Povezane vesti

Dačić: Članstvo Kosova u Frankofoniji ne znači priznanje njegove nezavisnosti

Novi magazin četvrtak, 11. oktobar 2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Jerevanu da to što je Kosovo dobilo status pridruženog člana Međunarodne organizacije Frankofonije (OIF) ne znači priznanje Kosova kao države i da među stalnim članicama OIF ima zemalja koje ne priznaju kosovsku nezavisnost.
Dačić je u glavnom gradu Jermenije, gde učestvuje na 17. samitu šefova država i vlada OIF, rekao da je 13 stalnih članica koje nisu priznale Kosovo, podnelo deklaraciju u kojoj se kaže da njihov stav o Kosovu ostaje nepromenjen,... »

Ako može Luizijana, zašto ne bi moglo Kosovo

Vesti online četvrtak, 11. oktobar 2018.
"Srbija je danas na sastanku stalnih članova Frankofonije dobila status pridruženog člana jednoglasnim prihvatanjem svih pedesetak stalnih članova", izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ocenivši da će za Srbiju to značiti jedan korak dalje u unapređenju statusa, ali i daljem razvoju saradnje u okviru te veoma značajne organizacije.
On je ukazao da je Frankofonija, veliki multilaterlani skup koji se ove godine održava u Jermeniji i gde učestvuje osamdesetak država, što u svojstvu stalnih ili pridruženih članova ili posmatrača, prenosi Tanjug. Osvrćući se... »

Srbija postala deo Frankofonije, pridruženi član postalo i Kosovo: Evo šta to tačno znači (foto)

Telegraf četvrtak, 11. oktobar 2018.
- Frankofonija je veliki multilaterlani skup gde učestvuje 80-ak država, što u svojstvu stalnih ili pridruženih članova ili posmatrača - izjavio je Ivica Dačić
Srbija je danas na sastanku stalnih članova Frankofonije dobila status pridruženog člana, jednoglasnim prihvatanjem svih 50-ak stalnih članova, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ocenivši da će za Srbiju to značiti... »

Dačić: Članstvo Kosova u Frankofoniji ne znači nezavisnost

N1 Info četvrtak, 11. oktobar 2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u Jerevanu da to što je Kosovo dobilo status pridruženog člana Međunarodne organizacije Frankofonije (OIF), ne znači priznanje Kosova kao države i da među stalnim članicama OIF ima zemalja koje ne priznaju kosovsku nezavisnost.
Dačić je u glavnom gradu Jermenije, gde učestvuje na 17. samitu šefova država i vlada OIF, rekao da je 13 stalnih članica koje nisu priznale Kosovo, podnelo deklaraciju u kojoj se kaže da njihov stav o Kosovu ostaje nepromenjen,... »

OIF poželela dobrodošlicu novim pridruženim članovima - Srbiji, Kosovu i UAE

Novi magazin četvrtak, 11. oktobar 2018.
Međunarodna organizacija Frankofonije (OIF) poželela je novim pridruženim članovima, Srbiji, Kosovu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dobrodošlicu u tu organizaciju.Na Tviteru je OIF dobrodošlicu poželela i novim zemljama ili vladama sa statusom posmatrača u toj organizaciji.
U Jerevanu je danas je otvoren 17. samit šefova država i vlada koji organizuje OIF. Srbija je u toj organizaciji, koja postoji od 1970, imala status posmatrača od 2006. godine. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić jedan... »

"Frankofonija je organizacija koja ne okuplja samo države"

B92 četvrtak, 11. oktobar 2018.
B92: "Frankofonija je organizacija koja ne okuplja samo države"
Srbija je na sastanku stalnih članova Frankofonije dobila status pridruženog člana, jednoglasnim prihvatanjem svih 50-ak stalnih članova.
To je izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ocenivši da će za Srbiju to značiti jedan korak dalje u unapređenju statusa, ali i daljem razvoju saradnje u okviru te veoma značajne organizacije. On je ukazao da je... »

Dačić o prijemu tzv. Kosova u Frankofoniju: To ne znači da priznaju KiM kao državu

Večernje novosti četvrtak, 11. oktobar 2018.
Srbija je u četvrtak na sastanku stalnih članova Frankofonije dobila status pridruženog člana, jednoglasnim prihvatanjem svih 50-ak stalnih članova, rekao je šef diplomatije naše zemlje Ivica Dačić
Srbija je u četvrtak na sastanku stalnih članova Frankofonije dobila status pridruženog člana, jednoglasnim prihvatanjem svih 50-ak stalnih članova, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ocenivši da će za Srbiju to... »

Skup Frankofonije u Jerevanu

RTV četvrtak, 11. oktobar 2018.
RTV: Skup Frankofonije u Jerevanu
JEREVAN - Srbija je danas na sastanku stalnih članova Frankofonije dobila status pridruženog člana, jednoglasnim prihvatanjem svih 50-ak stalnih članova, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ocenivši da će za Srbiju to značiti jedan korak dalje u unapređenju statusa, ali i daljem razvoju saradnje u okviru te veoma značajne organizacije.
On je ukazao da je Frankofonija, veliki multilaterlani skup koji se ove godine održava u Jermeniji i gde učestvuje 80-ak država, što u svojstvu stalnih ili pridruženih članova ili posmatrača. Osvrćući se na objave kosovskih... »

Jerevan: Francuska spremila nizak udarac Srbiji

Vesti online četvrtak, 11. oktobar 2018.
Takozvana Republika Kosovo, kako najavljuju prištinske vlasti, ne samo da će na samitu Frankofonije u Jerevanu postati pridružena članica ove međunarodne organizacije, već će i kosovski predsednik Hašim Tači u glavnom gradu Jermenije dobiti priliku da govori o opciji korekcije granica, sa mogućnošću ujedinjenja Preševske doline sa Kosovom, piše Sputnjik.
- Frankofonija je, podsetimo, osnovana 1970. godine, i u početku je bila mali klub severnih zemalja u kojima se govori francuski jezik. Danas je to važna međunarodna organizacija koju čine 54 zemlje-članice, 26 država-posmatrača... »
©2019 Netmark d.o.o.