Povezane vesti

Hrvati priznali: Prva žrtva u Vukovaru bio je Srbin

Hrvati priznali: Prva žrtva u Vukovaru bio je Srbin

Sputnik 28.10.2018
Prvo ubistvo koje se može pripisati ratnom sukobu Srba i Hrvata u Vukovaru dogodilo se 29. juna 1991. godine, iako se za zvaničan početak sukoba u tom gradu uzima 25. avgust te godine, piše „Jutarnji list“. Na tadašnjem Trgu Slavije, a današnjem… »
Jutarnji: Prva žrtva rata u Vukovaru bio je Srbin

Jutarnji: Prva žrtva rata u Vukovaru bio je Srbin

RTS 28.10.2018
Prvo ubistvo koje se može pripisati ratnom sukobu Srba i Hrvata u Vukovaru dogodilo se 29. juna 1991. godine, iako se za zvaničan početak sukoba u tom gradu uzima 25. avgust te godine, piše "Jutarnji list". Na tadašnjem Trgu Slavije, a današnjem… »
"Moj otac je ubijen samo zato što je Srbin!" Otkriveno ko je prva žrtva rata u Vukovaru!

"Moj otac je ubijen samo zato što je Srbin!" Otkriveno ko je prva žrtva rata u Vukovaru!

Srbija danas 28.10.2018
Prvo ubistvo koje se može pripisati ratnom sukobu Srba i Hrvata u Vukovaru dogodilo se 29. juna 1991. godine, iako se za zvaničan početak sukoba u tom gradu uzima 25. avgust te godine. Na tadašnjem Trgu Slavije, a današnjem Vatikanskom, ubijen je… »
"Moj otac je ubijen prvi samo zato što je bio Srbin, poznat u Vukovaru i celoj Jugoslaviji": Slobodan čeka pravdu od 1991…

"Moj otac je ubijen prvi samo zato što je bio Srbin, poznat u Vukovaru i celoj Jugoslaviji": Slobodan čeka pravdu od 1991…

Telegraf 28.10.2018
Ubistvo se dogodilo 29. juna 1991. godine na tadašnjem Trgu Slavije. Prvo ubistvo koje se može pripisati ratnom sukobu Srba i Hrvata u Vukovaru dogodilo se 29. juna 1991. godine, iako se za zvaničan početak sukoba u tom gradu uzima 25. avgust te… »
Vukovar: A šta je sa ubijenim Srbima?

Vukovar: A šta je sa ubijenim Srbima?

Mondo 28.10.2018
Prvo ubistvo koje se može pripisati ratnom sukobu Srba i Hrvata u Vukovaru dogodilo se 29. juna 1991. godine, iako se za zvaničan početak sukoba u tom gradu uzima 25. avgust te godine, piše zagrebački "Jutarnji list". Foto: Mondo/ Goran Sivački Na… »
Moj otac je ubijen samo zato što je Srbin: Jovan Jakovljević bio je prva žrtva rata u Vukovaru 1991. godine

Moj otac je ubijen samo zato što je Srbin: Jovan Jakovljević bio je prva žrtva rata u Vukovaru 1991. godine

Kurir 28.10.2018
Prvo ubistvo koje se može pripisati ratnom sukobu Srba i Hrvata u Vukovaru dogodilo se 29. juna 1991. godine, iako se za zvaničan početak sukoba u tom gradu uzima 25. avgust te godine. Na tadašnjem Trgu Slavije, a današnjem Vatikanskom, ubijen je… »
Vukovarom se šetaju zločinci, ali hrvatski: Jovanu su ubili oca samo zato što je Srbin! Niko nije odgovarao

Vukovarom se šetaju zločinci, ali hrvatski: Jovanu su ubili oca samo zato što je Srbin! Niko nije odgovarao

Srbija danas 28.10.2018
Jovan Jakovljević imao je 51 godinu kada je 29. juna 1991. godine mučki ubijen u svojoj kući u Vukovaru, na tadašnjem Trgu Slavije bb, u ulici koja se danas zove Vatikanska. Bilo je to prvo ubistvo u Vukovaru 1991. godine, a koje se može staviti pod… »

Vesti dana »