Povezane vesti

Vučić o Kosovu u Austriji: Moj pesimizam o kompromisnom rešenju je zasnovan na realnom stanju

Vučić o Kosovu u Austriji: Moj pesimizam o kompromisnom rešenju je zasnovan na realnom stanju

Srbija danas 26.08.2018
Predsednik Srbije kaže da očekuje austrijsku podršku na evropskom putu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je u petak održan sastanak u Beču, sa Tačijem, a pod posredovanjem kancelara Sebastijana Kurca i komesara Johanesa… »
Vučić: Ako ne možemo mi, ko će?

Vučić: Ako ne možemo mi, ko će?

Vesti online 26.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je u petak održan sastanak u Beču sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. Sastanak je održan pod posredovanjem kancelara Sebastijana Kurca i komesara Johanesa Hana. Istakao je da bi dogovor… »
Vučić: Da rešimo problem s Albancima u korist oba naroda

Vučić: Da rešimo problem s Albancima u korist oba naroda

N1 Info 26.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Alpbahu, u Austriji, gde je učestvovao na Evropskom forumu, da neće iznositi detalje o procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine dok sve ne bude dogovoreno. Izvor: N1 Na zajedničkoj konferenciji… »
Podrška Austrije dijalogu Beograda i Prištine

Podrška Austrije dijalogu Beograda i Prištine

Politika 26.08.2018
Hoćemo budućnost, ali nećemo da Srbi budu poniženi i da budu gubitnici, izjavio predsednik Aleksandar Vučić, koji je potvrdio da se u petak u Beču sastao s Hašimom Tačijem. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je u petak u Beču… »
Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare: Bez detalja o Kosovu dok sve ne bude dogovoreno

Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare: Bez detalja o Kosovu dok sve ne bude dogovoreno

Kurir 26.08.2018
ALPBAH - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Alpbahu, u Austriji, gde je učestvovao na Evropskom forumu, da neće iznositi detalje o procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine dok sve ne bude dogovoreno. Na zajedničkoj… »
"Sinoć se nešto dogodilo": Predsednik Austrije o susretu Vučića i Tačija: Mislim da sam prisustvovao istorijskom trenutku

"Sinoć se nešto dogodilo": Predsednik Austrije o susretu Vučića i Tačija: Mislim da sam prisustvovao istorijskom trenutku

Blic 26.08.2018
Predsednik Austrije Aleksandar van der Belen istakao je danas da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana važan prioritet spoljne politike njegove zemlje, posebno za vreme aktuelnog predsedavanja EU, te da ne očekuje da bi moglo doći do problema kada… »
"Nameću nam svoja rešenja, ali neće nas poniziti"

"Nameću nam svoja rešenja, ali neće nas poniziti"

Vesti online 26.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je većinski stav u međunarodnoj zajednici da su granice Kosova rešeno, da rešenje koje je nametnuto podrazumeva da se Srbiji otme teritorija, te da će sprečiti svaki pokušaj Srbije da nešto… »
Kurc sa Vučićem: Podržavamo EU perspektivu Zapadnog Balkana

N1 Info 26.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beču, pred početak EU samita u Alpbahu, sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, saopšteno je iz… »
Vučić uživo iz Alpbaha o Kosovu: Svi ste došli da rešavate i nametnuli ste nam rešenje! Je l’ se vi pitate ili mi…

Vučić uživo iz Alpbaha o Kosovu: Svi ste došli da rešavate i nametnuli ste nam rešenje! Je l’ se vi pitate ili mi…

Kurir 26.08.2018
Tači se i sinoć žalio na mene, kaže Vučić opisujući buru koja se sinoć dešavala na panelu, na kojem je potom usledio njegov nepripremljeni govor pozdravljen aplauzima u sali. ALPBAH - Neće biti lako... jednostavno, svi znamo kakve su razlike… »
Vučić i Tači: EU da se ne boji mirnog dogovora Kosova i Srbije

Vučić i Tači: EU da se ne boji mirnog dogovora Kosova i Srbije

Danas 26.08.2018
Predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači zatražili su sa zajedničke konferencije za novinare u austrijskom Alpbahu podršku Evropske unije (EU) za postizanje dogovora, prenosi Radio Slobodna Evropa. Konferenciji su prisustvovali i… »
Vučić u Alpbahu: Razgovarali smo o Kosovu, bez detalja dok sve ne bude dogovoreno

Vučić u Alpbahu: Razgovarali smo o Kosovu, bez detalja dok sve ne bude dogovoreno

RTS 26.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je u petak održan sastanak u Beču sa predsednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem, a pod posredovanjem kancelara Sebastijana Kurca i komesara Johanesa Hana. Istakao je da bi… »
Vučić: Teško do dogovora, velike razlike sa Tačijem

Vučić: Teško do dogovora, velike razlike sa Tačijem

N1 Info 26.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Austriji da zna koliko će biti teško doći do dogovora Beograda i Prištine, jer su velike razlike između njega i predsednika Kosova Hašima Tačija. "Neće to ići lako i nije to jednostavno. Obojica… »
Kurc: Dijalog Beograda i Prištine osnovni preduslov za pristupanje EU

Kurc: Dijalog Beograda i Prištine osnovni preduslov za pristupanje EU

Nova ekonomija 26.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beču, pred početak EU samita u Alpbahu, sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, saopšteno je iz… »
Biber: Vučić i Tači govore o Kosovu, ali ne i o rešenju

Biber: Vučić i Tači govore o Kosovu, ali ne i o rešenju

N1 Info 26.08.2018
Profesor Centra za jugoistočne studije Univerziteta u Gracu Florijan Biber kaže za N1 da misli da ni Aleksandar Vučić ni Hašim Tači ne žele neko brzo rešenje za problem Kosova. Oni žele o tome da govore, ali je pitanje da li obojica žele neko… »
Vučić: Važna nam je podrška Austrije

Vučić: Važna nam je podrška Austrije

Danas 26.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beču, pred početak EU samita u Alpbahu, sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom i predstavnikom privremenih institucija u Prištini Hašimom… »

IndeksOnline 26.08.2018
Beč – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beču, pred početak EU samita u Alpbahu, sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, saopšteno je iz… »
Vučić nastavlja posetu Austriji, o Balkanu i Kosovu na radnom doručku

Vučić nastavlja posetu Austriji, o Balkanu i Kosovu na radnom doručku

RTS 26.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je posetu Austriji, u okviru Evropskog foruma Alpbah, radnim doručkom za šefove država. Radni doručak je još jedna prilika da razgovara sa predsednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom, kao i… »
Važan susret pred početak EU samita u Alpbahu: Vučić na sastanku sa diplomatskim vrhom Evrope (FOTO)

Važan susret pred početak EU samita u Alpbahu: Vučić na sastanku sa diplomatskim vrhom Evrope (FOTO)

Telegraf 26.08.2018
Domaćin sastanka, austrijski kancelar Kurc je istakao da su prioriteti Austrije, kao predsedavajuće Evropskom unijom, politika susedstva i proširenja, bezbednost i migracije. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beču, pred… »
Vučić i Tači pozvali medjunarodnu zajednicu da podrži eventualno rešenje kosovskog pitanja

Vučić i Tači pozvali medjunarodnu zajednicu da podrži eventualno rešenje kosovskog pitanja

IndeksOnline 26.08.2018
ALPBAH – Predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači večeras su na Evropskom forumu u Alpbahu pozvali medjunarodnu zajednicu da podrži eventualno rešenje do kojeg bi se došlo u pregovorima o normalizaciji odnosa Beograda i… »
Sastanak pred početak EU samita u Alpbahu: Vučić istakao značaj podrške iz Austrije

Sastanak pred početak EU samita u Alpbahu: Vučić istakao značaj podrške iz Austrije

Srbija danas 26.08.2018
Kurc za evropsku perspektivu svih zemalja Zapadnog Balkana. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče u Beču, pred početak EU samita u Alpbahu, sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje… »
Tači s Vučićem razmotrio „svaku moguću opciju“ za Kosovo

Tači s Vučićem razmotrio „svaku moguću opciju“ za Kosovo

Danas 25.08.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas na Evropskom forumu u Alpbahu da nijedna zemlja ne treba da se protivi sporazumu Srbije i Kosova, ni ako bi to podrazumevao korekciju granica. Tači je rekao da je s Vučićem razmotrio „svaku moguću… »

Vesti dana »