Povezane vesti

Kina traži puštanje na slobodu finansijske direktorice Huawei-a

Slobodna Evropa četvrtak, 6. decembar 2018.
Kina zahtijeva oslobađanje glavne finasijske direktorice njihovog telekom giganta Huawei-a, Meng Vanžou koja je uhapšena u Kanadi. Vanžou, koja je ćerka utemljivača ove tehnološke kompanije, mogla bi se suočiti sa izručnjem SAD. Uhapšena je u Vankuveru 1. decembra, ali vijest nije javno... »

Gubici na berzama poslije hapšenja direktorice Huaweija

Al Jazeera četvrtak, 6. decembar 2018.
Vijest o hapšenju finansijske direktorice Huaweija Meng Wanzhou (46) u Kanadi gurnule indekse na dolje.
Svjetske berze danas su zabilježile velike gubitke poslije hapšenja direktorice kineske tehnološke kompanije Huawei što bi moglo omesti napredak u trgovinskim razgovorima Sjedinjenih Američkih Država i Kine, prenose agencije.... »

Direktora „Huaveja” uhapšena po poternici SAD

Politika četvrtak, 6. decembar 2018.
Pripadnica kineske elite može biti isporučena Americi, što odnos Vašingtona i Pekinga stavlja na novo iskušenje
Kćerka osnivača „Huaveja” uhapšena je u Kanadi po američkoj poternici zbog sumnje da je prekršila sankcije uvedene Iranu. Suočava se sa mogućnošću da bude isporučena Vašingtonu, što dodatno pogoršava odnose SAD i Kine. Meng... »

Sunovrat na berzama nakon hapšenja direktorke "Huaveja"

RTS četvrtak, 6. decembar 2018.
RTS: Sunovrat na berzama nakon hapšenja direktorke "Huaveja"
Volstrit je počeo trgovanje u drastičnom padu posle rasprodaje deonica na međunarodnim tržištima, pri čemu je industrijski indeks Dau Džons izgubio više od 450 poena.
Širi indeks S&P 500 je pao za 49 poena ili 1,9 odsto na 2.650 poena, industrijski Dau Džons za 476 poena ili 1,9 odsto na 24.550 poena, a tehnološki Nasdak za 121 poen ili 1,7 odsto na 7.037 poena, prenosi agencija AP. Akcije... »

Pad akcija na berzama zbog hapšenja čelnice Huaveja

Politika četvrtak, 6. decembar 2018.
LONDON/TOKIO - Svetska finansijska tržišta pretrpela su danas novi udarac nakon hapšenja visoke čelnice kineske telekomunikacione kompanije Huavej. Nemački indeks DAKS pao je rano jutros za 1,6 odsto na 11.024,04 poena, francuski KAK 40 za 1,5 odsto na 4.869,70 poena, a britanski FTSE 100 za 1,5... »

Akcije svetskih tržišta u padu zbog hapšenja direktorke Huaveija

Nova ekonomija četvrtak, 6. decembar 2018.
Svetska finansijska tržišta pretrpela su novi udarac nakon hapšenja visoke čelnice kineske telekomunikacione kompanije Huavej. Nemački indeks DAKS pao je rano jutros za 1,6 odsto na 11.024,04 poena, francuski KAK 40 za 1,5 odsto na 4.869,70 poena, a britanski FTSE 100 za 1,5 odsto na 6.818,32... »

Novi udarac - sunovrat akcija na vest o hapšenju

B92 četvrtak, 6. decembar 2018.
B92: Novi udarac - sunovrat akcija na vest o hapšenju
London/Tokio -- Svetska finansijska tržišta pretrpela su novi udarac nakon hapšenja visoke čelnice kineske telekomunikacione kompanije Huavej.
Nemački indeks DAKS pao je rano jutros za 1,6 odsto na 11.024,04 poena, francuski KAK 40 za 1,5 odsto na 4.869,70 poena, a britanski FTSE 100 za 1,5 odsto na 6.818,32 poena, prenosi agencija AP. U Aziji, honkoški indeks Hang Seng... »

Kanada: Uhapšena ćerka osnivača Huaveija

Dnevnik četvrtak, 6. decembar 2018.
VANKUVER: Ćerka osnivača kineske kompanije „Huavei“ Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD, javlja Rojters.
Meng, koja je potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog navodnog kršenja američkih sankcija, izjavio je neimenovani izvor agencije Rojters. Agencija dodaje da za sada nije moguće utvrditi prirodu... »

Dan posle primirja - uhapšena direktorka Huaveja u Kanadi

B92 četvrtak, 6. decembar 2018.
B92: Dan posle primirja - uhapšena direktorka Huaveja u Kanadi
Vankuver -- Ćerka osnivača kineske kompanije Huavej Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD, javlja Rojters.
Meng, koja je potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog navodnog kršenja američkih sankcija, izjavio je neimenovani izvor agencije Rojters. Agencija dodaje da za sada nije moguće utvrditi prirodu... »

Krš i lom na berzama! Akcije gube, dolar pada! Sve puca zbog hapšenja direktorke Huaveja!

Kurir četvrtak, 6. decembar 2018.
LONDON/TOKIO - Svetska finansijska tržišta pretrpela su danas novi udarac nakon hapšenja visoke čelnice kineske telekomunikacione kompanije Huavej.
Nemački indeks DAKS pao je rano jutros za 1,6 odsto na 11.024,04 poena, francuski KAK 40 za 1,5 odsto na 4.869,70 poena, a britanski FTSE 100 za 1,5 odsto na 6.818,32 poena. Markets rattled by Huawei arrest, as Opec ministers... »

Kanada uhapsila ćerku osnivača huaveja: Prete da će je izručiti Americi, niko ne zna zašto!

Kurir četvrtak, 6. decembar 2018.
VANKUVER - Meng Vanžu, ćerka osnivača kineske kompanije "Huavej" (Huawei), Rena Žengfeija, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD.
Mengova, inače potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog navodnog kršenja američkih sankcija, izjavio je neimenovani izvor agencije Rojters. The chief financial officer of Chinese tech giant... »

Zbog kršenja američkih sankcija: U Kanadi uhapšena ćerka osnivača Huaveija

Večernje novosti četvrtak, 6. decembar 2018.
Ćerka osnivača kineske kompanije "Huavei" Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD
Ćerka osnivača kineske kompanije "Huavei" Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD, javlja danas Rojters. Meng, koja je potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka,... »

Primirje na klackalici: Amerika je naredila hapšenje direktorke jedne od najvećih kineskih kompanija, a to bi moglo da pokrene novu buru

Blic četvrtak, 6. decembar 2018.
Šef finansija kineskog globalnog telekoma "Huavej" Meng Vanžu uhapšena je u Kanadi i suočava se sa izručenjem Americi, izjavili su danas zvaničnici. Peking je oštro protestovao i zatražio da ona odmah bude puštena. - Mengova je uhapšena u Vankuveru 1. decembra. Njeno izručenje traže SAD, a za danas... »

Uhapšena potpredsednica Huaveja

Danas četvrtak, 6. decembar 2018.
U Kanadi je po poternici Sjedinjenih Američkih Država uhapšena potpredsednica Huaveja Meng Vanžou, zbog optužbe da je kršila američke sankcije Iranu.
Ministarstvo inostranih poslova Kine je zatražilo od kanadskih vlasti da Vanžou odmah bude oslobođena i da obelodane razloge za njeno hapšenje. Portparol ministarstva Geng Šuang je rekao da je Kina u kontaktu sa kanadskim i... »

Uhapšena direktorka Huaveija Meng Vanžu

Nova ekonomija četvrtak, 6. decembar 2018.
Ćerka osnivača kineske kompanije Huavei Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD, javlja Rojters. Meng, koja je potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog navodnog kršenja američkih sankcija, izjavio je neimenovani izvor... »

Dan posle "primirja": U Kanadi uhapšena direktorka "Huaveja"

Vesti online četvrtak, 6. decembar 2018.
Ćerka osnivača kineske kompanije "Huavej" Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD, javlja Rojters.
Meng, koja je potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog navodnog kršenja američkih sankcija, izjavio je neimenovani izvor agencije Rojters. Agencija dodaje da za sada nije moguće utvrditi prirodu... »

Huavej nije upućen u navodne prekršaje svoje direktorke uhapšene u Kanadi

Novi magazin četvrtak, 6. decembar 2018.
Kineski tehnološki gigant Huavej saopštio je danas da nema saznanja o navodnim prekršajima finansijske direktorke te kompanije Meng Vandzhou, uhapšene u Kanadi.
Američiki mediji su objavili da SAD zahtevaju izručenje Meng Vandžou zbog sumnje da je prekršila američke sankcije prema Iranu. Kćerka osnivača Huaveja uhapšena je u Vankuveru 1. decembra. "Kompanija je dobila malo informacija u... »

Direktorka Huaveja uhapšena u Kanadi, SAD traže izručenje

N1 Info četvrtak, 6. decembar 2018.
Kineski tehnološki gigant Huavej saopštio je da nema saznanja o navodnim prekršajima finansijske direktorke te kompanije Meng Vandzhou, uhapšene u Kanadi.
Američiki mediji su objavili da SAD zahtevaju izručenje Meng Vandžou zbog sumnje da je prekršila američke sankcije prema Iranu. Kćerka osnivača Huaveja uhapšena je u Vankuveru 1. decembra. "Kompanija je dobila malo informacija u... »

Potpredsednica "Huaveja" uhapšena u Kanadi na zahtev SAD

RTS četvrtak, 6. decembar 2018.
RTS: Potpredsednica "Huaveja" uhapšena u Kanadi na zahtev SAD
Finansijska direktorka i potpredsednica kompanije "Huavej" Meng Vanžou privedena je zbog optužbi za kršenje sankcija protiv Irana a pokrenut je i postupak za izručenje SAD.
U vrlo osetljivom trenutku za odnose Kine i SAD, na zahtev Amerike uhapšena je jedna od vodećih menadžerki jedne od najvećih kineskih i svetskih telekomunikacionih kompanija, ujedno i ćerka osnivača "Huaveja" Ren Žengfeja. Meng... »

Kanada uhitila potpredsjednicu Huaweija

SEEbiz četvrtak, 6. decembar 2018.
TORONTO - Kanada je uhitila Huaweijevu globalnu financijsku dužnosnicu u Vancouveru, gdje je suočena s izručenjem Sjedinjenim Državama zbog sumnje da je prekršila sankcije SAD-a protiv Irana, objavili su u srijedu mediji.
Meng Wanzhou, jedna od potpredsjednica kineske tehnološke tvrtke i kći osnivača tvrtke Rena Zhengfeia, uhićena je 1. prosinca, a sudsko ročište zakazano je u petak, izjavio je glasnogovornik kanadskog ministarstva pravosuđa za... »

Potpredsednica Huaveija uhapšena na zahtev SAD

Radio 021 četvrtak, 6. decembar 2018.
Finansijska direktorka i potpredsednica kompanije "Huavei" Meng Vanžou, privedena je, a pokrenut je i postupak za izručenje SAD.
U vrlo osetljivom trenutku za odnose Kine i SAD na zahtev Amerike uhapšena je jedna od vodećih menadžerki jedne od najvećih kineskih i svetskih telekomunikacionih kompanija, ujedno i ćerka osnivača "Huaveija" Ren Žengfeja. Meng... »
©2019 Netmark d.o.o.