Vladimiru Kecmanoviću nagrada „Ivo Andrić”

Vladimiru Kecmanoviću nagrada „Ivo Andrić”

Politika petak, 14. septembar 2018.
Prestižnu Andrićevu nagradu za 2017. dobio je Vladimir Kecmanović (1972), za priču „Ratne igre” iz knjige „Kao u sobi sa ogledalima”, u izdanju „Lagune”. Ovu odluku saopštio je žiri u sastavu Aleksandar Jovanović, predsednik, Petar V. Arbutina i Mileta Aćimović Ivkov. U obrazloženju žirija piše da... »

Scenaristi "Senki nad Balkanom" prestižna nagrada

Vesti online petak, 14. septembar 2018.
Vladimiru Kecmanoviću pripala je nagrada "Ivo Andrić" za najbolju priču u ovoj godini.
Kecmanović je nagrađen za priču "Ratne igre" iz knjige "Kao u sobi sa ogedalima" u izdanju Lagune. Nagradu je jednoglasno doneo žiri u sastavu Aleksandar Jovanović (predsednik), Petar Arbutina i Mileta Aćimović Ivkov koji je... »

Andrićeva nagrada Vladimiru Kecmanoviću

Danas petak, 14. septembar 2018.
Prestižna književna nagrada Andrićeve zadužbine za najbolje napisanu priču na srpskom jeziku protekle godine pripala je Vladimiru Kecmanoviću za priču „Ratne igre“, koja je objavljena u zbirci „Kao u sobi sa ogledalima“, saopštila je danas izdavačka kuća Laguna.
Žiri u sastavu Aleksandar Jovanović, Petar Arbutina i Mileta Aćimović Ivkov odluku je doneo jednoglasno. U obrazloženju se navodi da je „autor groteskno-ironijski sagledavajući neposrednu stvarnost uspeo da izgradi... »

Vladimiru Kecmanoviću nagrada "Ivo Andrić" za priču

RTV petak, 14. septembar 2018.
RTV: Vladimiru Kecmanoviću nagrada "Ivo Andrić" za priču
BEOGRAD - Prestižnu Andrićevu nagradu za 2017. dobio je Vladimir Kecmanović (1972), za priču "Ratne igre" iz knjige "Kao u sobi sa ogledalima", u izdanju "Lagune".
Ovu odluku saopštio je žiri u sastavu Aleksandar Jovanović, predsednik, Petar V. Arbutina i Mileta Aćimović Ivkov, na današnjoj konferenciji za štampu u Andrićevoj zadužbini. U obrazloženju žirija piše da "Pripovetka "Ratne... »

Andrićeva nagrada Vladimiru Kecmanoviću

RTS petak, 14. septembar 2018.
RTS: Andrićeva nagrada Vladimiru Kecmanoviću
Pisac Vladimir Kecmanović dobitnik je Andrićeve nagrade za 2017. godinu za priču "Ratne igre".
Ime dobitnika priznanja koja nosi ime velikana srpske i svetske književnosti saopšteno je na pres-konferenciji u Andrićevoj zadužbini. Priču "Ratne igre" iz knjige "Kao u sobi sa ogledalima" žiri je proglasio najbolje napisanom... »

Komentari na drugim sajtovima

©2019 Netmark d.o.o.