Svetski lideri u Parizu na obeležavanju Dana primirja

Svetski lideri u Parizu na obeležavanju Dana primirja

N1 Info subota, 10. novembar 2018.
U Parizu se okupljaju svetski lideri na godišnjici obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Srpski predsednik se sastaje sa Angelom Merkel i Emanuelom Makronom, a za N1 je potvrđeno da neće biti sastanka sa Hašimom Tačijem.
Nekoliko desetina šefova država i vlada ovog vikenda boravi u Parizu na obeležavanju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata i na međunarodnom forumu o miru koji organizuje predsednik Francuske Emanuel Makron u svetlu... »

Vučić doputovao u Pariz

RTS subota, 10. novembar 2018.
RTS: Vučić doputovao u Pariz
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Pariz gde će prisustvovati svečanoj ceremoniji povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata. Vučić će se sutra u devet sati sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
Aleksandar Vučić je zajedno sa američkim i ruskim predsednikom Donaldom Trampom i Vladimirom Putinom, kao i drugim liderima, obišao izložbu u Muzeju "Orsej" gde je imao priliku da u neformalnoj atmosferi razgovara sa njima. Nakon... »

Makron se trudio, ali Tramp "hladan" VIDEO

B92 subota, 10. novembar 2018.
B92: Makron se trudio, ali Tramp "hladan" VIDEO
Pariz -- Američki predsednik Donald Tramp stigao je u Pariz, a njegov francuski kolega Emanuel Makron trudio se da pokaže da su dobri odnosi i dalje živi.
Ipak, govor tela dvojice predsednika pokazuje drugačije. Tramp je odmah po sletanju u Pariz, gde će prisustvovati svečanosti povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, na Tviteru objavio da je Makronov... »

Tramp uvređen Makronovom najavom evropske vojske

N1 Info subota, 10. novembar 2018.
Uoči svečanosti obeležavanja 100 godina od potpisivanja primirja u Velikom ratu, koja se u nedelju održava u Francuskoj, među prvim gostima, od 70 šefova država ili vlada koje je pozvao Makron, u Pariz je stigao američki predsednik Tramp. Odmah po dolasku on je osudio kao "vrlo uvredljive" reči svog francuskog kolege o formiranju evropske vojske.
Izvor: N1 Makron je u utorak izjavio da je Evropi potrebna "prava vojska" kako bi se manje oslanjala na SAD kad je reč o odbrani. "Moramo se zaštititi od Kine, Rusije i čak Sjedinjenih Američkih Država", rekao je Makron. Dvojica... »

Predsednik Vučić doputovao u Pariz

Politika subota, 10. novembar 2018.
PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je posle podne u Pariz, gde će će prisustvovati svečanoj ceremoniji povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata. Svečanostima povodom završetka Prvog rata u prestonici Francuske prisustvovaće mnogi šefovi država i vlada, a... »

Bez susreta Vučića i Tačija u Parizu

Danas subota, 10. novembar 2018.
Aleksandar Vučić i Hašim Tači neće se sastati tokom boravka u Parizu gde, na poziv francuskog šefa države, sutra učestvuju u ceremoniji obeležavanja 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata, tvrde prištinski mediji.
Tači je za Klan Kosova rekao kako u Parizu nije planiran nikakav bilateralni susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji će takođe učestvovati na ceremoniji. Iz Vučićevog kabinta ranije danas je potvrđeno da će se... »

Tači: Srbija ne može da stavi veto na vojsku

Vesti online subota, 10. novembar 2018.
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas u Parizu da kao rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije neće doći do podele Kosova, niti će se formirati "Republika Srpska", a prethodno je u intervjuu francuskim medijima takođe poručio da je on "predsednik suverene zemlje" i da "niko u Srbiji ne može da stavi veto" na formiranje kosovske vojske.
- Neće biti podele, niti zajednice sa izvršnim ovlašćenjima što podrazumeva stvaranje Republike Srpske na Kosovu. Rezultat dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da bude potpisivanje pravno obavezujućeg... »

Tači opet provocira: Neće doći do podele, niti Republike Srpske na Kosovu

Kurir subota, 10. novembar 2018.
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas u Parizu da kao rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije neće doći do podele Kosova, niti će se formirati "Republika Srpska", a prethodno je u intervjuu francuskim medijima takođe poručio da je on "predsednik suverene zemlje" i... »

Tači: Takse na robu iz Srbije i BiH nisu dobar potez

N1 Info subota, 10. novembar 2018.
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je za prištinski portal Indeksonlajn da mere kosovske vlade kojima su povećane takse za robu iz Srbije i BiH "nisu dobar potez", preneo je UNMIK u svom dnevnom biltenu analize kosovskih medija.
Tači je, pema navodima tog portala, rekao kako Kosovo treba da reaguje odgovorno i da ne preduzima akcije koje bi mogle da zakomplikuju međunarodne napore. Predsednik Kosova nalazi su Parizu, gde će na poziv francuskog šefa... »

Tači: Odluka o taksama za Srbiju i BiH nije dobar potez

RTS subota, 10. novembar 2018.
RTS: Tači: Odluka o taksama za Srbiju i BiH nije dobar potez
Odluka vlade u Prištini o uvođenju taksi za proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine nije dobar potez, izjavio je kosovski predsednik Hašim Tači.
Hašim Tači je odgovarao na pitanja prištinskog sajta Indeksonlajn, prenosi Tanjug. Tači je navodno rekao da Priština mora da deluje odgovorno i da ne sme da pravi korake koji bi mogli da joj zakomplikuju podršku međunarodne... »

Tači poručuje: Neće biti podele, ni stvaranja nove Republike Srpske, imamo tri glavna cilja

Blic subota, 10. novembar 2018.
Podela Kosova neće biti rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, niti će se formirati nova Republika Srpska, rekao je danas u Parizu kosovski predsednik Hašim Tači. On je prethodno, u intervjuu francuskim medijima, takođe poručio da je on "predsednik suverene zemlje" i... »

Tači stigao u Pariz pa poručio: Neće biti nove Republike Srpske, Srbija ne može da stavi veto na vojsku Kosova

Večernje novosti subota, 10. novembar 2018.
Odluka vlade u Prištini o uvođenju taksi za proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine nije dobar potez, izjavio je kosovski predsednik Hašim Tači.
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas u Parizu da kao rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije neće doći do podele Kosova, niti će se formirati "Republika Srpska", a prethodno je u intervjuu... »

Tači: Neće biti nove Republike Srpske, Srbija ne može da stavi veto na vojsku

RTV subota, 10. novembar 2018.
RTV: Tači: Neće biti nove Republike Srpske, Srbija ne može da stavi veto na vojsku
PARIZ - Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas u Parizu da kao rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije neće doći do podele Kosova, niti će se formirati "Republika Srpska", a prethodno je u intervjuu francuskim medijima takođe poručio da je on "predsednik suverene zemlje" i da "niko u Srbiji ne može da stavi veto" na formiranje kosovske vojske.
"Neće biti podele, niti zajednice sa izvršnim ovlašćenjima što podrazumeva stvaranje Republike Srpske na Kosovu. Rezultat dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da bude potpisivanje pravno obavezujućeg... »

Tači: Zašto smo uveli takse Srbiji?

Vesti online subota, 10. novembar 2018.
"Odluka vlade u Prištini o uvođenju taksi za proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine nije dobar potez", izjavio je kosovski predsednik Hašim Tači.
On je to rekao za prištinski sajt "Indeks onlajn", upitan da prokomentariše odluku kosovske vlade, prenosi Tanjug. Tači je navodno kazao da Priština mora da deluje odgovorno i da ne sme da pravi korake koji bi mogli da joj... »

Tači protiv ramuševe odluke: Uvođenje taksi na srpsku robu nije dobar potez

Kurir subota, 10. novembar 2018.
Odluka vlade u Prištini o uvođenju taksi za proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine nije dobar potez, izjavio je kosovski predsednik Hašim Tači. On je to rekao za prištinski sajt Indeksonlajn, upitan da prokomentariše odluku kosovske vlade. Tači je navodno kazao da Priština mora da... »

Tači: Odluka kosovske vlade nije dobar potez

B92 subota, 10. novembar 2018.
B92: Tači: Odluka kosovske vlade nije dobar potez
Odluka vlade u Prištini o uvođenju taksi za proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine nije dobar potez, izjavio je kosovski predsednik Hašim Tači.
On je to rekao za prištinski sajt Indeksonlajn, upitan da prokomentariše odluku kosovske vlade. Tači je navodno kazao da Priština mora da deluje odgovorno i da ne sme da pravi korake koji bi mogli da joj zakomplikuju podršku... »

Svet sutra u Parizu obeležava 100 godina od završetka Velikog rata

Politika subota, 10. novembar 2018.
Prisustvo potvrdilo više od 80 šefova država i vlada zemalja učesnica Velikog rata, ali i visoki predstavnici UN, evropskih institucija i drugih međunarodnih delegacija
PARIZ – U Parizu će sutra biti obeleženo 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, a svoje prisustvo potvrdilo je više od 80 šefova država i vlada zemalja učesnica Velikog rata, ali i visoki predstavnici UN, evropskih... »

Makronova opasna igra: Okrenuo je leđa Trampu a time možda podriva i EU i NATO

Blic subota, 10. novembar 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron sve više okreće leđa američkom kolegi Donaldu Trampu, sa kojim je na početku njihovih mandata imao iznenađujuće dobar odnos. Makron poziva na formiranje "prave evropske armije" da zaštiti kontinent od svih mogućih pretnji, a među njima on je spomenuo Kinu, Rusiju... »

Trump: Macronova ideja o europskoj vojsci veoma uvredljiva

SEEbiz subota, 10. novembar 2018.
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump nazvao je ideju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o potrebi za stvaranjem europske vojske - "veoma uvredljivom".
Macron smatra da Europa treba stvoriti vlastitu vojsku kako bi se zaštitila od mogućih neprijatelja, uključujući Sjedinjene Države. "Vrlo uvredljivo, ali možda bi Europa prvo trebala platiti svoj pošteni dio za NATO kojega... »

Zaharova: Trampov poziv vojsci Venecuele je ucena

RTS  pre 1 sat  još 12 povezanih

Beograd plaća dugove Kosova do 2041.godine

RTV  pre 3 sata  još 9 povezanih

Đukić Dejanović: Prioritet usklađivanje rada i roditeljstva

Večernje novosti  pre 39 minuta  još 9 povezanih

I danas sunčano, do 16 stepeni

Novi magazin  pre 3 sata  još 8 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.