"Evropa hoće ruski gas, nas teraju da uvozimo ruska drva"

Vučić se sastao sa borisovim: Dogovarali detalje Putinove posete Srbiji (foto)

Kurir petak, 9. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarali su danas o pripremama za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine. Vučić je istakao da postoji pomak u oblastima železničke infrastrukture, energetike i... »

"Evropa hoće ruski gas, nas teraju da uvozimo ruska drva"

Vesti online petak, 9. novembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarali su danas o pripremama za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine, kao i o narednom zasedanju Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.
Dačić je nakon današnje sednice Komiteta kazao da je bilo reči i o saradnji u oblasti energetike, što je, kako kaže, za Srbiju pre svega pitanje energetske bezbednosti, odnosno kako ćemo dolaziti do gasa u narednom periodu. - To... »

Potpredsednik ruske vlade: Saradnja odlična, razmena raste

N1 Info petak, 9. novembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov ocenili su da dve zemlje imaju odličnu saradnju i da su ekonomski odnosi u usponu.
Posle sastanka Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehnološku saradnju Srbije i Rusije, čiji su kopredsednici, Dačić i Borisov su novinarima kazali da su dve delegacije razmatrale ugovore i sporazume koji će... »

Vučić s potpredsednikom ruske vlade o Putinovoj poseti

Blic petak, 9. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarali su danas o pripremama za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine. Vučić je istakao da postoji pomak u oblastima železničke infrastrukture, energetike i... »

Vučić s Borisovim o pripremama za dolazak Putina

Mondo petak, 9. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa potpredsednikom Vlade Rusije Jurijem Borisovom o odnosima dve zemlje i pripremi posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine.
Foto: Beta/Miloš Miškov Vučić je rekao postoji pomak u oblastima železničke infrastrukture, energetike i vojnotehničke saradnje rbije i Rusije i ocenio da je Turski tok od velikog značaja za Srbiju, saopštila je kancelarija... »

Vučić sa Borisovom o Putinovoj poseti Srbiji

Danas petak, 9. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Rusije Jurijem Borisovom.
Kako se navodi u saopštenju, oni su razgovarali o pripremi posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine. Vučić istakao je postoji pomak u oblastima železničke infrastrukture, energetike i... »

Dačić: Evropa hoće ruski gas, a Srbija da uvozi ruska drva da bi se grejala?!

Blic petak, 9. novembar 2018.
Nakon sastanka Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Rusije i Srbije, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov kazali su da su tokom današnjeg sastanka razgovarali o pripremi posete predsednika Rusije... »

Dačić pričao sa potpredsednikom Ruske Vlade: Evropa hoće ruski gas, a nas teraju da uvozimo drva

Kurir petak, 9. novembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarali su danas o pripremama za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine, kao i o narednom zasedanju Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i... »

Putin u Srbiji sredinom januara

RTS petak, 9. novembar 2018.
RTS: Putin u Srbiji sredinom januara
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao sa potpredsednikom Vlade Rusije Jurijem Borisovim povodom zasedanja Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju. Naveli su da je jedna od tema bila i priprema posete ruskog predsednika Vladimira Putina u januaru sledeće godine. Dačić se osvrnuo i na odnose sa Prištinom, istakavši da njeni zvaničnici opstruiraju dijalog u Briselu.
Ivica Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je za Srbiju poseta ruskog predsednika sredinom januara veoma važan politički događaj. "Srbija se sprema za posetu predsednika Putina. Ta poseta mora biti dobro... »

"Prvo će pričati Hejli i onda pitaju što idemo s Rusima"

B92 petak, 9. novembar 2018.
B92: "Prvo će pričati Hejli i onda pitaju što idemo s Rusima"
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa malo promenila odnos prema problemu Kosova.
On je dodao da i dalje postoje lobiranja za članstvo kosova u međunarodnim organizacijama. Dačić je na konferenciji za novinare s potpredsednikom ruske vlade Jurijem Borisovom rekao da je za utorak zakazan koktel u Njujorku na... »

Dačić: Putin u Srbiji sredinom januara

Danas petak, 9. novembar 2018.
Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu predviđena je za sredinu januara, ali detalje o tome treba da saopšte kabineti dva predsednika, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
On je, posle sastanka Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju sa Rusijom, rekao da se Srbija sprema za Putinovu posetu, koja „mora biti dobro organizovana i sadržajna“. osle posete Putina biće... »

Dačić: Što se nas tiče, Kosovo ne može u Interpol, a što se tiče viza, dajte im slobodno, neka svi odu kod njih

Blic petak, 9. novembar 2018.
Priština sve što radi u poslednje vreme, radi kako bi naterala EU da im da viznu liberalizaciju i da natera zapadne zemlje da prime takozvano Kosovo u Interpol, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. On dodaje da izjave Haradinaja i Hodžaja, da ako ne dobiju viznu liberalizaciju u... »

Dačić: Priština ucenjuje EU, traži prijem u Interpol i viznu liberalizaciju

Večernje novosti petak, 9. novembar 2018.
Priština sve što radi u poslednje vreme radi kako bi naterala EU da im da viznu liberalizaciju i da natera zapadne zemlje da prime takozvano Kosovo u Interpol, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić
Priština sve što radi u poslednje vreme radi kako bi naterala EU da im da viznu liberalizaciju i da natera zapadne zemlje da prime takozvano Kosovo u Interpol, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodao... »

Dačić: Mogu oni da pripremaju pukove, ali mi već imamo pripremljene

RTV petak, 9. novembar 2018.
RTV: Dačić: Mogu oni da pripremaju pukove, ali mi već imamo pripremljene
BEOGRAD - Priština sve što radi u poslednje vreme radi kako bi naterala EU da im da viznu liberalizaciju i da natera zapadne zemlje da prime takozvano Kosovo u Interpol, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodao da izjave Haradinaja i Hodžaja da ako ne dobiju viznu liberalizaciju u decembru treba da napuste dijalog znači opstruiranje dijaloga od strane Prištine.
"Što se nas tiče Kosovo ne može da uđe u Interpol, a što se tiče vizne liberalizacije, dajte im slobodno, neka svi odu kod njih. Oni su njihovo čedo, oni su ih formirali, a sada ih neće da dolaze bez viza. Mnogo su pametni",... »

Dačić: Beograd nije prepreka za nastavak dijaloga, ali bez uslovljavanja

Novi magazin petak, 9. novembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivca Dačič izjavio je danas da nije realno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi dok Priština optužuje Srbiju da se ponaša neprijateljski prema Kosovu.
Na konferenciji za novinare s potpredsednikom Vlade Rusije, Jurijem Borisovom, Dačić je povodom sinoćnog sastanka predsednika Srbije i Kosova uz posredovanje EU u Briselu rekao da Priština opstruiše dijalog i preti EU da bi... »

Ministar Dačić: Priština opstruira dijalog u Briselu!

Kurir petak, 9. novembar 2018.
BEOGRAD - Priština sve što radi u poslednje vreme radi kako bi naterala EU da im da viznu liberalizaciju i da natera zapadne zemlje da prime takozvano Kosovo u Interpol, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodao da izjave Haradinaja i Hodžaja da ako ne dobiju viznu... »

Dačić otkriva: Albanci u utorak prave koktel u Njujorku na kom će lobirati za Interpol! Zapad može slobodno da im ukine vize, neka svi odu tamo

Kurir petak, 9. novembar 2018.
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije realno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi dok Priština optužuje Srbiju da se ponaša neprijateljski prema Kosovu. Na konferenciji za novinare s potpredsednikom Vlade Rusije, Jurijem Borisovom, Dačić je povodom... »

Dačić: Priština preti EU a ne nama, ne mogu da prete Srbiji

N1 Info petak, 9. novembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivca Dačič izjavio je da nije realno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi dok Priština optužuje Srbiju da se ponaša neprijateljski prema Kosovu.
Na konferenciji za novinare s potpredsednikom Vlade Rusije Jurijem Borisovom, Dačić je povodom sinoćnog sastanka predsednika Srbije i Kosova uz posredovanje EU u Briselu rekao da Priština opstruiše dijalog i preti EU da bi dobila... »
©2018 Netmark d.o.o.