Vučić oštro posle sastanka: Nema dijaloga dok...

Vučić oštro posle sastanka: Nema dijaloga dok...

Mondo četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu izjavio da će se dijalog nastaviti kad Priština povuče svoje protivpravne odluke.
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić "Ovde se niko od nas neće pojaviti dok oni ne povuku protivpravne odluke", rekao je Vučić za RTS. Upozorio je i na nameru Prištine da formira vojsku i jedan garnizon uputi prema severu, što je... »

Vučić: Nema dijaloga dok Priština ne povuče protivpravne odluke

Vesti online četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu, posle dijaloga sa Prištinom, da će se dijalog nastaviti kad Priština povuče svoje protivpravne odluke.
- Ovde se niko od nas neće pojaviti dok oni ne povuku protivpravne odluke - rekao je Vučić za RTS. Upozorio je i na nameru Prištine da formira vojsku i jedan garnizon uputi prema severu, što je suprotno Briselskom sporazumu i... »

Završeni razgovori u Briselu; Ukinuti protivpravne odluke Prištine

Dnevnik četvrtak, 8. novembar 2018.
BRISEL: U Briselu su večeras nešto posle 20 sati završeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine u kojima posreduje Evropska unija.
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini je prvo imala odvojene razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. Nakon toga usledio je zajednički... »

Dačić: Priština minira dijalog

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: Dačić: Priština minira dijalog
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da Priština svojim potezima i odlukama minira dijalog sa Beogradom i da je to njihova taktika. Ne bih rekao da su to dečje igre, to su podle igre koje opasno prete celom ovom regionu, istakao je Dačić.
Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da je bilo logično očekivati da se, uprkos odluci Prištine da poveća tarife za 10 odsto na robu iz Srbije, predsednik Aleksandar Vučić odazove pozivu za dijalog u Briselu, jer... »

Albanska novinarka provocirala Vučića! Srpski predsednik joj brutalno odgovorio, pa zaključio: Čestitam vam na tome što ste rekli! Srećan sam što to čujem!

Kurir četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras u razgovoru sa albanskim novinarima u Briselu, da je Srbija spremna da razgovara o mnogo toga, ali da prvo moramo da vidimo šta će Srbi i Srbija da dobiju pa tek onda može da se razgovara o svemu drugom. Vučić je odgovarajući na pitanja rekao da... »

Šta je sve Vučić rekao albanskim medijima u Briselu?

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: Šta je sve Vučić rekao albanskim medijima u Briselu?
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u razgovoru sa albanskim novinarima u Briselu, da je Srbija spremna da razgovara o mnogo toga.
On je dodao da prvo moramo da vidimo šta će Srbi i Srbija da dobiju pa tek onda može da se razgovara o svemu drugom. Vučić je odgovarajući na pitanja rekao da je Srbija spremna za dijalog i da se ponaša odgovorno i ozbiljno i da... »

Vučić: Nema nastavka dijaloga, dok Priština ne povuče protivpravne odluke

Glas Amerike četvrtak, 8. novembar 2018.
U okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, u Briselu je održan sastanak visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini sa predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem. Posle sastanka, predsednik Srbije je izjavio da će se dijalog nastaviti kad... »

Vučić: Albanac dobacivao: "Živelo Kosovo"

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: Vučić: Albanac dobacivao: "Živelo Kosovo"
Tokom opširnog intervjua za RTS ispred sedišta EEAS u Briselu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je konstatovao da mu dobacuje neki Albanac.
Usred obraćanja, čuo se glas u daljini, posle čega je Vučić rekao da Albanac dobacuje. Tanjug je preneo da je Vučić konstatovao da je Albanac sa prozora zgrade koja se nalazi prekoputa sedišta Evropske službe za spoljne poslove... »

Nema dijaloga dok Priština ne povuče protivpravne odluke

Politika četvrtak, 8. novembar 2018.
Kosovska vojska na severu - to se neće dogoditi, istakao je predsednik Aleksandar Vučić. – Tači: Suočavanje sa Srbijom je teško
BRISEL – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu, posle dijaloga sa Prištinom, da će se dijalog nastaviti kad Priština povuče svoje protivpravne odluke. „Ovde se niko od nas neće pojaviti dok oni ne povuku... »

Albanac dobacivao Vučiću u Briselu

Mondo četvrtak, 8. novembar 2018.
Jedan Albanac dobacivao je večeras predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dok je davao izjave za medije posle održanog sastanka sa viskom predstavnicom EU i kosovskim predsednikom u Briselu.
Foto: Mondo/Stefan Stojanović Po završetku dijaloga, jedan Albanac je sa prozora zagrade koja se nalazi preko puta sedišta Evropske službe za spoljne poslove, kako kaže Vučić, vikao: "Živelo Kosovo". Vučić je na to reagovao... »

Albanac vikao s prozora dok je Vučić davao izjavu medijima: Evo kako je srpski predsednik odgovorio na provokaciju!

Kurir četvrtak, 8. novembar 2018.
Jedan Albanac dobacivao je večeras predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dok je davao izjave za medije posle održanog sastanka sa visokom predstavnicom EU i kosovskim predsednikom u Briselu. Po završetku dijaloga, jedan Albanac je sa prozora zgrade koja se nalazi preko puta sedišta Evropske službe... »

Tači: Suočavanje sa Srbijom je teško

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: Tači: Suočavanje sa Srbijom je teško
Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je večeras u Briselu da je "suočavanje sa Srbijom teško".
Hašim Tači se obratio novinarima posle sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom komesarkom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini. "Interes obe zemlje je postizanje mirnog rešenja koje otvara... »

Mogerini o sastanku s Tačijem i Vučićem: Uzdržati se od reči, akcija i mera suprotnih normalizaciji

Novi magazin četvrtak, 8. novembar 2018.
Služba visoke predstavnice EU za spoljnu i politiku bezbednosti, Federike Mogerini je večeras saopštila da je ona u Briselu priredila "sastanak na visokom nivou dijaloga s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i predsednikom Serbije(Aleksandrom) Vučićem".
"Evropska unija očekuje da Serbija i Kosovo brzo ispune svoje obaveze prema dijalogu, imajući u vidu direktnu povezanost sveobuhvatne normalizacije odnosa među njima, i konkretnih izgleda njihovih aspiracija prema EU" - piše u... »

A Tači kaže - Vučić bio agresivan

Mondo četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je oštro reagovao i jasnu poruku poslao Prištini nakon sastanka sa Hašimom Tačijem uz posredstvo visoke predstavnice EU Federike Mogerini. A, evo šta kaže Tači...
Foto: Mondo/Goran Sivački Predsednik Kosova Hašim Tači je večeras posle sastanka izjavio da je sastanak bio praćen "agresivnim ponašanjem srpske delegacije" i ocenio da se dijalog ne može voditi ultimatumima, niti agresivnim... »

Dačić: Očekuju da Srbija pod pritiskom pristane na ultimatum

Dnevnik četvrtak, 8. novembar 2018.
BEOGRAD: Priština ne želi dijalog, već očekuje da Srbija pod pritiskom pristane na nešto o čemu se neće pregovarati, nešto što će biti ultimatum, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
On je gostujući na RTS-u rekao da je taktika Prištine da se situacija "zaoštri", kako bi se iznudila neka odluka, poput vizne liberalizacije sa EU. "Oni računaju da trguju s tim. To su podle igre koje opasno prete celom ovom... »

Dačić: Priština neće dijalog, hoće da pristanemo na ultimatum

RTV četvrtak, 8. novembar 2018.
RTV: Dačić: Priština neće dijalog, hoće da pristanemo na ultimatum
BEOGRAD - Priština ne želi dijalog, već očekuje da Srbija pod pritiskom pristane na nešto o čemu se neće pregovarati, nešto što će biti ultimatum, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
On je gostujući na RTS-u rekao da je taktika Prištine da se situacija "zaoštri", kako bi se iznudila neka odluka, poput vizne liberalizacije sa EU. "Oni računaju da trguju s tim. To su podle igre koje opasno prete celom ovom... »

Tači: Vučić agresivan, treba zameniti Rezoluciju 1244

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: Tači: Vučić agresivan, treba zameniti Rezoluciju 1244
Kosovski predsednik Hašim Tači se obratio javnosti posle sastanka u Briselu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uz posredovanje Federike Mogerini.
On je istakao da je sastanak bio praćen "agresivnim ponašanjem srpske delegacije" i ocenio da se dijalog ne može voditi ultimatumima, niti agresivnim glasom. Kako javljaju prištinski mediji, Tači je rekao da je u interesu dve... »

Vučić: Niko neće ići u Brisel dok Priština ne povuče odluke

N1 Info četvrtak, 8. novembar 2018.
Jasno je da Srbija želi dijalog, ali on će se nastaviti kada Priština povuče sve svoje protivpravne odluke, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da se niko od naših predstavnika neće pojaviti u Briselu dok to ne bude učinjeno.
Vučić je za RTS, posle nove runde dijaloga sa Prištinom, rekao da Srbiju čekaju teški dani u politčkom smislu. "Proteklih dana dobili smo odluke prištinskih vlasti u kojima su, suprotno sporazumu CEFTA, doneli odluku da povećaju... »

EU očekuje od Beograda i Prištine posvećenost dijalogu

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: EU očekuje od Beograda i Prištine posvećenost dijalogu
Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) saopštila je posle nove runde dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Briselu da EU očekuje posvećenost dijalogu i pozvala dve strane da se uzdrže od akcija koje su u suprotnosti sa duhom normalizacije.
Visoka predstavnica Federika Mogerini održala je sastanak na visokom nivou sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. "Evropska unija očekuje od Srbije i Kosova da brzo pokažu posvećenost... »

Oglasio se kabinet Federike Mogerini

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: Oglasio se kabinet Federike Mogerini
Služba visoke predstavnice EU za spoljnu i politiku bezbednosti Federike Mogerini se oglasila povodom sastanaka sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem.
Navedeno je da je ona u Briselu priredila "sastanak na visokom nivou dijaloga s predsednikom Kosova i predsednikom Srbije". "Evropska unija očekuje da Srbija i Kosovo brzo ispune svoje obaveze prema dijalogu, imajući u vidu... »

Vučić: Nema nastavka dijaloga dok Priština ne povuče protivpravne odluke (VIDEO)

Beta četvrtak, 8. novembar 2018.
Srpski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu, posle nove runde dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, da su pred Srbijom teški dani u političkom smislu i da će razgovor s Prištinom biti nastavljen kada ona povuče svoje protivpravne odluke. Posle svog zajedničkog... »

Tači nakon sastanka u Briselu: Saglasili smo se da povećamo napore za dijalog!

Kurir četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači je napisao da se s visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini saglasio da se poveća dinamika dijaloga. "Samo što sam završio sastanak s visokom predstavnicom EU Federika Mogerini. Saglasili smo se o povećanju dinamike... »

Vučić iz Brisela nakon sastanka sa Tačijem i mogerinijevom: Kosovska vojska na Severu - to se neće dogoditi! Nema dijaloga dok ne povuku protivpravne odluke!

Kurir četvrtak, 8. novembar 2018.
Nakon sastanka šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i takozvanim kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, Vučić je rekao da su teški dani pred našom zemljom, u političkom smislu. On je rekao da će odluka Prištine o dodatnom porezu od 10 odsto na... »

Mogerinijeva se rukovala sa Tačijem, pa Vučićem FOTO

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: Mogerinijeva se rukovala sa Tačijem, pa Vučićem FOTO
Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastali su se u Briselu, u dijalogu Beograda i Prištine.
Portparolka Evropske službe za spoljne poslove Maja Kocijančič objavila je na Tviteru sliku na kojoj se Mogerinijeva i Vučić rukuju uoči sastanka. Federika Mogerini, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost,... »

Brisel: Nastavak dijaloga, Vučić sa Mogerini

Vesti online četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Briselu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.
Prethodno Mogerini je odvojeno razgovarala i sa kosovskom delegacijom koju predvoji Hašim Tači. Nakon sastanka Vučić-Mogerini, predviđena je zajednička radna večera na koj će biti i Tači. Ovo je prvi sastanak Vučića i Tačija... »

Vučić prvo sa Mogerinijevom, posle i Tači

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: Vučić prvo sa Mogerinijevom, posle i Tači
Brisel -- Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u sedište evropske Službe za spoljne poslove u Briselu.
On će se tu prvo sastati sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine. Nakon tog sastanka, biće održana radna večara, kojoj će prisustvovati i kosovski predsednik Hašim Tači.... »

"Galama"

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: "Galama"
Ponovo trgovinski rat i na Balkanu. Priština je uvela porez od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH, što je izazvalo kritike i u regionu i iz Brisela.
Iza te ekonomske odluke krije se – politika, piše Dojče vele. Odluka prištinskih vlasti da uvede porez na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine nije doduše nova pojava, ali svejedno se ne može posmatrati kao prijateljski gest... »

Mogerini potvrdila podršku EU Palestincima

Novi magazin četvrtak, 8. novembar 2018.
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini ponovila je danas, u razgovoru sa šefom palestinske diplomatije Rijadom Al Malkijem, da Brisel neprekidno podržava Palestince i Agenciju UN za pomoć palestinskim izbeglicama na Bliksom istoku (UNRWA).
Mogerini i Malki su danas u Briselu razmenili mišljenja o odnosima EU i Palestinske uprave, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS). Šefica evropske diplomatije je istakla čvrstu privrženost Unije rešenju po modelu... »

EU mora da zauzda Prištinu

Politika četvrtak, 8. novembar 2018.
Ako su u stanju da ovo urade, a znaju da neće dobiti podršku EU i svih drugih, šta će da bude sledeća kazna za Srbiju, pita predsednik Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će ići u Brisel na nove razgovore o KiM i da očekuje od EU da obezbedi sprovođenje CEFTA sporazuma, ali je u slučaju prištinskih carina primetio da se prvi put ne pominju dve... »

Odluka Prištine da poveća porez na srpsku robu upalila alarme na Zapadu, a iza nje se krije samo jedan cilj

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Odluka prištinskih vlasti da za 10 odsto povećaju porez na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) naišla je na oštre reakcije u regionu, ali i opomenu Brisela, koji je zvanično upozorio Prištinu da takvu odluku povuče. Zašto je ona doneta, i to baš uoči prvog sastanaka predsednika Srbije... »

Odluka Prištine da poveća porez na srpsku robu upalila alarme na Zapadu, a iza nje se krije samo jedan cilj

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Odluka prištinskih vlasti da za 10 odsto povećaju porez na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) naišla je na oštre reakcije u regionu, ali i opomenu Brisela, koji je zvanično upozorio Prištinu da takvu odluku povuče. Zašto je ona doneta, i to baš uoči prvog sastanaka predsednika Srbije... »

Galama uoči susreta u Briselu

Dojče vele četvrtak, 8. novembar 2018.
Ponovo trgovinski rat i na Balkanu. Priština je uvela porez od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, što je izazvalo kritike i u regionu i iz Brisela. Iza te ekonomske odluke krije se – politika.
Odluka prištinskih vlasti da uvede porez na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine nije doduše nova pojava, ali svejedno se ne može posmatrati kao prijateljski gest prema zemljama regiona. Kosovo je već više puta pribegavalo... »
©2018 Netmark d.o.o.