Vladimiru Kecmanoviću nagrada „Ivo Andrić”

Vladimiru Kecmanoviću nagrada „Ivo Andrić”

Politika pre 6 dana
Prestižnu Andrićevu nagradu za 2017. dobio je Vladimir Kecmanović (1972), za priču „Ratne igre” iz knjige „Kao u sobi sa ogledalima”, u izdanju „Lagune”. Ovu odluku saopštio je žiri u sastavu Aleksandar Jovanović, predsednik, Petar V. Arbutina i Mileta Aćimović Ivkov. U obrazloženju žirija piše da... »

Scenaristi "Senki nad Balkanom" prestižna nagrada

Vesti online pre 6 dana
Vladimiru Kecmanoviću pripala je nagrada "Ivo Andrić" za najbolju priču u ovoj godini.
Kecmanović je nagrađen za priču "Ratne igre" iz knjige "Kao u sobi sa ogedalima" u izdanju Lagune. Nagradu je jednoglasno doneo žiri u sastavu Aleksandar Jovanović (predsednik), Petar Arbutina i Mileta Aćimović Ivkov koji je... »

Andrićeva nagrada Vladimiru Kecmanoviću

Danas pre 6 dana
Prestižna književna nagrada Andrićeve zadužbine za najbolje napisanu priču na srpskom jeziku protekle godine pripala je Vladimiru Kecmanoviću za priču „Ratne igre“, koja je objavljena u zbirci „Kao u sobi sa ogledalima“, saopštila je danas izdavačka kuća Laguna.
Žiri u sastavu Aleksandar Jovanović, Petar Arbutina i Mileta Aćimović Ivkov odluku je doneo jednoglasno. U obrazloženju se navodi da je „autor groteskno-ironijski sagledavajući neposrednu stvarnost uspeo da izgradi... »

Vladimiru Kecmanoviću nagrada "Ivo Andrić" za priču

RTV pre 6 dana
RTV: Vladimiru Kecmanoviću nagrada "Ivo Andrić" za priču
BEOGRAD - Prestižnu Andrićevu nagradu za 2017. dobio je Vladimir Kecmanović (1972), za priču "Ratne igre" iz knjige "Kao u sobi sa ogledalima", u izdanju "Lagune".
Ovu odluku saopštio je žiri u sastavu Aleksandar Jovanović, predsednik, Petar V. Arbutina i Mileta Aćimović Ivkov, na današnjoj konferenciji za štampu u Andrićevoj zadužbini. U obrazloženju žirija piše da "Pripovetka "Ratne... »

Andrićeva nagrada Vladimiru Kecmanoviću

RTS pre 6 dana
RTS: Andrićeva nagrada Vladimiru Kecmanoviću
Pisac Vladimir Kecmanović dobitnik je Andrićeve nagrade za 2017. godinu za priču "Ratne igre".
Ime dobitnika priznanja koja nosi ime velikana srpske i svetske književnosti saopšteno je na pres-konferenciji u Andrićevoj zadužbini. Priču "Ratne igre" iz knjige "Kao u sobi sa ogledalima" žiri je proglasio najbolje napisanom... »

Komentari na drugim sajtovima

©2018 Netmark d.o.o.