Kocijančič: Prvo kriterijumi, pa članstvo za Srbiju

Kocijančič: Prvo kriterijumi, pa članstvo za Srbiju

Slobodna Evropa petak, 14. septembar 2018.
Pre prijema u Evropsku uniju Srbija mora da ispuni jasno definisane kriterijume i da nastavi rad na sporazumu o normalizaciji odnosa sa Kosovom, izjavila je za Radio Slobodna Evropa portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič. Ona je tako odgovorila na poruku predsednika Srbije Aleksandra... »

Drecun: Garancije za EU osnažile bi sporazum sa Prištinom

N1 Info petak, 14. septembar 2018.
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da bi čvrste garancije za ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU), predstavljale snažnu potvrdu i verifikaciju sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
"Čvrste garancije za članstvo u EU, nakon što ispregovaramo poglavlja, je nešto što garantuje da će sporazum o normalizaciji odnosa biti realizovan i dugoročno održiv", kazao je Drecun za Radio televiziju Srbije. Drecun je to... »

Vučić: Sporazum s Albancima kao garancija za ulazak u EU

Al Jazeera petak, 14. septembar 2018.
Bilo kakav dogovor Beograda i Prištine bio bi bolji od rješenja koje može donijeti neko treći, smatra predsjednik Srbije.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da bi postizanje sporazuma između Beograda i Prištine trebalo podrazumijevati i jasna jamstva za ulazak Srbije u Europsku uniju 2025. godine. Ipak, kako je ocijenio u intervjuu za... »

Vučić za Rojters: Sporazum sa Prištinom podrazumeva i garancije za ulazak u EU

Danas petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vucic je u intervjuu za Rojters izjavio da bi postizanje sporazuma Beograda i Prištine trebalo da podrazumeva i jasne garancije za ulazak Srbije u Evropsku uniju, što, kako kaže, mnogi evropski lideri u trenutku kada slede izbori za Evropski parlament, ne bi voleli da čuju.
„Ukoliko bismo mi postigli sporazum, Beograd i Priština, nedvosmisleno je da bi Srbija morala da dobije jasne garancije za ulazak u EU 2025.”, precizirao je Vučić. Vučić je poručio da će bilo kakav dogovor Beograda i Prištine... »
©2019 Netmark d.o.o.