Povezane vesti

Pevali su je tokom krvavog bratoubilaštva počinjenim od strane ustaša

Alo četvrtak, 11. oktobar 2018.
Alo: Pevali su je tokom krvavog bratoubilaštva počinjenim od strane ustaša
Dobar deo crnogosrkih građana ne želi da ustaje tokom intoniranja himne.
Povodom najave crngorskog premijera Duška Markovića da novi zakon o simbolima predviđa i kažnjavanje onih koji ne budu poštovali himnu te države, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je ocenio da je on pozvao građane da... »

Amfilohije: Vlast građane proglašava za špijune! Jer ne ustaju na himnu prokletog Drljevića, ubice crnogorskih oficira!

Pravda četvrtak, 11. oktobar 2018.
Izjavom da građani treba da prijavljuju one koji ne ustaju prilikom intoniranja himne šef crnogorske vlade Duško Marković građane Crne Gore praktično proglašava za špijune, rekao je mitropolit Amfilohije.
On je to kazao za Novi TV komentarišući Markovićev poziv građanima da prijavljuju one koji ne ustaju na državnu himnu, a nakon što je Vlada utvrdila predlog dopuna zakona o državnim simbolima i Danu državnosti kojim se ustanove... »

Mitropolit Amfilohije: Marković pozvao građane da špijuniraju

RTS četvrtak, 11. oktobar 2018.
RTS: Mitropolit Amfilohije: Marković pozvao građane da špijuniraju
Povodom najave Duška Markovića da novi zakon o simbolima predviđa i kažnjavanje onih koji ne budu poštovali himnu te države, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je ocenio da je crnogorski premijer pozvao građane da prijavljuju one koji ne ustaju prilikom intoniranja himne, proglasivši ih praktično špijunima.
Amfilohije je za Novi TV rekao da je "Oj, svetla majska zoro" lepa narodna pesma, koju je narod često pevao, čak i u verziji "Oj, junaštva svetla majska zoro". Kako prenosi podgorički Dan, Amfilohije kaže da ne zna šta je... »

Večeras će u Podgorici kažnjavati ko ne ustane na crnogorsku himnu, a nju je pisao fašista Sekula Drljević

Telegraf četvrtak, 11. oktobar 2018.
Generalna proba za opravdanost uvođenja strogih sankcija mogla bi biti odigrana večeras, na podgoričkom stadionu gde se prvi put sastaju fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore
Crnogorska vlada usvojila je prošle sedmice predlog Zakona o državnim simbolima, kojim je, između ostalog, predviđeno da građani koji ne ustanu tokom himne mogu biti kažnjeni kaznom od 300 do 2.000 evra, a generalna proba za... »

„I ja sam jednom ustao“: Mitropolit o kažnjavanju onih koji ne poštuju himnu Crne Gore

Sputnik četvrtak, 11. oktobar 2018.
Povodom najave crngorskog premijera Duška Markovića da novi zakon o simbolima predviđa i kažnjavanje onih koji ne budu poštovali himnu te države, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je ocenio da je on pozvao građane da prijavljuju one koji ne ustaju prilikom intoniranja himne, proglasivši ih praktično špijunima.
Amfilohije je za Novu TV rekao da je „Oj, svijetla majska zoro“ lepa narodna pesma, koju je narod često pevao, čak i u verziji „Oj, junaštva svetla majska zoro“. Kako prenosi podgorički „Dan“, Amfilohije kaže da ne zna šta je... »

Amfilohije o himni crne gore: Prvi put pevana u Staroj Gradiški kada je Sekula Drljević sa ustašama pobio 150 crnogorskih oficira

Večernje novosti četvrtak, 11. oktobar 2018.
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je ocenio da je Duško Marković pozvao građane da prijavljuju one koji ne ustaju prilikom intoniranja himne, proglasivši ih praktično špijunima
Povodom najave crngorskog premijera Duška Markovića da novi zakon o simbolima predviđa i kažnjavanje onih koji ne budu poštovali himnu te države, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je ocenio da je on pozvao građane da... »

"Kazna 2.000 evra zbog himne, građane proglasio špijunima"

B92 četvrtak, 11. oktobar 2018.
B92: "Kazna 2.000 evra zbog himne, građane proglasio špijunima"
Podgorica -- Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je premijer Crne Gore Duško Marković poslednjom izjavom o himni crnogorske građane proglasio za špijune
Marković je rekao da je predlog zakona kojim se propisuje kažnjavanje za neustajanje prilikom intoniranja himne do 2.000 evra primenjiv u praksi ukoliko, na primer, dođe do kršenja na sportskim manifestacijama. "Zašto nije? Ko će... »

Država se mora poštovati: Premijer CG o kažnjavanju onih koji ne ustanu prilikom intoniranja himne

Večernje novosti četvrtak, 11. oktobar 2018.
Predsednik Vlade Crne Gore poručio da će se nepoštovanje himne oštro kažnjavati. Marković: Kršenje zakona o simbolima budno će nadgledati svi koji vole ovu zemlju
CRNOGORSKI premijer Duško Marković poručio je onima koji ne ustanu na intoniranje državne himne da će biti kažnjeni. Upravo je ovih dana Vlada utvrdila predlog izmena i dopuna zakona o državnim simbolima kojim će kazne za... »
©2019 Netmark d.o.o.