Tramp udvostručio tarife Turskoj i izazvao pad lire

Tramp udvostručio tarife Turskoj i izazvao pad lire

Glas Amerike petak, 10. avgust 2018.
Američki predsednik Donald Tramp dodatno je zaoštrio spor sa NATO saveznicom Turskom i najavio da će udvostručiti tarife na uvoz čelika i aluminijuma iz te zemlje. Tramp je odluku o povećanju tarifa na aluminijum na 20 odsto, a čelika čak 50 odsto, objavio na Tviteru, uz napomenu da turska lira... »

Putin i Erdogan pozitivno ocenili sprovođenje zajedničkih projekata

Novi magazin petak, 10. avgust 2018.
Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, danas su u telefonskom razgovoru pozitivno ocenili dosadašnje sprovođenje zajedničkih projekata, pre svega u oblasti energetike, preneo je TAŠ.
"Razgovaralo se o trenutnom stanju i perspektivama daljeg razvitka trgovinsko-ekonomske saradnje dve zemlje u obostranom interesu. Data je pozitivna ocena toku sprovođenja zajedničkih strateških projekata, pre svega u oblasti... »

Previranja u Turskoj oborila indekse

Novi magazin petak, 10. avgust 2018.
Indeksi na evropskim i američkim berzama pali su danas usled zabrinutosti zbog finansijske stabilnosti u Turskoj čija je valuta naglo pala.
Turska lira danas je pala, pošto su investitori zabrinuti za ekonomske politike predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i spor sa SAD koji je doveo do sankcija. Pad lire dodatno je povećan pošto je američki predsednik Donald Tramp... »

Previranja u Turskoj oborila indekse

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Previranja u Turskoj oborila indekse
Beograd -- Indeksi na evropskim i američkim berzama pali su danas usled zabrinutosti zbog finansijske stabilnosti u Turskoj čija je valuta naglo pala.
Turska lira je pala, pošto su investitori zabrinuti za ekonomske politike predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i spor sa SAD koji je doveo do sankcija. Pad lire dodatno je povećan pošto je američki predsednik Donald Tramp najavio... »

Erdogan i Putin razgovarali o ekonomskim vezama

Večernje novosti petak, 10. avgust 2018.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o ekonomskim vezama između dve države, saopštili su truski zvaničnici
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o ekonomskim vezama između dve države, saopštili su truski zvaničnici. Neimenovani zvaničinici iz Erdoganove kancelarije... »

Erdogan razgovarao s Putinom o ekonomiji

Novi magazin petak, 10. avgust 2018.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o ekonomskim odnosima dve zemlje, saopštili su turski zvanicčnici.
Vest o razgovoru je usledila pošto je američki predsednik Donald Tramp najavio da će udvostručiti carine na čelik i aluminijum iz Turske, što je izazvalo dodatni pad turske lire. Zvaničnici iz Erdoganove kancelarije, koji su... »

Erdogan: Oni ima svoje dolare, mi imamo svoj narod i svog Boga

Danas petak, 10. avgust 2018.
Nakon što je turska lira preko noći pala za 14 odsto, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je prozvao međunarodni „kamatni lobi“, za koji on tvrdi da sprovodi „kampanju“ koja želi destabilizovati tursku ekonomiju.
Lira, koja je pala oko 30 odsto od početka godine, po jučerašnjem kursu vredela je 5,47 u odnosu na jedan američki dolar. Danas je pala na 5,94, što predstavlja najveći dnevni pad od 2001. godine. Takođe je pao i udeo evropskih... »

Krenuo Erdogan da drži govor i za tih 30 minuta odigrao se niz ekonomskih katastrofa za Tursku

Blic petak, 10. avgust 2018.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas građane da menjanju zlato i dolar za liru, nazivajući kriznu situaciju sa domaćom valutom "nacionalnom bitkom" protiv ekonomskih neprijatelja. Dok je Erdogan govorio, za to vreme je turska valuta nezadrživo padala, a svakim minutom je situacija... »

O čemu su razgovarali Erdogan i Putin?

Vesti online petak, 10. avgust 2018.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o ekonomskim vezama između dve države, saopštili su danas truski zvaničnici.
Neimenovani zvaničinici iz Erdoganove kancelarije naveli su da su dvojica predsednika izrazila zadovoljstvo da ekonomski i finansijski odnosi između njihovih zemalja napreduju pozitivno i o nastavku saradnje u odbrambenoj... »

Odmah posle trampove objave da duplira carine Turskoj: Erdogan i Putin razgovarali o ekonomskim vezama

Kurir petak, 10. avgust 2018.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o ekonomskim vezama između dve države, saopštili su danas truski zvaničnici.
Neimenovani zvaničinici iz Erdoganove kancelarije naveli su da su dvojica predsednika izrazila zadovoljstvo da ekonomski i finansijski odnosi između njihovih zemalja napreduju pozitivno i o nastavku saradnje u odbrambenoj... »

Erdogan poručio naciji: Zamenite zlato i dolar za liru! To je naš odgovor na ekonomski rat protiv nas!

Kurir petak, 10. avgust 2018.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas građane da menjanju zlato i dolar za liru, nazivajući kriznu situaciju sa domaćom valutom "nacionalnom bitkom" protiv ekonomskih neprijatelja.
Lira, koja je ove godine izgubila trećinu vrednosti, pala je nakon Erdoganove izjave na 6,05 lira za jedan dolar, što je skoro za devet odsto niža vrednost u odnosu na dan ranije, prenosi agencija Rojters. "Dolar ne može da... »

Kina je bila samo zagrevanje, Tramp oštro udario na Tursku

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Kina je bila samo zagrevanje, Tramp oštro udario na Tursku
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je odobrio više tarife na uvoz iz Turske, uvodeći carinu od 20 odsto na uvoz aluminijuma i 50-procentu tarifu na čelik
"Upravo sam dao dozolu da se udvostruče tarife na čelik i aluminijum iz Turske, budući da njena valuta, turska lira, ubrzano pada prema našem veoma jakom dolaru!", napisao je Tramp na Tviteru. "Tarife na aluminijum će sada biti... »

Erdogan zove Putina u pomoć, Tramp žestoko udara

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Erdogan zove Putina u pomoć, Tramp žestoko udara
Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o ekonomskim odnosima dve zemlje.
To su saopštili turski zvanicčnici, a vest o razgovoru je usledila pošto je američki predsednik Donald Tramp najavio da će udvostručiti carine na čelik i aluminijum iz Turske, što je izazvalo dodatni pad turske lire. Zvaničnici... »

Pad turske lire, Erdogan poziva građane da menjaju zlato i dolare

RTS petak, 10. avgust 2018.
RTS: Pad turske lire, Erdogan poziva građane da menjaju zlato i dolare
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je građane da menjanju zlato i dolar za liru, nazivajući kriznu situaciju sa domaćom valutom "nacionalnom bitkom" protiv ekonomskih neprijatelja.
Lira, koja je ove godine izgubila trećinu vrednosti, pala je nakon Erdoganove izjave na 6,05 lira za jedan dolar, što je skoro za devet odsto niža vrednost u odnosu na dan ranije, prenosi agencija Rojters. "Dolar ne može da... »

Lira pada, Erdogan uvjerava da će biti bolje

Al Jazeera petak, 10. avgust 2018.
Današnji tečaj turske lire izbosi 5,94 u odnosu na jedan američki dolar.
Nakon što je turska lira preko noći pala za 14 posto, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je prozvao međunarodni „kamatni lobi", za koji on tvrdi da sprovodi „kampanju“ koja želi destabilizirati tursku ekonomiju. Lira, koja... »

Žestok udarac Ankari: Tramp duplirao carine na turski čelik i aluminijum!

Kurir petak, 10. avgust 2018.
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je odobrio više tarife na uvoz iz Turske, uvodeći 20-procentnu carinu na uvoz aluminijuma i 50-procentu tarifu na čelik.
"Upravo sam dao dozolu da se dupliraju tarife na čelik i aluminijum iz Turske, budući da njena valuta, turska lira, ubrzano pada prema našem veoma jakom dolaru!", napisao je Tramp na Tviteru. I have just authorized a doubling of... »

Erdogan pozvao građane: Menjajte zlato i $ za liru

Mondo petak, 10. avgust 2018.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas građane da menjanju zlato i dolar za liru. Donald Tramp povećao tarife za turski čelik i aluminijum: Odnosi s Turskom nisu dobri!
Erdogan je poručio građanima da ne brinu posle naglog pada valute, ali ih je pozvao da promene svoje devize u lire. Lira je danas pala oko 10 odsto na nov rekordno nizak nivo, a investitori brinu oko Erdoganove neortodoksne... »

Erdogan poručio Turcima: Menjajte zlato i dolare za lire

Politika petak, 10. avgust 2018.
BAJBURT - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas građane da menjanju zlato i dolar za liru, nazivajući kriznu situaciju sa domaćom valutom „nacionalnom bitkom” protiv ekonomskih neprijatelja. Lira, koja je ove godine izgubila trećinu vrednosti, pala je nakon Erdoganove izjave na... »

Tramp duplirao tarife za turski čelik i aluminijum

Politika petak, 10. avgust 2018.
VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je odobrio više tarife na uvoz iz Turske, uvodeći 20-procentnu carinu na uvoz aluminijuma i 50-procentu tarifu na čelik. „Upravo sam dao dozvolu da se dupliraju tarife na čelik i aluminijum iz Turske, budući da njena valuta, turska lira,... »

Tramp najavio udvostručenje carina na turski čelik i aluminijum

Novi magazin petak, 10. avgust 2018.
Američki predsednik Donald Tramp najavio je danas da će udvostručiti carine na čelik i aluminijum iz Turske, što je izazvalo dodatni pad turske lire.
Tramp je na Tviteru naveo da odnosi SAD s Turskom "nisu sada dobri". "Upravo sam odobrio udvostručenje Carina na Čelik i Aluminijum u pogledu Turske dok njena valuta, turska lira, naglo pada u odnosu na naš veoma snažan Dolar!... »

Tramp najavio da će udvostručiti carine na čelik iz Turske

N1 Info petak, 10. avgust 2018.
Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će udvostručiti carine na čelik i aluminijum iz Turske, što je izazvalo dodatni pad turske lire.
Tramp je na Tviteru naveo da odnosi SAD s Turskom "nisu sada dobri". "Upravo sam odobrio udvostručenje Carina na čelik i aluminijum u pogledu Turske dok njena valuta, turska lira, naglo pada u odnosu na naš veoma snažan Dolar!... »

Turska lira naglo pada, evo i zašto

Mondo petak, 10. avgust 2018.
Lira je danas pala na rekordno nizak nivo prema dolaru - 6,24 lire za jedan dolar, posle čega se oporavila na 5,92, ali je to i dalje ogromnih sedam odsto pada u jednom danu.
Foto: MONDO/Tamara Sekulović Turska lira danas je naglo pala, dovodeći u pitanje finansijsku stabilnost zemlje, pošto su investitori zabrinuti zbog ekonomske politike predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i spora sa SAD koji je... »

Survala se turska lira

N1 Info petak, 10. avgust 2018.
Turska lira danas je naglo pala, dovodeći u pitanje finansijsku stabilnost zemlje, pošto su investitori zabrinuti za neortodoksne ekonomske politike predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i spora sa SAD koji je doveo do sankcija.
Lira je danas pala na rekordno nizak nivo prema dolaru - 6,24 lire za jedan dolar, posle čega se oporavila na 5,92, ali je to i dalje ogromnih sedam odsto pada u jednom danu. Turska valuta je pala 66 odsto od početka godine, što... »

Turska će predstaviti novi ekonomski model nakon rekordnog pada lire

Nova ekonomija petak, 10. avgust 2018.
Turska lira pala za oko 30 odsto od početka godine
Turska lira, koja je pala za oko 30 odsto od početka godine, pala je danas na 5,47 za jedan dolar, prenosi Al Jazeera Balkans. Vlada Turske saopštila je da će predstaviti „novi ekonomski model“ pošto je turska valuta pala na novi rekordno niski nivo sa zabrinutošću oko... »

Turska predstavlja novi ekonomski model

Danas petak, 10. avgust 2018.
Turska lira, koja je pala za oko 30 odsto od početka godine, pala je danas na 5,47 za jedan dolar, prenosi Al Jazeera Balkans.
Vlada Turske saopštila je da će predstaviti „novi ekonomski model“ pošto je turska valuta pala na novi rekordno niski nivo sa zabrinutošću oko politike predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i spora sa SAD-om. Lira, koja je pala za... »
©2019 Netmark d.o.o.