Fabrici: Srbija ponovo preuzela liderstvo u regionu

Fabrici: Srbija ponovo preuzela liderstvo u regionu

RTV utorak, 9. oktobar 2018.
RTV: Fabrici: Srbija ponovo preuzela liderstvo u regionu
BEOGRAD - Šef delegacije EU Sem Fabrici izjavio je da Srbija ponovo preuzima liderstvo u regionu što, kako je ocenio, potvrđuje i 16 danas uručenih ugovora za realizaciji prvih projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena, vrednih 30 miliona dinara, od ukupno dva miliona evra koliko je opredeljeno iz IPA fondova 2016.
"Zahvaljujući tim ugovorima 2.000 žena će proći kroz posebnu obuku vezanu za razvijanje poslovnih mogućnosti u poljoprivedi, plasiranje poljoprivrednih proizvoda na tržištu", rekao je Fabrici nakon što je sa ministrom za evropske... »

"Potrebno da žene budu aktivni učesnici i potencijal regionalnog razvoja"

RTS utorak, 9. oktobar 2018.
RTS: "Potrebno da žene budu aktivni učesnici i potencijal regionalnog razvoja"
Vlada Srbije prepoznaje rodnu ravnopravnost, razvoj ženskog preduzetništva i poboljšanje njihovog položaja na tržištu rada kao neizostavni element privredne i društvene razvojne strategije, izjavila je ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović prilikom uručivanja ugovora za raelizaciju prvih projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena, vrednih 30 miliona dinara, od ukupno dva miliona evra koliko je iz IPA fondova 2016. opredeljeno.
Jadranka Joksimović je u Vladi Srbije navela da današnje uručivanje ugovora i sve što Vlada radi na tom polju u Srbiji, opštinama i gradovima zaista pokazuje kolika je važnost rodne ravnopravnosti i potreba da žena bude aktivni... »

Za ekonomsko osnaživanje žena 30 miliona dinara

RTV utorak, 9. oktobar 2018.
RTV: Za ekonomsko osnaživanje žena 30 miliona dinara
BEOGRAD - Vlada Srbije prepoznaje rodnu ravnopravnost, razvoj ženskog preduzetništva i poboljšanje njihovog položaja na tržištu rada kao neizostavni element i privredne i društvene razvojne strategije, izjavila je danas ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović prilikom uručivanja ugovora za realizaciju prvih projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena, vrednih 30 miliona dinara, od ukupno dva miliona evra koliko je iz IPA fondova 2016. opredeljeno.
Joksimović je u Vladi Srbije navela da današnje uručivanje ugovora i sve što Vlada radi na tom polju u Srbiji - opštinama i gradovima zaista pokazuje kolika je važnost rodne ravnopravnosti i potreba da žena bude aktivni učesnik i... »
©2019 Netmark d.o.o.