vrhom Srbije. Ona će nakon toga otputovati u Guču kako bi posetila 58. Dragačevski sabor trubača.
Foto:blic A vreme u Beogradu, Zaharova provodi u teratini: - Jutros sam se našla u Beogradu. Skupljam snagu pred konsultacije o informacionoj problematici u Ministarstvu inostranih poslova Srbije, susret sa političarima i javnim... »

Lepa maša u beloj haljini zablistala pred Dačićem: Ivica se prvo zbunio, zacrveneo, pa onda krenuo redom! Triput u obraz po srpski, pa ruka Zaharovoj oko struka! (kurir TV)

Kurir petak, 10. avgust 2018.
BEOGRAD - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova boravi danas u poseti Srbiji tokom koje se susrela sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, a susret je protekao u više nego srdačnom raspoloženju. Lepa Ruskinja je zablistala u letnjoj beloj haljini i sa širokim... »

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova stigla u Srbiju: Dačić s nestrpljenjem dočekao lepu Zaharovu, pa onda pravac Guča na srpsku trubu! A šta će joj pokloniti...

Kurir petak, 10. avgust 2018.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova boravi danas u poseti Srbiji tokom koje će se susresti sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i posetiti Sabor trubača u Guči. Posle sastanka u Ministarstvu spoljnih poslova zakazanog za 11 sati, Dačić i Zaharova će otići... »

Zaharova: Rusija ostaje dosledna svom stavu o Kosovu

N1 Info petak, 10. avgust 2018.
Srbija i Rusija su važni strateški partneri i Moskva ostaje dosledna kada je u pitanju Kosovo, izjavila je u Beogradu portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Na konferenciji za novinare posle razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, ona je istakla da je "važno biti dosledan u stavu". "To jeste unutrašnje pitanje ali je odavno i međunarodni problem", rekla je Zaharova i... »

Zaharova u teretani pre sastanka sa Dačićem (FOTO)

Vesti online petak, 10. avgust 2018.
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova doputovala je u Beograd gde će se sastati sa političkim vrhom Srbije, a nakon toga otputovati u Guču kako bi posetila 58. dragačevski Sabor trubača.
- Jutros sam se našla u Beogradu. Skupljam snagu pred konsultacije o informacionoj problematici u Ministarstvu inostranih poslova Srbije, susretu sa političarima i javnim ličnostima, kao i pred razgovorom sa lokalnim medijima -... »

Zaharova: Moskva ostaje dosledna kada je u pitanju Kosovo

Novi magazin petak, 10. avgust 2018.
Srbija i Rusija su važni strateški partneri i Moskva ostaje dosledna kada je u pitanju Kosovo, izjavila je danas u Beogradu portparolka ruskog ministartsva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Na konferenciji za novinare posle razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivcom Dačićem, ona je istakla da je "važno biti dosledan u stavu". "To jeste unutrašnje pitanje ali je odavno i međunarodni problem", rekla je Zaharova i... »

Zaharova: Moskva ostaje dosledna kada je u pitanju Kosovo

Novi magazin petak, 10. avgust 2018.
Srbija i Rusija su važni strateški partneri i Moskva ostaje dosledna kada je u pitanju Kosovo, izjavila je danas u Beogradu portparolka ruskog ministartsva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Na konferenciji za novinare posle razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivcom Dačićem, ona je istakla da je "važno biti dosledan u stavu". "To jeste unutrašnje pitanje ali je odavno i međunarodni problem", rekla je Zaharova i... »

Zaharova: Rusija ne podržava razgraničenje kao rešenje kosovskog pitanja

Nova ekonomija petak, 10. avgust 2018.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Moskva ne podržava razgraničenje kao rešenje kosovskog problema. Ona je istakla da se Rusija zalaže za doslednost i suverenitet srpske teritorije, ali je i dodala da će poštovati odluke koje Srbija donese. Na zajedničkoj... »

Dačić o razgraničenju Kosova: Kako nije sramota one koji su nas bombardovali da kažu da više nema promena granica?! Licemeri jedni!

Kurir petak, 10. avgust 2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je oduvek govorio o potrebi da se izvrši razgraničenje na srpski i albanski deo Kosova. On je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa portparolkom Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom koja boravi u poseti... »

(Kurir TV) Zaharova sa osmehom pala u zagrljaj Dačiću: Ivica pozvao lepu Mašu na kolače u hotelu Moskva, a ona jasno poručila: Rusija nikada neće priznati nezavisnost Kosova!

Kurir petak, 10. avgust 2018.
BEOGRAD - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova boravi danas u poseti Srbiji tokom koje se susrela sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, a usledila je i zajednička konferencija za medije. KURIR TV UŽIVO JE PRENOSILA OBRAĆANJE ZAHAROVE I DAČIĆA Na početku... »

Marija Zaharova počasna gošća Sabora trubača

Danas petak, 10. avgust 2018.
Direktorka Departmana za informisanje i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije, danas u Srbiji Direktorka Departmana za informisanje i štampu Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova, danas će po pozivu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića posetiti Srbiju.
Njih dvoje će se najpre susresti u zgradi Ministarstva spoljnih poslova u 11 časova, da bi u popodnevnim satima krenuli put Guče, gde će posetiti 58. Dragačevski sabor trubača. Zaharovu će u zgradi Načelstva dočekati domaćin... »

Guča, saborska priznanja za Dačića i Zaharovu

RTS petak, 10. avgust 2018.
RTS: Guča, saborska priznanja za Dačića i Zaharovu
Drugi dan Sabora trubača u Guči obeležiće koncerti i uručenje posebnih priznanja prvom potpredsedniku Vlade Republike Srbije, ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i portparolu Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, Mariji Zaharovoj koja će danas biti gost Sabora u Guči.
U dane Sabora na stotine hiljada gostiju dolazi u Guču, a prema procenama organizatora za protekilih 57 godina na ovoj manifestaciji bilo je više od 20 miliona domaćih i stranih gostiju. Kažu i da gosti stižu svake godine iz više... »

(Foto) "skupljam snagu": Zaharova u teretani u Beogradu pred odlazak u Guču

Blic petak, 10. avgust 2018.
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova doputovala je u Beograd, gde će se sastati sa političkim vrhom Srbije. Ona će nakon toga otputovati u Guču kako bi posetila 58. Dragačevski sabor trubača. A vreme u Beogradu, Zaharova provodi u teratini: - Jutros sam se našla u... »

Dačić: Zaharova će videti da se truba možže koristiti i u miru

Blic petak, 10. avgust 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji će danas zajedno sa direktorkom Departmana za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom posetiti 58. Sabor trubača u Guči, izjavio je da će to biti prilika da Zaharova vidi kako se truba može koristiti i u... »

Zaharova, pred susret s Dačićem: Skupljam snagu!

Mondo petak, 10. avgust 2018.
"Skupljam snagu pred konsultacije o informacionoj problematici u Ministarstvu inostranih poslova Srbije", poručila je Zaharova iz beogradske teretane...
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova doputovala je u Beograd, gde će se sastati sa političkim vrhom Srbije, a nakon toga otputovati u Guču kako bi posetila 58. Dragačevski sabor trubača, javlja... »

Lepa ruskinja nikad provokativnija pred susret sa Dačićem: Zaharova sva mokra šokirala fotkom na Instagramu! Mašo, Mašo, šta će reći Ivica?! (foto)

Kurir petak, 10. avgust 2018.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova boravi danas u poseti Srbiji, a da je spremna za susret sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem i odlazak na veselje u Guču potvrdila je i objavom na svom Instagram profilu. Белград. 7 утра. А что делать. A post shared by Maria Zakharova... »

„Zaharova će videti da se truba može korisiti i u miru“

Dnevnik petak, 10. avgust 2018.
BEOGRAD: Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji će danas zajedno sa direktorkom Departmana za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom posetiti 58. Sabor trubača u Guči, izjavio je da će to biti prilika da Zaharova vidi kako se truba može koristiti i u miroljubive svrhe.
Dačić je podsetio da je ideja da Zaharova poseti Srbiju i Guču nastala početkom godine, kada je dolazila u zvaničnu posetu Srbiji sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom. "Ona je to prihvatila. Zaharova je veliki prijatelj... »

Zaharova u teretani u BG: "Skupljam snagu" / FOTO

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Zaharova u teretani u BG: "Skupljam snagu" / FOTO
Beograd -- Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova doputovala je u Beograd, gde cĚ�e se sastati sa političkim vrhom Srbije.
Ona će nakon toga otputovati u Guču kako bi posetila 58. Dragačevski sabor trubača. "Jutros sam se našla u Beogradu. Skupljam snagu pred konsultacije o informacionoj problematici u Ministarstvu inostranih poslova Srbije, susret... »

Šta je ministar poručio iz Guče o kosovskom problemu?

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Šta je ministar poručio iz Guče o kosovskom problemu?
Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali kompromis mora biti po Ustavu i Rezoluciji 1244, jer je Kosovo oduvek bilo, jeste i biće Srbija.
To je izjavio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. On je to rekao juče otvarajući Dragačevski sabor trubača u Guči, odakle je poručio i da će se u Prizrenu opet pevati "Srpska se truba sa Kosova čuje". Popović... »

Zaharova danas u Srbiji, ide sa Dačićem u Guču

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Zaharova danas u Srbiji, ide sa Dačićem u Guču
Beograd -- Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova boravi danas u poseti Srbiji.
Ona će se susresti sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i posetiti Sabor trubača u Guči. Posle sastanka u Ministarstvu spoljnih poslova zakazanog za 11 sati, Dačić i Zaharova će otići u Guču. Večeras u 21 sat u... »

Komentari na drugim sajtovima

©2018 Netmark d.o.o.