Raste podrška umetnika Hubaču

Raste podrška umetnika Hubaču

Politika petak, 19. oktobar 2018.
Članovi ansambla Drame NP juče su se obratili novinarima sa željom da odbrane smenjenog vršioca dužnosti direktora Drame Željka Hubača, ali i svoju profesiju i umetničku slobodu, zatražili su smenu upravnika Dejana Savića - Novopostavljeni direktor Jug Radivojević je podneo ostavku
Iznenadna smena Željka Hubača, v. d. direktora ansambla Drame Narodnog pozorišta, podigla je na noge ne samo njegove saradnike, kolege iz drugih pozorišta u Beogradu i Srbiji i domaću javnost, nego i neke od najuglednijih... »

Tatjana Mandić Rigonat: Ministarstvo kulture ne sme da ćuti Savić mora da ide

Danas petak, 19. oktobar 2018.
Deo Drame NP traži smenu upravnika Dejana Savića, Jug Radivojević odustao od mesta direktora ove direkcije Deo ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, kome su se danas u Medija centru pridružili i umetnici iz drugih beogradskih pozorišnih kuća, objavio je proglas u kojem se traži smena upravnika NP Dejana Savića i preispitivanje razloga za smenu v. d. direktora Drame Željka Hubača.
Hubaču i umetnicima koji su protiv njegove smene juče je stigla podrška ne samo od beogradskih kolega, nego i sa prostora bivše SFR Jugoslavije. Reditelj Jug Radivojević, kog je Dejan Savić u ponedeljak imenovao za Hubačevog... »
©2019 Netmark d.o.o.