Povezane vesti

Burne reakcije zbog naslovne stranice Danasa

Radio 021 09.11.2018
Udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da je karikatura Predraga Koraksića objavljena na naslovnoj strani "Danasa" satirični novinarski žanr i da mogu da je osude jedino totalitarne ideologije i pojedinci koji ne razumeju ovaj vid novinarskog… »

Kada Ministarstvo kulture može, a kada ne, da reaguje?

Cenzolovka 09.11.2018
Ministarstvo kulture i informisanja danas je naslovnu stranu Danasa ocenilo kao „krajnje neprimerenu“, dok su pre nešto više od nedelju dana istakli povodom naslovne Ilustrovane politike, na kojoj se poziva na linč nezavisnih medija, da to nije u… »

"Hitler i Gebels nisu 'zasluga' Danasa, već Martinovića"

B92 09.11.2018
UNS je navelo, povodom reakcije Ministarstva kulture i informisanja na naslovnu stranu lista Danas, da karikature mogu da osude "jedino totalitarne ideologije“. Navedeno je da tako mogu da da reaguju “pojedinci koji ne razumeju ovaj vid novinarskog… »

Kada Ministarstvo kulture može, a kada ne, da reaguje?

Danas 09.11.2018
Pre nedelju dana ministarstvo nadležno za medije reklo da ne može da reaguje povodom naslovne Ilustrovane politike Ministarstvo kulture i informisanja danas je naslovnu stranu Danasa ocenilo kao „krajnje neprimerenu“, dok su pre nešto više od… »

UNS: Karikaturu osuđuju samo totalitarne ideologije i pojedinci

Novi magazin 09.11.2018
Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas, povodom reakcija Ministarstva kulture i informisanja i Pokrajinske vlade na naslovnu stranu lista Danas, da karikature mogu da osude "jedino totalitarne ideologije i pojedinci koji ne razumeju ovaj vid… »

Ministarstvo kulture osudilo karikaturu na naslovnoj Danasa

Cenzolovka 09.11.2018
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je osudilo karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani dnevnog lista Danas. Naslovna strana lista „Danas“, 9. novembar 2018. Ministarstvo je ocenilo da se tom karikaturom u neprihvatljiv i… »

NUNS i NDNV: Besramno saopštenje Ministarstva kulture i informisanja, ministar i državni sekretar moraju da odu

Cenzolovka 09.11.2018
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da je saopštenje Ministarstva kulture i informisanja o naslovnoj stranici dnevnog lista Danas besramno, i da ministar Vladan Vukosavljević i državni sekretar… »

Ministarstvo kulture nekada jeste, a nekada nije nadležno za naslovne strane

Insajder 09.11.2018
U svega desetak dana, Ministarstvo kulture je u sličnim slučajevima postupilo potpuno različito što otvara sumnje da za različite medije primenjuje različita merila. U pitanju su dve naslovne strane – jedna Ilustrovane politike na kojoj su… »

Ministarstvo kulture: Neprimerena karikatura

Politika 09.11.2018
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije ocenio je danas da su naslovna strana i karikatura Predraga Koraksića Koraksa i dnevnog lista „Danas” od petka, 9. novembra, krajnje neprimereni jer direktno ili indirektno stavljaju u neprihvatljiv i… »

Ministarstvo kulture osuđuje karikaturu u listu "Danas"

RTS 09.11.2018
Ministarstvo kulture i informisanja ocenilo je da su naslovna strana dnevnog lista "Danas" i karikatura Predraga Koraksića Koraksa krajnje neprimereni. Na taj način se direktno ili indirektno stavlja u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst… »

Ministarstvo kulture "osudilo Koraksovu karikaturu"

B92 09.11.2018
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je osudilo karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani dnevnog lista "Danas". Ministarstvo je ocenilo da se tom karikaturom u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst direktno ili indirektno… »

Vesić: Srbija je evropski šampion u slobodi medija

B92 09.11.2018
Član Predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da je Srbija evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija. On je naveo da na to ukazuje karikatura Predraga Koraksića na naslovnoj strani lista "Danas", na kojoj se… »

Ministarstvo kulture i informisanja osudilo naslovnu stranu Danasa

Novi magazin 09.11.2018
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je osudilo današnju karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani dnevnog lista "Danas". Ministarstvo je ocenilo da se tom karikaturom u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst direktno ili… »

Vesić: Srbija evropski šampion u slobodi medija

Večernje novosti 09.11.2018
Nađite mi jednu zemlju na svetu gde je moguće da se predsednik države uporedi sa Hitlerom. Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio je da karikatura Predraga Koraksića na naslovnoj strani lista "Danas", na kojoj se predsednik Aleksandar Vučić… »

Ministarstvo kulture osudilo karikaturu na naslovnoj Danasa

N1 Info 09.11.2018
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je osudilo karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani dnevnog lista Danas. Ministarstvo je ocenilo da se tom karikaturom u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst direktno ili indirektno… »

Ministarstvo kulture: Neprimerena naslovna strana „Danasa“

Danas 09.11.2018
Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da su današnja naslovna strana dnevnog lista „Danas“ i i karikatura Predraga Koraksića Koraksa krajnje neprimerene jer direktno ili indirektno stavljaju u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst… »

"Srbija evropski šampion u slobodi medija"

Mondo 09.11.2018
Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio je da karikatura na naslovnoj strani "Danasa", na kojoj se Aleksandar Vučić dovodi u vezu s Hitlerom, na najbolji način pokazuje da je Srbija "evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija". Foto… »

Vučić o Koraksovoj karikaturi: To je demokratija u Srbiji

Danas 09.11.2018
Karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani današnjeg broja dnevnog lista Danas, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjuje kao prikaz stepena slobode izražavanja. Kako je objavila nepostojeća agencija „Tanjug“, a preneli brojni… »

Vučić o karikaturi: Ja Hitler?!

Mondo 09.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentariše naslovnu stranu "Danasa" na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom. Foto: Mondo/Stefan Stojanović Predsednik kaže da karikatura govori o stepenu sloboda u Srbiji… »

"Neka ljudi vide jesam li ja Hitler ili neko drugi"

RTV 09.11.2018
BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, komentarišući naslovnu stranu današnjeg "Danasa" na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, da to govori o stepenu sloboda u Srbiji, ali i da njegove… »

Vučić o karikaturi: Ja Hitler? Šta ćete, to je demokratija

B92 09.11.2018
Brisel -- Komentarišući naslovnu stranu lista "Danas", na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s Hitlerom, Vučić izjavio da to govori o stepenu sloboda u Srbiji. Na pitanje da pokomentariše karikaturu na kojoj je povezan s Hitlerom i da kroz usta… »

Vesti dana »