Tramp: SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom

Tramp: SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom

Slobodna Evropa nedelja, 21. oktobar 2018.
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potvrdio je da će se SAD povući iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa, jer Rusija, kako je rekao, krši odredbe tog sporazuma. "Krše ga već duže vreme. I ne znam zašto predsednik Obama nije sa njima pregovarao ili se povukao iz... »

Gorbačov: 'Nedostatak mudrosti' odluka Trampa da se SAD povuku iz nuklearnog sporazuma

Novi magazin nedelja, 21. oktobar 2018.
Poslednji sovjetski lider Mihail Gorbačov je danas ocenio da je odluka da Sjedinjene Države napuste važan nuklearni sporazum sa Sovejstkim savezom, sklopljen pred kraj "Hladnog rata", posledica "nedostatka mudrosti" predsednika Donalda Trampa.
"Ne smemo ni pod kakvim okolnostima raskidati stare sporazuma o razoružanju. Da li je tako teško shvatiti da otkazivanje takvih sporazuma pokazuje nedostatak mudrosti? To je greška!", prenela je novinska agencija Interfaks, a... »

Rusija će tražiti sednicu SB UN zbog nuklearnog sporazuma

N1 Info nedelja, 21. oktobar 2018.
Iz Rusije stižu burna reagovanja na najave Donalda Trampa da će se SAD povući iz Sporazuma o raketama kratkog i srednjeg dometa. Rusija najavljuje da će zatražiti zvanična objašnjenja od američkih zvaničnika, ali i sazivanje sednice Saveta bezbednosti UN.
Izvor: N1 Povlačenje SAD iz sporazuma sa Rusijom o nuklearnim snagama srednjeg dometa moglo bi da izazove rat, izjavio je šef Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev i zatražio sazivanje sednice... »

Gorbačov: Povlačenje SAD iz Sporazuma bila bi greška

Vesti online nedelja, 21. oktobar 2018.
Zar u Vašingtonu zaista ne razumeju do čega bi moglo da dovede povlačenje iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa, upitao je jedan od potpisnika tog dokumenta Mihail Gorbačov.
Trampov plan da se SAD povuku iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa je greška, ocenio je bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov komentarišući najavu američkog predsednika, objavio je Interfaks, prenosi Rojters. - Ni pod... »

Britanija uz Trampa u odluci o povlačenju iz sporazuma s Rusijom

Blic nedelja, 21. oktobar 2018.
Britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson izjavio je danas da je Britanija "apsolutno odlučno" uz Sjedinjene Američke Države u odluci predsednika Donalda Trampa da se povuče iz značajnog sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja s Rusijom. Vilijamson je okrivio Rusiju da ugrožava sporazum o... »

Nemačka: SAD da razmotre posledice povlačenja iz sporazuma

Blic nedelja, 21. oktobar 2018.
Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas saopštio je danas da bi Sjedinjene Američke Države trebalo da razmotre posledice svog povlačenja iz međunarodnog sporazuma o nuklearnom oružju srednjeg dometa - kako po Evropu, tako i po buduće napore u cilju razoružanja. "Taj sporazum je 30 godina bio... »

Rusija će tražiti objašnjenje o izlasku iz sporazuma o naoružanju

Blic nedelja, 21. oktobar 2018.
Pitanje američkog povlačenja iz Sporazuma o eliminaciji raketa srednjeg i malog dometa najverovatnije će se naći na dnevnom redu sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i savetnika za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džona Boltona naredne sedmice, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij... »

Nemačka: Trampova odluka o povlačenju iz sporazuma s Rusijom je za žaljenje

Novi magazin nedelja, 21. oktobar 2018.
Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas ocenio je danas da je "za žaljenje" namera američkog predsednika Donalda Trampa da napusti sporazum s Rusijom o kontroli nuklearnog naoružanja srednjeg dometa.
Mas je rekao da je taj sporazum iz 1987. godine "važan stub evropske bezbednosne arhitekture" i da Trampova najava povlačenja iz njega "otvara teška pitanja" za Nemačku i Evropu, navodi Asošiejted pres. Pakt SAD i ŠSR o uništenju... »

Putin želi objašnjenje o izlasku SAD iz Sporazuma o naoružan

Dnevnik nedelja, 21. oktobar 2018.
MOSKVA: Ruski predsednik Vladimir Putin zatražiće od Džona Boltona objašnjenje o tome zašto Vašington planira da se povuče iz Sporazuma o kontroli naoružanja.
Putin će objašnjenje zatražiti kad se u Moskvi naredne nedelje bude sastao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD, a vest je preneo Rojters citirajući izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova za RIA novosti. Bivši sovjetski... »

Nemačka: SAD da razmotre posledice povlačenja iz sporazuma

Vesti online nedelja, 21. oktobar 2018.
Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas saopštio je danas da bi Sjedinjene Američke Države trebalo da razmotre posledice svog povlačenja iz međunarodnog sporazuma o nuklearnom oružju srednjeg dometa - kako po Evropu, tako i po buduće napore u cilju razoružanja.
"Taj sporazum je... 30 godina bio važan stub naše evropske bezbednosne arhitekture", navodi se u Masovom saopštenju, prenosi Rojters. Nemački ministar je naveo da je Nemačka često pozivala Rusiju da odgovori na ozbiljne optužbe... »

"Da li Vašington ne razume kuda bi ovo moglo da vodi?"

B92 nedelja, 21. oktobar 2018.
B92: "Da li Vašington ne razume kuda bi ovo moglo da vodi?"
Mihail Gorbačov nazvao je "greškom" plan aktuelnog šefa Bele kuće Donalda Trampa da napusti Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa.
Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov je 1987. godine zajedno sa tadašnjim predsednikom SAD Ronaldom Reganom potpisao taj sporazum. Rojters prenosi da je ruska agencija Interfaks objavila da je Gorbačov poručio da "ni pod kojim... »

Putin neće sedeti skrštenih ruku dok Tramp pokreće trku u naoružanju: Ruski predsednik traži objašnjenje za izlazak iz nuklearnog sporazuma

Kurir nedelja, 21. oktobar 2018.
Ruski predsednik Vladimir Putin zatražiće od Džona Boltona objašnjenje o tome zašto Vašington planira da se povuče iz Sporazuma o kontroli naoružanja.
Putin će objašnjenje zatražiti kad se u Moskvi naredne nedelje bude sastao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD, a vest je preneo Rojters citirajući izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova za RIA novosti. Bivši sovjetski... »

Upozorenje iz Moskve: Povlačenje iz sporazuma može da izazove rat

RTS nedelja, 21. oktobar 2018.
RTS: Upozorenje iz Moskve: Povlačenje iz sporazuma može da izazove rat
Prva reagovanja iz Rusije nakon najave Donalda Trampa da će se SAD povući iz Sporazuma o raketama malog i srednjeg dometa. Vladimir Putin će tražiti objašnjenje o tom potezu SAD od američkog zvaničnika Džona Boltona. Konstantin Kosačev traži da se sazove sednica Saveta bezbednosti UN.
Povlačenje SAD iz sporazuma sa Rusijom o nuklearnim snagama srednjeg dometa, moglo bi da izazove rat, izjavio je šef Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev i zatražio sazivanje sednice Saveta... »

Putin pobesneo: Ruski predsednik želi objašnjenje od SAD zbog izlaska iz Sporazuma o naoružanju

Blic nedelja, 21. oktobar 2018.
Ruski predsednik Vladimir Putin zatražiće od Džona Boltona objašnjenje o tome zašto Vašington planira da se povuče iz Sporazuma o kontroli naoružanja. Putin će objašnjenje zatražiti kad se u Moskvi naredne nedelje bude sastao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD, a vest je preneo Rojters... »

Gorbačov odbrusio Amerikancima: Da li Vašington stvarno ne razume gde bi napuštanje sporazuma moglo da odvede?!

Kurir nedelja, 21. oktobar 2018.
Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov, koji je 1987. godine zajedno sa tadašnjim predsednikom SAD Ronaldom Reganom potpisao Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa, nazvao je danas "greškom" plan aktuelnog šefa Bele kuće Donalda Trampa da napusti taj sporazum.
Rojters prenosi da je ruska agencija Interfaks objavila da je Gorbačov poručio da "ni pod kojim okolnostima ne bi trebalo da raskidamo stare sporazume o razoružanju". "Da li oni u Vašingtonu zaista ne razumeju kuda bi ovo moglo... »

Gorbačov: Povlačenje SAD iz Sporazuma bila bi greška

RTS nedelja, 21. oktobar 2018.
RTS: Gorbačov: Povlačenje SAD iz Sporazuma bila bi greška
Zar u Vašingtonu zaista ne razumeju do čega bi moglo da dovede povlačenje iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa, upitao je jedan od potpisnika tog dokumenta Mihail Gorbačov.
Trampov plan da se SAD povuku iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa je greška, ocenio je bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov komentarišući najavu američkog predsednika, objavio je Interfaks, prenosi Rojters. "Ni pod... »

Britanci uz Trampa, nemci traže ponovno razmatranje: Povlačenje iz nuklearnog sporazuma s Rusijom kamen spoticanja

Kurir nedelja, 21. oktobar 2018.
Britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson izjavio je danas da je Britanija "apsolutno odlučno" uz Sjedinjene Američke Države u odluci predsednika Donalda Trampa da se povuče iz značajnog sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja s Rusijom.
Vilijamson je okrivio Rusiju da ugrožava sporazum o kontroli naoružanja, koji su SAD i Sovjetski Savez postigli 1987, i pozvao Kremlj da "zavede red u svojoj kući", prenosi AP. Tramp je rekao da će istupiti iz tog sporazuma jer... »

London podržava odluku SAD da napusti sporazum s Rusijom

N1 Info nedelja, 21. oktobar 2018.
Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da u potpunosti podržava američku odluku o povlačenju iz sporazuma o nuklearnom naoružanju s Rusijom, postignutom tokom Hladnog rata, prenela je agencija AP.
Britanski ministar odbrane Gevin Vilijamson optužio je Rusiju za kršenje tog sporazuma o kontroli oružja pozivajući Kremlj da reši to pitanje. Američki predsednik Donald Tramp izjavio je kasno sinoć da će se SAD povući iz... »

Britanija uz Trampa u odluci da se povuče iz sporazuma s Rusijom o kontroli naoružanja

Politika nedelja, 21. oktobar 2018.
Britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson izjavio je danas da je Britanija „apsolutno odlučno” uz Sjedinjene Američke Države u odluci predsednika Donalda Trampa da se povuče iz značajnog sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja s Rusijom. Vilijamson je okrivio Rusiju da ugrožava sporazum o... »

SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom

Mondo nedelja, 21. oktobar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum.
Foto: Mondo/Mario Milojević Međutim, američki predsednik nije, kako je navela agencija AP, ponudio nijedan primer tog kršenja. "Rusija krši sporazum. Oni ga krše godinama", izjavio je Tramp posle mitinga u subotu u Elku, u... »

Malo je napeto između Vašingtona i Moskve

Dojče vele nedelja, 21. oktobar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da će SAD prekinuti sporazum o nuklearnom oružju srednjeg dometa sa Rusijom. Reakcija iz Moskve: SAD sanjaju o unipolarnom svetu.
"Rusija je prekršila Sporazum, godinama ga je kršila. Nećemo dozvoliti da se krši sporazum o nuklearnom naoružanju i da se razvija oružje dok to nama nije dozvoljeno," rekao je Tramp pred novinarima na mitingu u Nevadi i dodao da... »

SAD se povlači iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom

Nova ekonomija nedelja, 21. oktobar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je kasno sinoć da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma koji su pre 30 godina, u sovjetsko vreme, potpisali Vašington i Moskva. Američko povlačenje iz sporazuma motivisano je "snom" SAD da dominiraju svetom, izjavio je izvor blizak ruskom Ministarstvu... »

SAD najavile povlačenje iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom

N1 Info nedelja, 21. oktobar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je kasno sinoć da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma koji su pre 30 godina, u sovjetsko vreme, potpisali Vašington i Moskva. Američko povlačenje iz sporazuma motivisano je "snom" SAD da dominiraju svetom, izjavio je izvor blizak ruskom Ministarstvu inostranih poslova.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je kasno sinoć da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma koji su pre 30 godina, u sovjetsko vreme, potpisali Vašington i Moskva. Tramp je na mitingu u saveznoj državi Nevadi uoči... »

Upozorenje iz Moskve: “Povlačenje Amerike iz sporazuma o nuklearnim snagama može da izazove rat”

Blic nedelja, 21. oktobar 2018.
Povlačenje SAD iz sporazuma sa Rusijom o nuklearnim snagama srednjeg dometa, moglo bi da izazove rat. To je izjavio šef Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev i zatražio sazivanje sednice Saveta Bezbednosti UN, na kojoj bi se razgovaralo o "kritičnoj situaciji". -... »

Povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma može da izazove rat, Rusija traži sednicu SB UN

RTV nedelja, 21. oktobar 2018.
RTV: Povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma može da izazove rat, Rusija traži sednicu SB UN
MOSKVA - Povlačenje SAD iz sporazuma sa Rusijom o nuklearnim snagama srednjeg dometa, moglo bi da izazove rat, izjavio je danas šef Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev i zatražio sazivanje sednice Saveta Bezbednosti UN, na kojoj bi se razgovaralo o "kritičnoj situaciji".
"Zapadni saveznici SAD morali bi da naprave izbor - bilo da se odluče za isti put, što može dovesti do novog rata, ili da stanu na stranu zdravog razuma, sudeći po instinktu za samoodržavanje. Zato što jedva da neko preživi... »

Upozorenje iz Moskve: "Ovo može da izazove rat"

B92 nedelja, 21. oktobar 2018.
B92: Upozorenje iz Moskve: "Ovo može da izazove rat"
Moskva -- Povlačenje SAD iz sporazuma sa Rusijom o nuklearnim snagama srednjeg dometa, moglo bi da izazove rat.
To je izjavio šef Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev i zatražio sazivanje sednice Saveta Bezbednosti UN, na kojoj bi se razgovaralo o "kritičnoj situaciji". "Zapadni saveznici SAD morali bi... »

Kosačev upozorava Ameriku: Povlačenje iz nuklearnog sporazuma može da izazove rat!

Kurir nedelja, 21. oktobar 2018.
MOSKVA - Povlačenje SAD iz sporazuma sa Rusijom o nuklearnim snagama srednjeg dometa, moglo bi da izazove rat, izjavio je danas šef Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev i zatražio sazivanje sednice Saveta Bezbednosti UN, na kojoj bi se razgovaralo o "kritičnoj situaciji".
"Zapadni saveznici SAD morali bi da naprave izbor - bilo da se odluče za isti put, što može dovesti do novog rata, ili da stanu na stranu zdravog razuma, sudeći po instinktu za samoodržavanje. Zato što jedva da neko preživi... »

SAD se povlači iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom

Nova ekonomija nedelja, 21. oktobar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je kasno sinoć da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma koji su pre 30 godina, u sovjetsko vreme, potpisali Vašington i Moskva. Američko povlačenje iz sporazuma motivisano je "snom" SAD da dominiraju svetom, izjavio je izvor blizak ruskom Ministarstvu... »

Kosačov: Povlačenje SAD iz sporazuma može da izazove rat

Vesti online nedelja, 21. oktobar 2018.
"Povlačenje SAD iz sporazuma sa Rusijom o nuklearnim snagama srednjeg dometa, moglo bi da izazove rat", izjavio je danas šef Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov i zatražio sazivanje sednice Saveta Bezbednosti UN, na kojoj bi se razgovaralo o "kritičnoj situaciji".
"Zapadni saveznici SAD morali bi da naprave izbor - bilo da se odluče za isti put, što može dovesti do novog rata, ili da stanu na stranu zdravog razuma, sudeći po instinktu za samoodržavanje. Zato što jedva da neko preživi... »

Rusija o Trampovoj najavi povlačenja iz nuklearnog sporazuma: SAD maštaju o unipolarnom svetu, ali neće nas uvući u trku u naoružavanju!

Kurir nedelja, 21. oktobar 2018.
MOSKVA - Pošto je američki predsednik Donald Tramp rekao da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum, stigle su i prve reakcije iz Rusije.
Zvaničnik iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova izjavio je da je glavni razlog koji stoji iza te odluke "san Vašingtona o unipolarnom svetu", prenosi Tass. "Rusija je više puta govorila o američkom kursu da podrije sporazum.... »

SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma s Rusijom

Al Jazeera nedelja, 21. oktobar 2018.
Američki predsjednik najavio jednostrani raskid sporazuma o uništenju i zabrani proizvodnje projektila kraćeg i srednjeg dometa, optužujući Rusiju za njegovo kršenje.
SAD će se jednostrano povući iz više od 30 godina starog sporazuma s Rusijom kojim se zabranjuje čitav niz nuklearnog i konvencionalnog oružja, najavio je američki predsednik Donald Trump, tvrdeći da ga Rusija godinama krši.... »

Zašto je Vašington objavio da se povlači iz Sporazuma sa Rusijom nakon 33 godina? Zbog ovoga Amerikanci najviše strahuju

Blic nedelja, 21. oktobar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će se SAD povući iz Sporazuma sa Rusijom o eliminaciji raketa srednjeg i malog dometa (INF). Sporazumom INF o kojem su pregovarali tadašnji američki predsednik Ronald Regan i sovjetski lider Mihail Gorbačov, a ratifikovao ga Senat 1988. godine, ukinuti... »

Teške reči iz Rusije: Nuklearni sukob je blizu!?

Mondo nedelja, 21. oktobar 2018.
Predsednik Komiteta za međunarodna pitanja Gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačev upozorio je da bi povlačenje Amerike iz Sporazuma o eliminaciji raketa srednjeg i malog dometa moglo izazvati rat.
Kaže da bi tim povodom trebalo održati sednicu Saveta bezbednosti UN. Kosačev je ocenio da je najava američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju iz Sporazuma nastavak ucene. "Podsećam da član 15 INF-a predviđa jednostrano... »

SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma, Moskva: Neće uspeti da nas uvuku u trku u naoružavanju

RTV nedelja, 21. oktobar 2018.
RTV: SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma, Moskva: Neće uspeti da nas uvuku u trku u naoružavanju
ELKO, Nevada - Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum.
Međutim, američki predsednik nije, kako je navela agencija AP, ponudio nijedan primer tog kršenja. "Rusija krši sporazum. Oni ga krše godinama", izjavio je Tramp posle mitinga u subotu u Elku, u Nevadi, gde je istakao da SAD... »

Ruski zvaničnik: SAD maštaju o unipolarnom svetu

Večernje novosti nedelja, 21. oktobar 2018.
Nakon što je objavljeno da je američki predsednik Donald Tramp rekao da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum, stigle su i prve reakcije iz Rusije
Nakon što je objavljeno da je američki predsednik Donald Tramp rekao da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum, stigle su i prve reakcije iz Rusije. Zvaničnik iz ruskog... »

Prva reakcija Moskve na američko povlačenje iz nuklearnog sporazuma

Vesti online nedelja, 21. oktobar 2018.
Američko povlačenje iz sporazuma o nuklearnom naoružanju s Rusijom tokom Hladnog rata motivisano je "snom" SAD da dominiraju svetom, izjavio je izvor blizak ruskom Ministarstvu inostranih poslova Rusije.
"Glavna motivacija je san unipolarnog sveta. Da li će to postati stvarnost? Neće", rekao je isti izvor, prenosi ruska agencija RIA Novosti. Američki predsednik Donald Tramp izjavio je kasno sinoć da će se SAD povući iz nuklearnog... »

Tramp: SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom

Dnevnik nedelja, 21. oktobar 2018.
ELKO, Nevada: Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum.
Međutim, američki predsednik nije, kako je navela agencija AP, ponudio nijedan primer tog kršenja."Rusija krši sporazum. Oni ga krše godinama", izjavio je Tramp posle mitinga u subotu u Elku, u Nevadi, gde je istakao da SAD... »

"Žele da nas uvuku u trku u naoružanju, neće uspeti": Stižu oštre reakcije Rusije nakon iznenadne odluke SAD

Blic nedelja, 21. oktobar 2018.
Nakon što je objavljeno da je američki predsednik Donald Tramp rekao da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum, stigle su i prve reakcije iz Rusije. Zvaničnik iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova izjavio je da je glavni razlog koji stoji... »

"SAD maštaju o unipolarnom svetu, zato se povlače"

B92 nedelja, 21. oktobar 2018.
B92: "SAD maštaju o unipolarnom svetu, zato se povlače"
Moskva -- Američko povlačenje iz sporazuma o nuklearnom naoružanju s Rusijom tokom Hladnog rata motivisano je "snom" SAD da dominiraju svetom.
To je izjavio izvor blizak ruskom Ministarstvu inostranih poslova Rusije. "Glavna motivacija je san unipolarnog sveta. Da li će to postati stvarnost? Neće", rekao je isti izvor, prenosi ruska agencija RIA Novosti. Američki... »

SAD se povlači iz nuklearnog sporazuma s Rusijom

SEEbiz nedelja, 21. oktobar 2018.
WASHINGTON - SAD će se jednostrano povući iz više od 30 godina starog sporazuma s Rusijom kojim se zabranjuje cijeli niz nuklearnog i konvencionalnog oružja, najavio je u subotu navečer predsjednik Donald Trump, tvrdeći da ga Rusija godinama krši.
Sporazum o uništenju i zabrani proizvodnje projektila kraćeg i srednjeg dometa (INF) su 1987. u Washingtonu potpisali tadašnji američki predsjednik Ronald Reagan i sovjetski predsjednik Mihail Gprbačov. S INF-om je na snagu tada... »

Tramp: Rusija krši nuklearni sporazum, povlačimo se

Vesti online nedelja, 21. oktobar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum. Međutim, američki predsednik nije, kako je navela agencija AP, ponudio nijedan primer tog kršenja.
"Rusija krši sporazum. Oni ga krše godinama", izjavio je Tramp posle mitinga u subotu u Elku, u Nevadi, gde je istakao da SAD "(Rusima) neće dozvoliti da krše nuklearni sporazum". Sporazum o uništenju raketa srednjeg i kraćeg... »

Kreće nova trka u atomskom naoružanju: Tramp: SAD napuštaju Sporazum o nuklearnim raketama sa Rusijom

Blic nedelja, 21. oktobar 2018.
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je večeras da će ta zemlja napustiti Sporazum o nuklearnim raketama sa Rusijom, prenosi AFP. Tramp je istakao da SAD istupaju iz Sporazuma pošto ga zvanična Moskva narušava. "Rusija je prekršila sporazum. Oni to krše mnogo godina u nazad i ne znam zašto predsednik... »

Komandant Kfora: Brinu me izjave sa obe strane

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

Ukinuta osuđujuća presuda anesteziologu za “Perfektu”

Večernje novosti  pre 11 sati  još 1 povezana

Danas hladno i oblačno, uz slab sneg

Blic  pre 6 sati  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.