Burne reakcije zbog naslovne stranice Danasa

Burne reakcije zbog naslovne stranice Danasa

Radio 021 petak, 9. novembar 2018.
Udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da je karikatura Predraga Koraksića objavljena na naslovnoj strani "Danasa" satirični novinarski žanr i da mogu da je osude jedino totalitarne ideologije i pojedinci koji ne razumeju ovaj vid novinarskog izražavanja.
UNS podseća Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinsku vladu da naslov teksta "Kroz usta Martinovića govori predsednik Vučić" ilustrovanog pomenutom karikaturom, predstavlja stavove sagovornika koji su komentarisali... »

Kada Ministarstvo kulture može, a kada ne, da reaguje?

Cenzolovka petak, 9. novembar 2018.
Ministarstvo kulture i informisanja danas je naslovnu stranu Danasa ocenilo kao „krajnje neprimerenu“, dok su pre nešto više od nedelju dana istakli povodom naslovne Ilustrovane politike, na kojoj se poziva na linč nezavisnih medija, da to nije u njihovoj nadležnosti.
Kada je pre desetak dana Ilustrovana politika, inače državni medij, objavila naslovnu stranu „Psi su pušteni“, a na fotografiji medije Danas, Vreme i NIN, mnogi, pa čak i državni zvaničnici, osudili su ovakav potez kao... »

Kada Ministarstvo kulture može, a kada ne, da reaguje?

Danas petak, 9. novembar 2018.
Pre nedelju dana ministarstvo nadležno za medije reklo da ne može da reaguje povodom naslovne Ilustrovane politike Ministarstvo kulture i informisanja danas je naslovnu stranu Danasa ocenilo kao „krajnje neprimerenu“, dok su pre nešto više od nedelju dana istakli povodom naslovne Ilustrovane politike, na kojoj se poziva na linč nezavisnih medija, da to nije u njihovoj nadležnosti.
Kada je pre desetak dana Ilustrovana politika, inače državni medij, objavila naslovnu stranu „Psi su pušteni“, a na fotografiji medije Danas, Vreme i NIN, mnogi, pa čak i državni zvaničnici, osudili su ovakav potez kao... »

"Hitler i Gebels nisu 'zasluga' Danasa, već Martinovića"

B92 petak, 9. novembar 2018.
B92: "Hitler i Gebels nisu 'zasluga' Danasa, već Martinovića"
UNS je navelo, povodom reakcije Ministarstva kulture i informisanja na naslovnu stranu lista Danas, da karikature mogu da osude "jedino totalitarne ideologije“.
Navedeno je da tako mogu da da reaguju “pojedinci koji ne razumeju ovaj vid novinarskog izražavanja". Navodeći da je karikatura poput one Predraga Koraksića objavljene na naslovnoj strani lista Danas "satirični novinarski žanr",... »

UNS: Karikaturu osuđuju samo totalitarne ideologije i pojedinci

Novi magazin petak, 9. novembar 2018.
Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas, povodom reakcija Ministarstva kulture i informisanja i Pokrajinske vlade na naslovnu stranu lista Danas, da karikature mogu da osude "jedino totalitarne ideologije i pojedinci koji ne razumeju ovaj vid novinarskog izražavanja".
Navodeći da je karikatura poput one Predraga Koraksića objavljene na naslovnoj strani Danasa "satirični novinarski žanr", UNS je u saopštenju ocenio da Pokrajinska vlada koja je od uredništva tog lista zatražila izvinjenje za... »

NUNS i NDNV: Besramno saopštenje Ministarstva kulture i informisanja, ministar i državni sekretar moraju da odu

Cenzolovka petak, 9. novembar 2018.
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da je saopštenje Ministarstva kulture i informisanja o naslovnoj stranici dnevnog lista Danas besramno, i da ministar Vladan Vukosavljević i državni sekretar Aleksandar Gajović moraju hitno da budu smenjeni.
Podsećamo da su novinarska i medijska udruženja već tražila ostavku ministra i državnog sekretara zbog brojnih prethodnih skandala, kao što je ovogodišnji kriminalni konkurs za sufinansiranje medijskog sadržaja ili neuspešni... »

Ministarstvo kulture nekada jeste, a nekada nije nadležno za naslovne strane

Insajder petak, 9. novembar 2018.
U svega desetak dana, Ministarstvo kulture je u sličnim slučajevima postupilo potpuno različito što otvara sumnje da za različite medije primenjuje različita merila. U pitanju su dve naslovne strane – jedna Ilustrovane politike na kojoj su pojedini mediji prozvani uz naslov „Psi su pušteni“, i druga, naslovna strana dnevnika Danas, na kojoj su čelnici SNS dovedeni u vezu s Hitlerom i Gebelsom.
Moglo bi se reći da su u pitanju podjednako neprimerene naslovne strane da u slučaju lista Danas naslovna strana nije bila reakcija na napade koje su čelnici SNS uputili upravo tom listu za skupštinskom govornicom. Hitlera i... »

Ministarstvo kulture osudilo karikaturu na naslovnoj Danasa

Cenzolovka petak, 9. novembar 2018.
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je osudilo karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani dnevnog lista Danas.
Naslovna strana lista „Danas“, 9. novembar 2018. Ministarstvo je ocenilo da se tom karikaturom u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst direktno ili indirektno stavljaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poslanici... »

Ministarstvo kulture: Neprimerena karikatura

Politika petak, 9. novembar 2018.
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije ocenio je danas da su naslovna strana i karikatura Predraga Koraksića Koraksa i dnevnog lista „Danas” od petka, 9. novembra, krajnje neprimereni jer direktno ili indirektno stavljaju u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst predsednika Republike... »

Ministarstvo kulture osuđuje karikaturu u listu "Danas"

RTS petak, 9. novembar 2018.
RTS: Ministarstvo kulture osuđuje karikaturu u listu "Danas"
Ministarstvo kulture i informisanja ocenilo je da su naslovna strana dnevnog lista "Danas" i karikatura Predraga Koraksića Koraksa krajnje neprimereni. Na taj način se direktno ili indirektno stavlja u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i poslanici Narodne skupštine Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić, sa najvećim ratnim zločincima Drugog svetskog rata, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.
Ministarstvo kulture je osudilo ideju dnevnog lista Danas kojom se dovodi u pitanje dostojanstvo predsednika Srbije i poslanika Narodne skupštine, navodi se u saopštenju. "Napominjemo da ta uvredljivost dolazi u trenutku kada i... »

Ministarstvo kulture "osudilo Koraksovu karikaturu"

B92 petak, 9. novembar 2018.
B92: Ministarstvo kulture "osudilo Koraksovu karikaturu"
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je osudilo karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani dnevnog lista "Danas".
Ministarstvo je ocenilo da se tom karikaturom u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst direktno ili indirektno stavljaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poslanici Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić. Na naslovnoj... »

Ministarstvo kulture i informisanja osudilo naslovnu stranu Danasa

Novi magazin petak, 9. novembar 2018.
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je osudilo današnju karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani dnevnog lista "Danas".
Ministarstvo je ocenilo da se tom karikaturom u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst direktno ili indirektno stavljaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poslanici Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić. Na naslovnoj... »

Vesić: Srbija je evropski šampion u slobodi medija

B92 petak, 9. novembar 2018.
B92: Vesić: Srbija je evropski šampion u slobodi medija
Član Predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da je Srbija evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija.
On je naveo da na to ukazuje karikatura Predraga Koraksića na naslovnoj strani lista "Danas", na kojoj se predsednik Aleksandar Vučić dovodi u vezu sa Adolfom Hitlerom. "Današnja skandalozna naslovna strana 'Danasa' jasno... »

Ministarstvo kulture osudilo karikaturu na naslovnoj Danasa

N1 Info petak, 9. novembar 2018.
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je osudilo karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani dnevnog lista Danas.
Ministarstvo je ocenilo da se tom karikaturom u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst direktno ili indirektno stavljaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poslanici Aleksandra Martinović i Vladimir Orlić. Na naslovnoj... »

Vesić: Srbija evropski šampion u slobodi medija

Večernje novosti petak, 9. novembar 2018.
Nađite mi jednu zemlju na svetu gde je moguće da se predsednik države uporedi sa Hitlerom
Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio je da karikatura Predraga Koraksića na naslovnoj strani lista "Danas", na kojoj se predsednik Aleksandar Vučić dovodi u vezu sa Adolfom Hitlerom, na najbolji način pokazuje da je naša... »

Ministarstvo kulture: Neprimerena naslovna strana „Danasa“

Danas petak, 9. novembar 2018.
Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da su današnja naslovna strana dnevnog lista „Danas“ i i karikatura Predraga Koraksića Koraksa krajnje neprimerene jer direktno ili indirektno stavljaju u neprihvatljiv i moralno nedopustiv kontekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Pored predsednika Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja, list „Danas“ u nemoralan kontekst stavlja i poslanike Narodne skupštine Aleksandra Martinovića i Vladimira Orlića poredeće ih sa najvećim... »

"Srbija evropski šampion u slobodi medija"

Mondo petak, 9. novembar 2018.
Član Predsedništva SNS Goran Vesić ocenio je da karikatura na naslovnoj strani "Danasa", na kojoj se Aleksandar Vučić dovodi u vezu s Hitlerom, na najbolji način pokazuje da je Srbija "evropski šampion kada je u pitanju sloboda medija".
Foto: Mondo/Stefan Stojanović "Današnja skandalozna naslovna strana 'Danasa' jasno pokazuje da Srbija ima potpunu slobodu medija u kojoj svako radi šta želi. Ako ništa drugo, bar je to potpuno jasno", izjavio je Vesić i naznačio... »

Vučić o Koraksovoj karikaturi: To je demokratija u Srbiji

Danas petak, 9. novembar 2018.
Karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani današnjeg broja dnevnog lista Danas, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjuje kao prikaz stepena slobode izražavanja.
Kako je objavila nepostojeća agencija „Tanjug“, a preneli brojni onlajn mediji, „na pitanje da pokomentariše karikaturu na kojoj je povezan s Hitlerom i da kroz usta šefa poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije Aleksandra... »

Vučić o karikaturi: Ja Hitler?!

Mondo petak, 9. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentariše naslovnu stranu "Danasa" na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom.
Foto: Mondo/Stefan Stojanović Predsednik kaže da karikatura govori o stepenu sloboda u Srbiji, ali i da njegove političke protivnike najviše nerviraju uspesi Srbije. Na pitanje novinara da pokomentariše karikaturu na kojoj je... »

Vučić o karikaturi: Ja Hitler? Šta ćete, to je demokratija

B92 petak, 9. novembar 2018.
B92: Vučić o karikaturi: Ja Hitler? Šta ćete, to je demokratija
Brisel -- Komentarišući naslovnu stranu lista "Danas", na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s Hitlerom, Vučić izjavio da to govori o stepenu sloboda u Srbiji.
Na pitanje da pokomentariše karikaturu na kojoj je povezan s Hitlerom i da kroz usta šefa poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije Aleksandra Martinovića on govori, Vučić je rekao: "O čemu je reč? A šta je rekao Martinović? A ja... »

"Neka ljudi vide jesam li ja Hitler ili neko drugi"

RTV petak, 9. novembar 2018.
RTV: "Neka ljudi vide jesam li ja Hitler ili neko drugi"
BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, komentarišući naslovnu stranu današnjeg "Danasa" na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, da to govori o stepenu sloboda u Srbiji, ali i da njegove političke protivnike najviše nerviraju uspesi Srbije.
Na pitanje novinara da prokomentariše karikaturu na kojoj je povezan s Hitlerom i da kroz usta šefa poslaničkog kluba Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandra Martinovića on govori, Vučić je rekao: "O čemu je reč? A... »
©2019 Netmark d.o.o.