Povezane vesti

„Nisam kriv što sam živ“ – 77 godina sećanja

„Nisam kriv što sam živ“ – 77 godina sećanja

RTK 21.10.2018
Tradicionalno, kraj spomenika streljanim đacima, profesorima i civilima u Šumaricama, održan je moleban, a potom i komemorativno umetnička manifestacija Veliki školski čas. Manifestaciji su prisustvovali predstvnici Vlade Republike Srbije, nekadašnji… »
Poruka mira sa ‘Velikog školskog časa’

Poruka mira sa ‘Velikog školskog časa’

Slobodna Evropa 21.10.2018
U kragujevačkim Šumaricama, održan je “Veliki školski čas”, mirovna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora, na kojoj je izvedena drama “Nisam kriv što sam živ”, Đorđa Milosavljevića, profesora Fakulteta dramskih umetnosti. Vence… »
Održan "Veliki školski čas" u Šumaricama

Održan "Veliki školski čas" u Šumaricama

Blic 21.10.2018
U kragujevačkim Šumaricama danas je ispred spomenika đacima i profesorima koji su streljani 21. oktobra 1941. godine, održana tradicionalna antiratna manifestacija "Veliki školski čas", a sa koje je poslata poruka da se takav zločin nikada više ne sme… »
Pucajte, ja i dalje držim čas: Održan Veliki školski čas u Kragujevcu, venci i sveće za žrtve nacističkog streljanja

Pucajte, ja i dalje držim čas: Održan Veliki školski čas u Kragujevcu, venci i sveće za žrtve nacističkog streljanja

Kurir 21.10.2018
U Memorijalnom parku Šumarice u Kragujevcu održan je moleban đacima i profesorima ubijenim na današnji dan 1941. godine i izveden tradicionalni komemorativno-umetnički Veliki školski čas povodom 77. godišnjice streljanja civila u Drugom svetskom ratu… »
Održan moleban streljanim đacima i profesorima u Kragujevcu

Održan moleban streljanim đacima i profesorima u Kragujevcu

Nova ekonomija 21.10.2018
U Memorijalnom parku Šumarice u Kragujevcu održan je moleban đacima i profesorima ubijenim na današnji dan 1941. godine i izveden tradicionalni komemorativno-umetnički Veliki školski čas povodom 77. godišnjice streljanja civila u Drugom svetskom ratu… »
Moleban streljanim đacima i profesorima u Kragujevcu

Moleban streljanim đacima i profesorima u Kragujevcu

N1 Info 21.10.2018
U Šumaricama održan "Veliki školski čas" - sećanje na žrtve fašističkih okupatora

U Šumaricama održan "Veliki školski čas" - sećanje na žrtve fašističkih okupatora

RTV 21.10.2018
KRAGUJEVAC - U Šumaricama je danas održan "Veliki školski čas", mirovna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora, na kojoj je izvedena drama "Nisam kriv što sam živ", Đorđa Milosavljevića, profesora Fakulteta dramskih umetnosti… »
Zbogom srce, ja danas pogiboh, poslednja mi misao na tebe: Kragujevčani su napisali poruke najbližima, a onda su ih nacisti…

Zbogom srce, ja danas pogiboh, poslednja mi misao na tebe: Kragujevčani su napisali poruke najbližima, a onda su ih nacisti…

Kurir 21.10.2018
Pre tačno 77 godina u Kragujevcu je streljano oko 3.000 građana tog grada i okolnih mesta u znak odmazde nemačkih nacista zbog 10 ubijenih i 26 ranjenih Nemaca u sukobu sa partizanima i četnicima na pola puta između Bara i Ljuljaka. Među ubijenima je… »
Veliki školski čas danas u Kragujevcu

Veliki školski čas danas u Kragujevcu

Radio 021 21.10.2018
U Šumaricama se danas održava "Veliki školski čas", mirovna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora u Kragujevcu, na kojoj će biti izvedena drama "Nisam kriv što sam živ" Đorđa Milosavljevića, profesora Fakulteta dramskih… »
Neprežaljena tuga:Bilo je to u jednoj zemlji seljaka...

Neprežaljena tuga:Bilo je to u jednoj zemlji seljaka...

Mondo 21.10.2018
Na današnji dan, 21. oktobra 1941. godine Nemci su u Kragujevcu izvršili masovno ubistvo. Streljano je oko 3.000 ljudi. Među njima i đaci i profesori. Jedan od nastavnika, koji je zagrlio dete koje je stajalo pored njega, pre nego što su ga meci presekli… »
Kragujevac: „Veliki školski čas“ posvećen žrtvama fašizma

Kragujevac: „Veliki školski čas“ posvećen žrtvama fašizma

Danas 21.10.2018
U Šumaricama se danas održava „Veliki školski čas“, mirovna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora u Kragujevcu, na kojoj će biti izvedena drama „Nisam kriv što sam živ“, Đorđa Milosavljevića, profesora Fakulteta dramskih… »
Vremeplov: Nacisti u Kragujevcu streljali više hiljada civila

Vremeplov: Nacisti u Kragujevcu streljali više hiljada civila

RTV 21.10.2018
BEOGRAD - Na današnji dan 1941. godine nemačka "kaznena ekspedicija" streljala je u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu, u znak odmazde, više hiljada srpskih civila. Povod za streljanje bili su nemački gubici u borbi sa jedinicama pokreta otpora 16… »

Vesti dana »