DSS ispred Predsedništva da podseti Vučića na Ustav

DSS ispred Predsedništva da podseti Vučića na Ustav

N1 Info petak, 9. novembar 2018.
Predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS) i Državotvornog pokreta Srbije okupili su se ispred Predsedništva Srbije, povodom najave odlaska predsednika Aleksandra Vučića u Pariz, kako bi ga, kako su naveli, podsetili na Ustav Srbije, preambulu o Kosovu i Metohiji i kako bi mu poručili da bi razgraničenje sa Albancima odvelu zemlju u destabilizac
Predsednik DSS-a Miloš Jovanović poručio je da razgraničenje podrazumeva prihvatanje secesije Kosova koje je, po Ustavu, neotuđivi deo Srbije. Jovanović je izjavio da je razgraničenje put u punu destabilizaciju zemlje. "Ako ne... »

Đurić: Jeremić će ući u enciklopedije kao kreator diplomatije autodestrukcije

Večernje novosti petak, 9. novembar 2018.
Jeremić bi trebalo da građanima objasni zašto je bio ključni saučesnik u izmeštanju dijaloga o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije, rekao je Đurić
Vuk Jeremić će ući u enciklopedije kao kreator diplomatije autodestrukcije, i razumljivo je što mu smeta prisustvo Srbije na obeležavanju srpske pobede u Prvom svetskom ratu, jer on je činio i čini sve da Srbija više nikada i ni... »

DSS: Vučića obavezuje Ustav; SNS: Vratite se na dremku

B92 petak, 9. novembar 2018.
B92: DSS: Vučića obavezuje Ustav; SNS: Vratite se na dremku
Predstavnici DSS i Državotvornog pokreta Srbije okupili su se ispred Predsedništva Srbije, povodom najave odlaska predsednika Aleksandra Vučića u Pariz.
Oni su to učinili kako bi ga, kako su naveli, podsetili na Ustav Srbije, preambulu o Kosovu i Metohiji i kako bi mu poručili da bi razgraničenje sa Albancima odvelo zemlju u destabilizaciju. Predsednik DSS-a Miloš Jovanović... »

Đurić: Jeremić kreator diplomatije autodestrukcije

Danas petak, 9. novembar 2018.
Vuk Jeremić će ući u enciklopedije kao kreator diplomatije autodestrukcije i on čini sve da Srbija više nikada ni u čemu ne pobedi, izjavio je Marko Đurić, potpredsednik GO Srpske napredne stranke.
Podsetimo, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da državni vrh Srbije zastava Kosova u Notr-Damu „preterano ne pogađa“. Marko Đurić u pisanom saopštenju ističe da Jeremić, umesto što svakodnevno glumi... »

Jeremić: Tači ne bi bio ni pozvan...; Đurić: Mržnja

B92 petak, 9. novembar 2018.
B92: Jeremić: Tači ne bi bio ni pozvan...; Đurić: Mržnja
Srpski državni vrh je mogao da spreči da se Kosovo pojavi u protokolu obeležavanja stote godišnjice kraja Prvog svetskog rata da je bio ozbiljan u toj nameri.
To je rekao predsednik Narodne stranke i bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić. Usledio je i hitar odgovor Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali sa funkcije potpredsednika GO SNS. "Srbija možda ne bi... »

DSS upozorava Vučića pre Pariza:Bilo bi bolje da se ne desi ono što se najavljuje

RTV petak, 9. novembar 2018.
RTV: DSS upozorava Vučića pre Pariza:Bilo bi bolje da se ne desi ono što se najavljuje
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije upozorila je danas predsednika države Aleksandra Vučića, pred njegov odlazak u Pariz na obeležavanje 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, da ga Ustav obavezuje na to da je Kosovo neotuđiv deo Srbije i da je bilo kakva ideja o razgraničenju ili prihvatanju nezavisnosti pokrajine neprihvatljiva.
Priznanje Kosova bi bio put za destabilizaciju Srbije. Vučića Ustav obavezuje da nema nikakvih razgraničenja ni razmene teritorija, istakao je predsednik DSS Miloš Jovanović na vanrednoj konferenciji za novinare ispred zgrade u... »

DSS poručuje Vučiću da ga Ustav obavezuje da nema razgraničenja

Novi magazin petak, 9. novembar 2018.
Predstavnici Demokratske stranke Srbije i Državotvornog pokreta Srbije okupili su se danas ispred Predsedništva Srbije, povodom najave odlaska predsednika Aleksandra Vučića u Pariz, kako bi ga, kako su naveli, podsetili na Ustav Srbije, preambulu o Kosovu i Metohiji i kako bi mu poručili da bi razgraničenje sa Albancima odvelu zemlju u destabilizaciju.
Predsednik DSS-a Miloš Jovanović poručio je da razgraničenje podrazumeva prihvatanje secesije Kosova koje je, po Ustavu, neotuđivi deo Srbije. Jovanović je izjavio da je razgraničenje put u punu destabilizaciju zemlje. "Ako ne... »

Jeremić: Državni vrh mogao da spreči da se Kosovo pojavi u Parizu

Beta petak, 9. novembar 2018.
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da je srpski državni vrh mogao da spreči da se Kosovo pojavi u protokolu obeležavanja stote godišnjice završetka Prvog svetskog rata samo da je bio ozbiljan u toj nameri. "Srbija možda ne bi imala dovoljnu specifičnu težinu da tako nešto... »

Jeremić: Srpska diplomatija u službi režimskih tabloida

Novi magazin petak, 9. novembar 2018.
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da je srpski državni vrh mogao da spreči da se Kosovo pojavi u protokolu obeležavanja stote godišnjice završetka Prvog svetskog rata samo da je bio ozbiljan u toj nameri.
"Srbija možda ne bi imala dovoljnu specifičnu težinu da tako nešto izdejstvuje sama, ali uz malu pomoć Rusije bi to bilo rešeno. Nažalost, to niko od Rusije nije zatražio, što je jasan pokazatelj toga da državni vrh Srbije... »

Jeremić: "Performans" Vučića i Tačija u Parizu

RTV petak, 9. novembar 2018.
RTV: Jeremić: "Performans" Vučića i Tačija u Parizu
BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da državni vrh Srbije zastava Kosova u Notr-Damu "preterano ne pogađa" i da predstavnik Kosova ne bi ni bio pozvan na ceremoniju obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata da za tu priliku nije predviđen "performans" Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.
"Da nije bilo tajnih sastanaka između njih dvojice marta ove godine na kome su otpočeli pregovore o 'razgraničenju' i gde se rodila ideja o zajedničkom pojavljivanju u Parizu 11. novembra, predstavnik Kosova ne bi prisustvovao... »

Jeremić: Zastava Kosova ih ne pogađa

Danas petak, 9. novembar 2018.
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da državni vrh Srbije zastava Kosova u Notr-Damu „preterano ne pogađa“.
Rekao je i da predstavnik Kosova ne bi ni bio pozvan na ceremoniju obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata da za tu priliku nije predviđen „performans“ Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. „Da nije bilo tajnih... »
©2019 Netmark d.o.o.