Povezane vesti

Skupština o zaštiti životne sredine i "peščanoj mafiji", sutra glasanje

RTS četvrtak, 11. oktobar 2018.
RTS: Skupština o zaštiti životne sredine i "peščanoj mafiji", sutra glasanje
Skupština Srbija sutra će se izjasniti o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, kao i o izmenama finansijskog plana RFZO.
Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan rekao je da, prema procenama, u zemlji ima između 3.500 i 4.500 divljih deponija, mada on lično misli da ih ima i više. "Problem je u tome, kako da to rešimo. Puno takvih... »

U Srbiji ima oko 4.500 divljih deponija: A ministar Trivan smatra da ih ima i više od toga!

Kurir četvrtak, 11. oktobar 2018.
Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan izjavio je danas da, prema procenama, u zemlji ima između 3.500 i 4.500 divljih deponija, mada on lično misli da ih ima i više. "Problem je u tome, kako da to rešimo. Puno takvih mesta traži pomalo para, to je, znači, puno para, i to je priča... »

U Skupštini o "peščanoj mafiji"

Mondo četvrtak, 11. oktobar 2018.
Narodni poslanici dans su u okviru rasprave u Skupštini Srbije o amandmanima na izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine, pomenuli i još jednu mafijašku strukturu koja operiše u Srbiji - "peščanu mafiju".
Foto: MONDO/Predrag Vujić Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta je prethodno ukazala da će korišćenje IPARD fondova, što je suština izmena zakona, podrazumevati i ispunjavanje određenih uslova, a da ima mnogo... »

Trivan: U Srbiji između 3.500 i 4.500 divljih deponija

Blic četvrtak, 11. oktobar 2018.
Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan izjavio je danas da, prema procenama, u zemlji ima između 3.500 i 4.500 divljih deponija, mada on lično misli da ih ima i više. - Problem je u tome, kako da to rešimo. Puno takvih mesta traži pomalo para, to je, znači, puno para, i to je priča... »

Rasprava o peščanoj mafiji

Politika četvrtak, 11. oktobar 2018.
Voda i nafta nisu jedini resurs koji nestaje zbog prevelike eksploatacije. Sve je manje peska, a situacija nije bezazlena kao što se čini. Čak, pesak postaje tako važan da je i mafija našla svoj interes. U Skupštini Srbije danas se tokom rasprave o izmeni Zakona o zaštiti životne sredine povela... »

U Srbiji ima oko 4.500 divljih deponija, možda i više

RTV četvrtak, 11. oktobar 2018.
RTV: U Srbiji ima oko 4.500 divljih deponija, možda i više
BEOGRAD - Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan izjavio je danas da, prema procenama, u zemlji ima između 3.500 i 4.500 divljih deponija, mada on lično misli da ih ima i više.
"Problem je u tome, kako da to rešimo. Puno takvih mesta traži pomalo para, to je, znači, puno para, i to je priča da lokalnim samoupravama i ministarstvu treba i nešto novca da to rešimo", rekao je Trivan tokom rasprave u... »

Trivan: Biće uveden red u eksploatiaciji poeska i šljunka

Danas četvrtak, 11. oktobar 2018.
Poslanici u Skupštini raspravljali o peščanoj mafiji i devastiranju reka Goran Trivan , ministar ekologije , tokom rasprave o izmeni Zakona o zaštiti životne sredine naveo je da će u narednom periodu morati da se uvede red u eksploataciji peska i šljunka sa obala reka , koji se sada eksploatišu bez ikakve kontrole.
Ministar Trivan rekao je da njega „jako tišti taj problem sa peskom i šljunkom“. „Lično smatram da je to jedan, pa ne moram da kažem nužno, najveći problem, ali mislim da je ogroman problem i da je tu reč o prosto devastiranju... »

Radeta: "Peščana mafija" u Srbiji povezana s građevinskom

N1 Info četvrtak, 11. oktobar 2018.
U Skupštini Srbije se tokom rasprave o izmeni Zakona o zaštiti životne sredine povela rasprava o eksploataciji peska i šljunka sa obala reka bez ikakve kontrole, o čemu je ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan rekao da je to problem koji ga "jako tišti" i da će morati da se uvede red.
Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta rekla je da postoji "peščana mafija" koja je povezana sa "građevinskom mafijom", a koja eksploatiše pesak i šljunak u nebranjenom delu leve strane obale sve tri Morave, i sa... »
©2019 Netmark d.o.o.