Vučić penzioniše Dikovića, menja šefove vojnih službi...

Ko su novi oficiri na čelu Vojske Srbije: General Zoran Stojković vodi Vojno obaveštajnu, pukovnik Đuro Jovanić na čelu Vojno bezbednosne agencije

Kurir petak, 14. septembar 2018.
Zamenik načelnika Generalštaba VS biće general major Petar Cvetković, a general major Bojan Zrnić je na mestu načelnika Vojne akademije
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je danas odluku o raspoređivanju i postavljanju novih ljudi u vrhu Vojske Srbije, pri čemu je na mesto načelnika Generalštaba postavio generala potpukovnika Milana Mojsilovića.... »

Vučić penzioniše Dikovića, menja šefove vojnih službi...

Vesti online petak, 14. septembar 2018.
Kako nezvanično saznaje B92, biće kadrovskih promena u Vojsci Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Prvi na listi bi trebalo da bude načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji će biti penzionisan. Pored Dikovića, bez fotelje će ostati i šefovi vojnih službi, a biće postavljeni i novi zamenik načelnika... »

Diković penzionisan, Milan Mojsilović novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije

Slobodna Evropa petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prihvatio zahtev dosadašnjeg načelnika Generalštava Vojske Srbije Ljubiše Dikovića za penzionisanjem. Dikovića će na tom mestu zameniti general-major Milan Mojsilović. “Želim da se zahvalim generalu Dikoviću na časnom, požrtvovanom i posvećenom... »

Diković penzionisan, Mojsilović novi načelnik Generalštaba VS

Novi magazin petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prihvatio zahtev za penzionisanje načelnika Generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiše Dikovića, a na njegovo mesto je postavljen general-potpukovnik Milan Mojsilović.
Vučić se večeras sastao sa Ministrom odbrane i predstavnicima Generalštaba i nakon konsultacija doneo više ukaza u nameštenju i smenjivanju u vrhu VS. "Ovo su velike promene od kojih očekujemo dodatnu, novu energiju, još bržu... »

Dikoviću prihvaćen zahtev za penziju, Mojsilović šef VS

Dnevnik petak, 14. septembar 2018.
BEOGRAD: Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je prihvatio zahtev načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića za penzionisanje, kao i da će na čelu VS naslediti general-major, koji je vanredno unapređen u generala potpukovnika Milan Mojsilović.
„U skladu sa Ustavom Srbije doneo sam i posle brojnih konsultacija sa Ministarstvom odbrane i čelnim ljudima VS više ukaza i odluka o postavljenju, imenovanju i razrešenju“, preneo je predsednik posle sastanka sa ministrom... »

Vojni sindikat čestitao Mojsiloviću i unapređenim

B92 petak, 14. septembar 2018.
B92: Vojni sindikat čestitao Mojsiloviću i unapređenim
Vojni sindikat Srbije (VSS) čestitao je danas general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću postavljenje na mesto načelnika Generalštaba Vojske Srbije (GŠ VS).
Vojni sindikat poželeo mu da tu dužnost obavlja "posvećeno i profesionalno". Taj sindikat je čestitao i svim unapređenim i novopostavljenim oficirima i izrazio nadu "da će ova dugo iščekivana kadrovska rešenja doprineti boljitku... »

Milan Mojsilović novi načelnik Generalštaba vojske Srbije

Al Jazeera petak, 14. septembar 2018.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić penzionirao je dosadašnjeg načelnika generala Ljubišu Dikovića.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao je Milana Mojsilovića za novog načelnika Generalštaba Vojske Srbije. Vučić je nakon sastanka s ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha izjavio da je... »

On je novi načelnik Generalštaba: Mojsilović umesto Dikovića Sin oficira i vojnog atašea, bio u misiji Srbije pri NATO, dolazi sa funkcije pomoćnika ministra

Kurir petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Aleksandar Vučić objavio je večeras da je prihvatio zahtev generala Dikovića da se penzioniše, a da na njegovo mesto na čelo Generalštaba dolazi general-major Milan Mojsilović!
Milan Mojsilović jedan je od najiskusnijih oficira Vojske Srbije. On je rođen 1967. godine u Kosovskoj Mitrovici. I njegov otac bio je vojno lice, bio je oficir i vojni ataše u Moskvi. Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu... »

Vučič odlučio: Mojsilović umesto Dikovića

Glas Amerike petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postavio je večeras general-potpukovnika Milana Mojsilovića za novog načelnika Generalštaba Vojske Srbije, pošto je prihvatio zahtev za penzionisanje dosadašnjeg načelnika Ljubiše Dikovića. Posle večerašnjeg sastanka sa ministrom odbrane i predstavnicima... »

Diković se penzioniše, Mojsilović novi šef vs!

Mondo petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prihvatio zahtev načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića za penzionisanje.
Foto: Tanjug/Dimirije Goll Predsednik Srbije je to izjavio nakon sastanka sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i vojnim vrhom. Novi načelnik Generalštaba biće, kako je rekao, general major Milan Mojsilović. Predsednik Srbije... »

Predsednik se obratio javnosti : General-potpukovnik Milan Mojsilović novi načelnik Generalštaba, Dikoviću "Karađorđeva zvezda"

Večernje novosti petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha sa kojima će razgovarati o kadrovskim i drugim promenama
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha sa kojima će razgovarati o kadrovskim i drugim promenama u Vojsci Srbije. Kako si "Novosti " ranije danas... »

Ko je Milan Mojsilović, novi načelnik Generalštaba

Mondo petak, 14. septembar 2018.
Novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Milan Mojsilović jedan je od najiskusnijih oficira Vojske Srbije.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i školu nacionalne odbrane u Beogradu. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program u trajanju od četiri meseca u Evropskom... »

General Milan Mojsilović novi načelnik Generalštaba

N1 Info petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prihvatio zahtev za penzionisanje načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, a na njegovo mesto je postavljen general-potpukovnik Milan Mojsilović.
Vučić se sastao sa Ministrom odbrane i predstavnicima Generalštaba i nakon konsultacija doneo više ukaza u nameštenju i smenjivanju u vrhu VS. "Ovo su velike promene od kojih očekujemo dodatnu, novu energiju, još bržu... »

Vučić se obratio javnosti: General Diković penzionisan, novi načelnik Generalštaba Milan Mojsilović! (kurir TV)

Kurir petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha, kazao da je prihvatio zahtev za penzionisanje dosadašnjeg načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića, i da je na to mesto postavljen general-major Milan Mojsilović. 1 / 17 Foto:... »

Vučić prihvatio zahtev Dikovića za penzionisanjem, Mojsilović novi načelnik

RTV petak, 14. septembar 2018.
RTV: Vučić prihvatio zahtev Dikovića za penzionisanjem, Mojsilović novi načelnik
BEOGRAD - Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je prihvatio zahtev načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića za penzionisanje, kao i da će na čelu VS naslediti general-major, koji je vanredno unapređen u generala pukovnika Milan Mojsilović.
"U skladu sa Ustavom Srbije doneo sam i posle brojnih konsultacija sa Ministarstvom odbrane i čelnim ljudima VS više ukaza i odluka o postavljenju, imenovanju i razrešenju", preneo je predsednik posle sastanka sa ministrom... »

Diković penzionisan, Milan Mojsilović novi načelnik Generalštaba

Vesti online petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je doneo odluku da prihvati zahtev Ljubiše Dikovića za penzionisanjem. Vučić je rekao da je doneo odluku da će general-major Milan Mojsilović biti novi načelnik generalštaba.
Predsednik Vučić je rekao i da će na čelu VOA biti Đuro Jovanić. Vučić se zahvalio Dikoviću na časnom i požrtvovanom odnosu prema Srbiji. Vučić je podsetio da je Diković bio zatvaran tokom sukoba u Bosni i Hercegovini i da... »

Vučić sa predstavnicima vojnog vrha

RTS petak, 14. septembar 2018.
RTS: Vučić sa predstavnicima vojnog vrha
U zgradi Generalštaba održan je sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha.
Sastanku je, između ostalih, prisustvovao i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković. Na sastanku se razgovaralo o kadrovskim i drugim promenama u Vojsci Srbije, kako je ranije najavila Služba za saradnju sa medijima... »

Ko je novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije

B92 petak, 14. septembar 2018.
B92: Ko je novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije
Beograd -- Novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović jedan je od najiskusnijih oficira Vojske Srbije.
Završio je Vojnu akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program u trajanju od četiri meseca u Evropskom koledžu za bezbednosne studije.... »

Načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, Dikoviću orden

B92 petak, 14. septembar 2018.
B92: Načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, Dikoviću orden
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prihvatio zahtev načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića za penzionisanje.
Novi načelnik Generalštaba biće, kako je rekao, general-major Milan Mojsilović. “Prihvatio sam zahtev Dikovića za penzionisanje. Želim da mu se zahvalim na časnom, požrtvovanom i posvećenom odnosu koji je pokazao. Za one koji... »

Saznajemo: Vučić smenjuje Dikovića, promene i na čelu vojnih službi

Blic petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u 19 sati sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha sa kojima je razgovarao o kadrovskim i drugim promenama u Vojsci Srbije. Povod za sastanak je smena Ljubiše Dikovića sa funkcije načelnika Generalštaba Vojske Srbije,... »

Vučić sa vojnim vrhom o kadrovskim promenama u VS

RTS petak, 14. septembar 2018.
RTS: Vučić sa vojnim vrhom o kadrovskim promenama u VS
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se oko 19 časova sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha.
Na sastanku će se razgovarati o kadrovskim i drugim promenama u Vojsci Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Medijima će biti omogućeno snimanje početka sastanka nakon čega će predsednik Vučić... »

Vučić sa Vulinom o promenama u VS, očekuje se obraćanje

B92 petak, 14. septembar 2018.
B92: Vučić sa Vulinom o promenama u VS, očekuje se obraćanje
Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha.
On će sa njima razgovarati o kadrovskim i drugim promenama u Vojsci Srbije. Sastanak se održava u zgradi Generalštaba Vojske Srbije. Vučić će, nakon razgovora, obavestiti javnosti o odlukama i promenama u Vojsci Srbije,... »

Vučić se obraća javnosti: Kadrovski rezovi u vojsci, Diković ide u penziju

Večernje novosti petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se večeras sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak uveče sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha sa kojima će razgovarati o kadrovskim i drugim promenama u Vojsci Srbije, potvrđeno je "Novostima".... »

Predsednik Srbije večeras se sastaje sa vojnim vrhom i obraća javnosti: Vučić penzioniše Dikovića i menja šefove vojnih službi?!

Kurir petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se večeras sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha sa kojima će razgovarati o kadrovskim i drugim promenama u Vojsci Srbije, a kako nezvanično saznaje B92, trebalo bi da bude penzionisan načelnik generalštaba Ljubiša Diković.... »

Najavljene promene u vojsci

Danas petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha sa kojima će razgovarati o kadrovskim i drugim promenama u Vojsci Srbije.
Vučić će po završetku sastanka obavestiti javnost o odlukama sa sastanka i promenama u Vojsci Srbije, saopšteno je iz kabineta predsednika... »

Kina zabranila strancima ulazak na Tibet

Danas  pre 1 sat  još 8 povezanih

Tragedija u Resavici, poginuo rudar

Mondo  pre 34 minuta  još 7 povezanih

Prognoza za sedam dana: Zahlađenje, kiša, sneg...

Mondo  pre 1 sat  još 7 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.