Vremenska prognoza - 13. oktobar

Vremenska prognoza - 13. oktobar

RTS petak, 12. oktobar 2018.
RTS: Vremenska prognoza - 13. oktobar
Sunčano i toplo. Najviša temperatura od 20 do 25 stepeni.
Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave(izvor: RHMZ) 12.10.2018. Petak Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni. Najviša temeperatura od 21 do 25 stepeni. 13.10.2018. Subota Ujutru po... »

I sutra nas očekuje sunčano i toplo vreme

Novi magazin petak, 12. oktobar 2018.
U Srbiji će sutra biti sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Po kotlinama i visoravnima na zapadu i jugu Srbije jutro će biti maglovito. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura od pet do 12, najviša dnevna od 20 do 25.U Beogradu sunčano i toplo vreme. Vetar slab i umeren,... »

Miholjsko leto na Miholjdan

RTS petak, 12. oktobar 2018.
RTS: Miholjsko leto na Miholjdan
Pravoslavni vernici danas obeležavaju praznik Svetog Kirjaka, u narodu poznatiji i kao Miholjdan. Prema narodnom verovanju, posle Miholjdana nastupa prava jesen koja je kalendarski već uveliko počela. Temperature koje prelaze 20. podeljak, a koje se prognoziraju i za vikend, pokazuju suprotno.
U Srbiji će danas najniža temeperatura biti od tri do 13 stepeni, a najviša od 21 do 25 stepeni. Temperatura će se i narednih dana kretati do 25 stepeni. Vetar će biti slab i umeren, a u košavskom području povremeno jak, pokazuje... »

Danas će u celoj zemlji biti sunčano i toplo vreme

Novi magazin petak, 12. oktobar 2018.
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
U Timočkoj krajini tokom dana umereno oblačno.Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata povremeno jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od tri do 13, najviša od 21 do 25. U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo... »

Danas je Miholjdan

Dnevnik petak, 12. oktobar 2018.
NOVI SAD: Pravoslavni vernici danas se sećaju Svetog Kirjaka, a ovaj praznik poznatiji je u narodu kao Miholjdan.
Sveti Kirjak bio je hrišćanski svetac i mučenik iz 4. veka koji je za života važio za stub hrišćanstva i uzor monaških vrlina. Za sobom je ostavio strog monaški pravilnik po kome su monasi jeli samo jednom dnevno, i to nakon... »

Danas je Miholjdan: Na današnji dan, kažu, počinje prava jesen, a kućni poslovi se obavezno ostavljaju za kasnije!

Kurir petak, 12. oktobar 2018.
Ovo verovanje se uvrežilo u narodu zbog toga što treba prvo posvršavati sve poslove napolju koji ne mogu da čekaju zimu i hladnoću
BEOGRAD - Pravoslavni vernici danas obeležavaju praznik Svetog Kirjaka, u narodu poznatiji i kao Miholjdan. Prema narodnom verovanju, posle Miholjdana nastupa prava jesen koja je kalendarski već uveliko počela. Srpska pravoslavna... »

Danas je Miholjdan

Vesti online petak, 12. oktobar 2018.
Srpska pravoslavna crkva danas slavi Miholjdan, praznik posvećen Prepodobnom Kirijaku Otšelniku.
Posle Miholjdana, prema narodnom verovanju, nastupa prava jesen, a ako se topli dani nastave, taj period zove se "miholjsko leto". Sveti Kirijak je rođen u Korintu krajem četvrtog veka i za života je smatran stubom hrišćanstva i... »

I dalje toplo

Dnevnik petak, 12. oktobar 2018.
NOVI SAD: Sunčano i toplo. Vetar umeren jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 10, a maksimalna 24 stepena.
VOJVODINA: Pretežno sunčano i toplo. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 8, a maksimalna 25 stepeni. SRBIJA: Ujutru ponegde magla na zapadu i jugu. Tokom dana... »

I do 25 stepeni!

Mondo petak, 12. oktobar 2018.
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Foto: Mondo/Stefan Stojanović U Timočkoj krajini tokom dana umereno oblačno. Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata povremeno jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od tri do 13, najviša od 21 do 25. U Beogradu danas... »

Kraj nedelje u znaku pravog miholjskog leta: Petak širom Srbije sunčan i topao, a evo i kakav je vikend pred nama

Kurir petak, 12. oktobar 2018.
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Timočkoj krajini tokom dana umereno oblačno.Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata povremeno jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od tri do 13, najviša od 21 do 25. U Beogradu... »

Miholjdan - jedan sasvim neobičan dan

Mondo petak, 12. oktobar 2018.
Srpska pravoslavna crkva obeležava danas praznik svetitelja i velikog podvižnika hrišćanske vere Kirjaka Otšelnika, ali je i u srpskom narodu ovaj dan poznat nevezano za ovog sveca - kao Miholjdan.
Danas je umnogome neobičan dan. Miholjdan kao praznik vekovima unazad obeležavaju na isti dan (12. oktobra po Gregorijanskom i novojulijanskom kalendaru a 29. septembra po starojulijanskom), katolici, pravoslavni i protestanti... »

Sunčano i toplo

Glas Zapadne Srbije petak, 12. oktobar 2018.
U Srbiji će ujutru po kotlinama biti magle, a na jugu ponegde i slab prizemni mraz. Tokom dana biće pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren. Jutarnja temperatura od 2 C do 12 C, a najviša dnevna od 21 C do 25 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Izgledi vremena za sedam dana -... »

Danas sunčano i toplo, do 25 stepeni

N1 Info petak, 12. oktobar 2018.
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
U Timočkoj krajini tokom dana umereno oblačno. Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata povremeno jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od tri do 13, najviša od 21 do 25. U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo... »

Pretežno sunčano i toplo, do 25 stepena

B92 petak, 12. oktobar 2018.
B92: Pretežno sunčano i toplo, do 25 stepena
U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Ujutro na jugozapadu Srbije ponegde magla. U Timočkoj krajini tokom dana umereno oblačno. Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata povremeno jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od tri do 13, najviša od 21 do 25. U... »
©2019 Netmark d.o.o.