Od 26, samo 14 kandidata ušlo u SANU, Kostić nudi ostavku

Od 26, samo 14 kandidata ušlo u SANU, Kostić nudi ostavku

N1 Info pre 8 dana
Jučerašnjim glasanjem 110 članova Srpske akademije nauka i umetnosti, ta institucija je dobila 14 novih članova, ali i neočekivan epilog - predsednik SANU profesor Vladimir Kostić ponudio je ostavku na tu funkciju.
Izvor: N1 Glavni povod za radikalan potez i dalje aktuelnog predsednika je to što u Akademiju nije primljeno više novih kandidata, što je bila politika za koju se Kostić javno zalagao. Glasanje je bilo tajno, pa tako i ostaje... »

Kostić ponudio ostavku, akademici podržavaju predsednika

Večernje novosti pre 8 dana
Vladimir Kostić, prvi čovek Sanu, zvanično uputio pismo ostavke. Sledeće nedelje izjasniće se članovi svih osam odeljenja
PREDSEDNIK Srpske akademije nauka i umetnosti akademik Vladimir Kostić u petak je zvanično ponudio ostavku. Pismo je uputio sekretarima svih osam odeljenja SANU, a u narednim danima odeljenja će se izjasniti da li ostavku... »

Odeljenja SANU treba da se izjasne o Kostićevoj ostavci

RTS pre 8 dana
RTS: Odeljenja SANU treba da se izjasne o Kostićevoj ostavci
Sva odeljenja Srpske akademije nauka i umetnosti dobila su ponuđenu ostavku predsednika te institucije Vladimire Kostića i sada sledi izjašnjavanje o tome.
Predsednik SANU Vladimir Kostić i zvanično je ponudio svoju ostavku svim odeljenjima Akademije. Njegov potez epilog je Izborne Skupštine, jer nije zadovoljan činejnicom da je Akademija dobila veoma mali broj novih članova. O ovoj... »

SANU razmatra ostavku predsednika Kostića

Slobodna Evropa pre 8 dana
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić potvrdio je za RSE da je svim odeljenjima te institucije zvanično uputio pismo svoje ostavke, u kome je, kako je naveo, obrazložio i motive za takav svoj postupak. U SANU nam je rečeno da će, po prijemu pisma, sekretari odeljenja,... »

"Nikad ne odustaj": Konferencija "Ljudska prava u 21. veku" u SANU

Blic pre 8 dana
Povodom obeležavanja 70. godišnjice Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i 30. godišnjice postojanja Odbora za ljudska i manjinska prava SANU, danas je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti počela dvodnevna međunarodna naučna konferencija "Ljudska prava u 21. veku". Program konferencije je... »

U SANU se održava konferencija "Ljudska prava u 21. veku"

RTV pre 8 dana
RTV: U SANU se održava konferencija "Ljudska prava u 21. veku"
BEOGRAD - Povodom obeležavanja 70. godišnjice Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i 30. godišnjice postojanja Odbora za ljudska i manjinska prava SANU, danas je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti počela dvodnevna međunarodna naučna konferencija "Ljudska prava u 21. veku".
Program konferencije je izradio međunarodni programski odbor, a na njoj učestvuju eminentni profesori i drugi stručnjaci iz Amerike, Rusije, Japana, Velike Britanije, Nemačke, Turske, Belgije, Italije, Holandije, Mađarske,... »

Zahtev Kostića da podnese ostavku dostavljen SANU

N1 Info pre 8 dana
Zahtev predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimira Kostića da podnese ostavku danas je dostavljen svim sekretarima odeljenja u SANU, potvrđeno je FoNetu u kabinetu predsedništva SANU.
Kako je rečeno, odeljenja će na svojim sednicama razmatrati Kostićev zahtev. Portparolka SANU Dragana Mladenović kazala je da očekuje da će sekretari u kratkom roku izneti mišljenje o ostavci Kostića. "Procedura je takva da -... »

Kostić i zvanično ponudio ostavku na mesto predsednika SANU

Dnevnik pre 8 dana
BEOGRAD: Ostavka predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti akademika Vladimira Kostića upućena je danas sekretarima odeljenja SANU, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu Akademije.
Kostić je zamolio odeljenja da se u što kraćem roku izjasne u vezi s ponuđenom ostavkom. Sekretari će upoznati članove odeljenja sa ponuđenom ostavkom, a odeljenja će se na sastancima izjasniti u vezi sa tim. Predsednik SANU je... »

Kostić: Ljudska prava problem u populističkoj papazjaniji

N1 Info pre 8 dana
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je, na otvaranju međunarodne konferencije "Ljudska prava u 21. veku", da u današnjoj "populističkoj papazjaniji" po celom svetu ljudska prava počinju da predstavljaju problem.
Kostić je rekao da mu se čini da je koncept ljudskih prava od prvog momenta nastanka postao "neka vrsta tesne cipele za sve koji su hteli da je navuku". "Od mnogih levičara koji su bili ubeđeni da ljudska prava predstavljaju... »

Vladimir Kostić ponudio ostavku

Nova ekonomija pre 8 dana
Predsednik SANU ponudio ostavku svim odeljenjima
Ostavka predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti akademika Vladimira Kostića upućena je danas sekretarima odeljenja SANU, potvrđeno je Tanjugu. Kostić je zamolio odeljenja da se u što kraćem roku izjasne u vezi s ponuđenom ostavkom. Sekretari će upoznati članove... »

Predsednik SANU dostavio pismo svoje ostavke sekretarima odeljenja Akademije

SEEbiz pre 8 dana
BEOGRAD - Pismo predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladana Kostića u kojem je ponudio ostavku zbog nezadovoljstva rezultatima Izborne skupštine Akademije, danas su dobili sekretari odeljenja SANU.
Portparolka SANU Dragana Mladenović, kazala je da očekuje da će sekretari u kratkom roku izneti mišljenje o ostavci Kostića. "Procedura je takva da pošto sekretari odeljenja iznesu svoja mišljenja, za šta ne postoji predvidjen... »

Kostić dostavio pismo svoje ostavke sekretarima odeljenja SANU

Novi magazin pre 8 dana
Pismo predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimira Kostića u kojem je ponudio ostavku zbog nezadovoljstva rezultatima Izborne skupštine Akademije, danas su dobili sekretari odeljenja SANU.
Portparolka SANU Dragana Mladenović, kazala je da očekuje da će sekretari u kratkom roku izneti mišljenje o ostavci Kostića. "Procedura je takva da - pošto sekretari odeljenja iznesu svoja mišljenja, za šta ne postoji predviđen... »

Vladimir Kostić ponudio ostavku

B92 pre 8 dana
B92: Vladimir Kostić ponudio ostavku
Beograd -- Ostavka predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti akademika Vladimira Kostića upućena je danas sekretarima odeljenja SANU, potvrđeno je Tanjugu.
Kostić je zamolio odeljenja da se u što kraćem roku izjasne u vezi s ponuđenom ostavkom. Sekretari će upoznati članove odeljenja sa ponuđenom ostavkom, a odeljenja će se na sastancima izjasniti u vezi sa tim. Predsednik SANU je... »

Zvanično: Kostić ponudio pisanu ostavku, čeka se da odeljenja SANU donesu konačnu odluku

Blic pre 8 dana
Vladimir Kostić, predsednik SANU sada je i zvanično podneo ostavku, koju je juče najavio nakon što su objavlljeni rezultati Izborne skupštine ove institucije. Kostić je zamolio odeljenja da se u što kraćem roku izjasne u vezi s ponuđenom ostavkom. Ostavka predsednika Srpske akademije nauka i... »

Tibor Varadi o ostavci predsednika SANU

Dnevnik pre 8 dana
BEOGRAD: Akademik Tibor Varadi izjavio je danas da će se članovi Odeljenja društvenih nauka sastati 19. novembra i tada razmatrati ponuđenu ostavku predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti akademika Vladimira Kostića, a da se on lično nada da će ostavka biti povučena.
Do trenutka davanja ove izjave medijima, u pauzi međunarodne konferencije “Ljudska prava u 21. veku”, koja je počela danas u SANU, odeljenja još nisu dobila Kostićevu pisanu ostavku. Predsednik SANU je juče na kraju Izborne... »

Kostić i zvanično ponudio ostavku

RTV pre 8 dana
RTV: Kostić i zvanično ponudio ostavku
BEOGRAD - Ostavka predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti akademika Vladimira Kostića upućena je danas sekretarima odeljenja SANU, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu Akademije.
Kostić je zamolio odeljenja da se u što kraćem roku izjasne u vezi s ponuđenom ostavkom. Sekretari će upoznati članove odeljenja sa ponuđenom ostavkom, a odeljenja će se na sastancima izjasniti u vezi sa tim. Predsednik SANU je... »

Ekskluzivno: Sramna ponuda zapada Vučiću

Večernje novosti  pre 5 sati  još 2 povezane

Zverev eliminisao Federera

Danas  pre 10 sati  još 4 povezane

Stefanović: Članstvo Kosova u Interpolu bio bi presedan

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana

Na današnji dan, 18. novembar

B92  pre 4 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.