Tramp: Federalne rezerve previše agresivne, "obaraju" berzu

Tramp: Federalne rezerve previše agresivne, "obaraju" berzu

N1 Info četvrtak, 11. oktobar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da centralna banka SAD "pravi veliku grešku" agresivnim podizanjem referentnih kamata.
Federalne rezerve su ove godine tri puta podigle referentnu kamatu a očekuje se i četvrti put u decembru, što je unervozilo investitore i oborilo berzanske indekse. "Mislim da prave veliku grešku... Previše su agresivni", rekao... »

MMF i Svjetska banka poručuju SAD-u i Kini da 'ohlade' sporove

Al Jazeera četvrtak, 11. oktobar 2018.
SAD-u i Kini poručeno da politika usmjerena na pretjerano dominantnu poziciju nije kompatibilna sa slobodnom i fer trgovinom.
Čelnici Svjetske banke i Međunarodnog monternog fonda (MMF) pozvali su u četvrtak Sjedinjene Američke Države i Kinu da "ohlade" svoj spor u vezi politike tehnologije i ponašaju se u skladu s pravilima svjetske trgovine. "Globalni... »

MMF i Svetska banka pozvali Kinu i SAD da igraju po pravilima

Nova ekonomija četvrtak, 11. oktobar 2018.
Čelnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke pozvali su SAD i Kinu da smanje trgovinske sporove i da igraju po svetskim trgovinskim pravilima, dok su na berzama indeksi duboko u crvenom u strahu od daljeg sukoba dve najveće svetske privrede. Rast svetske privede se usporava, ali je i... »

MMF, Svetska banka poručile Kini i SAD: Igrajte po pravilima

N1 Info četvrtak, 11. oktobar 2018.
Čelnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke pozvali su SAD i Kinu da smanje trgovinske sporove i da igraju po svetskim trgovinskim pravilima, dok su na berzama indeksi duboko u crvenom u strahu od daljeg sukoba dve najveće svetske privrede.
Rast svetske privede se usporava, ali je i dalje snažan, rekla je šefica MMF-a Kristin Lagard na godišnjem skupu MMF-a i Svetske banke na indonežanskom ostrvu Bali. Lagard je rekla da su zemlje u svetu uglavnom na "snažnim... »

Oštro upozorenje MMF-a: Stradaju "nevini posmatrači"

Vesti online četvrtak, 11. oktobar 2018.
Direktorka MMF Kristin Lagard upozorila je države da se ne uključuju u trgovinske i valutne ratove.
Lagard je istakla da će to naneti štetu globalnom rastu i ugroziti "nevine posmatrače". Zvanično otvarajući Godišnju skupštinu MMF-a i Svetske banke, koja se održava na indonežanskom ostrvu Bali, Lagard je pozvala zemlje da... »

Lagard: Nevini posmatrači stradaju u trgovinskim ratovima

Večernje novosti četvrtak, 11. oktobar 2018.
Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je danas države da se ne uključuju u trgovinske i valutne ratove, ističući da će to naneti štetu globalnom rastu i ugroziti "nevine posmatrače"
Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je danas države da se ne uključuju u trgovinske i valutne ratove, ističući da će to naneti štetu globalnom rastu i ugroziti "nevine posmatrače". Zvanično... »

Oštro upozorenje MMF-a: Stradaju "nevini posmatrači"

B92 četvrtak, 11. oktobar 2018.
Nusu Dua -- Direktorka MMF Kristin Lagard upozorila je države da se ne uključuju u trgovinske i valutne ratove.
Lagard je istakla da će to naneti štetu globalnom rastu i ugroziti "nevine posmatrače". Zvanično otvarajući Godišnju skupštinu MMF-a i Svetske banke, koja se održava na indonežanskom ostrvu Bali, Lagard je pozvala zemlje da... »

Lagard: U trgovinskom ratu strada puno nevinih posmatrača

Politika četvrtak, 11. oktobar 2018.
SAD i Kina su u proteklih nekoliko meseci uvele tarife na uzajamni uvoz robe u vrednosti više stotina milijardi dolara, što je uzdrmalo finansijska tržišta jer investitori strahuju da bi eskalacija trgovinskog konflikta mogla da zada udarac globalnoj trgovini
NUSA DUA (Indonezija) - Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je danas države da se ne uključuju u trgovinske i valutne ratove, ističući da će to naneti štetu globalnom rastu i ugroziti „nevine... »
©2019 Netmark d.o.o.