Povezane vesti

Tramp udvostručio tarife Turskoj i izazvao pad lire

Glas Amerike 10.08.2018
Američki predsednik Donald Tramp dodatno je zaoštrio spor sa NATO saveznicom Turskom i najavio da će udvostručiti tarife na uvoz čelika i aluminijuma iz te zemlje. Tramp je odluku o povećanju tarifa na aluminijum na 20 odsto, a čelika čak 50… »

Previranja u Turskoj oborila indekse

Novi magazin 10.08.2018
Indeksi na evropskim i američkim berzama pali su danas usled zabrinutosti zbog finansijske stabilnosti u Turskoj čija je valuta naglo pala. Turska lira danas je pala, pošto su investitori zabrinuti za ekonomske politike predsednika Redžepa Tajipa… »

Putin i Erdogan pozitivno ocenili sprovođenje zajedničkih projekata

Novi magazin 10.08.2018
Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, danas su u telefonskom razgovoru pozitivno ocenili dosadašnje sprovođenje zajedničkih projekata, pre svega u oblasti energetike, preneo je TAŠ. "Razgovaralo se o trenutnom stanju i… »

Previranja u Turskoj oborila indekse

B92 10.08.2018
Beograd -- Indeksi na evropskim i američkim berzama pali su danas usled zabrinutosti zbog finansijske stabilnosti u Turskoj čija je valuta naglo pala. Turska lira je pala, pošto su investitori zabrinuti za ekonomske politike predsednika Redžepa Tajipa… »

Erdogan i Putin razgovarali o ekonomskim vezama

Večernje novosti 10.08.2018
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o ekonomskim vezama između dve države, saopštili su truski zvaničnici. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim… »

Erdogan razgovarao s Putinom o ekonomiji

Novi magazin 10.08.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o ekonomskim odnosima dve zemlje, saopštili su turski zvanicčnici. Vest o razgovoru je usledila pošto je američki predsednik Donald Tramp… »

Krenuo Erdogan da drži govor i za tih 30 minuta odigrao se niz ekonomskih katastrofa za Tursku

Blic 10.08.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas građane da menjanju zlato i dolar za liru, nazivajući kriznu situaciju sa domaćom valutom "nacionalnom bitkom" protiv ekonomskih neprijatelja. Dok je Erdogan govorio, za to vreme je turska valuta… »

Erdogan poručio naciji: Zamenite zlato i dolar za liru! To je naš odgovor na ekonomski rat protiv nas!

Kurir 10.08.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas građane da menjanju zlato i dolar za liru, nazivajući kriznu situaciju sa domaćom valutom "nacionalnom bitkom" protiv ekonomskih neprijatelja. Lira, koja je ove godine izgubila trećinu vrednosti… »

O čemu su razgovarali Erdogan i Putin?

Vesti online 10.08.2018
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o ekonomskim vezama između dve države, saopštili su danas truski zvaničnici. Neimenovani zvaničinici iz Erdoganove kancelarije naveli su da su… »

Pad turske lire, Erdogan poziva građane da menjaju zlato i dolare

RTS 10.08.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je građane da menjanju zlato i dolar za liru, nazivajući kriznu situaciju sa domaćom valutom "nacionalnom bitkom" protiv ekonomskih neprijatelja. Lira, koja je ove godine izgubila trećinu vrednosti, pala… »

Odmah posle trampove objave da duplira carine Turskoj: Erdogan i Putin razgovarali o ekonomskim vezama

Kurir 10.08.2018
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o ekonomskim vezama između dve države, saopštili su danas truski zvaničnici. Neimenovani zvaničinici iz Erdoganove kancelarije naveli su da su… »

Kina je bila samo zagrevanje, Tramp oštro udario na Tursku

B92 10.08.2018
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je odobrio više tarife na uvoz iz Turske, uvodeći carinu od 20 odsto na uvoz aluminijuma i 50-procentu tarifu na čelik. "Upravo sam dao dozolu da se udvostruče tarife na čelik i aluminijum iz Turske, budući… »

Lira pada, Erdogan uvjerava da će biti bolje

Al Jazeera 10.08.2018
Današnji tečaj turske lire izbosi 5,94 u odnosu na jedan američki dolar. Nakon što je turska lira preko noći pala za 14 posto, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je prozvao međunarodni „kamatni lobi", za koji on tvrdi da sprovodi… »

Erdogan zove Putina u pomoć, Tramp žestoko udara

B92 10.08.2018
Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o ekonomskim odnosima dve zemlje. To su saopštili turski zvanicčnici, a vest o razgovoru je usledila pošto je američki predsednik Donald… »

Erdogan: Oni ima svoje dolare, mi imamo svoj narod i svog Boga

Danas 10.08.2018
Nakon što je turska lira preko noći pala za 14 odsto, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je prozvao međunarodni „kamatni lobi“, za koji on tvrdi da sprovodi „kampanju“ koja želi destabilizovati tursku ekonomiju. Lira, koja je pala oko 30… »

Erdogan poručio Turcima: Menjajte zlato i dolare za lire

Politika 10.08.2018
BAJBURT - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas građane da menjanju zlato i dolar za liru, nazivajući kriznu situaciju sa domaćom valutom „nacionalnom bitkom” protiv ekonomskih neprijatelja. Lira, koja je ove godine izgubila… »

Tramp duplirao tarife za turski čelik i aluminijum

Politika 10.08.2018
VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je odobrio više tarife na uvoz iz Turske, uvodeći 20-procentnu carinu na uvoz aluminijuma i 50-procentu tarifu na čelik. „Upravo sam dao dozvolu da se dupliraju tarife na čelik i… »

Žestok udarac Ankari: Tramp duplirao carine na turski čelik i aluminijum!

Kurir 10.08.2018
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je odobrio više tarife na uvoz iz Turske, uvodeći 20-procentnu carinu na uvoz aluminijuma i 50-procentu tarifu na čelik. "Upravo sam dao dozolu da se dupliraju tarife na čelik i aluminijum iz Turske… »

Erdogan pozvao građane: Menjajte zlato i $ za liru

Mondo 10.08.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas građane da menjanju zlato i dolar za liru. Donald Tramp povećao tarife za turski čelik i aluminijum: Odnosi s Turskom nisu dobri! Erdogan je poručio građanima da ne brinu posle naglog pada… »

Turska lira naglo pada, evo i zašto

Mondo 10.08.2018
Lira je danas pala na rekordno nizak nivo prema dolaru - 6,24 lire za jedan dolar, posle čega se oporavila na 5,92, ali je to i dalje ogromnih sedam odsto pada u jednom danu. Foto: MONDO/Tamara Sekulović Turska lira danas je naglo pala, dovodeći u… »

Tramp najavio da će udvostručiti carine na čelik iz Turske

N1 Info 10.08.2018
Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će udvostručiti carine na čelik i aluminijum iz Turske, što je izazvalo dodatni pad turske lire. Tramp je na Tviteru naveo da odnosi SAD s Turskom "nisu sada dobri". "Upravo sam odobrio udvostručenje… »

Tramp najavio udvostručenje carina na turski čelik i aluminijum

Novi magazin 10.08.2018
Američki predsednik Donald Tramp najavio je danas da će udvostručiti carine na čelik i aluminijum iz Turske, što je izazvalo dodatni pad turske lire. Tramp je na Tviteru naveo da odnosi SAD s Turskom "nisu sada dobri". "Upravo sam odobrio… »

Survala se turska lira

N1 Info 10.08.2018
Turska lira danas je naglo pala, dovodeći u pitanje finansijsku stabilnost zemlje, pošto su investitori zabrinuti za neortodoksne ekonomske politike predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i spora sa SAD koji je doveo do sankcija. Lira je danas pala na… »

Turska će predstaviti novi ekonomski model nakon rekordnog pada lire

Nova ekonomija 10.08.2018
Turska lira pala za oko 30 odsto od početka godine. Turska lira, koja je pala za oko 30 odsto od početka godine, pala je danas na 5,47 za jedan dolar, prenosi Al Jazeera Balkans. Vlada Turske saopštila je da će predstaviti „novi ekonomski model“… »

Turska predstavlja novi ekonomski model

Danas 10.08.2018
Turska lira, koja je pala za oko 30 odsto od početka godine, pala je danas na 5,47 za jedan dolar, prenosi Al Jazeera Balkans. Vlada Turske saopštila je da će predstaviti „novi ekonomski model“ pošto je turska valuta pala na novi rekordno niski… »

Vesti dana »