Povezane vesti

Dačić: Odnos sa Vatikanom iznad problema iz Drugog svetskog rata

Danas subota, 10. novembar 2018.
Bečki kardinal Kristof Šenborn u Beogradu služio misu za mir i pomirenje Smatram da bi dolazak Pape bio koristan za Srbiju i srpski narod u celini. Pogrešno je na odnos sa Svetom stolicom gledati kroz problem sa Katoličkom crkvom u Hrvatskoj u Drugom svetskom ratu.
Odnosi sa Svetom stolicom su univerzalni, prevazilaze to sporno pitanje, koje bi bilo dobro da se prevaziđe – izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić danas na konferenciji za novinare sa bečkim kardinalom Kristofom... »

Dačić: Poseta pape bi bila korisna za Srbiju

Novi magazin subota, 10. novembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da smatra da bi poseta pape Franje Srbiji bila korisna za Srbiju i srpski narod.
"Mi veoma često odnose sa Vatikanom gledamo kroz probleme koji su postojali oko crkve u Hrvatskoj u Drugom svetskom ratu i slično. Odnosi s Vatikanom su mnogo više od tog pitanja", rekao je Dačić. Šef srpske diplomatije je rekao... »

Dačić na misi katoličke crkve u Beogradu: Šef diplomatije na obeležavanju 100 godina od kraja Velikog rata

Kurir subota, 10. novembar 2018.
Svečanom liturgijom u katoličkoj crkvi Uspenja blažene device Marije, u Beogradu, danas je obeleženo 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, u prisustvu izaslanika predsednika Srbije, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, stranih ambasadora i predstavnika više crkava i verskih zajednica.... »

Dačić: Poseta pape bi bila korisna za Srbiju

B92 subota, 10. novembar 2018.
B92: Dačić: Poseta pape bi bila korisna za Srbiju
Poseta pape Srbiji bila bi korisna, smatra ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
"Vi moj stav znate. Iznosio sam ga više puta. Smatram da bi to bilo korisno za Srbiju i za srpski narod u celini", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara posle svečane liturgije u Crkvi Uspenja blažene device Marije.... »

Liturgijom obeleženo 100 godina završetka Velikog rata

Dnevnik subota, 10. novembar 2018.
BEOGRAD: Svečanom liturgijom u katoličkoj crkvi Uspenja blažene device Marije, u Beogradu, danas je obeleženo 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, u prisustvu izaslanika predsednika Srbije, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, stranih ambasadora i predstavnika više crkava i verskih zajednica.
Liturgija, koju je predvodio bečki nadbiskup, kardinal Kristof Šenbron, održana je u okviru trodnevne Međunarodne konferencije "Identitet Evrope Mir, pomirenje i pravednost u Evropi", u organizaciji Beogradske nadbiskupije, koja... »

Liturgijom obeleženo 100 godina završetka Velikog rata

RTV subota, 10. novembar 2018.
RTV: Liturgijom obeleženo 100 godina završetka Velikog rata
BEOGRAD - Svečanom liturgijom u katoličkoj crkvi Uspenja blažene device Marije, u Beogradu, danas je obeleženo 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, u prisustvu izaslanika predsednika Srbije, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, stranih ambasadora i predstavnika više crkava i verskih zajednica.
Liturgija, koju je predvodio bečki nadbiskup, kardinal Kristof Šenbron, održana je u okviru trodnevne Međunarodne konferencije "Identitet Evrope – Mir, pomirenje i pravednost u Evropi", u organizaciji Beogradske nadbiskupije,... »

Dačić o odnosima sa Vatikanom: Poseta pape bila bi korisna za Srbiju

Kurir subota, 10. novembar 2018.
Poseta pape Srbiji bila bi korisna, smatra ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. "Vi moj stav znate. Iznosio sam ga više puta. Smatram da bi to bilo korisno za Srbiju i za srpski narod u celini", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara posle svečane liturgije u Crkvi Uspenja blažene device... »

Kardinal: Katolička crkva uvek podržavala integracije i pomirenje

Novi magazin subota, 10. novembar 2018.
Bečki kardinal Kristof Šenborn rekao je danas u Beogradu da je jako važno što sada, 100 godina po završetku Prvog svetskog rata, pripadnici nekada zaraćenih naroda mogu zajedno sedeti u Srbiji, "na mestu gde je rat počeo".
On je naveo da je ipak najvažnije gledati napred. "Nakon Drugog svetskog rata bilo je velikog zalaganja da bi se našao zajednički put naroda u Evropi. Poznato je da je to bio težak put, s mnogo naroda, kultura i religija", rekao... »

Dačić: Poseta pape bi bila korisna za srpski narod

N1 Info subota, 10. novembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dacic ocenio je da bi poseta pape Franje Srbiji bila korisna za srpski narod, dok je bečki biskup Kristof Šenborn rekao da u vezi sa posetom nema nikakav nalog pape.
Dačić je, na konferenciji za novinare posle mise kojom je obeleženo 100 godina od završetka Prvog svetkog rata, rekao da se odnosi sa Svetom stolicom često posmatraju kroz ulogu katoličke crkve u Hrvatskoj i događaje iz Drugog... »

Predstavnici šest verskih zajednica potpisali Poruku mira

Danas subota, 10. novembar 2018.
Predstavnici šest crkava potpisali su u petak uveče „Poruku mira“ u prostorijama beogradske katoličke Nadbiskupije, u sklopu obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata.
Svoj potpis na ovaj dokument stavili su beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, muftija Islamske zajednice Srbije Abdulah efendija Numan, biskup Reformističke crkve Bela Halas, pastor Anglikanske crkve Robin Foks, pastorka... »

Da li je evropski identitet u krizi

Danas subota, 10. novembar 2018.
Nadbiskupija beogradska obeležavanje 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata počela međunarodnim skupom Trodnevno obeležavanje 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata u organizaciji Nadbiskupije beogradske započelo je danas Međunarodnom konferencijom „Evropski identitet“ u Narodnoj banci Srbije.
Sa željom da se „poruke patnje iz prošlosti pretvore u lek ozdravljenja i pomirenja“, o savremenoj duhovnoj, političkoj, socijalnoj, geostrateškoj i migrantskoj slici Evrope i hrišćanina u njoj govorili su istoričari, teolozi... »

Tači: Nećemo da dozvolimo da Srbija uslovljava dijalog

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

Đoković četvrti put u karijeri osvojio nagradu Laureus

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

"Gardijan": Tramp ne voli i želi da uništi EU

Blic  pre 9 sati  još 1 povezana

Karađorđevići kod Trampa u Mar-a-Lagu

Večernje novosti  pre 9 sati  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.