Povezane vesti

Oglasio se Nemanja Matić: Ne mogu, cvet maka me podseća na bombardovanje

Oglasio se Nemanja Matić: Ne mogu, cvet maka me podseća na bombardovanje

Radio 021 05.11.2018
Matić kaže da tokom poslednje utakmice Mančestera nije na dresu nosio cvet maka zato što ga podseća na bombardovanje njegovog sela u Srbiji kada je imao 12 godina. Getty Images Matić sa saigračima pred meč sa Bornmutom Srpski fudbaler Nemanja… »
„Remembrance poppy“: Sve što bi trebalo da znate o bulki koju Matić nije hteo da nosi na dresu

„Remembrance poppy“: Sve što bi trebalo da znate o bulki koju Matić nije hteo da nosi na dresu

Telegraf 05.11.2018
Cvet maka kao simbol palih boraca pojavio se neposredno nakon Prvog svetskog rata, i promovisan je od strane jedne američke profesorke zbog uvodnih stihova pesme koju je 1915. godine napisao jedan kanadski potpukovnik. Već dvadesetih prihvatila ga je… »
Matić objasnio Britancima zašto je skinuo cvet maka

Matić objasnio Britancima zašto je skinuo cvet maka

Sputnik 05.11.2018
Nemanja Matić konačno se oglasio i objasnio Britancima zašto je odbio da nosi cvet maka na svom dresu na utakmici Mančester junajteda u subotu. Matić je jedini fudbaler koji proteklog vikenda u Premijer ligi nije imao na dresu simbol koji Britanci… »
Izjava Nemanje Matića o bombardovanju Srbije podigla buru

Izjava Nemanje Matića o bombardovanju Srbije podigla buru

Noizz 05.11.2018
Srpski fudbaler i prvotimac Mančester Junajteda javno se oglasio i objasnio celom svetu zašto je odbio da nosi cvet maka na svom dresu na utakmici "Crvenih đavola" u subotu. Bulka u Velikoj Britaniji predstavlja simbol kojim se odaje počast žrtvama… »
Matić emotivnom porukom objasnio Englezima zašto nije nosio cvet maka: Razorili su moju zemlju... (foto)

Matić emotivnom porukom objasnio Englezima zašto nije nosio cvet maka: Razorili su moju zemlju... (foto)

Telegraf 05.11.2018
Fudbaler Mančester junajteda zatražio je od navijača razumevanje za njegovu ličnu odluku. Nemanja Matić je u centru pažnje engleskih medija posle vikenda i utakmice Bornmut - Mančester junajted, na kojoj je odbio da na dresu nosi cvet maka, simbol… »
Matić nije jedini koji ne želi cvet na svom dresu! Zbog masakra koji su počinili u njegovom gradu, Irac odbija simbol u…

Matić nije jedini koji ne želi cvet na svom dresu! Zbog masakra koji su počinili u njegovom gradu, Irac odbija simbol u…

Telegraf 05.11.2018
Reprezentativac Irske nikada nije nosio simbol u čast engleskih vojnika, zbog masakra koji su počinili u njegovom rodnom gradu 1972. godine. Mnogo prašine podiglo se u Engleskoj zbog Nemanje Matića, koji je odbio da na dresu nosi cvet maka u čast… »
Nemanja Matić odbio da nosi „cvet maka“

Nemanja Matić odbio da nosi „cvet maka“

Studio B 05.11.2018
Srpski reprezentativac Nemanja Matić odbio je da u meču Bornmut – Mančester junajted nosi „cvet maka“, u znak sećanja na poginule engleske vojnike, prenosi portal Srbija danas. – Bombardovali ste mi zemlju, nema šanse da ja ovo nosim. Ako… »

Vesti dana »