Povezane vesti

Al Dahra proglašena kupcem - Za PKB ponuđeno 105,055 mil EUR

Ekapija petak, 14. septembar 2018.
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com) (Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com) U Ministarstvu privrede je u petak (14. septembra 2018. godine) u 12 časova, otvorena koverta sa finansijskom ponudom koju je kompanija Al Dahra doo Irig dostavila za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd AD.... »

Al Dahra proglašena kupcem PKB-a

Dnevnik petak, 14. septembar 2018.
BEOGRAD: Kompanija „Al Dahra“ proglašena je danas kupcem PKB-a, za koji je ponudila 105,055 miliona evra.
U Ministarstvu privrede danas je, u podne, otvorena koverta sa finansijskom ponudom koju je kompanija Al Dahra, doo Irig dostavila za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd AD. Komisija za sprovođenje postupka je, prema... »

Njive PKB-a ostale nedostupne za srpskog seljaka

Radio 021 petak, 14. septembar 2018.
Umesto da se 16.785 hektara prezaduženog Poljoprivednog kombinata Beograd isparceliše u manje proizvodne jedinice i ponudi lokalnim seljacima na otkup, država prodaje celinu i tako podstiče stvaranje latifundija.
Piše: Živan Lazić Ovih dana mnogo se polemike povelo oko prodaje Poljoprivednog kombinata Beograd. Nakon što se na prvi oglas niko nije javio, početna cena od 208,9 miliona evra je prepolovljena pa je PKB, kako Zakon nalaže,... »

"El Dahra" proglašena kupcem, za PKB ponudila 105,05 miliona evra

RTS petak, 14. septembar 2018.
RTS: "El Dahra" proglašena kupcem, za PKB ponudila 105,05 miliona evra
Ministarstvo privrede je, na predlog Komisije za sprovođenje postupka, proglasilo kompaniju "El Dahra" kupcem Poljoprivredne korporacije "Beograd" i to po ceni od 105.055.000 evra.
U Ministarstvu privrede je, u 12 časova, otvorena koverta sa finansijskom ponudom koju je kompanija "El Dahra doo Irig" dostavila za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd AD. Komisija za sprovođenje postupka je tom... »

Ponuda za PKB: Prešli prag za 500.000 evra

Večernje novosti petak, 14. septembar 2018.
Kompanija "Al Dahra Srbija" za imovinu „Poljoprivredne korporacije Beograd“ ponudila 105,05 miliona evra. Kupac preuzima 17.000 hektara obradivog zemljišta, 700 kilometara kanalske mreže...
ZA imovinu "Poljoprivredne korporacije Beograd", zavisno društvo Veterinarsku stanicu PKB, ali i 29 odsto "Eko-laba" i skoro 46 odsto PKB "Agroekonomika", "Al Dahra Srbija" daje 105,05 miliona evra. Pola miliona evra više od... »

Al Dahra iz Iriga kupila PKB

Danas petak, 14. septembar 2018.
U Ministarstvu privrede danas je otvoren koverat sa finansijskom ponudom koju je Al Dahra iz Iriga dostavila za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd i ta kompanija je proglašena kupcem PKB.
Komisija za sprovođenje postupka je tom prilikom utvrdila da je ponuda u skladu sa pravilima postupka, navodi se u soapštenju. Ministarstvo privrede podseća da je početna cena određena u iznosu od 50 odsto procenjene vrednosti... »

PKB dat jeftino: Nije trebalo ni po nekoliko puta većoj ceni

B92 petak, 14. septembar 2018.
B92: PKB dat jeftino: Nije trebalo ni po nekoliko puta većoj ceni
Beograd -- Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB) nije trebalo prodavati, a posebno ne po ceni od 105 miliona evra.
To su ocenili ekonomisti, nakon što je firma ćerka Al Dahre iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Dahra iz Iriga preuzela PKB. Procenjena vrednost imovine PKB prema oceni revizorske kuće Dilojt je oko 208 miliona evra, a početna... »

Al Dahra Srbija ponudila za PKB 105 miliona evra

Danas petak, 14. septembar 2018.
Kompanija Al Dahra Srbija ponudila je 105,055 miliona evra za imovinu Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), saopšteno je danas u Ministarstvu privrede na otvaranju finansijskog dela ponude.
Kako je rečeno, Komisija će još jednom proveriti tu ponudu i ukoliko je i ona u skladu sa uputstvom za ponuđače, Ministarstvo privrede će proglasiti Al Dahru doo iz Iriga za kupsa... »

Al Dahra kupac PKB-a

Mondo petak, 14. septembar 2018.
Al Dahra Srbija je na tenderu za prodaju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) ponudila 105,055 miliona evra (105 miliona i 55.000 evra), rečeno je danas na otvaranju finansijskog dela ponude u Ministarstvu privrede Srbije.
Foto: MONDO/Mario Milojević Komisija za sprovođenje postupka je, prema saopštenju Ministarstva, tom prilikom utvrdila da je ponuda u skladu sa sa pravilima postupka, a Ministarstvo privrede je, na predlog Komisije, proglasilo Al... »

Al Dahra proglašena kupcem PKB-a, cena 105,055 miliona evra

N1 Info petak, 14. septembar 2018.
Ministarstvo privrede Srbije je kompaniju Al Dahra iz Iriga proglasilo kupcem PKB-a, a ponuđena cena je 105,055 miliona evra.
Finansijsku ponudu Al Dahre, čija je matična kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, danas je otvorila komisija koja sporovodi postupka prodaje PKB-a i utvrđeno je da ona ispunjava uslove tendera. Kako je saopštilo... »

Ekonomisti: PKB prodat jeftino a hrana je zlato budućnosti i nema cenu

Beta petak, 14. septembar 2018.
Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB) nije trebalo prodavati, a posebno ne po ceni od 105 miliona evra, koliko je ponudila firma ćerka Al Dahre iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Dahra iz Iriga, ocenili su danas ekonomisti. Procenjena vrednost imovine PKB prema oceni revizorske kuće Dilojt je... »

„Al Dahra” novi vlasnik PKB-a

Politika petak, 14. septembar 2018.
Ministarstvo privrede prihvatilo ponudu od 105.055.000 evra, zaključenje kupoprodajnog ugovora se očekuje u narednom periodu, saopštili nadležni
Arapska „Al Dahra” od juče se može smatrati novim vlasnikom Poljoprivredne korporacije Beograd ( PKB) – jedinog preostalog velikog državnog kombinata. Kao jedini zainteresovani kupac na tenderu, ta kompanija ponudila je... »

Al Dahra ponudila 105,05 miliona evra za PKB: Pola miliona više od početne cene

Kurir petak, 14. septembar 2018.
Al Dahra Srbija, jedini ponuđač na tenderu za prodaju Poljoprivredne korporacije Beograd, ponudila je 105,05 miliona evra, rečeno je danas na otvaranju finansijskog dela ponude u Ministarstvu privrede. Tenderska komisija je u četvrtak otvorila jedinu ponudu za privatizaciju PKB-a i utvrdila da je... »

Doneta odluka: PKB prodat Al Dahri za 105,055 miliona evra!

Kurir petak, 14. septembar 2018.
Ministarstvo privrede saopštilo je da je proglasilo Al Dahru kupcem PKB-a. Ta kompanija je za PKB ponudila 105,05 miliona evra. U Ministarstvu privrede ranije danas je otvorena koverta sa finansijskom ponudom koju je srpski ogranak arapske kompanije Al Dahra dostavila za privatizaciju... »

PKB prodat Al Dahri za 105,05 miliona evra

Nova ekonomija petak, 14. septembar 2018.
Ministarstvo privrede saopštilo je da je proglasilo Al Dahru kupcem PKB-a. Ta kompanija je za PKB ponudila 105,05 miliona evra. Ministarstvu privrede ranije danas je otvorena koverta sa finansijskom ponudom koju je srpski ogranak arapske kompanije Al Dahra dostavila za privatizaciju Poljoprivredne... »

Al Dahra proglašena kupcem PKB-a, cena 105,055 miliona evra

Beta petak, 14. septembar 2018.
Ministarstvo privrede Srbije danas je kompaniju Al Dahra iz Iriga proglasilo kupcem Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), a ponudjena cena je 105,055 miliona evra. Finansijsku ponudu Al Dahre, čija je matična kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, danas je otvorila komisija koja sprovodi... »

Odlučeno PKB: prodat Al Dahri!

Blic petak, 14. septembar 2018.
Ministarstvo privrede saopštilo je da je proglasilo Al Dahru kupcem PKB-a. Ta kompanija je za PKB ponudila 105,05 miliona evra. U Ministarstvu privrede ranije danas je otvorena koverta sa finansijskom ponudom koju je srpski ogranak arapske kompanije Al Dahra dostavila za privatizaciju... »

Al Dahra za PKB ponudila 105,05 miliona evra

Blic petak, 14. septembar 2018.
Kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudila je 105,055 miliona evra za PKB. Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Srbiji ima registrovanu firmu, a prilikom otvaraja njihove ponude utvrđeno je da je sva dostavljena dokumnetacija ispravna. U ponudi Al Dahre je navedeno:... »

Al Dahra za PKB ponudila 105,5 miliona evra

Radio 021 petak, 14. septembar 2018.
Kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudila je 105,5 miliona evra za PKB.
Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Srbiji ima registrovanu firmu, a prilikom otvaraja njihove ponude utvrđeno je da je sva dostavljena dokumentacija ispravna. Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu imovine PKB po... »

Al Dahra iz Iriga ponudila 105 miliona evra za PKB

RTV petak, 14. septembar 2018.
RTV: Al Dahra iz Iriga ponudila 105 miliona evra za PKB
BEOGRAD - Al Dahra Srbija je na tenderu za prodaju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) ponudila 105,055 miliona evra (105 miliona i 55.000 evra), rečeno je danas na otvaranju finansijskog dela ponude u Ministarstvu privrede Srbije.
U ponudi Al Dahre je navedeno: "Obavezujemo se da platimo ukupan iznos od 105,055 miliona evra u gotovom radi kupovine dela imovine PKB, 29 odsto kapitala društva Ekolab, 45,77 odsto kapitala Instituta PKB Agroekonomik, a sve u... »

Prokopijević: Drugi odustali od tendera za PKB, procenili da je to dogovoren posao

SEEbiz petak, 14. septembar 2018.
BEOGRAD - U prostorijama Ministarstva privrede juče je otvorena jedina ponuda za Poljoprivrednu korporaciju Beograd – PKB i zvanično je potvrđeno da je taj jedini ponuđač arapska firma Al Dahra.
Državni službenici će narednih dana proveriti da li je dokumentacija validna i u skladu sa uslovima tendera i tek onda će se otkriti i finansijski deo ponude arapskog poljoprivrednog giganta. Ono što je poznato je da je početna... »

Al Dahra ponudila za PKB 105,05 miliona evra

Vesti online petak, 14. septembar 2018.
Al Dahra Srbija, jedini ponuđač na tenderu za prodaju Poljoprivredne korporacije Beograd, ponudila je 105,05 miliona evra, rečeno je danas na otvaranju finansijskog dela ponude u Ministarstvu privrede.
Tenderska komisija je u četvrtak otvorila jedinu ponudu za privatizaciju PKB-a i utvrdila da je ispravna dokumentacija Al Dahra Srbije. Komisija za sprovodenje postupka je tom prilikom utvrdila da je dostavljena dokumentacija u... »

Al Dahra ponudila 105,5 miliona evra za PKB

Nova ekonomija petak, 14. septembar 2018.
Kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudila je 105,5 miliona evra za PKB. Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Srbiji ima registrovanu firmu, a prilikom otvaraja njihove ponude utvrđeno je da je sva dostavljena dokumnetacija ispravna. Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu... »

Ponuda Al Dahre za PKB 105 miliona evra

N1 Info petak, 14. septembar 2018.
Kompanija Al Dahra Srbija je za imovinu Poljoprivrede korporacije Beograd (PKB) ponudila 105,055 miliona evra, saopšteno je danas na otvaranju finansijskog dela ponude.
Početna cena za imovinu PKB-a je bila 104,5 miliona evra. Ministarstvu privrede će tenderska komisija predložiti da Al Dahru proglasi kupcem PKB-a i da sa tom kompanijom bude potpisan kuporodajni ugovor. U Ministarstvu privrede... »

Prostran: Vrednost PKB-a potcenjena

N1 Info petak, 14. septembar 2018.
Prodaja zemlje jednako je prodaji suverniteta, ocenio je za Danas agroekonomista Milan Prostran uz komentar da je Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) trebalo da bude proglašena firmom od opšteg značaja.
Prostran je rekao da je vrednost zemljišta potcenjena s obzirom na trend u Evropi da cena poljoprivrednog zemljišta raste. To se posebno odnosi na PKB čiji će deo zemlje sigurno za 10-15 godina biti pretvoren u građevinsko... »

Prokopijević: Drugi odustali od tendera, procenili da je PKB dogovoren posao

Danas petak, 14. septembar 2018.
Indikativno da je uprkos maloj početnoj ceni od 104,5 miliona evra za Poljoprivrednu korporaciju Beograd jedino Al Dahra poslala ponudu U prostorijama Ministarstva privrede juče je otvorena jedina ponuda za Poljoprivrednu korporaciju Beograd – PKB i zvanično je potvrđeno da je taj jedini ponuđač arapska firma Al Dahra.
Državni službenici će narednih dana proveriti da li je dokumentacija validna i u skladu sa uslovima tendera i tek onda će se otkriti i finansijski deo ponude arapskog poljoprivrednog giganta. Ono što je poznato je da je početna... »

Ponuda za PKB znaće se danas

Danas petak, 14. septembar 2018.
Koliko novca i kakve uslove je ponudila kompanija Al Dahra Srbija za Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB) biće poznato danas, kada bude otvoren koverat sa finansijskom ponudom.
U predviđenom roku, do 10. septembra 2018. u podne, privatizacionu dokumentaciju otkupile su dve kompanije, dok je prijavu za učešće u postupku privatizacije PKB dostavila samo Al Dahra Srbija. Komisija za sprovođenje postupka u... »

Direktor "Železnica Srbije" podneo ostavku!

Mondo  pre 30 minuta  još 11 povezanih

Tragedija: Poginuo rudar u rudniku Resavica

Blic  pre 30 minuta  još 10 povezanih

Đere pobedio Tima i plasirao se u drugo kolo Rio de Žaneira

Beta  pre 54 minuta  još 10 povezanih

Schröder: Realno je da Srbija do 2025. uđe u EU

SEEbiz  pre 35 minuta  još 6 povezanih

Kina zabranila strancima ulazak na Tibet

Danas  pre 1 sat  još 8 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.