Povezane vesti

Drama na lansiranju ruskog "Sojuza": Havarija na nosaču rakete (VIDEO)

Vesti online pre 7 dana
Prilikom lansiranja rakete "Sojuz" na Međunarodnu svemirsku stanicu desio se kvar na nosaču rakete, zbog čega je ona morala da prinudno sleti u Kazahstan.
Tokom starta rakete "Sojuz" došlo je do havarije na nosaču. "Sojuz" koji je trebalo da preveze dva člana posade MSS prizemljio se u Kazahstanu. Oba člana posade - ruski kosmonaut Aleksej Ovčinin i njegov američki kolega Nik Hejg... »

Prinudno sletanje Sojuza posle neuspešnog lansiranja (video)

Dnevnik pre 7 dana
BAJANKUR: Dvočlana posada rakete Sojuz MS 10 prinudno se spustila u Kazahstanu nakon što je prilikom lansiranja na Međunarodnu svemirsku stanicu došlo do havarije na raketi-nosaču, izjavio je neimenovani izvor iz kosmodroma Bajankur.
Na osnovu telemetrijskih podataka, posada se padobranom prizemljila u Kazahstan i članovi posade su uspostavili vezu sa službama kosmodroma Bajankur, rekao je neimenovani izvor i dodao da su oni odbro, preneo je Tass. Ruski... »

Evo šta je spaslo posadu "Sojuza" nakon havarije! Pogledajte prve snimke! (video)

Pravda pre 7 dana
Kosmonautima „Sojuza“, koji su se prizemljili nakon havarije prilikom odvajanja prvog stepena rakete, nije bila potrebna nikakva pomoć, prizemljenje je proteklo u najboljem redu, izjavio je šef komiteta za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Kazahstana Vladimir Beker.
Spasilačke ekipe su ih pokupile i prebacile na kosmodrom „Bajkonur“. Inače, još uvek nije utvrđeno tačno mesto pada prvog i drugog stepena rakete „Sojuz“, koja je danas trebalo da prebaci kosmonaute na Međunarodnu svemirsku... »

Kosmonauti preživeli havariju "Sojuza" ! (video)

Večernje novosti pre 7 dana
Dramatično spuštanje posade rakete "Sojuz" posle neuspešnog lansiranja Na kosmodromu "Bajkonur". Rus Aleksej Ovčinin i Amerikanac Nik Hejg se spustili kapsulom
MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" RUSKI kosmonaut Aleksej Ovčinin (47) i Amerikanac Nik Hejg (43) u četvrtak su preživeli neuspešano lansiranje trostepene rakete "Sojuz" sa kosmodroma "Bajkonur" u Kazahstanu. Raketa je... »

Rusija bi mogla da suspenduje lansiranja Sojuza bez posade

Blic pre 7 dana
Rusija bi mogla da suspenduje sva lansiranja svojih Sojuza bez posade ove godine, javlja Rojters pozivajući se na Interfaks, koji citira neimenovani izvor. Dvojica astronauta iz SAD i Rusije Nik Hejg i Aleksej Ovčinin u dobrom su stanju, nakon što se raketa, koja je trebalo da ih preveze na... »

Pogledajte trenutak kada je počeo haos u sojuzu: Raketa se pokvarila, astronauti vešto izbegli katastrofu! (foto, video)

Kurir pre 7 dana
Kosmonautima Sojuza, Alekseju Ovničinu i Niku Hejgu, koji su se prizemljili posle havarije prilikom odvajanja prvog stepena rakete, nije bila potrebna nikakva pomoć.
"Prizemljenje je proteklo u najboljem redu", izjavio je šef komiteta za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Kazahstana Vladimir Beker. Spasilačke ekipe su ih pokupile i prebacile na kosmodrom "Bajkonur". Inače,... »

Astronauti napustili neispravnu raketu Sojuz

BBC News pre 7 dana
Kapsula sa ruskim i američkim astronautom sletela u Kazahstan.
Američki astronaut i ruski kosmonaut morali su prinudno da slete nakon kvara na ruskoj raketi Sojuz na putu ka Međunarodnoj svemirskoj stanici. Ubrzo nakon lansiranja sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, Nik Hejg i Aleksej... »

Prvi snimci posade "Sojuza" posle havarije: Pomoć im nije bila potrebna (VIDEO)

Vesti online pre 7 dana
"Kosmonautima 'Sojuza', koji su se prizemljili nakon havarije prilikom odvajanja prvog stepena rakete, nije bila potrebna nikakva pomoć, prizemljenje je proteklo u najboljem redu", izjavio je šef komiteta za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Kazahstana Vladimir Beker.
Spasilačke ekipe su ih pokupile i prebacile na kosmodrom "Bajkonur". Inače, još uvek nije utvrđeno tačno mesto pada prvog i drugog stepena rakete "Sojuz", koja je danas trebalo da prebaci kosmonaute na Međunarodnu svemirsku... »

Prve fotografije astronauta nakon što su preživeli havariju na raketi (foto)

Blic pre 7 dana
Astronauti Aleksej Ovčinin i Nik Hejg su bezbedno sleteli na zemlju nakon što im se raketa pokvarila. Rus i Amerikanac su leteli ka Međunarodnoj svemirskoj stanici, kada se desio kvar na motoru rakete, zbog čega su oni morali da prinudno slete. Prve slike astronauta nakon incidenta objavio je... »

Kosmonautima otkazali motori, snimak spasavanja video

Mondo pre 7 dana
Američki i ruski kosmonaut danas su prinudno sleteli nakon što su motori ruske rakete koja ih je nosila na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) otkazali posle poletanja.
Foto: Promo/Google Amerikanac Nik Hejg i Rus Aleksej Ovčinjin uzleteli su prema planu s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu. Na ISS je trebalo da budu šest sati kasnije ali su motori rakete "Sojuz" otkazali par minuta po lansiranju.... »

Neuspešno lansiranje rakete „Sojuz“

Danas pre 7 dana
Tokom današnjeg lansiranja rakete „Sojuz“ sa kosmodroma u Bajkonuru došlo je do havarije prilikom odvajanja prvog stepena, ali su dvojica kosmonauta ostali nepovređeni i uspešno su sleteli.
U raketi „Sojuz MS-10“ bili su ruski kosmonat Aleksej Ovčinin i njegov američki kolega Nik Hejg, a trebalo je da odu na Međunarodnu svemirsku stanicu, preneo je AP Bilo je predviđeno da let traje šest sati, ali je svega nekoliko... »

Drama na poletanju u svemir: Pokvarila se raketa sa dva astronauta pri lansiranju, obavljeno hitno sletanje (foto, video)

Blic pre 7 dana
Prilikom lansiranja rakete "Sojuz MS-10" na Međunarodnu svemirsku stanicu desio se kvar na jednom njenom delu. U letelici su se nalazila dva astronauta Rus Aleksej Ovčinin i Amerikanac Nik Hejg i, kako javljaju ruski mediji, oni su se bezbedno spustili kapsulom u Kazahstanu. Iz NASA i Roskosmosa su... »

Drama! Havarija prilikom poletanja Sojuza: Posada prinudno sletela u Kazahstan, obojica kosmonauta dobro! (video)

Kurir pre 7 dana
Posada Sojuza morala je da izvrši prinudno sletanje posle kvara koji se dogodio prilkom uzletanja.
Posada rakete "Sojuz MS-10"– ruski kosmonaut Aleksej Ovčinini njegov američki kolega Nik Hejg, uspešno se prizemljila u Kazahstanu. Posada je uspela da uspostavi vezu sa kopnenim službama kosmodroma Bajkonur. Prethodno je... »

Tokom starta rakete Sojuz došlo do havarije

Politika pre 7 dana
BAJKONUR - Prilikom lansiranja rakete Sojuz na međunarodnu svemirsku stanicu došlo je do havarije na nosaču. Oba člana posade ruski kosmonaut Aleksej Ovčinin i njegov američki kolega Nik Hejg će se prizemljiti u Kazahstanu. Spasilačke ekipe su spremne da dođu do mesto gde će se oni prizemljiti,... »

Srbija u istorijskom prvom finalu Svetskog prvenstva!

B92  pre 16 minuta  još 10 povezanih

"98 odsto građana Preševske doline podržava ujedinjenje"

B92  pre 41 minut  još 5 povezanih

Danas malo svežije, ponegde kiša, u nedelju sneg na planinama

Studio B  pre 1 sat  još 8 povezanih

Roditelji pažnja: Otkrivene tri nove droge

Mondo  pre 21 minut  još 7 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.