Povezane vesti

Patrijah SPC Irinej i antiohijski patrijarh stigli na Cetinje

Patrijah SPC Irinej i antiohijski patrijarh stigli na Cetinje

Slobodna Evropa 15.10.2018
Patrijarh srpski Irinej stigao je danas na Cetinje zajedno sa patrijarhom antiohijskim i celog Istoka Jovanom X, gde će u Cetinjskom manastiru biti služena doksologija. Posetu prate velike mere obezbeđenja, a dočekali su ih predstavnici Mitropolije… »
Patrijarh Irinej stigao u Crnu Goru: Policija mu dala dozvolu da uđe u zemlju, dan pred njim je pun obaveza

Patrijarh Irinej stigao u Crnu Goru: Policija mu dala dozvolu da uđe u zemlju, dan pred njim je pun obaveza

Telegraf 15.10.2018
Ovo je prvi put u istoriji da patrijarh antiohijski posećuje Crnu Goru. Patrijarh antiohijski i celog Istoka Jovan X i patrijarh SPC Irinej, u okviru višednevne posete patrijarha Jovana Srpskoj pravoslavnoj crkvi, boravi u Crnoj Gori, gde će obići… »
Poruka patrijarha Irineja sa Cetinja (foto)

Poruka patrijarha Irineja sa Cetinja (foto)

Sputnik 15.10.2018
Patrijarh srpski Irinej poručio je na Cetinju, gde je došao sa patrijarhom antiohijskim i svega istoka Jovanom Desetim, da su Srbi i Crnogorci jedan narod, a iako su podeljeni, ne znači da su razdeljeni. „Treba jedni druge da pomažemo i da budemo… »
Irinej u Crnoj Gori: Jedan smo narod, iako smo podeljeni

Irinej u Crnoj Gori: Jedan smo narod, iako smo podeljeni

N1 Info 15.10.2018
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej izjavio je na Cetinju da "možda jesmo podeljeni, ali nismo razdeljeni", da mu je majka iz Crne Gore i da mu je drago što je ponovo u Crnoj Gori. Izvor: N1 "Bio sam pre 1969/1970 godine upravnik u Ostrogu… »
Patrijarsi Jovan X i Irinej u Podgorici

Patrijarsi Jovan X i Irinej u Podgorici

Studio B 15.10.2018
Patrijarh antihijski i celog Istoka Jovan X u pratnji patrijarha srpskog Irineja stigao je u Podgoricu, gde im je u Hramu Hristovog vaskrsenja priređen svečani doček. U Cetinjskom manastiru ranije danas je patrijarhu Jovanu X dodijeljen orden –… »
Patrijarh Irinej: Srbi i Crnogorci su jedan narod

Patrijarh Irinej: Srbi i Crnogorci su jedan narod

Al Jazeera 15.10.2018
Čelnik Srpske pravoslavne crkve doputovao je u Crnu Goru zajedno s poglavarom Antiohijske patrijaršije Jovanom X. Patrijarh Srpske pravoslavne crke Irinej poručio je sa Cetinja da su "Srbi i Crnogorci jedan narod i iako su podeljeni, ne znači da su… »
Patrijarh Irinej na Cetinju: Mi smo jedan narod

Patrijarh Irinej na Cetinju: Mi smo jedan narod

RTS 15.10.2018
Patrijarh antiohijski i celog Istoka Jovan X i patrijarh srpski Irinej u poseti su Crnoj Gori. Mi smo jedan narod, iako smo podeljeni, to ne znači da smo razdeljeni, naveo je patrijarh Irinej. Patrijarh Irinej je novinarima na Cetinju rekao da mu je… »
Istorijska poseta dvojice patrijarha Crnoj Gori

Istorijska poseta dvojice patrijarha Crnoj Gori

Sputnik 15.10.2018
Patrijarh srpski Irinej i patrijarh antiohijski i svega istoka Jovan Deseti stigli su na Cetinje u okviru istorijske posete Crnoj Gori. Na svečanom dočeku ispred Cetinskog manastira patrijarhe je pozdravio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a… »
Patrijarh: Srbi i Crnogorci jedan narod

Patrijarh: Srbi i Crnogorci jedan narod

Mondo 15.10.2018
Patrijarh Srpske pravoslavne crke Irinej poručio je danas na Cetinju da su Srbi i Crnogorci jedan narod, a iako su podeljeni, ne znači da su razdeljeni. Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević "Treba jedni druge da pomažemo i da budemo narod kakav gospod i… »
Patrijah Irinej na Cetinju: Podeljeni smo, ali nismo razdeljeni

Patrijah Irinej na Cetinju: Podeljeni smo, ali nismo razdeljeni

Novi magazin 15.10.2018
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej izjavio je danas na Cetinju da "možda jesmo podeljeni ali nismo razdeljeni", da mu je majka iz Crne Gore i da mu je drago što je ponovo u Crnoj Gori. "Bio sam pre 1969/1970 godine upravnik u Ostrogu, te… »
Patrijarh Irinej poslao jaku poruku sa Cetinja: Mi smo jedan narod, iako smo podeljeni - nismo razdeljeni (foto)

Patrijarh Irinej poslao jaku poruku sa Cetinja: Mi smo jedan narod, iako smo podeljeni - nismo razdeljeni (foto)

Telegraf 15.10.2018
Patrijarsi su oko 11 sati stigli na Cetinje, gde su u Cetinjskom manastiru služili svečanu doksologiju, nakon koje je Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozdravio goste. Patrijarh Srpske pravoslavne crke Irinej poručio je danas na Cetinju da su… »
Narod ushićen dočekao svog poglavara: Patrijarh Irinej stigao u Crnu Goru (foto)

Narod ushićen dočekao svog poglavara: Patrijarh Irinej stigao u Crnu Goru (foto)

Srbija danas 15.10.2018
Patrijarh srpski Irinej i patrijarh antiohijski i celog Istoka Jovan X u okviru višednevne posete patrijarha Jovana Srpskoj pravoslavnoj crkvi, boravi u Crnoj Gori, gde će obići svetinje SPC na Cetinju, Ostrogu i Podgorici. Ovo je prvi put u istoriji… »

Vesti dana »