Podeliti teret, Tramp: Evropa da bude fer oko toga

Podeliti teret, Tramp: Evropa da bude fer oko toga

Politika subota, 10. novembar 2018.
PARIZ – Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Evropa mora da preuzme veću odgovornost za sopstvenu odbranu i istakao da se sa američkim predsednikom složio da postoji potreba za „većim udelom” Evrope u NATO-u. „Očigledno je da ću s Trampom razgovarati o evropskim strateškim... »

Tramp sa Makronom razgovarao o evropskoj bezbednosti

Glas Amerike subota, 10. novembar 2018.
PARIZ — Predsednici Amerike i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Maktron, raspravljali su o svojim razlikama po pitanju evropske bezbednosti u subotu, jutro nakon što je Tramp stigao u Pariz i odmah kritikovao svog domaćina. Nakon što je započeo njihov sastanak u Jelisejskoj palati, predsednik SAD... »

Makron spustio ruku na trampovo koleno: Reakcija predsednika SAD iznenadila mnoge; Tramp pobrkao Baltik i Balkan

Večernje novosti subota, 10. novembar 2018.
Predsednik SAD Donald Tramp i francuski predsednik Emanuel Makron imali su danas u Parizu "veoma konstruktivan" sastanak
Predsednik SAD Donald Tramp i francuski predsednik Emanuel Makron imali su danas u Parizu "veoma konstruktivan" sastanak, prenosi Rojters izjavu neimenovanog zvaničnika Jelisejske palate. Navodi se da su se dvojica lidera sastali... »

Tramp na meti kritika, tviteraši besni: Otkazao posetu američkom groblju iz Prvog svetskog rata jer je padala kiša!

Kurir subota, 10. novembar 2018.
Dejvid Fram, koji je nekada pisao govore za američkog predsednika Džordža Buša mlađeg, kritikovao je danas sadašnjeg predsednika Donalda Trampa zbog otkazivanja posete američkom groblju u Francuskoj jer je padala kiša.
Fram je na Tviteru napisao da je "neverovatno" da predsednik putuje u Francusku na obeležavanje 100 godina od završetka Prvog svetskog rata i da ne ode na groblje da oda poštu vojnicima koji su stradali u Francuskoj. Bela kuća je... »

Tramp kritikovan što nije obišao američko groblje u Francuskoj

Novi magazin subota, 10. novembar 2018.
Bela kuća je ranije danas saopštila da je otkazana poseta groblju oko 80 kilometara od Pariza jer helikopter ne može da odveze Trampa zbog kiše.
Mnogi su to promutačili kao preteranu nonšalantnost predsednika, čak i nepoštovanje.Ben Rods, nekada savetnik predsednika Baraka Obame, naveo je na Tviteru da je iznenađen da nikakva druga opcija nije unapred predviđena u slučaju... »

Trampa kritikuju zato što nije posetio groblje

Politika subota, 10. novembar 2018.
PARIZ - Američki predsednik Donald Tramp doživeo je kritike jer zato što je zbog kiše otkazao posetu groblju američkih vojnika u Francuskoj, poginulim tokom Prvog svetskog rata. Bivši pisac govora američkog predsednika Džordža Buša mlađeg Dejvid Frum poručio je na Tviteru da je „neverovatno” da... »

Tramp brutalno ohladio Makrona: Francuski predsednik ga dodirnuo po kolenu, ali ni to nije pomoglo (video)

Kurir subota, 10. novembar 2018.
Američki i francuski predsednici Donald Tramp i Emanuel Makron danas su se u Parizu saglasili da je neophodno uložiti više sredstava u evropsku odbranu i time izgladili odnose, ali "toplina" u njihovom odnosu i dalje nedostaje, ocenjuje Rojters, dok AP prenosi objavu Bele kuće da je "zbog lošeg vremena" otkazana Trampova poseta američkom vojnom groblju iz Prvog svetskog rata.
Britanska agencija podseća da su se dvojica lidera sastali nekoliko sati pošto je Tramp na Tviteru oštro osudio predlog koji je Makron izneo protekle nedelje o tome da je Evropi potrebna posebna evropska vojska za jačanje... »

Makron i Tramp o evropskoj odbrani

RTV subota, 10. novembar 2018.
RTV: Makron i Tramp o evropskoj odbrani
PARIZ - Američki i francuski predsednici Donald Tramp i Emanuel Makron danas su se u Parizu saglasili da je neophodno uložiti više sredstava u evropsku odbranu i time izgladili odnose, ali "toplina" u njihovom odnosu i dalje nedostaje, ocenjuje Rojters, dok AP prenosi objavu Bele kuće da je "zbog lošeg vremena" otkazana Trampova poseta američkom vojnom groblju iz Prvog svetskog rata.
Britanska agencija podseća da su se dvojica lidera sastali nekoliko sati pošto je Tramp na Tviteru oštro osudio predlog koji je Makron izneo protekle nedelje o tome da je Evropi potrebna posebna evropska vojska za jačanje... »

Makron i Tramp pomirljivih tonova oko evropske odbrane

Danas subota, 10. novembar 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron primio je danas u Parizu svog američkog kolegu Donalda Trampa zauzimajući pomirljiv ton oko osetljivog pitanja evropske odbrane, dan pošto je američki predsednik uputio oštre kritike oko toga preko Tvitera.
Tramp je doputovao sinoć u Pariz da bi ovog vikenda učestvovao na komemoraciji stote godišnjice kraja Prvog svetskog rata, kojoj prisustvuju vodje iz celog sveta. „Treba bolje da podelimo teret unutar NATO. Potrebno je više... »

Veliki prijatelji zahtevaju više novca za NATO

Dojče vele subota, 10. novembar 2018.
Uoči sutrašnjeg obeležavanja kraja Prvog svetskog rata Donald Tramp i Emanuel Makron su u Parizu zagovarali su snažniji evropski angažman u NATO. Pre toga, Makron je jednom izjavom isprovocirao Vašington.
U diskusiji o troškovima odbrane zemalja NATO, francuski predsednik Emanuel Makron i predsednik SAD Donald Tramp su demonstrirali jedinstvo. Pre bilateralnog susreta u Jelisejskoj palati, Makron je izjavio: "Nije fer da se za... »

Uoči susreta u Parizu, Tramp i Makron o NATO-u

RTS subota, 10. novembar 2018.
RTS: Uoči susreta u Parizu, Tramp i Makron o NATO-u
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Evropa mora da preuzme veću odgovornost za sopstvenu odbranu i istakao da se sa američkim predsednikom složio da postoji potreba za "većim udelom" Evrope u NATO-u. Tramp je istakao da SAD žele snažnu Evropu i da žele da pomognu svojoj saveznici.
"Očigledno je da ću s Trampom razgovarati o evropskim strateškim odbrambenim sposobnostima i potrebi za Evropom koja je u stanju da preuzme više zajedničkog tereta u srcu NATO-a", rekao je Makron uoči sastanka s Trampom u... »

SAD želi jaku Evropu

Nova ekonomija subota, 10. novembar 2018.
Trampov sastanak sa Makronom:
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Amerika želi jaku Evropu i voljna je da pomogne svojim evropskim saveznicima, ali da oni moraju da budu fer kada je u pitanju raspodela tereta odbrane. "Želimo jaku Evropu. To nam je veoma važno i to je nešto što svi... »

Makron: Podeliti teret, Tramp: Evropa da bude fer oko toga

Dnevnik subota, 10. novembar 2018.
PARIZ: Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Evropa mora da preuzme veću odgovornost za sopstvenu odbranu i istakao da se sa američkim predsednikom složio da postoji potreba za "većim udelom" Evrope u NATO-u.
"Očigledno je da ću s Trampom razgovarati o evropskim strateškim odbrambenim sposobnostima i potrebi za Evropom koja je u stanju da preuzme više zajedničkog tereta u srcu NATO-a", rekao je Makron uoči sastanka s Trampom u... »

Tramp i Makron: SAD žele jaku Evropu, voljni da pomognemo

N1 Info subota, 10. novembar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Amerika želi jaku Evropu i voljna je da pomogne svojim evropskim saveznicima, ali da oni moraju da budu fer kada je u pitanju raspodela tereta odbrane.
"Želimo jaku Evropu. To nam je veoma važno i to je nešto što svi želimo da ostvarimo na najbolji i najefikasniji način", rekao je Tramp na početku susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu. Na pitanje da... »

Makron: Potreba za "većim udelom" Evrope u NATO

Vesti online subota, 10. novembar 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Evropa mora da preuzme veću odgovornost za sopstvenu odbranu i istakao da se sa američkim predsednikom složio da postoji potreba za "većim udelom" Evrope u NATO-u.
- Očigledno je da ću s Trampom razgovarati o evropskim strateškim odbrambenim sposobnostima i potrebi za Evropom koja je u stanju da preuzme više zajedničkog tereta u srcu NATO-a - rekao je Makron uoči sastanka s Trampom u... »

Makron naljutio Trampa izjavom o evropskoj vojsci, a SAD mu se pravda: Nije fer da samo Amerika čuva Evropu

Kurir subota, 10. novembar 2018.
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je tokom susreta sa američkim kolegom Donaldom Trampom da je neophodno ojačati bezbednost Evrope.
"Nije pravedno da bezbednost Evrope osigurava isključivo Amerika. Upravo stoga smatram da je neophodno daleko više evropske odbrane kako bi se podelio taj teret", rekao je Makron. Dodao je i da je saglasan sa Trampom u stavu da... »
©2019 Netmark d.o.o.