Tramp: Federalne rezerve previše agresivne, "obaraju" berzu

Tramp: Federalne rezerve previše agresivne, "obaraju" berzu

N1 Info pre 4 dana
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da centralna banka SAD "pravi veliku grešku" agresivnim podizanjem referentnih kamata.
Federalne rezerve su ove godine tri puta podigle referentnu kamatu a očekuje se i četvrti put u decembru, što je unervozilo investitore i oborilo berzanske indekse. "Mislim da prave veliku grešku... Previše su agresivni", rekao... »

MMF i Svjetska banka poručuju SAD-u i Kini da 'ohlade' sporove

Al Jazeera pre 4 dana
SAD-u i Kini poručeno da politika usmjerena na pretjerano dominantnu poziciju nije kompatibilna sa slobodnom i fer trgovinom.
Čelnici Svjetske banke i Međunarodnog monternog fonda (MMF) pozvali su u četvrtak Sjedinjene Američke Države i Kinu da "ohlade" svoj spor u vezi politike tehnologije i ponašaju se u skladu s pravilima svjetske trgovine. "Globalni... »

MMF i Svetska banka pozvali Kinu i SAD da igraju po pravilima

Nova ekonomija pre 4 dana
Čelnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke pozvali su SAD i Kinu da smanje trgovinske sporove i da igraju po svetskim trgovinskim pravilima, dok su na berzama indeksi duboko u crvenom u strahu od daljeg sukoba dve najveće svetske privrede. Rast svetske privede se usporava, ali je i... »

MMF, Svetska banka poručile Kini i SAD: Igrajte po pravilima

N1 Info pre 4 dana
Čelnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke pozvali su SAD i Kinu da smanje trgovinske sporove i da igraju po svetskim trgovinskim pravilima, dok su na berzama indeksi duboko u crvenom u strahu od daljeg sukoba dve najveće svetske privrede.
Rast svetske privede se usporava, ali je i dalje snažan, rekla je šefica MMF-a Kristin Lagard na godišnjem skupu MMF-a i Svetske banke na indonežanskom ostrvu Bali. Lagard je rekla da su zemlje u svetu uglavnom na "snažnim... »

Oštro upozorenje MMF-a: Stradaju "nevini posmatrači"

Vesti online pre 4 dana
Direktorka MMF Kristin Lagard upozorila je države da se ne uključuju u trgovinske i valutne ratove.
Lagard je istakla da će to naneti štetu globalnom rastu i ugroziti "nevine posmatrače". Zvanično otvarajući Godišnju skupštinu MMF-a i Svetske banke, koja se održava na indonežanskom ostrvu Bali, Lagard je pozvala zemlje da... »

Lagard: Nevini posmatrači stradaju u trgovinskim ratovima

Večernje novosti pre 4 dana
Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je danas države da se ne uključuju u trgovinske i valutne ratove, ističući da će to naneti štetu globalnom rastu i ugroziti "nevine posmatrače"
Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je danas države da se ne uključuju u trgovinske i valutne ratove, ističući da će to naneti štetu globalnom rastu i ugroziti "nevine posmatrače". Zvanično... »

Oštro upozorenje MMF-a: Stradaju "nevini posmatrači"

B92 pre 5 dana
Nusu Dua -- Direktorka MMF Kristin Lagard upozorila je države da se ne uključuju u trgovinske i valutne ratove.
Lagard je istakla da će to naneti štetu globalnom rastu i ugroziti "nevine posmatrače". Zvanično otvarajući Godišnju skupštinu MMF-a i Svetske banke, koja se održava na indonežanskom ostrvu Bali, Lagard je pozvala zemlje da... »

Lagard: U trgovinskom ratu strada puno nevinih posmatrača

Politika pre 5 dana
SAD i Kina su u proteklih nekoliko meseci uvele tarife na uzajamni uvoz robe u vrednosti više stotina milijardi dolara, što je uzdrmalo finansijska tržišta jer investitori strahuju da bi eskalacija trgovinskog konflikta mogla da zada udarac globalnoj trgovini
NUSA DUA (Indonezija) - Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je danas države da se ne uključuju u trgovinske i valutne ratove, ističući da će to naneti štetu globalnom rastu i ugroziti „nevine... »
©2018 Netmark d.o.o.