Nova runda dijaloga, rezultati stari - napretka nema

Nova runda dijaloga, rezultati stari - napretka nema

N1 Info petak, 9. novembar 2018.
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu nije urodila plodom. Napretka nema. Predsednik Srbije kaže da se niko od srpskih predstavnika neće više pojaviti u Briselu, sve dok Priština ne povuče svoje protivpravne odluke. Predsednik Kosova odgovara da se dijalog ne može voditi ultimatumima i agresivnim tonom.
Izvor: N1 I dok premijer Kosova Ramuš Haradinaj predlaže da se dijalog u Briselu obustavi, analitičari kažu da je sastanak pokazao da je dijalog već mrtav. Dan posle propale runde dijaloga Beograda i Prištine sa Kosova stiže... »

Janjić: Dijalog u Briselu umro, ali glumci ne smeju sa scene

N1 Info petak, 9. novembar 2018.
Briselski dijalog je očigledno umro, ali "glumci" ne smeju da izađu sa scene, jer su se obavezali, a i oni sami dosta su radili na tome da dijalog umre, kaže Dušan Janjić, osnivač Foruma za etničke odnose. Dodaje i da obe strane igraju na kartu "kupovine vremena".
Posle sinoćnje nove runde dijaloga u Briselu - nema napretka. Takav je utisak. Predsednik Srbije kaže da se niko od srpskih predstavnika neće više pojaviti u Briselu sve dok Priština ne povuče svoje protivpravne odluke.... »

Predsednik posle sastanka u Briselu: Žele da nas izbace; Kosovska vojska na severu - to se neće dogoditi

Večernje novosti petak, 9. novembar 2018.
Posle novih razgovora Beograda i Prištine, Uz posredovanje EU predsednik Vučić u četvrtak uveče poručio. Hoće da šalju vojsku na sever i da nam zabrane da trasportujemo struju
BRISEL OD DOPISNIKA "NOVOSTI" DOK Priština ne povuče sve protivpravne odluke, niko iz Beograda neće dolazi na razgovore. Čim oni razmrse oni što su zamrsili mi ćemo nastaviti dijalog! Tu jasnu poruku uputio je u četvrtak uveče... »

Vučić odbrusio Albancima: Kako ih niko nije naučio kako da se ponašaju! (video)

Večernje novosti petak, 9. novembar 2018.
Vučić je ponovo ukazao da su, u političkom smislu, pred našom zemljom teški dani, jer je prištinska strana u poslednjih nekoliko dana pokukla niz poteza kojima se krše međunarodni sporazumi i dosadašnji dogovori
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak uveče u Briselu posle nove runde razgovora sa predstavnicom EU Federikom Mogerini i predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem da će dijalog biti nastavljen tek kada Priština... »

Vučić: Nastavak dijaloga tek kad Priština povuče svoje protivpravne odluke

Danas petak, 9. novembar 2018.
Jasno je da Srbija želi dijalog, ali on će se nastaviti kada Priština povuče sve svoje protivpravne odluke, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da se niko od naših predstavnika neće pojaviti u Brisleu dok to ne bude učinjeno.
Vučić je za RTS posle nove runde dijaloga sa Prištinom rekao da Srbiju čekaju teški dani u politčkom smislu. Proteklih dana dobili smo odluke prištinskih vlasti u kojima su, suprotno sporazumu CEFTA, doneli odluku da povećaju... »
©2018 Netmark d.o.o.