Povezane vesti

Drama na lansiranju ruskog "Sojuza": Havarija na nosaču rakete (VIDEO)

Vesti online četvrtak, 11. oktobar 2018.
Prilikom lansiranja rakete "Sojuz" na Međunarodnu svemirsku stanicu desio se kvar na nosaču rakete, zbog čega je ona morala da prinudno sleti u Kazahstan.
Tokom starta rakete "Sojuz" došlo je do havarije na nosaču. "Sojuz" koji je trebalo da preveze dva člana posade MSS prizemljio se u Kazahstanu. Oba člana posade - ruski kosmonaut Aleksej Ovčinin i njegov američki kolega Nik Hejg... »

Prinudno sletanje Sojuza posle neuspešnog lansiranja (video)

Dnevnik četvrtak, 11. oktobar 2018.
BAJANKUR: Dvočlana posada rakete Sojuz MS 10 prinudno se spustila u Kazahstanu nakon što je prilikom lansiranja na Međunarodnu svemirsku stanicu došlo do havarije na raketi-nosaču, izjavio je neimenovani izvor iz kosmodroma Bajankur.
Na osnovu telemetrijskih podataka, posada se padobranom prizemljila u Kazahstan i članovi posade su uspostavili vezu sa službama kosmodroma Bajankur, rekao je neimenovani izvor i dodao da su oni odbro, preneo je Tass. Ruski... »

Evo šta je spaslo posadu "Sojuza" nakon havarije! Pogledajte prve snimke! (video)

Pravda četvrtak, 11. oktobar 2018.
Kosmonautima „Sojuza“, koji su se prizemljili nakon havarije prilikom odvajanja prvog stepena rakete, nije bila potrebna nikakva pomoć, prizemljenje je proteklo u najboljem redu, izjavio je šef komiteta za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Kazahstana Vladimir Beker.
Spasilačke ekipe su ih pokupile i prebacile na kosmodrom „Bajkonur“. Inače, još uvek nije utvrđeno tačno mesto pada prvog i drugog stepena rakete „Sojuz“, koja je danas trebalo da prebaci kosmonaute na Međunarodnu svemirsku... »

Kosmonauti preživeli havariju "Sojuza" ! (video)

Večernje novosti četvrtak, 11. oktobar 2018.
Dramatično spuštanje posade rakete "Sojuz" posle neuspešnog lansiranja Na kosmodromu "Bajkonur". Rus Aleksej Ovčinin i Amerikanac Nik Hejg se spustili kapsulom
MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" RUSKI kosmonaut Aleksej Ovčinin (47) i Amerikanac Nik Hejg (43) u četvrtak su preživeli neuspešano lansiranje trostepene rakete "Sojuz" sa kosmodroma "Bajkonur" u Kazahstanu. Raketa je... »

Rusija bi mogla da suspenduje lansiranja Sojuza bez posade

Blic četvrtak, 11. oktobar 2018.
Rusija bi mogla da suspenduje sva lansiranja svojih Sojuza bez posade ove godine, javlja Rojters pozivajući se na Interfaks, koji citira neimenovani izvor. Dvojica astronauta iz SAD i Rusije Nik Hejg i Aleksej Ovčinin u dobrom su stanju, nakon što se raketa, koja je trebalo da ih preveze na... »

Pogledajte trenutak kada je počeo haos u sojuzu: Raketa se pokvarila, astronauti vešto izbegli katastrofu! (foto, video)

Kurir četvrtak, 11. oktobar 2018.
Kosmonautima Sojuza, Alekseju Ovničinu i Niku Hejgu, koji su se prizemljili posle havarije prilikom odvajanja prvog stepena rakete, nije bila potrebna nikakva pomoć.
"Prizemljenje je proteklo u najboljem redu", izjavio je šef komiteta za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Kazahstana Vladimir Beker. Spasilačke ekipe su ih pokupile i prebacile na kosmodrom "Bajkonur". Inače,... »

Astronauti napustili neispravnu raketu Sojuz

BBC News četvrtak, 11. oktobar 2018.
Kapsula sa ruskim i američkim astronautom sletela u Kazahstan.
Američki astronaut i ruski kosmonaut morali su prinudno da slete nakon kvara na ruskoj raketi Sojuz na putu ka Međunarodnoj svemirskoj stanici. Ubrzo nakon lansiranja sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, Nik Hejg i Aleksej... »

Prvi snimci posade "Sojuza" posle havarije: Pomoć im nije bila potrebna (VIDEO)

Vesti online četvrtak, 11. oktobar 2018.
"Kosmonautima 'Sojuza', koji su se prizemljili nakon havarije prilikom odvajanja prvog stepena rakete, nije bila potrebna nikakva pomoć, prizemljenje je proteklo u najboljem redu", izjavio je šef komiteta za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Kazahstana Vladimir Beker.
Spasilačke ekipe su ih pokupile i prebacile na kosmodrom "Bajkonur". Inače, još uvek nije utvrđeno tačno mesto pada prvog i drugog stepena rakete "Sojuz", koja je danas trebalo da prebaci kosmonaute na Međunarodnu svemirsku... »

Prve fotografije astronauta nakon što su preživeli havariju na raketi (foto)

Blic četvrtak, 11. oktobar 2018.
Astronauti Aleksej Ovčinin i Nik Hejg su bezbedno sleteli na zemlju nakon što im se raketa pokvarila. Rus i Amerikanac su leteli ka Međunarodnoj svemirskoj stanici, kada se desio kvar na motoru rakete, zbog čega su oni morali da prinudno slete. Prve slike astronauta nakon incidenta objavio je... »

Kosmonautima otkazali motori, snimak spasavanja video

Mondo četvrtak, 11. oktobar 2018.
Američki i ruski kosmonaut danas su prinudno sleteli nakon što su motori ruske rakete koja ih je nosila na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) otkazali posle poletanja.
Foto: Promo/Google Amerikanac Nik Hejg i Rus Aleksej Ovčinjin uzleteli su prema planu s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu. Na ISS je trebalo da budu šest sati kasnije ali su motori rakete "Sojuz" otkazali par minuta po lansiranju.... »

Neuspešno lansiranje rakete „Sojuz“

Danas četvrtak, 11. oktobar 2018.
Tokom današnjeg lansiranja rakete „Sojuz“ sa kosmodroma u Bajkonuru došlo je do havarije prilikom odvajanja prvog stepena, ali su dvojica kosmonauta ostali nepovređeni i uspešno su sleteli.
U raketi „Sojuz MS-10“ bili su ruski kosmonat Aleksej Ovčinin i njegov američki kolega Nik Hejg, a trebalo je da odu na Međunarodnu svemirsku stanicu, preneo je AP Bilo je predviđeno da let traje šest sati, ali je svega nekoliko... »

Drama na poletanju u svemir: Pokvarila se raketa sa dva astronauta pri lansiranju, obavljeno hitno sletanje (foto, video)

Blic četvrtak, 11. oktobar 2018.
Prilikom lansiranja rakete "Sojuz MS-10" na Međunarodnu svemirsku stanicu desio se kvar na jednom njenom delu. U letelici su se nalazila dva astronauta Rus Aleksej Ovčinin i Amerikanac Nik Hejg i, kako javljaju ruski mediji, oni su se bezbedno spustili kapsulom u Kazahstanu. Iz NASA i Roskosmosa su... »

Drama! Havarija prilikom poletanja Sojuza: Posada prinudno sletela u Kazahstan, obojica kosmonauta dobro! (video)

Kurir četvrtak, 11. oktobar 2018.
Posada Sojuza morala je da izvrši prinudno sletanje posle kvara koji se dogodio prilkom uzletanja.
Posada rakete "Sojuz MS-10"– ruski kosmonaut Aleksej Ovčinini njegov američki kolega Nik Hejg, uspešno se prizemljila u Kazahstanu. Posada je uspela da uspostavi vezu sa kopnenim službama kosmodroma Bajkonur. Prethodno je... »

Tokom starta rakete Sojuz došlo do havarije

Politika četvrtak, 11. oktobar 2018.
BAJKONUR - Prilikom lansiranja rakete Sojuz na međunarodnu svemirsku stanicu došlo je do havarije na nosaču. Oba člana posade ruski kosmonaut Aleksej Ovčinin i njegov američki kolega Nik Hejg će se prizemljiti u Kazahstanu. Spasilačke ekipe su spremne da dođu do mesto gde će se oni prizemljiti,... »

Atletiko “vezao” Oblaka

Večernje novosti  pre 2 sata  još 19 povezanih

U glavnom gradu Bangladeša u požaru poginulo 78 ljudi

BBC News  pre 6 sati  još 18 povezanih

Dačić odbrusio Skotu: Tako se ne razgovara sa Srbijom!

Mondo  pre 7 sati  još 11 povezanih

Gotov proces: Telenor banka prodata

B92  pre 6 sati  još 11 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.