Повезане вести
Присаједињење Војводине - вековни понос уједињених Срба и Словака
РТВ 23.11.2018
БАЧКИ ПЕТРОВАЦ - "Изузетна ми је част што сам у прилици да вам се вечерас обратим у оквиру обележавања једног заиста изузетног заједничког јубилеја - стогодишњице присаједињења војвођанских области Краљевини Србији" рекла је… »
Значај отварања Музеја присаједињења у Новом Саду
РТВ 23.11.2018
НОВИ САД - "Нек сам народ, на својој Скупштини, одлучи куда ће и с ким ће" – крилатица је уз коју је идеја о стварању Српске Војводине рођена 1848, 70 година касније дочекала своје остварење. Након пропасти Аустроугарске, у… »
Пре сто година Војвођанке су биле прве жене у Европи које су гласале
РТС 23.11.2018
У недељу је 100 година од када је Србија добила своју северну покрајину, када су се Банат, Бачка и Барања, а дан раније и Срем, прикључују Краљевини Србији. Сам избор посланика, одлуке, али и чињеница да су на Великој… »
Велика народна Скупштина 1918. године круна сарадње Срба и Словака
РТВ 23.11.2018
НОВИ САД - Међу 757 чланова Велике народне Скупштине Срба, Буњеваца, Словака и осталих Словена, била су 62 делегата словачке националности. Озбиљна политичка сарадња Словака и Срба, почиње још на мајској Скупштини у Сремским… »
Промовисана монографија Присаједињење Војводине Србији 1918.
Дневник 23.11.2018
„Датуми попут 25. новембра и других важних дана из наше историје у претходним деценијама стидљиво су се обележавали, а дошао је тренутак да данас цела Војводина, па самим тим и Србија с поносом прича и обележава овај дан… »
Спомен-плоча Милици Томић
Данас 22.11.2018
Спомен-плоча Милици Томић, новинарки, књижевници, политичарки и поборници женских политичких права, откривена је данас на кући у Дунавској улици 14, где је Милица Томић живела. Милица Томића била је оснивачица и власница… »
Вести дана »
РХМЗ упозорава: За 48 сати до велике количине кише - који крајеви ће бити погођени
НИН пре 3 минутајош 16 повезаних
Трамп најавио тужбу против ББЦ-ја упркос извињењу: Тражићу им најмање милијарду долара
Блиц пре 13 минутајош 12 повезаних
Дијана Хрка примила инфузију у болници, не одустаје од штрајка глађу
BBC News пре 58 минутајош 9 повезаних
Закључени бирачки спискови за изборе у општинама Сечањ, Мионица и Неготин
Н1 Инфо пре 1 сатјош 7 повезаних