Povezane vesti

Predlog prevoznika: Nedostatak 6.000 vozača da nadoknade 18. godišnjaci

Dnevnik četvrtak, 11. oktobar 2018.
NOVI SAD: Udruženje poslodavaca u drumskom saobraćaju odlučilo je da zatraži zakonske izmene da bi se pomerila starosna granica za profesionalne vozače jer ih Srbiji trenutno nedostaje 6.000.
Osim toga, vozači zaposleni u drumskom saobraćaju u proseku imaju 55 godina, često se angažuju i penzioneri, a dešavalo se da po ugovoru o delu budu angažovane i osobe starije od 70 godina. O tome se, između ostalog, razgovaralo... »

Srbija ostaje bez vozača autobusa i kamiona

Mondo četvrtak, 11. oktobar 2018.
Prevoznici ponudili rešenje za manjak profesionalnih vozača
Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija Udruženje poslodavaca u drumskom saobraćaju odlučilo je da zatraži zakonske izmene kako bi se pomerila starosna granica za profesionalne vozače, jer Srbiji trenutno nedostaje 6.000 upravo takvih profesionalnih vozača. Osim... »

Odliv vozača u inostranstvo ugrožava autobuski prevoz u gradovima

Radio 021 četvrtak, 11. oktobar 2018.
Udruženje poslodavaca u drumskom saobraćaju zatražilo je zakonske izmene kako bi se pomerila starosna granica za profesionalne vozače, jer Srbiji trenutno nedostaje 6.000 takvih profesionalnih vozača.
Osim toga, vozači zaposleni u drumskom saobraćaju u proseku imaju 55 godina, često se angažuju i penzioneri, a dešavalo se da po ugovoru o delu budu angažovane i osobe starije od 70 godina. Na sastanku prevoznika konstatovano je... »
©2019 Netmark d.o.o.