RIK: Izbori se ponavljaju u Beloj Crkvi i Vršcu

RIK: Izbori se ponavljaju u Beloj Crkvi i Vršcu

B92 petak, 9. novembar 2018.
B92: RIK: Izbori se ponavljaju u Beloj Crkvi i Vršcu
Beograd -- Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina biće ponovljeni 14. novembra na dva glasačka mesta - u Beloj Crkvi i Vršcu, saopštio RIK.
Na tim mestima poništeni su izbori za članove nacionalnih saveta rumunske i česke manjine, saopštila je Republička izborna komisija. Kako je sinoć saopšteno na sednici RIK-a, ponoviće se glasanje na izborima Nacionalnog saveta... »

Objavljeni konačni rezultati izbora za Savete nacionalnih manjina

Danas petak, 9. novembar 2018.
Republička izborna komisija objavila je večeras konačne rezultate izbora za 16 nacionalnih saveta nacionalnih manjina, dok će rezultati za češku i rumunsku nacionalnu manjinu biti objavljeni posle ponavljanja izbora na dva biračka mesta.
Kada je reč o albanskoj nacionalnoj manjini najviše mandata (šest) dobila je lista „Partija za demokratsko delovanje – Šaip Kmaberi“, četiri mandata dobila je lista „Alternativa za promene – Šćiprim Arifi“, po dva „Demokratska... »

Konačni rezultati: RIK-a Najveću podršku Bošnjaka ima Ugljanin, Albanaca Kamberi

Blic petak, 9. novembar 2018.
Republička izborna komisija (RIK) saopštila je večeras konačne rezultate na izborima za nacionalne savete 16 nacionalnih manjina, koji su održani 4. novembra, dok će za češku i rumunsku manjinu rezultati biti saopšteni posle ponovljenih izbora na dva izborna mesta 14. novembra. Prethodno su na... »
©2018 Netmark d.o.o.