Povezane vesti

Održan štrajk upozorenja u Narodnom pozorištu, Vukosavljević sa glumcima

RTV četvrtak, 8. novembar 2018.
RTV: Održan štrajk upozorenja u Narodnom pozorištu, Vukosavljević sa glumcima
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević pridružio se večeras glumcima Narodnog pozorišta, koji su stupili u štrajk sa zahtevom za smenom upravnika te ustanove kulture Dejana Savića, i rekao da Ministarstvo koje vodi i premijerka pažljivo prate situaciju, ali ne prejudiciraju kako će se ona rešiti.
Interes Ministarstva kulture i informisanja je da ova ustanova kulture stabilno preživi krizu u kojoj se nalazi, rekao je Vukosavljević. Značaj Narodnog pozorišta je toliki i takav da ne možemo preko kolena da preduzimamo poteze... »

Vukosavljević: Sa predsednicom Vlade rešavamo krizu u Narodnom Pozorištu

Politika četvrtak, 8. novembar 2018.
Interes Ministarstva kulture i informisanja jeste da jedna od najvažnijih ustanova kulture stabilno preživi krizu u kojoj se nalazi, kazao je večeras ministar Vladan Vukosavljević u Narodnom pozorištu gde je sindikat Singlus počeo jednosatni štrajk upozorenja kojim traži hitnu i neopozivu ostavku... »

Štrajk upozorenja u Narodnom pozorištu, ministar kaže da "prati stanje"

Radio 021 četvrtak, 8. novembar 2018.
Sindikat Drame Narodnog pozorišta u Beogradu (Singlus) održao je večeras jednočasovni štrajk upozorenja kao opomenu zbog neuvažavanja zahteva za smenjivanje upravnika Dejana Savića.
Zaposleni su se okupili od 19:45 do 20:45 u foajeu Scene "Raša Plaović" i drugim prostorijama zgrade Narodnog pozorišta. Zbog štrajka je 15 minuta kasnila predstava "Važno je zvati se Ernest" u režiji Nikole Zavišića, a glumci su... »

Glumci Narodnog pozorišta u štrajku upozorenja, došao i ministar kulture

Slobodna Evropa četvrtak, 8. novembar 2018.
Članovi Sindikata glumaca Srbije (SINGLUS) Drame Narodnog pozorišta u Beogradu održali su jednočasovni štrajk upozorenja u četvrtak, kao opomenu zbog neuvažavanja zahteva za smenjivanje upravnika pozorišta Dejana Savića. Zaposleni su se okupili od 19.45 do 20.45 u foajeu scene "Raša Plaović" i... »

Glumci Narodnog pozorišta večeras počinju štrajk i svi su pozvani

Noizz četvrtak, 8. novembar 2018.
Zaposleni u Narodnom pozorištu koji zahtevaju ostavku upravnika Dejana Savića za večeras najavljuju štrajk upozorenja i pozivaju publiku da dođe na predstavu.
Mnogi su možda očekivali potpuni prestanak rada na sat vremena, ali ovaj štrajk upozorenja biće drugačiji. Na programu Narodnog pozorišta večeras je "Važno je zvati se Ernest" u režiji Nikole Zavišića, a u foajeu Scene Raša... »

Muk na sceni: Večeras štrajk upozorenja u Narodnom pozorištu

Vesti online četvrtak, 8. novembar 2018.
Odbivši da podnese ostavku, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu bacio rukavicu u lice zaposlenima koji nedeljama traže njegov odlazak, ali i Vladi Srbije koja ga imenuje na tu funkciju.
- Ja ostavku podnositi neću, moj mandat je na raspolaganju Vladi Srbije - poručio je juče Savić. Zbog ovakvog stava upravnika, sindikat Narodnog pozorišta "Singlus", koji je Saviću dao rok da podnese ostavku do utorka 6. novembra... »

Štrajk upozorenja počinje večeras

Politika četvrtak, 8. novembar 2018.
Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, izjavio je juče da će smenjivanje sa te funkcije bez reči prihvatiti, ali da ostavku nema razloga da podnosi
Članovi dramskog sindikata Singlus Narodnog pozorišta u Beogradu juče su u ranim satima doneli jednoglasnu odluku o stupanju u štrajk upozorenja, budući da Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, nije podneo ostavku... »

Muk na sceni: Večeras štrajk upozorenja u Narodnom pozorištu, upravnik Dejan Savić pozvao Vladu da ga smeni

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Odbivši da podnese ostavku, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu bacio rukavicu u lice zaposlenima koji nedeljama traže njegov odlazak, ali i Vladi Srbije koja ga imenuje na tu funkciju. - Ja ostavku podnositi neću, moj mandat je na raspolaganju Vladi Srbije - poručio je juče Savić. Zbog ovakvog... »

Štrajk upozorenja večeras u Narodnom pozorištu

Danas četvrtak, 8. novembar 2018.
Štrajk upozorenja u Narodnom pozorištu zakazan je večeras u 19,45 i trajaće 60 minuta, a Sindikat je o tom protestu obavestio Vladu, Ministarstvo kulture, Upravni odbori i upravnika Dejana Savića, od koga se očekuje ostavka.
Najavljujući štrajk upozorenja, glumac Nenad Maričić je rekao da se „pažljivo, korak po korak, ide u susret rešavanju problema“ i pitao da li je neko u državi spreman da sve žrtvuje ostavi nacionalni tetar bez repertoara u... »

Čeka se rasplet drame, poziv publici da dođe u Narodno pozorište

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: Čeka se rasplet drame, poziv publici da dođe u Narodno pozorište
Glumac u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde je za večeras zakazan štrajk upozorenja, Nenad Maričić kaže za RTS da je veliki pritisak svih zaposlenih da se uđe u generalni štrajk, ali da niko ne želi da se to desi.
Nenad Maričić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, pozvao publiku da večeras u 19.45 dođe u Narodno pozorište i da se u foajeu scene "Raša Plaović" upozna sa problemima zaposlenih. Nakon 15 minuta zakašnjenja, kako je naveo, moći će... »

Ministre, smeni me, neću da podnesem Ostavku: Dejan Savić ne odlazi iz Narodnog pozorišta, a glumci najavljuju štrajk

Kurir četvrtak, 8. novembar 2018.
Glumci Narodnog pozorišta u Beogradu danas stupaju u štrajk, a upravnik Dejan Savić nema nameru da podnese ostavku. U najkraćem, ovo je epilog jučerašnjeg razgovora sukobljenih strana u nacionalnom teatru, a šta će se desiti i hoće li direktor biti razrešen, kao i Upravni odbor, odlukom... »

Krajinović: Spreman sam i za Federera

Novi magazin  pre 43 minuta  još 34 povezane

O ovome se i ne sanja, a Jokić najavljuje: "Borimo se za titulu!"

Sportske.net  pre 4 sata  još 22 povezane

Posle dramatičnog produžetka, Zvezda vodi 1:0 protiv Partizana

Vesti online  pre 38 minuta  još 19 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.