Povezane vesti

Incident na lansiranju ruske rakete Sojuz ms-10: Članovi posade prizemljili se u Kazahstanu (foto)

Telegraf četvrtak, 11. oktobar 2018.
Kako prenose ruski mediji, do havarije je došlo prilikom odvajanja prvog stepena rakete
Raketa Sojuz pristala je u Kazahstan nakon što je prilikom lansiranja na Međunarodnu svemirsku stanicu došlo do havarije na nosaču, izjavio je neimenovani izvor iz kosmodroma Bajankur. Na osnovu telemetrijskih podataka, raketa se... »

Astronauti napustili neispravnu raketu Sojuz

Južne vesti četvrtak, 11. oktobar 2018.
EPA Posada je bila na putu ka Međunarodnoj svemirskoj stanici Američki astronaut i ruski kosmonaut morali su prinudno da slete nakon kvara na ruskoj raketi Sojuz na putu ka Međunarodnoj svemirskoj stanici. Ubrzo nakon lansiranja sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, Nik Hejg i Aleksej Ovčinin... »

Havarija tokom lansiranja „sojuza“

RTS četvrtak, 11. oktobar 2018.
RTS: Havarija tokom lansiranja „sojuza“
Prilikom lansiranja rakete „sojuz“ na Međunarodnu kosmičku stanicu došlo je do havarije na potisniku, ali je kapsula sa posadom sletela bezbedno u Kazahstan.
Ruski kosmonaut Aleksej Ovčinin i njegov američki kolega Nik Hejg, koji su se nalazili u kapsuli, su dobro, prenose ruski mediji i Nasa. Spasilački timovi odmah su upućeni na mesto gde je kapsula sa Ovčininom i Hejgom sletela.... »

Havarija na Sojuzu, raketa pristala u Kazahstan

B92 četvrtak, 11. oktobar 2018.
Raketa Sojuz pristala je u Kazahstan nakon što je prilikom lansiranja na Međunarodnu svemirsku stanicu došlo do havarije na nosaču, izjavio je neimenovani izvor iz kosmodroma Bajkonur.
Na osnovu telemetrijskih podataka, raketa se prizemljila u Kazahstan i članovi posade su uspostavili vezu sa službama kosmodora Bajkonur, rekao je neimenovani izvor i dodao da su oni odbro, preneo je Tass. Ruski kosmonaut Aleksej... »

Sojuzu otkazali motori, kosmonauti prinudno sleteli

N1 Info četvrtak, 11. oktobar 2018.
Američki i ruski kosmonaut prinudno su sleteli nakon što su motori ruske rakete koja ih je nosila na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) otkazali posle poletanja. Iz Roskosmosa kažu da su astronauti živi, da su uspostavili s njima kontakt, a da su spasilački timovi krenuli u potragu.
Amerikanac Nik Hejg i Rus Aleksej Ovčinjin uzleteli su prema planu s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu. Na ISS je trebalo da budu šest sati kasnije, ali su motori rakete "Sojuz" otkazali par minuta po lansiranju. Kosmonauti su se... »
©2019 Netmark d.o.o.