Podizanje briselskih uloga

Podizanje briselskih uloga

Slobodna Evropa pre 4 dana
Iako je evropska posrednica u dijalogu Srbije i Kosova Federika Mogerini pozvala obe strane da se „uzdrže od reči, akcija i mera suprotnih duhu normalizacije“, Beograd i Priština nastavljaju međusobne optužbe za opstrukciju pregovora. Evropska unija očekuje od kosovske strane da preduzme korake... »

Vučić: Teški su dani pred Srbijom

Politika pre 4 dana
Predsednik Srbije upozorava da Evropljani pokušavaju protivpravno da izbace naše zemlju iz energetske mreže za sever Kosova i da će se to dogoditi do ponedeljka
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć se u sedištu evropske Službe za spoljne poslove u Briselu sastao sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine. Nakon tog sastanka,... »

Gde god da krenem

Vreme pre 4 dana
Posle višemesečne pauze ponovo su se u Briselu sastali predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači. Po ustaljenoj praksi moderirala je visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini. Razgovor je protekao u neprijateljskoj i netrpeljivoj... »

Albanac u Briselu s prozora dovikivao Vučiću: "Živelo Kosovo!"

Vesti online pre 4 dana
Jedan Albanac dobacivao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dok je davao izjave za medije posle održanog sastanka sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Briselu.
Vučić je na to reagovao rečima: "Zašto ovi Albanci vole ovoliko da viču i sa prozora? Niko ih nije naučio da se pristojno ponašaju, u ovo doba da ne ometaju komšije", preneli su mediji. Šćekić: Četiri čoveka znaju rešenje za... »

Tači: Spremni za sporazum sa Srbijom

Danas pre 5 dana
Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je na svom Tviter nalogu da će u večerašnjem susreti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom Evropske unije (EU) Federikom Mogerini potvrditi punu predanost Kosova da se postigne pravno obavezujući, sveobuhvatni sporazum sa Srbijom.
Prema planu Mogerini u Briselu je u 18 sati trebalo da počne njen bilateralni susret sa Tačijem, u 19 sati je očekuje sastanak sa Aleksandrom Vučićem, dok je oko 20 sati planirana zajednička radna večera. In today’s meeting we... »

Zajednički sastanak Mogerini, Vučić i Tačija

Danas pre 5 dana
Zajedniči sastanak visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija održan je večeras u Briselu.
Posle večerašnje rudne dijaloga Bograda i Prištine, iz kabineta Federike Mogerini je saopšteno da Evropska unija očekuje da Srbija i Kosovo brzo ispune svoje obaveze prema dijalogu, imajući u vidu direktnu povezanost sveobuhvatne... »

EU: očekuje posvećenost dijalogu

Blic pre 5 dana
Evropska služba za spoljne poslove saopštila je večeras posle nove runde dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Briselu da EU očekuje posvećenost dijalogu i pozvala dve strane da se uzdrže od akcija koje su u suprotnosti sa duhom normalizacije. Visoka predstavnica Federika Mogerini održala... »
©2018 Netmark d.o.o.