Povezane vesti

Kina traži puštanje na slobodu finansijske direktorice Huawei-a

Slobodna Evropa 06.12.2018
Kina zahtijeva oslobađanje glavne finasijske direktorice njihovog telekom giganta Huawei-a, Meng Vanžou koja je uhapšena u Kanadi. Vanžou, koja je ćerka utemljivača ove tehnološke kompanije, mogla bi se suočiti sa izručnjem SAD. Uhapšena je u… »

Gubici na berzama poslije hapšenja direktorice Huaweija

Al Jazeera 06.12.2018
Vijest o hapšenju finansijske direktorice Huaweija Meng Wanzhou (46) u Kanadi gurnule indekse na dolje. Svjetske berze danas su zabilježile velike gubitke poslije hapšenja direktorice kineske tehnološke kompanije Huawei što bi moglo omesti napredak u… »

Direktora „Huaveja” uhapšena po poternici SAD

Politika 06.12.2018
Pripadnica kineske elite može biti isporučena Americi, što odnos Vašingtona i Pekinga stavlja na novo iskušenje. Kćerka osnivača „Huaveja” uhapšena je u Kanadi po američkoj poternici zbog sumnje da je prekršila sankcije uvedene Iranu… »

Sunovrat na berzama nakon hapšenja direktorke "Huaveja"

RTS 06.12.2018
Volstrit je počeo trgovanje u drastičnom padu posle rasprodaje deonica na međunarodnim tržištima, pri čemu je industrijski indeks Dau Džons izgubio više od 450 poena. Širi indeks S&P 500 je pao za 49 poena ili 1,9 odsto na 2.650 poena… »

Akcije svetskih tržišta u padu zbog hapšenja direktorke Huaveija

Nova ekonomija 06.12.2018
Svetska finansijska tržišta pretrpela su novi udarac nakon hapšenja visoke čelnice kineske telekomunikacione kompanije Huavej. Nemački indeks DAKS pao je rano jutros za 1,6 odsto na 11.024,04 poena, francuski KAK 40 za 1,5 odsto na 4.869,70 poena, a… »

Pad akcija na berzama zbog hapšenja čelnice Huaveja

Politika 06.12.2018
LONDON/TOKIO - Svetska finansijska tržišta pretrpela su danas novi udarac nakon hapšenja visoke čelnice kineske telekomunikacione kompanije Huavej. Nemački indeks DAKS pao je rano jutros za 1,6 odsto na 11.024,04 poena, francuski KAK 40 za 1,5 odsto… »

Novi udarac - sunovrat akcija na vest o hapšenju

B92 06.12.2018
London/Tokio -- Svetska finansijska tržišta pretrpela su novi udarac nakon hapšenja visoke čelnice kineske telekomunikacione kompanije Huavej. Nemački indeks DAKS pao je rano jutros za 1,6 odsto na 11.024,04 poena, francuski KAK 40 za 1,5 odsto na… »

Krš i lom na berzama! Akcije gube, dolar pada! Sve puca zbog hapšenja direktorke Huaveja!

Kurir 06.12.2018
LONDON/TOKIO - Svetska finansijska tržišta pretrpela su danas novi udarac nakon hapšenja visoke čelnice kineske telekomunikacione kompanije Huavej. Nemački indeks DAKS pao je rano jutros za 1,6 odsto na 11.024,04 poena, francuski KAK 40 za 1,5 odsto… »

Dan posle primirja - uhapšena direktorka Huaveja u Kanadi

B92 06.12.2018
Vankuver -- Ćerka osnivača kineske kompanije Huavej Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD, javlja Rojters. Meng, koja je potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog… »

Kanada: Uhapšena ćerka osnivača Huaveija

Dnevnik 06.12.2018
VANKUVER: Ćerka osnivača kineske kompanije „Huavei“ Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD, javlja Rojters. Meng, koja je potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog… »

Zbog kršenja američkih sankcija: U Kanadi uhapšena ćerka osnivača Huaveija

Večernje novosti 06.12.2018
Ćerka osnivača kineske kompanije "Huavei" Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD. Ćerka osnivača kineske kompanije "Huavei" Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj… »

Primirje na klackalici: Amerika je naredila hapšenje direktorke jedne od najvećih kineskih kompanija, a to bi moglo da…

Blic 06.12.2018
Šef finansija kineskog globalnog telekoma "Huavej" Meng Vanžu uhapšena je u Kanadi i suočava se sa izručenjem Americi, izjavili su danas zvaničnici. Peking je oštro protestovao i zatražio da ona odmah bude puštena. - Mengova je uhapšena u… »

Kanada uhapsila ćerku osnivača huaveja: Prete da će je izručiti Americi, niko ne zna zašto!

Kurir 06.12.2018
VANKUVER - Meng Vanžu, ćerka osnivača kineske kompanije "Huavej" (Huawei), Rena Žengfeija, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD. Mengova, inače potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog… »

Uhapšena potpredsednica Huaveja

Danas 06.12.2018
U Kanadi je po poternici Sjedinjenih Američkih Država uhapšena potpredsednica Huaveja Meng Vanžou, zbog optužbe da je kršila američke sankcije Iranu. Ministarstvo inostranih poslova Kine je zatražilo od kanadskih vlasti da Vanžou odmah bude… »

Uhapšena direktorka Huaveija Meng Vanžu

Nova ekonomija 06.12.2018
Ćerka osnivača kineske kompanije Huavei Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD, javlja Rojters. Meng, koja je potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog navodnog… »

Dan posle "primirja": U Kanadi uhapšena direktorka "Huaveja"

Vesti online 06.12.2018
Ćerka osnivača kineske kompanije "Huavej" Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD, javlja Rojters. Meng, koja je potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog navodnog… »

Huavej nije upućen u navodne prekršaje svoje direktorke uhapšene u Kanadi

Novi magazin 06.12.2018
Kineski tehnološki gigant Huavej saopštio je danas da nema saznanja o navodnim prekršajima finansijske direktorke te kompanije Meng Vandzhou, uhapšene u Kanadi. Američiki mediji su objavili da SAD zahtevaju izručenje Meng Vandžou zbog sumnje da je… »

Kanada uhitila potpredsjednicu Huaweija

SEEbiz 06.12.2018
TORONTO - Kanada je uhitila Huaweijevu globalnu financijsku dužnosnicu u Vancouveru, gdje je suočena s izručenjem Sjedinjenim Državama zbog sumnje da je prekršila sankcije SAD-a protiv Irana, objavili su u srijedu mediji. Meng Wanzhou, jedna od… »

Potpredsednica "Huaveja" uhapšena u Kanadi na zahtev SAD

RTS 06.12.2018
Finansijska direktorka i potpredsednica kompanije "Huavej" Meng Vanžou privedena je zbog optužbi za kršenje sankcija protiv Irana a pokrenut je i postupak za izručenje SAD. U vrlo osetljivom trenutku za odnose Kine i SAD, na zahtev Amerike uhapšena… »

Direktorka Huaveja uhapšena u Kanadi, SAD traže izručenje

N1 Info 06.12.2018
Kineski tehnološki gigant Huavej saopštio je da nema saznanja o navodnim prekršajima finansijske direktorke te kompanije Meng Vandzhou, uhapšene u Kanadi. Američiki mediji su objavili da SAD zahtevaju izručenje Meng Vandžou zbog sumnje da je… »

Potpredsednica Huaveija uhapšena na zahtev SAD

Radio 021 06.12.2018
Finansijska direktorka i potpredsednica kompanije "Huavei" Meng Vanžou, privedena je, a pokrenut je i postupak za izručenje SAD. U vrlo osetljivom trenutku za odnose Kine i SAD na zahtev Amerike uhapšena je jedna od vodećih menadžerki jedne od… »

Vesti dana »