Haradinaj odgovorio NATO!

Haradinaj odgovorio NATO!

Mondo četvrtak, 6. decembar 2018.
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradina kaže da je transformacija KBS u vojsku interni proces i da je potpuno u skladu sa kosovskim ustavom.
Foto: Tanjug/AP Photo/Ronald Zak Haradinaj je to rekao nakon što je generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, upzorio Prištinu da sada nije vreme za formiranje vojske i da će se, ako ne odustane, suočiti sa posledicama.... »

Generalni sekretar NATO pozvao Haradinaja i sve mu ponovo sasuo u slušalicu

Telegraf četvrtak, 6. decembar 2018.
- Naglasio sam da takav korak dolazi u pogrešeno vreme, da je u suprotnosti sa preporukama mnogi NATO saveznika i da može imati negativne posledice po kosovske evroatlantske integracije - navodi Stoltenberg
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da je lično, u telefonskom razgovoru, ponovio kosovskom premijeru Ramušu Haradiniju da transformacija KBS u vojsku dolazi u pogrešno vreme, da je protivna preporukama NATO... »

Haradinaj: Formiranje kosovske vojske u skladu sa Ustavom

Danas četvrtak, 6. decembar 2018.
Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj izjavio je danas u parlamentu da je transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga ( KBS) u vojsku interni proces i da je potpuno u skladu sa kosovskim ustavom, prenela je Gazeta ekspres.
Haradinaj je to rekao, dan nakon što generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, upzorio Prištinu da sada nije vreme za formiranje vojske i da će se, ako ne odustane, suočiti sa posledicama. „Stvaranje vojske naredne sedmice je... »

Haradinaj odgovara Stoltenbergu: Vojska Kosova je unutrašnje pitanje

N1 Info četvrtak, 6. decembar 2018.
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u parlamentu da je transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku interni proces i da je potpuno u skladu sa kosovskim ustavom, prenela je Gazeta ekspres.
Haradinaj je to rekao, dan nakon što generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, upozorio Prištinu da sada nije vreme za formiranje vojske i da će se, ako ne odustane, suočiti sa posledicama. "Stvaranje vojske naredne sedmice je... »

Bezočno: Haradinaj sumanuto o taksama: Ne isključujem mogućnost da inscenraju smrtni slučaj kako bi nas optužili

Blic četvrtak, 6. decembar 2018.
Transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku interni proces i potpuno u skladu sa kosovskim Ustavom, rekao je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj. Kako prenosi "GazetaExpres", Haradinaj je to rekao dan nakon što je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg... »

Haradinaj: NATO ima pravo na svoje mišljenje

B92 četvrtak, 6. decembar 2018.
B92: Haradinaj: NATO ima pravo na svoje mišljenje
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je u parlamentu da je transformacija KBS u vojsku interni proces, penela je Gazeta ekspres
On je dodao da je taj proces potpuno u skladu sa kosovskim ustavom. Haradinaj je to rekao dan nakon što je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio Prištinu da sada nije vreme za formiranje vojske i da će se, ako ne... »

Haradinaj:NATO ima pravo na svoje mišljenje, stvaranje vojske naredne sedmice

RTV četvrtak, 6. decembar 2018.
RTV: Haradinaj:NATO ima pravo na svoje mišljenje, stvaranje vojske naredne sedmice
PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas u parlamentu da je transformacija KBS u vojsku interni proces i da je potpuno u skladu sa kosovskim ustavom, penela je GazetaExpres.
Haradinaj je to rekao dan nakon što generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, upzorio Prištinu da sada nije vreme za formiranje vojske i da će se, ako ne odustane, suočiti sa posledicama. "Stvaranje vojske naredne sedmice je... »

Priština prvi put odbila poslušnost NATO-u

Vesti online četvrtak, 6. decembar 2018.
Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas u parlamentu da je transformacija KBS u vojsku interni proces i da je potpuno u skladu sa kosovskim ustavom, penela je Gazeta Ekspres.
Haradinaj je to rekao dan nakon što generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, upzorio Prištinu da sada nije vreme za formiranje vojske i da će se, ako ne odustane, suočiti sa posledicama. - Stvaranje vojske naredne sedmice je... »

Ramadani demantuje reči Stoltenberga

B92 četvrtak, 6. decembar 2018.
B92: Ramadani demantuje reči Stoltenberga
Priština -- Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je da je transformacija KBS u vojsku Kosova suprotna preporukama mnogih NATO članica.
Nakon Stoltenberga oglasio se zamenik ministra tih snaga, Burim Ramadani, koji praktično demantuje izjavu Stoltenberga i poručuje da "nema mesta konfuziji". "Transformacija KBS je u skladu sa bilateralnim i multilateralnim... »

Srbija ne treba da se stidi saradnje sa NATO

Danas četvrtak, 6. decembar 2018.
Zvaničnici alijanse, njenih država članica i EU razgovarali o Zapadnom Balkanu Namera Prištine da nastavi sa transformacijom Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku dolazi u pogrešno vreme i protivna je savetima mnogih NATO saveznika. Takvo postupanje će imati reperkusije po evroatlantske integracije Kosova – izjavio je danas generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg.
Govoreći na kraju dvodnevnog ministarskog sastanka NATO, Stoltenberg je takođe kazao da je odluka Prištine da uvede carine na robu iz Srbije dodatno otežala njen dijalog sa Beogradom. „Promena mandata Kosovskih bezbednosnih snaga... »
©2019 Netmark d.o.o.