Podizanje briselskih uloga

Podizanje briselskih uloga

Slobodna Evropa petak, 9. novembar 2018.
Iako je evropska posrednica u dijalogu Srbije i Kosova Federika Mogerini pozvala obe strane da se „uzdrže od reči, akcija i mera suprotnih duhu normalizacije“, Beograd i Priština nastavljaju međusobne optužbe za opstrukciju pregovora. Evropska unija očekuje od kosovske strane da preduzme korake... »

Vučić: Teški su dani pred Srbijom

Politika petak, 9. novembar 2018.
Predsednik Srbije upozorava da Evropljani pokušavaju protivpravno da izbace naše zemlju iz energetske mreže za sever Kosova i da će se to dogoditi do ponedeljka
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć se u sedištu evropske Službe za spoljne poslove u Briselu sastao sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine. Nakon tog sastanka,... »

Gde god da krenem

Vreme petak, 9. novembar 2018.
Posle višemesečne pauze ponovo su se u Briselu sastali predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači. Po ustaljenoj praksi moderirala je visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini. Razgovor je protekao u neprijateljskoj i netrpeljivoj... »

Albanac u Briselu s prozora dovikivao Vučiću: "Živelo Kosovo!"

Vesti online petak, 9. novembar 2018.
Jedan Albanac dobacivao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dok je davao izjave za medije posle održanog sastanka sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Briselu.
Vučić je na to reagovao rečima: "Zašto ovi Albanci vole ovoliko da viču i sa prozora? Niko ih nije naučio da se pristojno ponašaju, u ovo doba da ne ometaju komšije", preneli su mediji. Šćekić: Četiri čoveka znaju rešenje za... »

Tači: Spremni za sporazum sa Srbijom

Danas petak, 9. novembar 2018.
Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je na svom Tviter nalogu da će u večerašnjem susreti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom Evropske unije (EU) Federikom Mogerini potvrditi punu predanost Kosova da se postigne pravno obavezujući, sveobuhvatni sporazum sa Srbijom.
Prema planu Mogerini u Briselu je u 18 sati trebalo da počne njen bilateralni susret sa Tačijem, u 19 sati je očekuje sastanak sa Aleksandrom Vučićem, dok je oko 20 sati planirana zajednička radna večera. In today’s meeting we... »

Zajednički sastanak Mogerini, Vučić i Tačija

Danas petak, 9. novembar 2018.
Zajedniči sastanak visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija održan je večeras u Briselu.
Posle večerašnje rudne dijaloga Bograda i Prištine, iz kabineta Federike Mogerini je saopšteno da Evropska unija očekuje da Srbija i Kosovo brzo ispune svoje obaveze prema dijalogu, imajući u vidu direktnu povezanost sveobuhvatne... »

EU: očekuje posvećenost dijalogu

Blic petak, 9. novembar 2018.
Evropska služba za spoljne poslove saopštila je večeras posle nove runde dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Briselu da EU očekuje posvećenost dijalogu i pozvala dve strane da se uzdrže od akcija koje su u suprotnosti sa duhom normalizacije. Visoka predstavnica Federika Mogerini održala... »
©2018 Netmark d.o.o.