Povezane vesti

Važan susret danas u Briselu: Vučić i Tači kod Mogerinijeve

Kurir četvrtak, 8. novembar 2018.
BRISEL - Sastanak na najvišem nivou između Beograda i Prištine biće održan danas u Briselu, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, saopštila je Služba za spoljne poslove Evropske... »

Vučić za RTS: Kosovska vojska na severu – to se neće dogoditi

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: Vučić za RTS: Kosovska vojska na severu – to se neće dogoditi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će dijalog u Briselu biti nastavljen kada Priština povuče svoje protivpravne odluke. Na pretnje Ramuša Haradinaja da će dovesti vojsku na sever KiM odgovara: To se neće dogoditi. Predsednik Srbije upozorava da Evropljani pokušavaju protivpravno da izbace Srbiju iz energetske mreže za sever Kosova.
Nakon trilateralnog sastanka u Briselu predsednik Aleksandar Vučić je rekao za RTS da će Srbija preduzeti sve mere da zaštiti svoj narod. Ističe da Srbija ne želi sukobe, već mir sa Albancima, ali da neće dozvoliti ugrožavanje... »

Mogerini: Srbija i Kosovo da ispune obaveze prema dijalogu

N1 Info četvrtak, 8. novembar 2018.
Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini razgovarala je u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Prethodno se Mogerini odvojeno sastala sa Vučićem i Tačijem.
"Evropska unija očekuje da Srbija i Kosovo brzo ispune svoje obaveze prema dijalogu, imajući u vidu direktnu povezanost sveobuhvatne normalizacije odnosa medju njima, i konkretnih izgleda njihovih aspiracija prema EU", piše u... »

Razgovori u Briselu: Vučić: Dijalog će biti nastavljen kad Priština povuče svoje protivpravne odluke (video)

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu, posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, da će se dijalog nastaviti kad Priština povuče svoje protvpravne odluke. - Ovde se niko od nas neće pojaviti dok oni ne povuku... »

Vučić: Teški dani pred Srbijom, žele da nas energetski izbace sa severa Kosova

RTV četvrtak, 8. novembar 2018.
RTV: Vučić: Teški dani pred Srbijom, žele da nas energetski izbace sa severa Kosova
BRISEL - U Briselu su večeras nešto posle 20 sati završeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine u kojima posreduje Evropska unija. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se dijalog nastaviti kad Priština povuče svoje protivpravne odluke.
"Ovde se niko od nas neće pojaviti dok oni ne povuku protivpravne odluke", rekao je Vučić za RTS. Upozorio je i na nameru Prištine da formira vojsku i jedan garnizon uputi prema severu, što je suprotno Briselskom sporazumu i... »

Vučić u Briselu: Završen trojni sastanak predsednika Srbije, Mogerinijeve i Tačija

Kurir četvrtak, 8. novembar 2018.
Zajednički sastanak šefice evropske diplomatije Federike Mogerini s predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, završen je nešto posle 20 časova. Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika... »

Vučić i Tači se nisu dugo zadržali kod Mogerini

Mondo četvrtak, 8. novembar 2018.
U Briselu su večeras nešto posle 20 sati završeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine u kojima posreduje Evropska unija.
Foto: Printscreen/YouTube/The Kremlin Stories ilustracija Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini je prvo imala odvojene razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim... »

Dijalog u Briselu, Mogerinijeva sa Vučićem i Tačijem

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: Dijalog u Briselu, Mogerinijeva sa Vučićem i Tačijem
Održan je trilateralni sastanak Aleksandra Vučića, Hašima Tačija i Federike Mogerini u Briselu. Ovom sastanku prethodili su odvojeni susreti predsednika Srbije i kosovskog predsednika sa šeficom evropske diplomatije, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.
Dijalog u Briselu započeo je odvojenim susretima Aleksandra Vučića i Hašima Tačija sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Nakon toga održan je trilateralni sastanak. Tači je nakon bilateralnog sastanka sa... »

Tači : Teško do sporazuma sa Srbijom, ali učiniću sve da do toga dođe

Novi magazin četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je pred sastanak sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini u Briselu da je teško postići sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom, ali da će učiniti sve da do toga dođe.
On je rekao da je u Briselu kako bi se razgovaralo o mogućnosti postizanja pravno obavezujućeg sporazuma sa Srbijom. "Cilj Kosova je da gradi dobrosusedske odnose sa svim zemljama, u tom pravcu i sa Srbijom, kako bi se moglo ići... »

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine večeras u Briselu

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine večeras u Briselu
Sastanak na najvišem nivou između Beograda i Prištine biće održan večeras u Briselu, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, saopštila je Služba za spoljne poslove Evropske unije. Predsednik Srbije je, komentarišući izjavu Hašima Tačija da bi pre pregovarao sa đavolom nego sa njim, poručio da je njegov zadatak da se ponaša odgovorno i ozbiljno da bi sačuvao mir i stabilnost i da ne želi da podlegne ličnim ocenama.
Uoči sastanka obe strane najavljuju teške razgovore, a u Briselu se očekuje da predsednici potvrde spremnost da intenziviraju rad na pravno obavezujućem sporazumu o normalizaciji, što je odlučujuće, kako je rečeno, za njihov... »

Evropski narodnjaci biraju kandidata za Junkerovu fotelju

Politika četvrtak, 8. novembar 2018.
Na kongresu stranaka desnog centra u Helsinkiju 734 delegata biraju između Manfreda Vebera i Aleksandera Stuba
Od nemačke kancelarke favorizovani Manfred Veber ili samostalni izazivač Aleksander Stub? Danas će u Helsinkiju pasti odluka ko će biti glavni kandidat evropskih narodnjaka koji bi posle evropskih izbora u maju iduće godine mogao... »

Novi dan o pregovorima u Briselu, gost i Mile Kekin

N1 Info četvrtak, 8. novembar 2018.
U Briselu će, pod okriljem Evropske unije, biti nastavljeni razgovori Beograda i Prištine. Očekuje se da će biti potvrđena spremnost da se intenziviraju napori u postizanju pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa", što Brisel smatra "suštinski važnim" za dalji evropski put Srbije i Kosova.
Prema izveštajima iz Brisela, situacija uoči sastanka "problematična" je zbog "carinskog udara" Prištine, ali se, uprkos tome, očekuje da bude "utvrđen ritam budućih sastanaka" i "intenziviranje u ekspertskoj fazi" pregovora... »

Vučić ubeđuje Dola da „umekša“ stav Merkelove

Danas četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije na samitu Evropske narodne partije u Helsinkiju Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić imaće danas sastanak sa predsednikom DŽozefom Dolom, liderom Evropske narodne partije (EPP), koja ima većinu u Evropskom parlamentu, na marginama samita EPP, koji je juče počeo u Helsinkiju.
Kako Danas nezvanično sastaje iz diplomatskih krugova, očekuje se da će Vučić pokušati da ubedi Dola, „sa kojim ima izuzetno dobre odnose“, da „podrži Srbiju u budućem sporazumu o Kosovu jer je predsednik EPP čovek od velikog... »

EPP izabrao Vebera za kandidata na izborima za EP

Dnevnik četvrtak, 8. novembar 2018.
HELSINKI: Nemački poslanik u Evropskom parlamentu Manfred Veber, dobio je danas podršku partija desnog centra kao kandidat za novog predsednika Evropske komisije koji se bira sledeće godine.
Veber je na samitu Evropske narodne partije (EPP) u Helsinkiju, gde je biran nosilac liste te stranke na izborima za Evropski parlament, sledeće godine u maju, pobedio bivšeg premijera Finske Aleksandra Stuba. On je time postao... »

Manfred Veber kandidat za novog predsednika Evropske komisije

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: Manfred Veber kandidat za novog predsednika Evropske komisije
Nemački poslanik u Evropskom parlamentu Manfred Veber, dobio je podršku partija desnog centra kao kandidat za novog predsednika Evropske komisije koji se bira sledeće godine.
Veber je na samitu Evropske narodne partije (EPP) u Helsinkiju, gde je biran nosilac liste te stranke na izborima za Evropski parlament, sledeće godine u maju, pobedio bivšeg premijera Finske Aleksandra Stuba. On je time postao... »

Bitka za najuticajniju funkciju u EU: Manfred Veber kandidat Evropske narodne partije

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Nemački poslanik u Evropskom parlamentu Manfred Veber, dobio je danas podršku partija desnog centra kao kandidat za novog predsednika Evropske komisije koji se bira sledeće godine. Veber je na samitu Evropske narodne partije (EPP) u Helsinkiju, gde je biran nosilac liste te stranke na izborima za... »

Vučić uživo iz finske: Za Tačija sam đavo, za Hrvate terorista, a za Komšića bolje da i ne govorim! A sad odavde moram u Brisel, da oni sretnu đavola, a ja tu finu gospodu!

Kurir četvrtak, 8. novembar 2018.
HELSINKI - Nije mi ni lepo, ni prijatno da razgovaram sa Tačijem, ali moram... To je moj posao. Bolje 100 dana pregovarati nego jedan dan ratovati... Mnogi vole da se junače, a zaborave na cenu koju mora da se plati, a ja moram da mislim i na to ... Za mene su ljudi najvažniji, njihova sigurnost i... »

Vučić pred sastanak sa Tačijem: Teška pozicija Srbije, bolje 100 godina pregovora nego da ratujemo

Novi magazin četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednika Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas pred sastanak sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem u Briselu da je pozicija Srbije teška i da je "bolje da sto godina razgovaramo nego jedan dan da ratujemo".
"Nije mi prijatno, a ni lepo da razgovaram sa Tačijem, ali bolje sto godina da razgovaramo nego jedan dan da ratujemo. To je moj posao... Mir je važan, sve drugo nije za poređenje", rekao je Vučić za TV Pink u Helsinkiju, gde je... »

Vučić u Helsinkiju: Teška pozicija Srbije; Pogađa me loše mešanje crkve u politiku

Večernje novosti četvrtak, 8. novembar 2018.
Aleksandar Vučić je istakao da bi bilo dobro za ceo region Zapadnog Balkana da evropski narodnjaci dobiju većinu mesta u Evropskom parlamentu na idućim izborima
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić istakao je da bi bilo dobro za ceo region Zapadnog Balkana da evropski narodnjaci dobiju većinu mesta u Evropskom parlamentu na idućim izborima, jer onda i... »

Dug sastanak Vučića sa "najmoćnijim partijskim čovekom u celoj Evropi"

RTV četvrtak, 8. novembar 2018.
RTV: Dug sastanak Vučića sa "najmoćnijim partijskim čovekom u celoj Evropi"
HELSINKI - Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić istakao je danas da bi bilo dobro za ceo region Zapadnog Balkana da evropski narodnjaci dobiju većinu mesta u Evropskom parlamentu na idućim izborima, jer onda i dalje postoji predvidivost, neka vrsta sigurnosti i zna se šta nas čeka u budućnosti, a ako bude bilo "čudnih rezultata", koje ne isključuje, strepi da bi nesigurnost i nestabilnost mogle biti posledica.
Vučić je, posle razgovora sa predsednikom Evropske narodne partije (EPP) Žozefom Dolom, ukazao da su na Samitu EPP u Helsinkiju bila najvažnija imena Evrope, od predsednika Evropskog parlamenta, Evropske komisije, Saveta EU, do... »

"Bilo bi dobro da narodnjaci dobiju većinu u Evropskom parlamentu"

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: "Bilo bi dobro da narodnjaci dobiju većinu u Evropskom parlamentu"
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ističe da bi bilo dobro za ceo region Zapadnog Balkana da evropski narodnjaci dobiju većinu mesta u Evropskom parlamentu na idućim izborima, jer onda i dalje postoji predvidivost, neka vrsta sigurnosti i zna se šta nas čeka u budućnosti. Ako bude bilo "čudnih rezultata", koje ne isključuje, strepi da bi nesigurnost i nestabilnost mogle biti posledica.
Aleksandar Vučić je, posle razgovora sa predsednikom Evropske narodne partije (EPP) Žozefom Dolom, ukazao da su na Samitu EPP u Helsinkiju bila najvažnija imena Evrope, od predsednika Evropskog parlamenta, Evropske komisije,... »

U Briselu sastanak na najvišem nivou

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: U Briselu sastanak na najvišem nivou
Brisel -- Sastanak na najvišem nivou između Beograda i Prištine biće održan predveče u Briselu, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerin.
Kako je saopštila Služba za spoljne poslove Evropske unije, Mogerini će biti domaćin sastanka između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija. "Očekuje se da će Vučić i Tači na sastanku potvrditi... »

Vučić u Helsinkiju: Imao sam dug sastanak sa najmoćnijim partijskim čovekom u celoj Evropi

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, sastao se jutros u Helsinkiju sa predsednikom Evropske narodne stranke (EPP) Džozefom Dolom. Vučić je istakao da bi bilo dobro za ceo region Zapadnog Balkana da evropski narodnjaci dobiju većinu mesta u Evropskom parlamentu... »

Vučić: Bilo bi dobro da narodnjaci dobiju većinu u EP

Vesti online četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić istakao je danas da bi bilo dobro za ceo region Zapadnog Balkana da evropski narodnjaci dobiju većinu mesta u Evropskom parlamentu na idućim izborima, jer onda i dalje postoji predvidivost, neka vrsta sigurnosti i zna se šta nas čeka u budućnosti, a ako bude bilo „čudnih rezltata“, koje ne isključuje, strepi da bi nesigurnost i nestabilnost mogle biti posledica.
Vučić je, posle razgovora sa predsednikom Evropske narodne partije (EPP) Žozefom Dolom, ukazao da su na Samitu EPP u Helsinkiju bila najvažnija imena Evrope, od predsednika Evropskog parlamenta, Evropske komisije, Saveta EU, do... »

Predsednik Vučić se sastao sa šefom EPP

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: Predsednik Vučić se sastao sa šefom EPP
Helsinki -- Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, sastao se jutros u Helsinkiju sa predsednikom Evropske narodne stranke (EPP) Žozefom Dolom.
Vučić u Helsinkiju boravi povodom održavanja Samita EPP, na kojem će biti danas izabran nosilac liste te stranke na izborima za Evropski parlament sledeće godine. Vučić je nakon svečane večere, istakao danas da bi bilo dobro za... »

Sastanak Vučića i Tačija danas u Briselu

Vesti online četvrtak, 8. novembar 2018.
Sastanak na najvišem nivou između Beograda i Prištine biće održan danas u Briselu, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, saopštila je Služba za spoljne poslove Evropske unije.
Mogerini će biti domaćin sastanka između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija. "Očekuje se da će Vučić i Tači na sastanku potvrditi svoju spremnost da intenziviraju napore u postizanju pravno... »

Večeras nastavak razgovora Beograda i Prištine

Danas četvrtak, 8. novembar 2018.
U Briselu će večeras, pod okriljem Evropske unije, biti nastavljeni razgovori Beograda i Prištine, a predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači imaće pre sastanka odvojene susrete sa šeficom evrodiplomatije Federikom Mogerini.
Prema jučerašnjem saopštenju iz EU kojim je najavljen večerašnji sastanak u Briselu, čelnici Unije očekuju da će Vučić i Tači „potvrditi svoju spremnost da intenziviraju napore u postizanju pravno obavezujućeg sporazuma o... »

Predsednik Vučić se sastao sa šefom EPP

Dnevnik četvrtak, 8. novembar 2018.
HELSINKI: Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, sastao se jutros u Helsinkiju sa predsednikom Evropske narodne stranke (EPP) Žozefom Dolom.
Vučić u Helsinkiju boravi povodom održavanja Samita EPP, na kojem će biti danas izabran nosilac liste te stranke na izborima za Evropski parlament sledeće godine.Kandidati za to mesto su aktuelni šef frakcije EPP Manfred Veber i... »

Vučić sa predsednikom EPP

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: Vučić sa predsednikom EPP
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić sastao se u Helsinkiju sa predsednikom Evropske narodne stranke Žozefom Dolom.
Vučić u Helsinkiju boravi povodom održavanja Samita Evropske narodne stranke (EPP), na kojem će biti danas izabran nosilac liste te stranke na izborima za Evropski parlament sledeće godine. Kandidati za to mesto su aktuelni šef... »

Predsednik Vučić se sastao sa šefom EPP

Politika četvrtak, 8. novembar 2018.
HELSINKI - Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, sastao se jutros u Helsinkiju sa predsednikom Evropske narodne stranke (EPP) Žozefom Dolom. Vučić u Helsinkiju boravi povodom održavanja Samita EPP, na kojem će biti danas izabran nosilac liste te stranke na... »

Danas sastanak Vučić, Tači, Mogerini u Briselu

Novi magazin četvrtak, 8. novembar 2018.
Visoka predstavnica EU Federika Mogerini sazvala je za danas u Briselu sastanak predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. Očekuje se da će dvojica lidera na sastanku potvrditi spremnost da intenziviranju rad na postizanju pravno obavezujućeg sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa ključnoj za evropski put Srbije i Kosova, saopštila je evropska služba za spoljne poslove.
Poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou održana je 18. jula. Nastavak je potom zakazan za 7. septembar u Briselu ali se Vučić i Tači tada nisu sastali već su održani samo odvojeni sastanci dvojice... »

Vučić danas sa Tačijem u Briselu

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Sastanak na najvišem nivou između Beograda i Prištine biće održan danas u Briselu, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, saopštila je Služba za spoljne poslove Evropske unije. Mogerini će biti domaćin sastanka između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog... »

Merkelova: Vučić se bori svakodnevno za stabilni Balkan

Večernje novosti četvrtak, 8. novembar 2018.
Merkelova na Samitu EPP pohvalila reforme Srbije i rad predsednika. Šef države razgovarao i sa Junkerom i Tuskom
PREDSEDNIK Vučić se na dnevnom nivou bori za stabilnost i mir na Balkanu. To je u sredu uveče u Helsinkiju, na Samitu Evropske narodne partije (EPP), poručila nemačka kancelarka Angela Merkel, ne štedeći pohvale na račun reformi... »

Pohvale angele merkel: Vučić na samitu Evropske narodne partije u Helsinkiju

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić učestvovao je večeras na samitu Evropske narodne partije (EPP) u Helsinkiju. Predsedniku Srbije večeras su upućene pohvale za ekonomske rezltate koje je postigla Srbija. Na Samitu šefova država i vlada iz redova EPP, Vučić je... »
©2018 Netmark d.o.o.